Ασταμάτητος: Πώς να Αποκτήσεις την Νοοτροπία του Νικητή

Για να έχεις την νοοτροπία του νικητή θα χρειαστεί ένα πολύ συγκεκριμένος τρόπος σκέψης.

Στα χρόνια μετά τα 25 μου, που θεωρώ ότι τα έχω ζήσει πιο έντονα και γεμάτα σε σχέση με τα πρώτα της ενηλικίωσής μου, πήρα αρκετά μαθήματα.

Τα περισσότερα μαθήματα μου τα έδωσε ο ίδιος μου ο εαυτός, αλλά κάποια σημαντικά τα πήρα και από τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου ή πέρασαν από τη ζωή μου και τους θαυμάζω για κάποιες αρετές που επέδειξαν ή ιδιότητές τους.

Ένα από τα πιο σημαντικά μου έφερε την εξής διαπίστωση. Δεν μπορείς να σταματήσεις κάποιον που είναι αποφασισμένος να θυσιάσει τα πάντα για να επιτύχει το σκοπό του.

Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη διαπίστωση, μου έχει δώσει πολλά σημαντικά οφέλη.

Τι σε Κάνει Νικητή Τελικά;
Για να έχεις την νοοτροπία του νικητή θα χρειαστεί ένα πολύ συγκεκριμένος τρόπος σκέψης.

Θα διαβάσεις χιλιάδες σελίδες σε βιβλία και εκατομμύρια άρθρα στο internet, να λένε για το πως να είσαι νικητής και γενικά να κερδίζεις σε κάθε κομμάτι της ζωής σου. Κάποια από αυτά τα λένε και πολύ ωραία. Με τα βήματά τους, τους οδηγούς τους ακόμα και παραδείγματα για μελέτη.

Η δικιά μου εμπειρία λέει καθαρά πως το να γίνεις νικητής είναι ένα cocktail συναισθημάτων που το απολαμβάνεις όταν ο στόχος έχει κάνει το κύκλο του. Μια μικρή δόση τύχη, μια δόση περιβάλλον και δίκτυο, 4 δόσεις σκληρή δουλειά και 4 δόσεις τρόπος σκέψης.

Ο τρόπος σκέψης ή η νοοτροπία, είναι αυτό που θα καθορίσει και την σκληρή δουλειά.

Πόσο έντονη θα είναι;

Πόσο θα συνεχίσει όταν εμφανιστούν τα εμπόδια;

Ποια πράγματα θα έρθουν σε δεύτερη μοίρα για να καταφέρεις να δώσεις τους πόρους που απαιτεί η προσπάθεια;

Προσπάθεια και Ένταση
Για να έχεις την νοοτροπία του νικητή θα χρειαστεί ένα πολύ συγκεκριμένος τρόπος σκέψης.

Ήμουν πάντα εξαιρετικός οπαδός της έντονης προσπάθειας. Να βάζεις ότι έχεις και δεν έχεις μέσα στο τραπέζι και το τραπέζι θα σε βγάλει νικητή.

Στο μυαλό του καθενός η ένταση είναι διαφορετική βέβαια. O Elon Musk λέει δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα. Για αυτόν είναι η μόνη στάθμη έντασης που τον ικανοποιεί για να επιτύχει.

Κάποιος άλλος μπορεί να τα δίνει όλα αλλά για 40 ώρες την εβδομάδα και κάποιος άλλος να θέλει την προαγωγή επειδή δουλεύει έντονα μια ημέρα το μήνα.

Αν θες να γίνεις Elon Musk στον τομέα που σε απασχολεί να είσαι νικητής, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Το μεγαλύτερο ζήτημα όμως προκύπτει όταν αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα εμπόδια που αρχίζει και το κίνητρο να χάνει την δύναμή του μπροστά στο ύψος τους.

Ειδικότερα όταν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που είτε δεν μπορούν να σε βοηθήσουν ή σε κρατάνε στάσιμο. Μπορεί να είναι άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά, αλλά δεν έχουν τρόπο να προσεγγίσουν την κατάσταση καλύτερα.

Φαντάσου να τα δίνεις όλα για την προαγωγή σου για μήνες και να έρχεται η κοπέλα σου ή ο κολλητός σου φίλος και να σου λέει στη πρώτη δυσκολία, «χαλάρωσε μωρέ αφού παίζει να μη γίνει» ή «μη κάνεις έτσι, γιατί αν δεν κάτσει πως θα κάνεις δηλαδή;»

Και αρχίζουν, ακόμα και καλοπροαίρετα, να αναλύουν τα Plan B που μπορείς να επιλέξεις. Αλλά αυτό που λένε επίσης πίσω από τα λόγια είναι το «δεν πιστεύω πως θα τα καταφέρεις σε αυτό, εξέτασε τις εναλλακτικές σου».

Σχέδιο Β
Για να έχεις την νοοτροπία του νικητή θα χρειαστεί ένα πολύ συγκεκριμένος τρόπος σκέψης.

Εμείς στο MenOfStyle, λέμε ότι δεν υπάρχει Plan B (Σχέδιο Β) για το όνειρό σου.

Υπάρχει μόνο ένα σχέδιο και αυτό θα επιτύχει πάσει θυσία. Κατά ένα μαγικό τρόπο αυτό σε βοηθάει να είσαι συγκεντρωμένος στο πλάνο σου και όχι σε παράλληλα πλάνα για το αν δεν πάει καλά αυτό.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζεις τα πάντα σε παύση στη ζωή σου. Το πάσει θυσία σταματάει όταν η θυσία επηρεάζει 100% το όνειρο. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να κυνηγάς τα όνειρά σου όταν δεν προσέχεις την υγεία σου.

Δεν υπάρχει ακόμα κατάσταση ασθενούς που σε βοηθάει να είσαι ασταμάτητος, όσο καλή συγκέντρωση, διάθεση ή πειθαρχεία έχεις.

Και τότε, αφήνοντας πίσω ας πούμε την άσκησή σου, την πλήρη διατροφή, την σωματική και πνευματική σου καλλιέργεια και προστασία, ουσιαστικά ρισκάρεις την προσπάθεια προς τον στόχο.

Όμως μπορείς σίγουρα να αφήσεις κάποιες απολαύσεις στην άκρη. Έναν καφέ με την παρέα ακόμα. Ας πάει για την άλλη εβδομάδα. Ένα cinema μετά τις 23.00 που μπορεί και η φίλη σου. Άστο αν έχεις να ξυπνήσεις στις 05:15.

Μια βόλτα Κυριακή που πάει όλος ο κόσμος. Και εδώ είναι η διαφορά.

Αν θες να επιτύχεις ότι όλος ο κόσμος, μπορείς να κάνεις ότι κάνει όλος ο κόσμος.

Αν όμως θες να είσαι επιτυχημένος σε έναν μέτριο κόσμο, δεν μπορείς να κάνεις ότι κάνουν όλοι οι άλλοι.

Και τη νοοτροπία του νικητή την έχεις όταν δεν σε ακουμπούν αυτά τα διλήμματα. Γιατί όχι απλά ξέρεις, αλλά και εφαρμόζεις χωρίς να απαιτείται πολύ σκέψη.

Οι νικητές έχουν αυτοπεποίθηση και αυτό δεν το εκφράζουν με λόγια, αλλά το να μιλάς με αυτοπεποίθηση είναι βασικό σε όποιο στόχο και να έχεις. Δες το video του Χρήστου για να σε βοηθήσει. 

 

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις πως να εξελίξεις την νοοτροπία που έχεις για να κερδίζεις, τότε δες εδώ.

Όπως πάντα, περιμένω τα σχόλια σου εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.