Τελικά το Κλείσιμο του Ματιού είναι Σημάδι Φλερτ;

Αναρωτιέσαι Αν Το Κλείσιμο Του Ματιού Είναι Σημάδι Φλερτ;

Τα μάτια ανάλογα με τον τρόπο που κοιτά κάποιος μπορεί να εκφράσουν διαφορετικές διαθέσεις. 

Μπορεί να δείχνουν κάποιον που έχει διάθεση να γνωρίσει άλλους ανθρώπους ή κάποιον που είναι πιο κλειστός.

Συνήθως το κλείσιμο ματιού αποτελεί έναν ανεπίσημο τρόπο να επικοινωνήσει κάποιος ότι υπάρχει κοινή γνώση ή πρόθεση.

Όμως αυτό δεν είναι πάντα ξεκάθαρο και μπορεί να εξαρτάται τόσο από το θέμα της κουβέντας, όσο και από την περαιτέρω γλώσσα του σώματος του ατόμου.

Μάλιστα, σε κάποιες κουλτούρες το κλείσιμο ματιού μπορεί να θεωρηθεί ως μια κίνηση επιθετική και αυθάδης.

Από την άλλη πλευρά, το κλείσιμο του ματιού για πολλούς είναι ένας τρόπος να δείξουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον και αποτελεί ένα σημάδι φλερτ που λέει πολλά.

Γιατί Θεωρούμε Σέξι Το Κλείσιμο Ματιού;

το κλείσιμο του ματιού είναι σημάδι φλερτ

Ένας βιοψυχολόγος ονόματι Eckhard Hess ανακάλυψε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1960 ότι τα μάτια μπορούν να ενεργούν με ακούσιο τρόπο κάθε φορά που κοιτάζεις κάποια που βρίσκεις ελκυστική.

Συγκεκριμένα, οι κόρες του ματιού διαστέλλονται και τα μάτια ανοιγοκλείνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. 

Κλείνοντας το μάτι, μιμείσαι αυτή τη λειτουργία και ξεγελάς το μυαλό σου θεωρώντας ότι έτσι αυξάνεται το επίπεδο έλξης που αισθάνεται το άλλο άτομο( κάτι που βέβαια μπορεί όντως να συμβαίνει).

Η Patti Wood, ειδική επί θεμάτων γλώσσας του σώματος αναφέρει σε έρευνα της ότι το κλείσιμο ματιού μαλακώνει την επικοινωνία της εκτεταμένης επαφής με τα μάτια, η οποία μπορεί να φανεί απειλητική.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άβολα με την έντονη οπτική επαφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν είναι από κάποιον που θεωρούμε ελκυστικό. 

Αυτή η οπτική επαφή μπορεί να “σπάσει” με ένα πονηρό κλείσιμο ματιού που θα δώσει μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση στην  αλληλεπίδραση

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι ισχύει.

Τι Μπορεί Να Σημαίνει Το Κλείσιμο Του Ματιού

Ένα μόνο κλείσιμο ματιού είναι συνήθως μια φιλική κίνηση που δείχνει ότι υπάρχει κάποιος βαθμός οικειότητας.

Τυπικά χρησιμοποιείται με σκοπό να περάσει αθόρυβα ένα μήνυμα σε κάποιο τρίτο άτομο.

Άλλες φορές χρησιμοποιείται για να δείξει συμπάθεια και ενθάρρυνση με έναν χιουμοριστικό τρόπο, σε περιπτώσεις που ο δέκτης του μηνύματος μοιάζει να αισθάνεται άβολα.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που το κλείσιμο ματιού, ιδιαίτερα από παιδιά και εφήβους μπορεί να είναι έκφραση άγχους και να συμβαίνει υποσυνείδητα, χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Σε κάποιες κουλτούρες το κλείσιμο ματιού είναι σημάδι φλερτ και σεξουαλικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια της στιγμιαίας οπτικής επαφής, συνήθως συνοδευόμενο από χαμόγελο.

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να είναι αρκετά εκφραστική, όπως θα ήταν μερικές καλά διαλεγμένες λέξεις. 

Ένας άντρας που κοιτάζει μια γυναίκα και της κλείνει το μάτι ή το αντίθετο ενδέχεται να είναι σημάδι φλερτ, αναλόγως των περιστάσεων.

Αν δεις μια γυναίκα να σου κλείνει το μάτι, κοίταξε τι υπάρχει τριγύρω. Είσαι μόνος σου ή με παρέα φίλων; Είσαι μόνος στο μπαρ ή κάθεσαι κάπου έξω; Είσαι εσύ ο παραλήπτης του μηνύματος ή μήπως είναι ιδέα σου;   

Κάποιες φορές συμβαίνει να την κοιτάζεις, να σε κοιτάζει και εκείνη, αλλά τελικά να μην γίνεται απολύτως τίποτα. Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, για να μάθεις πώς θα ξεφύγεις από τέτοιες καταστάσεις.

#1. Δείχνει Χιουμοριστική Διάθεση

Φαντάσου ότι είσαι σε μια παρέα και λες κάτι που είναι αστείο και θες να το καταλάβει κάποιο συγκεκριμένο άτομο.

