Συμπεριφορές με τις Γυναίκες που σε Δείχνουν πιο Αδύναμο

Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που καταστρέφουν την εικόνα και είναι απαραίτητο να τις εξαλείψεις.

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για συμπεριφορές που σε κάνουν να χάνεις αξία στο φλερτ. Μπορεί να είναι απλές, καθημερινές λάθος κινήσεις, όπως κακή γλώσσα σώματος. Πολλές φορές είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανασφάλειας. Αν αισθάνεσαι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη ζωή σου, το άρθρο αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις τι είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά στις προσεγγίσεις σου.

Υπήρχαν στιγμές στο παρελθόν που σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν για τις ικανότητες ορισμένων ανδρών να δείχνουν τόσο ήρεμοι, δυνατοί και σίγουροι.

Ήξερα ότι πάντα θα βρίσκουν τις λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν τους προέκυπτε. Aπορούσα αν είχαν προβλήματα κιόλας. Mπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο αμφισβήτησης του εαυτού μου που δεν μπορούσε να διαχειρίζεται εύκολα κάτι ανάλογο.

Θεωρούσα πως βρίσκονται σε αυτή την θέση για διάφορους λόγους, πλην όμως αγνοούσα τελικά την ουσία.

Η πραγματικότητα που τους έδειχνε ισχυρούς και αυτάρκεις, δεν είχε να κάνει με υλικά αγαθά ή με κάποιο μυστήριο κόλπο που γνώριζαν.

Υπήρχαν βασικές αρχές που δεν ήξερα, όμως γνωρίζοντας ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες με εμένα που είχαν λύσει και αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα, κατάλαβα ότι πολλά από αυτά ήταν εφικτά.

Το θέμα ήταν να «εκμεταλλευτώ» τις γνώσεις και τα βιώματα τους. Για να περάσω στην ίδια κατεύθυνση του μονοπατιού που βάδιζαν και εκείνοι.

Είναι βασική αρχή για εμένα να μαθαίνω από τα λάθη, όχι μόνο τα δικά μου. Αλλά και των άλλων και έτσι να καρπώνομαι μέρος της γνώσης τους.

Παρακάτω θα αναλύσουμε συμπεριφορές με τις οποίες σαμποτάρουμε τον εαυτό μας, δείχνοντας την πιο αδύναμη και μη ελκυστική μεριά του.

Λάθος Εκφράσεις Προσώπου Και Στάση Σώματος Είναι Συμπεριφορές Που Δείχνουν Αδυναμία
Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που καταστρέφουν την εικόνα και είναι απαραίτητο να τις εξαλείψεις.

Ο τρόπος με τον οποίο στεκόμαστε, βαδίζουμε και λειτουργούμε εκφράζει προς τους άλλους την αυτοπεποίθηση μας και τον έλεγχο μίας κατάστασης ή αντιθέτως μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά για εμάς, βγάζοντας νευρικότητα, άγχος και άλλα σημάδια αδυναμίας.

Παράδειγμα αποτελούν πολλές μεγάλες εταιρείες(ακόμη και πολυεθνικές) οι οποίες έχουν θεσπίσει σεμινάρια και κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να επικοινωνούν οι υπάλληλοι τους απέναντι στους πελάτες.
Διάφορα μικρά και μεγάλα πράγματα για την βέλτιστη διαχείριση τους, έχοντας έτσι μεγαλύτερη κερδοφορία και περισσότερους ευχαριστημένους πελάτες.

Θα μου πεις τώρα τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας;

Έχει, καθώς η ικανότητα με την οποία πουλάνε οι εταιρείες τις υπηρεσίες και τα εμπορεύματα είναι η βάση στην οποία λειτουργούμε γενικότερα οι άνθρωποι και αποδεικνύει ότι όλοι μας επηρεαζόμαστε από τις κινήσεις που κάνουμε ενώ κινούμαστε σε ένα χώρο και τίποτε δεν περνάει απαρατήρητο.

Όπως καταλαβαίνεις το ίδιο παρατηρητικές είναι και οι γυναίκες.

Η εικόνα ενός άνδρα λοιπόν,  επηρεάζεται αρνητικά όταν:

#1. Κοιτάζει Συνέχεια Το Έδαφος

Έτσι δείχνει φοβισμένος όπως όταν θέλει να κρυφτεί από τους γύρω του, ένα σημάδι δειλίας και ντροπής.

#2. Τρώει Τα Νύχια Του Και Ακουμπά Το Πρόσωπο Του Συχνά

Βγάζει νευρικότητα και φαίνεται ότι δεν είναι αποφασισμένος και σίγουρος.

