Παίξε Έξυπνα: 9 Κρίσιμες Ικανότητες για να Αναπτύξεις μέχρι τα 20!

Υπάρχουν αμέτρητες ικανότητες που μπορείς να αναπτύξεις. Οι παρακάτω όμως είναι από τις πιο βασικές.

Κρίσιμες Ικανότητες Μέχρι Τα 20

Όσο περνούν τα χρόνια και φτάνοντας στα 30, κάνεις ανασκόπηση της ζωής σου και σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά και πώς θα μπορούσες να έχεις εξελιχθεί, στις σχέσεις, στην καριέρα, σε αποφάσεις που αφορούν κάθε πτυχή της ζωής. Ή ποιες ικανότητες θα μπορούσες να είχες εξασκήσει περισσότερο.

Όσο μεγαλώνεις, έχεις ήδη διαμορφώσει το 90% της προσωπικότητας σου και οι αλλαγές μπορεί να σου φαίνονται δύσκολες. Οι ευθύνες, η διαθέσιμη ενέργεια, η οικογένεια μπορεί να στέκονται απέναντι στις όποιες αλλαγές θα ήθελες να κάνεις.

Αν τώρα διανύεις την κρίσιμη ηλικία των 20, έχεις μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνεις αλλαγές, να βάλεις θεμέλια για τις επόμενες δεκαετίες και να αναπτύξεις κρίσιμες ικανότητες που θα σου δώσουν πλεονέκτημα για το μέλλον.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι κρίσιμες ικανότητες και πώς θα τις αναπτύξεις;

#1. Μάθε Να Διαπραγματεύεσαι Και Να Ζητάς Αυτό Που θέλεις

κρίσιμες ικανότητες μέχρι τα 20

Πρέπει να σέβεσαι τους άλλους, όμως πρέπει να σέβεσαι εξίσου και τον εαυτό και τα θέλω σου. Για αυτό πρέπει να μάθεις να ζητάς αυτό που θέλεις.

Αν δεν ζητήσεις, δεν θα λάβεις.

Σίγουρα θα έρθει μια στιγμή που θα θέλεις να ζητήσεις αύξηση, προαγωγή ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να μάθεις πώς θα το κάνεις από μικρή ηλικία.

Πολλές κρίσιμες ικανότητες τις αποκτάς με την εμπειρία. Δες παρακάτω 4 μαθήματα ζωής που μοιραζόμαστε μαζί σου.

Το να ξέρεις να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει είναι μια ικανότητα που θα σου φανεί πολύ χρήσιμη, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή. Μην ξεχνάς ότι δεν παίρνεις μόνο αυτό που σου αξίζει, αλλά αυτό που διαπραγματεύεσαι.

Ξεκίνησε λοιπόν από τώρα. Αν δεν είσαι και πολύ επικοινωνιακός, υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, ώστε να βρεις το κουράγιο και να νιώθεις άνετος να ζητάς αυτό που θέλεις κάθε φορά.

Για παράδειγμα, μπορείς να μάθεις να μιλάς με περισσότερη αυτοπεποίθηση, όπως μπορείς να δεις στο  βίντεο που θα βρεις εδώ.

#2. Ξόδεψε Τα Χρήματα Και Τον Χρόνο Σου Με Τον Καλύτερο Τρόπο

Μπορεί να είσαι αρκετά χαλαρός τώρα, να έχεις άφθονο ελεύθερο χρόνο για χάσιμο και ένα καλό χαρτζιλίκι για να ξοδεύεις σε πράγματα που δεν είναι καθόλου χρήσιμα.

Θα διαπιστώσεις κάποια στιγμή ότι ο χρόνος είναι μια πολύτιμη πολυτέλεια και ίσως φτάσεις στο σημείο να λυπάσαι για τον χρόνο που άφησες άσκοπα να φύγει, όταν ήσουν 20.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στην ηλικία των 20 είναι το ότι έχεις χρόνο. Μάθε να επιλέγεις άτομα και δραστηριότητες με τρόπο τέτοιο ώστε να βελτιωθείς, να αναπτύξεις μια νέα δεξιότητα και έτσι να έχεις κάποιο κέρδος μελλοντικά. Ρώτησε τον εαυτό σου:

Θα επενδύσω τον χρόνο μου για να δημιουργήσω κάτι ή για να καταστρέψω;

Επίσης, είναι σημαντικός ο τρόπος που ξοδεύεις τα χρήματα σου.