Τότε του κλείνεις το μάτι.

Αν το άτομο αυτό είναι μια γυναίκα, το κλείσιμο ματιού μπορεί να μετατραπεί σε σημάδι φλερτ, καθώς δημιουργεί μια οικειότητα μεταξύ σας, σαν να πρόκειται για ένα εσωτερικό αστείο, που δεν θέλεις να κυκλοφορήσει παραέξω.

Σε αυτή τη περίπτωση, ίσως παρατηρήσεις ότι η στάση της και η γλώσσα του σώματος της θα είναι πιο ανοιχτές απέναντι σου και θα προσπαθήσει να σε πλησιάσει.

Αν παράλληλα προσπαθεί να συνεχίσει την οπτική επαφή μαζί σου, είναι σημάδι φλερτ και ερωτικού ενδιαφέροντος.

Μάθε περισσότερα για τα σημάδια ότι ελκύεις μια γυναίκα στο βίντεο που θα βρεις εδώ.

#2. Είναι Ένδειξη Εμπιστοσύνης

το κλείσιμο του ματιού είναι σημάδι φλερτ

Το κλείσιμο ματιού, όπως προαναφέραμε, εκφράζει πιθανότατα κάτι που θέλεις να μείνει μεταξύ σας. 

Επομένως, μια ακόμη ερμηνεία είναι ότι κλείνοντας το μάτι, αφού έχεις πει κάτι σε κάποιον, του επικοινωνείς ότι υπάρχει από μέρους σου εμπιστοσύνη.

#3. Ψηφιακό Κλείσιμο Ματιού

Αν έχεις ασχοληθεί με το online φλερτ θα έχεις παρατηρήσει ότι το ψηφιακό κλείσιμο ματιού χρησιμοποιείται κατά κόρον.

Καθώς δεν υπάρχει γλώσσα του σώματος στο online dating, οι σχετικές σελίδες χρησιμοποιούν αυτή τη δυνατότητα σαν υποκατάστατο ένδειξης ενδιαφέροντος.

Έτσι λοιπόν η ψηφιακή έκδοση του κλεισίματος του ματιού έχει την ίδια λειτουργία με αυτή της κανονικής ζωής και μπορεί να τραβήξει την προσοχή με τον ίδιο τρόπο!

#4. Προτροπή Για Δράση!

Το κλείσιμο του ματιού μπορεί να έχει τη μορφή πρόσκλησης.

Η γυναίκα που είναι κάπου στον ίδιο χώρο και σου κλείνει το μάτι μπορεί να ενδιαφέρεται και να σε καλεί με αυτό το τρόπο να κάνεις το πρώτο βήμα προσέγγισης, ώστε να γνωριστείτε.

Αν δεν σου αρέσει, απλά την αγνοείς.

Αν όμως το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο, τότε μπορείς να απαντήσεις στην πρόσκληση της χαμογελώντας και διατηρώντας οπτική επαφή για λίγο, προτού την προσεγγίσεις.

Όταν σου αρέσει μια γυναίκα και δεν είναι αμοιβαίο θα παρατηρήσεις κάποια σημάδια. Δες ποια είναι αυτά στο ακόλουθο βίντεο του Χρήστου.

#5. Διαφορές Από Κουλτούρα Σε Κουλτούρα

Αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το κλείσιμο του ματιού για να φλερτάρεις ταξιδεύοντας σε κάποια χώρα του εξωτερικού , θα πρέπει να λάβεις σοβαρά την κουλτούρα κάθε περιοχής, καθώς μπορεί να υπάρχουν τελείως διαφορετικές ερμηνείες.

Στη Δυτική κουλτούρα και στην Λατινοαμερικάνικη ισχύουν τα όσα αναφέραμε παραπάνω και μπορεί το κλείσιμο του ματιού πράγματι να αποτελεί σημάδι φλερτ και ερωτικής διάθεσης.

Στην Κίνα και σε κάποιες περιοχές της Ινδίας το κλείσιμο του ματιού μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση προσβλητική.

Το ίδιο ισχύει γενικότερα στις Μουσουλμανικές χώρες.

Σε περιπτώσεις που δεν είσαι σίγουρος για το αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσεις το κλείσιμο του ματιού για να δείξεις ενδιαφέρον σε μια γυναίκα, είναι καλύτερο να επιλέξεις μια ασφαλέστερη μέθοδο που λειτουργεί παντού.

Το χαμόγελο είναι μια τέτοια επιλογή.

Σημείωση:

Για κάποιους ανθρώπους το κλείσιμο του ματιού μπορεί να μην γίνεται ηθελημένα. Υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο το κλείσιμο του ματιού να γίνεται ασυνείδητα, λόγω κάποιου νευρολογικού προβλήματος (το σύνδρομο Tourette είναι ένα τέτοιο παράδειγμα νευρολογικής διαταραχής που οδηγεί σε τικ, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο του ματιού).

Για να είσαι σίγουρος ότι είσαι αποδέκτης ενός ερωτικού μηνύματος, παρακολούθησε το σύνολο της γλώσσας του σώματος, για να είσαι σίγουρος για τις προθέσεις της γυναίκας.

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.