Όταν Είσαι ο Μοναδικός Χωρίς Σχέση

Όλοι οι φίλοι στην παρέα σου έχουν σχέση, αλλά εσύ όχι και αυτό σε αγχώνει. Μάθε γιατί δεν πρέπει κάτι τέτοιο να σε επηρεάζει αρνητικά.

Δεν Είναι Δυνατόν Να Είσαι Ο Μόνος Χωρίς Σχέση

Κάποια στιγμή στην ζωή σου μπορεί να βρεθείς σε μια κατάσταση, στην οποία θα είσαι ο μοναδικός στην παρέα χωρίς σχέση και αυτό ίσως σε κάνει να αισθανθείς περίεργα.

Υπάρχουν αρκετά αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούνται σε κάποιον που είναι μόνος. Κάποιοι μπορεί να σε θεωρήσουν κακόμοιρο ή να βγάζουν συμπεράσματα για τους λόγους που μπορεί να είσαι μόνος. Άλλες φορές μπορεί να σε αποκλείουν από κοινωνικά γεγονότα και να σε κάνουν να αισθάνεσαι, σαν να είσαι περίεργος.

Αν έχεις βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, χωρίς σχέση, μπορείς να βρεις αντίστοιχα αρνητικά συναισθήματα.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά, αλλά και κάποια θετικά, τα οποία είναι αρκετά σημαντικά.

Ας δούμε όμως πρώτα, πώς θα μπορέσεις να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση.

χωρίς σχέση

#1. Μην Αισθάνεσαι Άσχημα Που Είσαι Χωρίς Σχέση

Όταν όλοι σου οι φίλοι είναι σε σχέση, μπορεί να τους χάσεις για μικρό ή και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι φυσιολογικό, μέχρι ενός σημείου τουλάχιστον.

Μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να πρέπει να κάνεις πράγματα μόνος σου ή να χρειαστεί να βρεις νέα παρέα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άσχημα.

Αργά ή γρήγορα, θα έρθει και η δική σου ώρα να κάνεις σχέση με κάποια γυναίκα που σου αρέσει και οι κοπέλες των φίλων σου, μπορεί να σε βοηθήσουν σε αυτό!

Ίσως δυσκολευτείς να βρεις χρόνο, για να δεις τους φίλους που έχουν σχέση, αλλά σίγουρα κάπου θα τα βρείτε και θα οργανωθείτε.

Βάλε στόχους! Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika όπου συζητάμε αυτό ακριβώς το θέμα.

#2. Δοκίμασε Κάτι Νέο

Όταν ο ελεύθερος χρόνος των φίλων σου περνά με την σχέση τους, έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι καινούριο, που δεν θα έκανες μαζί τους ή ακόμη και να βρεις καινούρια παρέα.

Δεν υπάρχει τίποτε λάθος, στο να κάνεις κάποια δραστηριότητα που σου αρέσει ακόμη και μόνος σου.

#3. Πες Στους Φίλους Σου Πώς Αισθάνεσαι

μιλα στους φίλους

Αν νιώθεις ότι σε έχουν ξεχάσει ή σε έχουν αφήσει πίσω, προσπάθησε να το εκφράσεις. Συζητήστε το και προσπαθήστε να κάνετε κάτι όλοι μαζί, όπως όταν δεν είχαν σχέση.

Είναι λογικό, όταν είσαι αυτός που ξεχωρίζει, να αισθάνεσαι ότι δεν ανήκεις στην ίδια κατηγορία, όμως δεν είναι έτσι, απλά και μόνο επειδή έτυχε να μην έχεις σχέση κάποια περίοδο.

Η χειρότερη μορφή αυτού του συναισθήματος είναι όταν όλοι οι φίλοι έχουν παντρευτεί και έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις, όμως σίγουρα μπορείτε να βρείτε μια λύση, ειδικά όταν πρόκειται για κολλητούς φίλους.

#4. Αν Θέλεις Να Κάνεις Σχέση, Θα Έρθει Η Ώρα Σου

χωρίς σχέση

Όταν όλοι γύρω σου είναι σε σχέση ή παντρεύονται και εσύ μένεις μόνος ίσως αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό, ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί σου κλπ.

