Νικητής Σημαίνει να μην Παραιτείσαι Ποτέ!

Νικητής Σημαίνει Να Μην Παραιτείσαι Ποτέ

Μην Παραιτείσαι Ποτέ!

Οι άνθρωποι έχουμε την εσωτερική ανάγκη να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να κερδίσουμε στο παιχνίδι της ζωής. Πολλές φορές όμως, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να είσαι νικητής σε αυτό το παιχνίδι, επιλέγει ς να παραιτείσαι.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό, ακόμα και σε ανθρώπους που θεωρητικά έχουν την νοοτροπία του νικητή;

Η ζωή έχει πολλές δυσκολίες, πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλές αναποδιές. Πολλές στιγμές στη ζωή μας μας κάνουν να απογοητευόμαστε, να αναρωτιόμαστε εάν αξίζει η προσπάθειά μας, εάν έχει νόημα τελικά να το παλεύουμε ή εάν θα ήταν καλύτερο να παραιτηθούμε.

Είναι λογικό γιατί είμαστε άνθρωποι. Πολλές φορές οι δυσκολίες της ζωής μάς φέρνουν αντιμέτωπους με τους χειρότερους φόβους  μας, τις μεγαλύτερες ανασφάλειές μας και τις αδυναμίες μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεται να βγάζουμε τα χειρότερα κομμάτια του εαυτού μας στην επιφάνεια, προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε, να τα ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε.

Όταν ξεκίνησα να οδεύω προς τη δική μου εξέλιξη και προσωπική ανάπτυξη αντιμετώπισα πολλά εμπόδια και προβλήματα. Μετά από κάθε μου αποτυχία έφτανα στο σημείο να αναρωτιέμαι εάν αξίζει και εάν έχει νόημα τελικά όλο αυτό.

Μήπως τελικά δεν μπορώ να το κάνω; Μήπως δεν αξίζει η επιδίωξή μου να φτάσω τους στόχους μου;

Μήπως εγώ δεν είμαι αρκετά καλή για να τα καταφέρω;

Έχει νόημα τελικά να επιδιώκω να γίνομαι όλο και καλύτερη και να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, ή μήπως θα έπρεπε να τα παρατήσω και να μείνω στάσιμη, ακριβώς στο σημείο που βρίσκομαι τώρα;

Υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρω πού έβρισκα τη δύναμη μέσα μου. Πιστεύω ότι οι άντρες και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και εμπόδια και καλούνται να βρουν αντίστοιχα τη δύναμη μέσα τους και να βγάλουν προς τα έξω τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους για να βγουν νικητές στο παιχνίδι που λέγεται ζωή.

Ωστόσο, όλα ξεκινάνε από μέσα μας και πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και μετά να αντιμετωπίσουμε τους «δράκους» μας και τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή και την ψυχολογία μας. Η αυτοβελτίωση είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και ενέργεια και ουσιαστικά δεν τελειώνει ποτέ.

Απαντώντας, λοιπόν, στην προηγούμενη ερώτηση που έθεσα, η πραγματικότητα αποδεικνύει την εξής μεγάλη αλήθεια: ό,τι δεν κινείται προς τα μπροστά, κινείται προς τα πίσω. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει η επιλογή να μείνεις στάσιμος. Ή θα επιλέξεις το δρόμο της εξέλιξης και θα αρχίσεις να ανεβαίνεις όλο και υψηλότερα, ή θα αρχίσεις να πέφτεις και να κάνεις άλματα προς τα πίσω.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Δεν μπορείς να μείνεις στο σημείο που είσαι τώρα. Στάσιμος δεν μένει ποτέ κανείς μας.

Εάν δεν κινηθείς προς τη θετική κατεύθυνση, αυτόματα θα κινηθείς προς την αρνητική.

Και πολλές φορές αυτό που μας κολλάει και ωθεί να σταματήσουμε και να παραιτηθούμε είναι ότι νιώθουμε ότι οι άλλοι δεν βλέπουν ότι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και κάνουμε πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δες το βίντεο του Θέμη για το πώς να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου και να χτίσιες το δικό σου πλάνο προσέγγισης.

 

Τι Σημαίνει Να Είσαι Νικητής;

Νικητής σημαίνει να μην παραιτείσαι ΠΟΤΕ.

Θυμήσου ! Δεν έχεις καμία πιθανότητα να νικήσεις  εάν σταματήσεις να προσπαθείς.

Εάν παραιτηθείς, τότε σίγουρα θα αποτύχεις. Μετά την κάθε αποτυχία σου να προσπαθείς ξανά και ξανά. Να τα βάζεις με τον εαυτό σου, να μαθαίνεις από τη διαδικασία και να αρχίζεις ξανά από την αρχή.

Από τις μεγαλύτερες αλήθειες που ανακάλυψα και θεωρώ πως είναι και αρχή της επιτυχίας είναι ότι κάθε φορά που ξεκινάω ξανά και το πολεμάω, όχι απλά μαθαίνω δεκάδες καινούρια πράγματα, φτάνω σε ένα σημείο που ο εγκέφαλός μου δεν αναγνωρίζει καν την έννοια της αποτυχίας.

Τόσο δυνατή είναι αυτή η αρχή που είναι ευνόητο ότι κάθε φορά που ξανασηκώνομαι θα καταφέρω τα διπλάσια πράγματα απ΄ ότι εάν δεν είχα αποτύχει εξ αρχής.

