Οδηγός για να Επιλέξεις Στιλάτα Γυαλιά Μυωπίας

Τα γυαλιά, πέρα από απαραίτητα για κάποιους ανθρώπους, είναι ένας καλός τρόπος να αναβαθμίσεις το στυλ σου και να προβάλλεις ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Στιλάτα Γυαλιά Μυωπίας Για Σένα

Τα γυαλιά είναι πλέον προσιτά και με αυτά μπορείς όχι μόνο να διορθώσεις την όραση σου, αλλά και να ανανεώσεις το στυλ σου.

Όπως τα γυαλιά ηλίου, έτσι και τα γυαλιά μυωπίας μπορούν να έχουν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα στο στυλ σου.

Αν και για πολλούς το να ξεφορτωθούν τα γυαλιά (μετά από επέμβαση ή φακούς επαφής) ήταν κάτι που περίμεναν για καιρό, η αλήθεια είναι ότι τα γυαλιά μυωπίας μπορεί να έχουν μερικά σημαντικά θετικά.

Τα γυαλιά είναι κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά. Από την στιγμή που τίθεται θέμα στyλ και μόδας οι σχεδιαστές προσφέρουν περισσότερα υλικά, πέραν του πλαστικού και του μετάλλου.

Και μιας και μιλάμε για στυλ, δες 3 απίστευτους συνδυασμούς ρούχων για κάθε ώρα της ημέρας.

Επιπλέον, τα γυαλιά σε κάνουν προσδίδουν κομψότητα στο στιλ σου. Δεν είναι απλά ένα στερεότυπο, έχει αποδειχθεί και επιστημονικά. Σύμφωνα με ψυχολόγους, τα γυαλιά κάνουν αυτόν που τα φορά να φαίνεται περισσότερο έξυπνος, ειλικρινής και έμπιστος και επιπλέον τον σχετίζει με την υψηλή κοινωνία.

Εκτός αυτού, προσθέτουν ωριμότητα σε νεαρά πρόσωπα και νεότητα στα ώριμα πρόσωπα. Ταιριάζοντας σκελετούς για ηλικιωμένα πρόσωπα  σε νεαρά πρόσωπα και το αντίστροφο, μπορείς να αλλάξεις την εντύπωση της ηλικίας σου.

Αντίθετα με τα γυαλιά ηλίου τα οποία τυπικά φοριούνται για μικρά χρονικά διαστήματα, τα γυαλιά οράσεως μπορούν να φορεθούν όλη μέρα, κάθε μέρα.

Κατασκευή Γυαλιών

Τα γυαλιά είναι κατασκευασμένα από αρκετά μέρη. Αναλόγως το σχέδιο του σκελετού, τα γυαλιά είναι κατασκευασμένα τυπικά από ένα ζεύγος άκρων που ασφαλίζει τους φακούς, μια γέφυρα η οποία συνδέει τους δυο φακούς , μαξιλαράκια μύτης, και επιπρόσθετα μέρη έως το πίσω μέρος των αυτιών.

#1. ΠλαστικόΤα γυαλιά, πέρα από απαραίτητα για κάποιους ανθρώπους, είναι ένας καλός τρόπος να αναβαθμίσεις το στυλ σου και να προβάλλεις ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Η Οξική κυτταρίνη είναι ένα πλαστικό πολυμερές το οποίο είναι κατασκευασμένο από πολτό ξύλου. Αντίθετα με άλλα πλαστικά (όπως το TR-90) τα οποία είναι κατασκευασμένα από χημικά και πετρέλαιο, η οξική κυτταρίνη έχει φυτική βάση η οποία είναι λιωμένη σε φύλλα.

Μεμονωμένοι σκελετοί γυαλιών κατασκευάζονται από τα φύλλα αυτά, όπου βερνικώνονται στο χέρι, κάτι το οποίο εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με το σύνηθες πλαστικό και ως εκ τούτου πιο ακριβό.

Η κυτταρίνη είναι πιο σκληρότερη, βαρύτερη και πιο ανθεκτική από το σύνηθες πλαστικό.

Πολύχρωμα σχέδια όπως το σχέδιο ταρταρούγα είναι πολύ περισσότερο όμορφα στην κυτταρίνη  καθώς τα σχέδια δημιουργούνται σε ένα ολόκληρο φύλλο. Το σύνηθες πλαστικό θα πρέπει να λιώσει, ή στη χειρότερη να βαφτεί, για να πετύχει αυτό το σχέδιο.