Τα 20 σου, είναι μια καλή χρονική περίοδος για να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου με λογικό τρόπο, χωρίς περιττά έξοδα. Είναι εύκολα αντιληπτό πώς είναι καλύτερο να διαθέτεις τα χρήματα σου για την προσωπική σου εξέλιξη, για να μάθεις μια γλώσσα, για να κάνεις ένα άθλημα, ακόμη και για να πας ένα ταξίδι.

#3. Το Να Γίνεις Διορατικός Είναι Από Τις Πιο Κρίσιμες Ικανότητες

κρίσιμες ικανότητες

Σαν απόρροια του παραπάνω, μια ικανότητα που πρέπει να αναπτύξεις είναι η διορατικότητα. Είναι σίγουρα πολύ ωραίο το να περνάς τέλεια στο σήμερα, όμως πρέπει να σκέφτεσαι και το μέλλον, ώστε να μπορείς να συνεχίσεις να ζεις αξιοπρεπώς και να επιτυγχάνεις τους στόχους σου.

Από τα 20 σου πρέπει να ξεκινήσεις να δουλεύεις για τους στόχους που θέλεις να επιτύχεις. Η επίτευξη των στόχων σου είναι ένας Μαραθώνιος δρόμος! Είναι σημαντικό να μπορείς να βλέπεις μπροστά και να προσαρμόζεσαι κάθε φορά στις συνθήκες.

#4. Μάθε Να Αποτυγχάνεις

Στα 20 σου θα βρεθείς μπροστά σε νέες προκλήσεις, όπως μαθήματα στην σχολή, απαιτήσεις στον εργασιακό χώρο, σχέσεις με γυναίκες κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα θα πάνε καλά, σε άλλες όμως όχι.

Μπορούμε να πούμε ότι η αποτυχία είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. Μάθε λοιπόν από τα 20 σου να δέχεσαι το γεγονός ότι τα πράγματα μπορεί να μην πάνε όπως ακριβώς τα περιμένεις και ότι μια αποτυχία είναι ένα μάθημα για το μέλλον.

Πρέπει να αναπτύξεις την ικανότητα να διαχειρίζεσαι την αποτυχία σου σαν ένα φυσιολογικό βήμα της διαδικασίας που οδηγεί σε μελλοντικές επιτυχίες. Μάθε από νωρίς στην ζωή σου ότι η αποτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία και μην το βάζεις ποτέ κάτω.

#5. Μάθε Να Χειρίζεσαι Σωστά Την Γλώσσα, Που Είναι Από Τις Πιο Σημαντικές Ικανότητες

μάθε να χειρίζεσαι τη γλώσσα

Η σωστή χρήση της γλώσσας είναι ακόμη μια κρίσιμη ικανότητα που μπορείς να αναπτύξεις στα 20 σου. Η ομιλία μπορεί να περιλαμβάνει την διήγηση κάποιας ιστορίας, την ανάλυση κάποιου γεγονότος, την πειθώ και βέβαια το φλερτ.

Ο τρόπος που εκφράζεσαι και το λεξιλόγιο σου θα σε βοηθήσουν πολύ. Μιλώντας με έναν δομημένο, λογικό τρόπο, γίνεσαι σαφής στους συνομιλητές σου και κινείς το ενδιαφέρον όταν βρίσκεσαι σε μια παρουσίαση ή σε μια συνέντευξη.

Δεν λέμε να γίνεις φιλόλογος, μπορείς όμως να εμπλουτίσεις το καθημερινό σου λεξιλόγιο! Λένε ότι ακόμη και 50 διαφορετικές λέξεις μπορούν να κάνουν την διαφορά! Μάθε να χειρίζεσαι σωστά την μητρική σου γλώσσα και μην παραλείψεις να μάθεις και τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.

