Κάνε Σεξ! Τα Οφέλη του Σεξ με Βάση την Επιστήμη

Κάνε Σεξ! Τα Οφέλη του Σεξ με Βάση την Επιστήμη

Ποια Είναι Τα Οφέλη Του Σεξ

Κάνε σεξ γιατί έχει περισσότερα ωφέλη απ’ ότι νομίζεις!

Το σεξ είναι απόλαυση. Είναι εκτόνωση και ένα μέσο χαλάρωσης και σίγουρα έχει ωφέλη που δεν αφορούν μόνο τη ψυχολογική σου υγεία αλλά και τη σωματική σου.

Η επιστήμη, μέσα από αρκετές έρευνες, έχει πλέον αποδείξει τα ωφέλη του σεξ για την υγεία και μας δίνει πραγματικά αμέτρητους λόγους για να εντάξουμε το συχνό σεξ στη ζωή μας – και το φλερτ στην καθημερινότητά μας, φυσικά.

Το να κάνεις σεξ συχνά βοηθάει, αρχικά, σε τεράστιο βαθμό τη ψυχολογία σου και τη ψυχική σου ηρεμία και ευημερία.

Γιατί;

Γιατί, αρχικά, σε κάνει να αισθάνεσαι ελκυστικός και αποδεκτός από το αντίθετο φύλο.

Αντίθετα, εάν δεν κάνεις σεξ, τότε είναι λογικό να νιώθεις ότι δεν είσαι ελκυστικός και ότι οι γυναίκες σε απορρίπτουν. Δες το το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το τι να κάνεις εάν βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση.

Ποια είναι όμως τα οφέλη του σεξ για το σώμα σου, με βάση την επιστήμη;

Τα Κυριότερα Οφέλη Του Σεξ

Τα οφέλη που έχει μια έντονη σεξουαλική ζωή για εμάς και τον οργανισμό μας είναι τεράστια και πραγματικά πολλά.

Αυτή τη στιγμή, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το σεξ:

#1. Μειώνει το άγχος και απελευθερώνει το στρες.

#2. Μειώνει το ρίσκο του καρκίνου.

#3. Μειώνει το ρίσκο για καρδιακές προσβολές.

#4. Βελτιώνει τον ύπνο.

#5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

#6. Μειώνει την πιθανότητα κρυολογήματος.

#7. Ανεβάζει τη λίμπιντο.

#8. Ρίχνει την πίεση του αίματος.

#9. Το σεξ λειτουργεί ως άσκηση.

#10. Ανεβάζει την τεστοστερόνη.

#11. Μειώνει και ανακουφίζει τους πόνους.

#12. Μειώνει το ρίσκο για καρκίνο του προστάτη.

#13. Βελτιώνει τον ύπνο.

κάνε σεξ

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, κατά τη διάρκεια του σεξ εκκρίνονται κάποιες χημικές ουσίες στον οργανισμό οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου.

Γι’ αυτό και τα οφέλη του συχνού σεξ είναι τόσο πολλά αλλά και σημαντικά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του σεξ, εκκρίνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη και ενεργοποιείται ο νευροδιαβιβαστής σεροτονίνη, ο οποίος έχει ορμονική δράση.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ιδιαίτερο δέσιμο ανάμεσα σε εσένα και τη σύντροφό σου, αλλά και μια οικειότητα. Τα αισθήματα αυτά βοηθούν στην μείωση του άγχους και στη συνολικότερη υγεία.

Επομένως, εκτός από τη θετική επίδραση που έχει το σεξ στη συναισθηματική μας υγεία, ενισχύει κατά πολύ και τη σωματική.

Εκτός από τους αναπαρωγικούς σκοπούς του, την απόλαυση που προσφέρει και την οικειότητα που δημιουργεί ανάμεσα στους ερωτικούς συντρόφους, το σεξ έχει επηρεάζει θετικά και άλλα κομμάτια της ζωής μας, όπως το επαγγελματικό, τις διανοητικές ικανότητες, τον γάμο και τη συνολικότερη ερωτική μας σχέση, και την ευτυχία μας.

Γιατί Ωφελεί Την Υγεία Μας Με Βάση Την Επιστήμη

 

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Management αποκάλυψε ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή ενισχύει την ικανοποίηση και την δεύσμευση στον επαγγελματικό τομέα.

Επιπλέον, οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν σεξ συχνά έχουν πιο ευτυχισμένο γάμο, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science. Η λάμψη που έχει ένα άτομο μετά το σεξ, η οποία διαρκεί 48 ώρες, συνδέεται με τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Από την άλλη, όπως προανέφερα, το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κάνε σεξ μια με δύο φορές την εβδομάδα, γιατί, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιέυτηκε στο Psychological Reports, αυτή είναι η ιδανική συχνότητα στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται.

Η ανοσοσφαιρίνη, η οποία συλέγεται κυρίως από το σάλιο μας σε έρευνα σχετικά με την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού, σύμφωνα με μια έρευνα από τον Physician and Healthcare Provider Directory Dr. Carl M. Charnetski, εκκρίνεται 30% περισσότερο στα άτομα που κάνουν σεξ τουλάχιστον μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Ακόμη, σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Cardiology, στην οποία συμμετείχαν άντρες περίπου στην ηλικία των 50, απέδειξε ότι εκείνοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες για καρδιακές ασθένειες και καρδιακή προσβολή.

Επιπροσθέτως, λόγω της έκκρισης των ενδοφιρνών στο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ, οι οποίες από ένα σημείο και μετά λειτουργούν ως παυσίπονα, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο University of Munster στην Γερμανία και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Cephalalgia, 60% των ανθρώπων με ημικρανίες ανέφεραν βελτίωση στον πόνο μετά από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι ενδορφίνες που εκκρίνονται στο σώμα κατά τη διάρκεια του σεξ μέσω του νευρικού συστήματως μπορούν να ανακουφίσουν τους πόνους στο σώμα και να μειώσουν τους πονοκεφάλους σε τεράστιο βαθμό.

Τέλος, η ενδορφίνες, η σεροτονονίνη και η ωκυτοκίνη ανεβάζουν τη διάθεση και βελτιώνουν τη συνολικότερη ψυχολογία του ατόμου που έχει συχνή σεξουλική επαφή.

Επομένως, το σεξ με βάση την επιστήμη είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι και παίζει τεράστιο ρόλο στη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Κάνε σεξ συχνότερα και επιδίωξε να απολαμβάνεις στο έπακρο τη διαδικασία. Εάν ωστόσο η γυναίκα με την οποία συναναστρέφεσαι δεν θέλει σεξ μαζί σου, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Δες το βίντεο του Χρήστου και μάθε τους λόγους για τους οποίοιυς μια γυναίκα δεν θα κάνει σεξ μαζί σου.

Φυσικά, προκειμένου να κάνεις σεξ χρειάζεται να βγεις έξω, να προσεγγίσεις τις γυναίκες που σου αρέσουν και να φλερτάρεις.

Τώρα που ξέρεις τον βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο το σεξ ενισχύει την ευτυχία και την υγεία σου, έχεις ένα επιπλέον κίνητρο.

Ξεκίνα λοιπόν, να προσεγγίζεις συχνότερα τις γυναίκες που σου αρέσουν, ώστε να απολαμβάνεις το σεξ στον βαθμό και με τον τρόπο που εσύ θέλεις και αξίζεις. Μάθε τον τρόπο εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο μας, Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.