Σε γενικές γραμμές, τα πλαστικά όπως η κυτταρίνη, είναι υποαλλεργικά. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι ότι πολύ πιο δύσκολο να ρυθμιστούν. Είναι βαρύτερα από το μέταλλο, και υπό πίεση μπορούν να σπάσουν ή να στραβώσουν. Η κυτταρίνη λοιπόν για την ομορφιά της και την ανθεκτικότητά της.

#2. Φυσικά ΥλικάΤα γυαλιά, πέρα από απαραίτητα για κάποιους ανθρώπους, είναι ένας καλός τρόπος να αναβαθμίσεις το στυλ σου και να προβάλλεις ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Παρότι είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν και είναι πολύ ακριβοί,  είναι δυνατόν να βρεθούν σκελετοί φτιαγμένοι από κόκκαλο, οστά, όστρακο ή ξύλο.

Οι ξύλινοι σκελετοί είναι η πιο πρόσφατη τάση, και τυπικά είναι κατασκευασμένοι παρόμοια με τους πλαστικούς σκελετούς. Όλοι οι ξύλινοι σκελετοί είναι πολύ συχνά φτιαγμένοι από σκληρό ξύλο που είναι βερνικωμένο.

Κέρατο βουβαλίσιο και ελαφίσιο συχνά σκαλίζονται για να πάρουν σχήμα. Πανέμορφες φυσικές ραβδώσεις και ένα ματ τελείωμα τα κάνουν διακεκριμένη επιλογή. Το αληθινό καύκαλο από χελώνα, είναι σε μεγάλο βαθμό απαγορευμένο, αλλά κάποιος αποφασισμένος μπορεί να βρει  σε συγκεκριμένα καταστήματα σκελετούς vintage.

Τα φυσικά υλικά μπορούν να είναι μια ξεχωριστή επιλογή, αλλά προσφέρουν περιορισμένη συλλογή σχεδίων και απαιτούν επιπλέον αναζήτηση από τους ενδιαφερόμενους. Γυαλιά αυθεντικής ταρταρούγας είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στις μέρες μας. Μόνο πολύ παλιό στοκ υλικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γυαλιά. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος μπορεί να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη της τάξης των 10,000$.

#3. ΜέταλλοΤα γυαλιά, πέρα από απαραίτητα για κάποιους ανθρώπους, είναι ένας καλός τρόπος να αναβαθμίσεις το στυλ σου και να προβάλλεις ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Το μέταλλο είναι πολύ ελαφρύ, είναι εύκολη και ρυθμιζόμενη επιλογή για γυαλιά. Είναι πανταχού παρών, σε τιτάνιο, αλουμίνιο, και πολλά άλλα κράματα όπως το Monel, το οποίο είναι ανθεκτικό  στη διάβρωση.

Το μέταλλο είναι κατάλληλο για λεπτούς σκελετούς, συνήθως για στρογγυλά ή ορθογώνια σχήματα.

Υπάρχουν όμως κάποια σημαντικά μειονεκτήματα.

Μπορεί εύκολα να λυγίσει ή να αλλάξει σχήμα και καθώς το μέταλλο έχει “ισχυρή”μνήμη, μπορεί τα γυαλιά να είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα.

Τα άτομα με αλλεργίες στα μέταλλα ίσως δουν ότι αντιδρούν στα μεταλλικά γυαλιά. Οι σκελετοί περασμένοι με μέταλλο, μπορούν επίσης να ξεθωριάσουν με τον καιρό, το οποίο κάνει τα μεταλλικά γυαλιά να αλλοιώνονται  γρηγορότερα από τους πλαστικούς σκελετούς.

Σχέδια Γυαλιών

Υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές σχεδίων, πέραν των παρακάτω, οπότε σίγουρα μπορείς να βρεις μια επιλογή που θα σου ταιριάξει.

Πριν συνεχίσουμε, δες ένα βίντεο για την αναβάθμιση του καθημερινού σου στυλ εδώ.