#6. Επικοινωνιακές, Κοινωνικές Δεξιότητες Και Φλερτ

Δεν υπάρχει καλύτερη ηλικία για να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες από αυτή των 20 ετών. Σε αυτή την ηλικία μπορείς να κάνεις γνωριμίες σε καθημερινή βάση, αναπτύσσοντας έτσι τις επικοινωνιακές σου ικανότητες.

Βόλτες για καφέ, απογεύματα στην βιβλιοθήκη για διάβασμα και πόσες άλλες δραστηριότητες που μπορούν εύκολα να είναι μέρος της καθημερινότητας σου, θα σε βοηθήσουν να κάνεις πρακτική στο κοινωνικό κομμάτι.

To φλερτ είναι και αυτό μια επικοινωνιακή δεξιότητα και μπορείς να την αναπτύξεις, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

#7. Επένδυσε Τα Χρήματα Σου

Το χρήμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ότι και να θελήσεις να αποκτήσεις, θα έχει ένα αντάλλαγμα σε χρήμα.

Όπως είπαμε και παραπάνω είναι κρίσιμη η ικανότητα να μπορείς να διαχειριστείς τα διαθέσιμα χρήματα. Προσπάθησε να μειώσεις τα περιττά έξοδα και να αποταμιεύεις τα χρήματα που εξοικονομείς. Τα χρήματα αυτά θα σου χρησιμεύσουν σίγουρα στο μέλλον και θα είσαι ευτυχισμένος που δεν τα ξόδεψες άσκοπα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επενδύσεις ένα ποσό. Διάβασε σχετικά με τα διάφορα επενδυτικά προγράμματα που υπάρχουν και βρες ποιο είναι κατάλληλο για εσένα.

Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, οι καλύτεροι σύμβουλοι που μπορείς να βρεις είναι οι πιο δικοί σου άνθρωποι. Οι γονείς σου.

Ρώτα τους.

#8. Μάθε Να Δέχεσαι Την Κριτική Για Να Βελτιώνεις Τις Ικανότητες Σου

Πολλές φορές μας είναι δυσάρεστο όταν κάποιος μας ασκεί κριτική, για κάτι που κάναμε λάθος ή για κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Σίγουρα θα σου έχει τύχει να αισθανθείς αυτό το συναίσθημα.

Πολλές φορές αγνοούμε τελείως την κριτική, όμως για να τα καταφέρεις και να επιτύχεις, πρέπει να μάθεις να δέχεσαι την κριτική, όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη και να την λαμβάνεις υπόψη, για να μπορέσεις να βελτιωθείς.

#9. Τήρησε Τις Υποσχέσεις Σου

Πολλές φορές θα δώσεις υποσχέσεις που δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τηρήσεις. Μπορεί η υπόσχεση να μην αφορά κάτι πολύ σημαντικό, όμως πρέπει από τα 20 σου να αναπτύξεις την ικανότητα να τηρείς κάθε υπόσχεση που δίνεις.

Αν αθετήσεις μια υπόσχεση οι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη απέναντι σου και την πίστη τους σε εσένα. Η συνεχής αθέτηση υποσχέσεων θα σε κάνει να φαίνεσαι αναξιόπιστος.

Η αξιοπιστία όμως, είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό που όλοι ψάχνουν να βρουν στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφονται και η ηλικία που βρίσκεσαι τώρα είναι καλή ώστε να βάλεις τις βάσεις. Η αξιοπιστία θα σου δώσει τεράστιο πλεονέκτημα αργότερα στην ζωή σου.

Μέχρι τα 20 σου βάζεις τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτίσεις την ζωή σου. Οι παραπάνω κρίσιμες ικανότητες, αν τις αναπτύξεις, θα σε βοηθήσουν να οδηγηθείς με επιτυχία προς την κατάκτηση των στόχων σου και να φτάσεις τον εαυτό σου σε μεγαλύτερα επίπεδα βελτίωσης.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα εργαλεία για την προσωπική σου ανάπτυξη, τότε δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.