Μετά από αμέτρητες αποτυχίες και απορρίψεις εξαφανίστηκαν οι αρχικοί μου φόβοι ότι θα αποτύχω.

νικητής

Μάλιστα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι η απόρριψη είναι ο απαραίτητος δρόμος από τον οποίο κάθε επιτυχημένο άτομο πρέπει να περάσει.

Ουσιαστικά, δεν υπάρχει αποτυχία και απόρριψη. Τη μόνη αποτυχία που αναγνωρίζω πλέον είναι η παραίτηση.

Εάν τα παρατήσεις, τότε σίγουρα είσαι αποτυχημένος . Γι’ αυτό μην παραιτείσαι ποτέ.

Επομένως, όπως λέει και ο J. Morrison, «Μερικές φορές ο νικητής είναι απλά ένας ονειροπόλος που ποτέ δεν παραιτήθηκε».

Δεν υπάρχει επιτυχημένος άνθρωπος που δεν απέτυχε πρώτα εκατομμύρια φορές. Τι διαφορετικό έκανε από εκείνον που είναι αποτυχημένος; Δεν τα παράτησε.

Από την αποτυχία μαθαίνεις και εξελίσσεις τη ζωή σου, τον χαρακτήρα σου και την πραγματικότητά σου.

Μετά τη στιγμή της απόλυτης αποτυχίας είναι που ακολουθεί και η στιγμή της απόλυτης επιτυχίας.

Και κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσεις ότι χωρίς όλες αυτές τις απορρίψεις και τις αποτυχίες δεν θα ήσουν αυτός που είσαι τώρα ούτε θα είχες φτάσει στο σημείο  που βρίσκεσαι.

 

Μην Παραιτείσαι Ποτέ : Η Νοοτροπία Σου Κάνει Τη Διαφορά

νικητής

Η διαφορά είναι στον τρόπο σκέψης σου και στο πώς αντιμετωπίζεις αυτά που σου συμβαίνουν. Όλοι οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, συναντάνε εμπόδια σε κάθε τομέα της ζωής τους και σε καθημερινή βάση. Αυτό δεν έχει να κάνει με το φλερτ ή με τα επαγγελματικά ή γενικότερα με κανέναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής σου. Το φλερτ είναι ένα μόνο κομμάτι από τη ζωή σου. Δεν είναι ο τελικός σου στόχος. Αποτελεί μόνο την αφετηρία της αυτοβελτίωση και της εξέλιξής σου.

Επίσης, δεν έχει καμία σχέση με το εάν είσαι άντρας ή γυναίκα. Δεν αφορά την ηλικία σου ή τον τόπο που γεννήθηκες. Αφορά μόνο το πώς ΕΣΥ επιλέγεις να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητά σου και αυτά που σου συμβαίνουν.

Γιατί ναι, η επιτυχία είναι επιλογή και απόφαση. Το αν θα είσαι νικητής ή χαμένος το επιλέγεις ΕΣΥ.

Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους. Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι φταίει η οικογένειά σου, οι φίλοι σου ή ο τρόπος που μεγάλωσες. Σίγουρα παίζει ρόλο ο περίγυρος, αλλά όσο δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη του εαυτού σου τόσο θα μιζεριάζεις και θα καταλήγεις να πιστεύεις  ότι είσαι έρμαιο των καταστάσεων και ότι δεν μπορείς να καταφέρεις να νικήσεις.

Ξέχνα το «τι θα πει ο κόσμος». Δεν σε νοιάζει, δεν σε αφορά και δεν πρέπει να σε επηρεάζει. Δες το επεισόδιο Apla + Andrika πάνω στο θέμα ώστε να καταφέρεις να αποβάλεις αυτόν τον τρόπο σκέψης από τη ζωή σου.

Αυτή τη νοοτροπία οφείλεις να τη διαγράψεις. Όσο κατηγορείς τους άλλους για την αποτυχία σου τόσο τους αφήνεις να καθορίσουν και την επιτυχία σου. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να αποτύχεις.

Αποδέξου αυτό που πρέπει να αποδεχθεί κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να είναι νικητής στη ζωή του: Η επιτυχία μας είναι καθαρά στο χέρι μας. Και η αποτυχία μας το ίδιο.

Ο Μοναδικός Δρόμος Προς Την Επιτυχία Είναι Να Μην Παραιτείσαι Ποτέ

Ο σκοπός τελικά δεν θα πρέπει να είναι να πετύχεις αλλά να ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ. Να κυνηγήσεις πρώτα την απόρριψη και τα «όχι» ώστε να γίνεις άτρωτος και σκληρός. Ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε εμπόδιο και να αντισταθείς σε κάθε αρνητική κατάσταση.

Μόνο τότε η επιτυχία γίνεται μονόδρομος.

Θυμήσου ότι εάν τα παρατήσεις, τότε σίγουρα θα αποτύχεις.

Δεν υπάρχει νικητής που τα παράτησε και νίκησε. Σύμφωνα με τη λογική, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.

Ο νικητής, τελικά, είναι αυτός που δεν παραιτείται ΠΟΤΕ.

Αν θέλεις να βρεις κι εσύ τον δρόμο σου προς την επιτυχία, δες εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.