#1. Γυαλιά Browline Ή  Clubmasterσχέδια γυαλιών

Τα γυαλιά Browline ξεχωρίζουν από ένα πολύ βαρύ και σκληρό σκελετό, κατά μήκος της γραμμής των φρυδιών. Οι φακοί αιωρούνται από το επάνω μέρος του πλαισίου από λεπτά μεταλλικά σύρματα. Το σχέδιο αυτό είναι χαρακτηριστικό των δεκαετιών του 50 και του 60, όταν φορέθηκε από διάσημους όπως ο Malcolm X και ο Πρόεδρος Lyndon B. Johnson.

Το σχέδιο αυτό συνιστάται για να αποδώσει ωριμότητα σε νεαρά πρόσωπα, αλλά για κάποιους ίσως μοιάζουν παλιομοδίτικα.

Αυτό το ακραίο σχέδιο γυαλιών είναι υπέροχο για δημιουργικούς τύπους ή για εκείνους που θέλουν απλά να αναμείξουν το κλασσικό με το τολμηρό.

#2. Στρογγυλά Μεταλλικά Γυαλιάστρογγυλά μυωπίας

Αγαπημένα των Steve Jobs, Mahatma Gandhi, John Lennon και Harry Potter,  είναι μια τολμηρή δήλωση από κάποιον που νοιώθει πως δεν ανήκει στο κατεστημένο.

Σήμερα, μπορείς να τα βρεις σε τέλεια στρογγυλά σχήματα έως ήπια στρογγυλά  που είναι λιγότερο επιθετικά. Είναι ιδανικά για δημιουργικούς και ιδιότροπους τύπους.

#3. Στρογγυλοί Πλαστικοί Σκελετοί Με Γέφυρα Κλειδαρότρυπαπλαστικά με γέφυρα

Αυτά τα γυαλιά είναι η επιτομή του κλασσικού άνδρα. Οι σκελετοί αυτοί προσθέτουν ωριμότητα σε νεαρά πρόσωπα, αλλά αντίθετα από τα browline, ταιριάζουν καλά και στον άνδρα με πιο μοντέρνο στιλ.

Πάνω απ όλα το στυλ αυτό είναι αγέραστο.

Φυσικά το υλικό δεν είναι κι από τα καλύτερα. Μπορείς να βρεις ποιοτικά σχέδια από κυτταρίνη που θα σε ικανοποιήσουν πλήρως.

#4. Ορθογώνια Γυαλιάορθογώνιο σχήμα

Οι μεγάλοι, λεπτοί ορθογώνιοι σκελετοί είναι απλοί και λιτοί, την ίδια στιγμή που οι πιο παχιοί  σε σκούρες αποχρώσεις μπορούν να κάνουν μια τολμηρή δήλωση για τους άνδρες όλων των ηλικιών.

Είναι το ίδιο cool και γοητευτικοί τώρα, όσο ήταν και στην δεκαετία του 60. Το στυλ των γυαλιών αυτών είναι πολύ καλό στο να προσθέτει νεανικότητα σε ώριμα πρόσωπα. Ειδικά σε  έντονες χρωματικές επιλογές όπως διάφανο ή το μπλε. Δίνουν την εντύπωση της αυτοπεποίθησης, του συναγωνισμού και ένα άγγιγμα ελαστικότητας σε έναν κατά βάση κλασσικό σκελετό.

Πώς Θα Βρεις Το Κατάλληλο Σχέδιο

Το σχήμα των γυαλιών πρέπει να ταιριάζει όμορφα με το σχήμα του προσώπου σου και καθώς θα φαντάζεσαι ένα ζευγάρι γυαλιά που δείχνει όμορφο σε έναν άνδρα, σε κάποιον άλλο μπορεί να δείχνει τελείως παράταιρο.

Υπάρχουν έξι βασικά σχήματα προσώπου στα οποία κάθε άνδρας ταιριάζει, είτε τετράγωνο, είτε στρογγυλό, είτε διαμάντι, είτε σχήμα καρδιάς, είτε οβάλ.

Για να βρεις  το σχήμα του προσώπου σου θα χρειαστείς κάτι περισσότερο από έναν καθρέφτη. Ιδανικά θα χρειαστείς ακόμη ένα μολύβι, ένα χαρτί και κάποιον να σε βοηθήσει.