Όπως καταλαβαίνεις, το πιθανότερο είναι ότι είναι όλα μια χαρά και ότι απλά δεν έχεις βρει την κατάλληλη, ίσως είσαι πολύ επιλεκτικός ή απλά δεν θέλεις μια σχέση.

Αν θέλεις σχέση, τότε μπορείς να βγεις έξω να φλερτάρεις ή αν δεν έχεις χρόνο να φλερτάρεις μέσω διαδικτύου και να βρεις και εσύ μια γυναίκα, όπως οι φίλοι σου.

Το ότι είσαι μόνος κάποια περίοδο, δεν σημαίνει ότι θα είσαι μόνος για πάντα και βέβαια, αν δεν θέλεις ο ίδιος να κάνεις σχέση, είναι δική σου επιλογή και δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα.

Δεν είσαι ο μόνος που είναι μόνος!

Αμέτρητοι άνθρωποι βρίσκονται ή έχουν περάσει κάποια στιγμή από παρόμοια κατάσταση. Δεν είσαι ο μόνος που μπορεί να αισθάνεται άσχημα, επειδή δεν έχει σχέση. Δεν χρειάζεται αυτό να σε ρίχνει, ούτε δείχνει ότι δεν είσαι καλός ή δεν αξίζεις.

#5. Για Να Προσελκύσεις Μια Σχέση, Βελτίωσε Τον Εαυτό Σου

Υπάρχει ένας μύθος, αρκετά διαδεδομένος, που λέει ότι οι άντρες δεν απορρίπτουν, μόνο απορρίπτονται. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο εκνευριστικά, σήμερα στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla + Andrika συζητάμε με χιούμορ και διάθεση για όλα όσα μας έχουν οδηγήσει στο να απορρίψουμε μια γυναίκα.

Αν τώρα θεωρείς ότι υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία υστερείς, είναι μια καλή ευκαιρία να τα διορθώσεις και να βελτιωθείς.

Ίσως χρειάζεται να βελτιώσεις την εμφάνιση σου, να κάνεις μια μικρή αλλαγή στην γκαρνταρόμπα σου, να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου ικανότητες ή να φτιάξεις ένα καλύτερο, πιο ελκυστικό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μικρές αλλαγές, μπορεί να δώσουν σημαντική ώθηση στην αυτοπεποίθηση σου και να σε βοηθήσουν να φλερτάρεις περισσότερο και πιο άνετα.

#6. Το Ότι Είσαι Μόνος Δεν Καθορίζει Την Αξία Σου

Όταν δεν έχεις σχέση, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις. Μπορεί να είναι επιλογή σου, μπορεί, όπως ήδη είπαμε, να είσαι αρκετά επιλεκτικός.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν την αξία σου και το πώς σε βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι, όμως η προσωπική σου κατάσταση δεν είναι ένας από αυτούς.

μόνος

#7. Οι Δημοσιεύσεις Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Είναι Ψεύτικες

Οι άνθρωποι τείνουν να δημοσιεύουν κάτι που πιστεύουν ότι είναι [πολύ πολύ καλό ή πολύ άσχημο, για διάφορους λόγους.

Μην αφήνεις τις στιλιζαρισμένες φωτογραφίες, της καλής και ευτυχισμένης ζωής να σε φρικάρουν. Μην ξεχνάς ότι κανείς δεν δημοσίευσε τις αποτυχίες του ή φωτογραφίες από τα ραντεβού που πήγαν χάλια και ότι πολλές φορές οι φωτογραφίες έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να δείξουν κάτι που δεν υφίσταται.

Κλείνοντας λοιπόν θα αναφέρουμε μερικά θετικά πράγματα που μπορεί να προκύψουν, όταν δεν έχεις σχέση. Φτιάχνεις μια ζωή, όπως την θέλεις εσύ και αποφασίζεις ποια γυναίκα αξίζει και ποια όχι. Έχεις αξίες και κριτήρια και δεν είσαι με μια γυναίκα, απλά και μόνο για να λες ότι έχεις σχέση. Παράλληλα, έχεις την δυνατότητα να βελτιωθείς και να κάνεις δραστηριότητες που σε γεμίζουν.

Η σχέση είναι κάτι που θα έρθει, όταν εσύ το αποφασίσεις, με βάση τα δικά σου κριτήρια.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις σχέσεις; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.