Για να αρχίσεις την διαδικασία μέτρησης  ξεκινάς  από το μέτωπο, μετρώντας από το πιο πλατύ σημείο. Θα μετρήσεις τις διαστάσεις του σαν να ήταν αντικείμενο δυο διαστάσεων, καθώς έτσι φαίνεσαι στους ανθρώπους όταν σε κοιτούν. Η μεζούρα, θα πρέπει να αγγίζει ένα σημείο του κεφαλιού σαν μια γραμμή εφαπτόμενη σε έναν κύκλο. Γράψε το νούμερο που μέτρησες για το μέτωπο, θα γράψεις όλα τα νούμερα έτσι ώστε στο τέλος να τα συγκρίνεις για να καταλήξεις στο σχήμα του προσώπου σου.

Ο Τόνος Του Δέρματος

τόνος δέρματος

Ο τόνος του δέρματος σου θα καθορίσει το χρώμα που θα έχουν τα γυαλιά σου. Δες την φωτεινότητα του δέρματος σου και την ένταση του χρώματος.

Εάν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα με μπλε χρωματικούς τόνους δηλαδή το δέρμα σου είναι ροζ με μπλε χρωματικό τόνο από τις φλέβες σου. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σκεφτείς για ανοιχτόχρωμους χρωματικά σκελετούς στις αποχρώσεις του μπλε ίσως. Οι σκουρότεροι σκελετοί θα έδειχναν τολμηρότεροι αλλά έχουν την προοπτική να φαίνονται πολύ πιο έντονα στο πρόσωπο σου.

Εάν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα με ζεστούς χρωματικούς τόνους θα πρέπει να εξετάσεις ελαφρύτερους σκελετούς αλλά σε χρώματα όπως το καφέ, το κεχριμπαρένιο ή το πράσινο.

Αν έχεις μεσαίο χρώμα δέρματος με  ψυχρούς μπλε χρωματικούς τόνους οι σκελετοί σε μεσαίες και σκούρες χρωματικές αποχρώσεις του κόκκινου, πράσινου, μπλε ή καφέ θα ταιριάζουν όμορφα στο πρόσωπο σου.

Εάν έχεις σκούρο δέρμα οι σκούροι σκελετοί θα σου πηγαίνουν όμορφα. Για παράδειγμα, μαύρο, μπλε, σκούρο καφέ, ανθρακί, ή σκούρα μπλε, είναι καλές επιλογές. Για περισσότερο μοδάτη προσέγγιση μπορείς να πειραματιστείς με πιο ελαφριούς σκελετούς που θα σου δώσουν μια εικόνα αντίθεσης.

Κλείνοντας : Από Πού Να Αγοράσεις Στιλάτα Γυαλιά Μυωπίας

Πριν κλείσουμε, εκτός από τα κατάλληλα στιλάτα γυαλιά μυωπίας, θα χρειαστεί έχεις και τα κατάλληλα ρούχα και να ξέρεις και να τα συνδυάζεις μεταξύ τους. Δες παρακάτω.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της αγοράς από φυσικό κατάστημα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό που είναι συνήθως άρτια εκπαιδευμένο και θα μπορέσει να σε βοηθήσει να βρεις το σωστό ζευγάρι γυαλιά. Επίσης είναι ευκολότερο να επισκευαστούν τα γυαλιά που έχεις αγοράσει από κατάστημα και έχουν πάθει ζημιά ή έχουν σπάσει.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα.

Το πρώτο είναι ότι έχεις περιορισμένη συλλογή σε αντίθεση με όλες τις αποθήκες οπτικών του διαδικτύου. Τα καταστήματα είναι επιχειρήσεις που στην τελική, θέλουν να πουλήσουν προϊόντα  και ίσως επίσης προσπαθήσουν να σου πουλήσουν ένα ζευγάρι πανάκριβα γυαλιά.

Επίσης, οι τιμές στο κατάστημα μπορεί να είναι υψηλότερες, ενώ στο διαδίκτυο είναι πιο εύκολο να βρεις χαμηλές τιμές και να τις συγκρίνεις με ένα κλικ.

Βέβαια, ψωνίζοντας από το διαδίκτυο δεν έχεις άμεση επαφή με κάποιον οπτικό ή εκπαιδευμένο υπάλληλο για εφαρμογή γυαλιών οράσεως. Αν λοιπόν σπάσουν τα γυαλιά σου, θα πρέπει να τους τα ξαναστείλεις και να περιμένεις να τα ξαναστείλουν φτιαγμένα και βέβαια, δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις, προτού τα αγοράσεις.

Θέλεις να αναβαθμίσεις το στυλ σου και δεν ξέρεις από πού να ζητήσεις βοήθεια; Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.