νευρικοτητα

#3. Σταυρώνει Τα Χέρια Του Ή Κρατά Αντικείμενα Μπροστά Του

Φαίνεται σε αμυντική στάση και προϊδεάζει τους γύρω του ότι είναι σε ετοιμότητα για να αμυνθεί.

Προσπαθείς να έχεις χαλαρά τα χέρια σου χωρίς αντικείμενα, όπως κομπολόι ή κάτι άλλο, δείχνοντας άνετος καθώς είσαι θεωρητικά τρωτός σε όλο σου το σώμα, αφού δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.

#4. Δεν Διατηρεί Οπτική Επαφή Με Τους Άλλους

Αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια το κόσμο ή το συνομιλητή του και θέτει σε αμφισβήτηση όσα τους λέει αφού δεν δείχνει ειλικρινής νιώθοντας άβολα με αυτό ή αμήχανος και ντροπαλός.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την γλώσσα σώματος, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο που αναλύει τα 5 καταστροφικά λάθη πρώτης εντύπωσης:

Συμπεριφορές Που Δημιουργούνται Από  Πεποιθήσεις
Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που καταστρέφουν την εικόνα και είναι απαραίτητο να τις εξαλείψεις.

Πολλές καθημερινές μας συνήθειες βασίζονται σε κάποια στάνταρ που έχουμε για τον εαυτό μας και σε πεποιθήσεις που διαμορφώνουν την εικόνα μας.

Τι γίνεται όμως όταν έχουμε στρεβλή εικόνα για μας τους ίδιους έχοντας χάσει μεγάλο μέρος από την  πραγματικότητα;

Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν έναν άνδρα ανασφαλή και νευρικό και αντί να μας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και ενέργεια, μας φέρνουν συνεχώς απέναντι σε ευθύνες που δεν έχουμε.

#1. Συμπεριφορές Που Επιζητούν Την Αποδοχή

Σε κάθε τους πράξη, σκέψη ή απόφαση που θα λάβουν, ψάχνουν τρόπο να βρουν κάποιον να ρωτήσουν για να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχουν λάθος, φοβούμενοι για το αποτέλεσμα των πράξεων τους.

Αντίθετα ένας άνδρας που γοητεύει παίρνει μόνος τους αποφάσεις, ακόμα και αν κάνει λάθος κάποιες φορές και δεν ρωτάει συνέχεια τρίτους για να πάρει έγκριση σε κάθε του βήμα.

εγκριση

#2. Φοβούνται Να Ρισκάρουν

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που δείχνει αδύναμο έναν άνδρα, είναι η αποφυγή κάθε πιθανού ρίσκου σε τομείς που αφορούν το μέλλον του ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν αναλαμβάνει ποτέ δράση σε κάτι νέο, φοβάται την αλλαγή που μπορεί να έρθει και γενικότερα μπορούμε να αναφέρουμε ότι δεν είναι ένας περιπετειώδης τύπος που δοκιμάζει καινούργια πράγματα.

Συμπεριφορές Που Δείχνουν Χαμηλή Αυτοεκτίμηση
Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που καταστρέφουν την εικόνα και είναι απαραίτητο να τις εξαλείψεις.

Συχνά κάνουμε το λάθος και υποβαθμίζουμε τις ανάγκες και τις ικανότητες μας για διάφορους λόγους, έχοντας λάθος εικόνα για τον εαυτό μας.

Τον βάζουμε σε δεύτερη μοίρα και αποδεχόμαστε ότι έτσι έχουν τα πράγματα, χωρίς να του δίνουμε δεύτερη ευκαιρία για να μπορέσει να το αλλάξει.

Αυτή όμως είναι η πραγματική διαφορά επιτυχημένων ανθρώπων και για αυτό θα πρέπει να επαναπροσδιορίσεις(εάν δεν το έχεις κάνει ήδη) την αξία που έχεις δίνοντας ευκαιρίες για κάτι καλύτερο.

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

Ας δούμε λοιπόν εδώ, με ποιους τρόπους στενεύουμε τις επιλογές μας λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης.

Συμπεριφορές Από Έλλειψη Αυτοπεποίθησης

#1. Δεν Γνωρίζει Εύκολα Νέους Ανθρώπους

Συνήθως είναι πολύ ντροπαλός, με αποτέλεσμα να χάνει ευκαιρίες στην προσωπική(και όχι μόνο) πορεία  του για να γνωρίσει ενδιαφέρων ανθρώπους.

Δες και το παρακάτω βίντεο όπου αναλύονται οι λόγοι που κάποιες φορές είμαστε αδέξιοι στην επικοινωνία:

#2. Αντιδράει Υπερβολικά Στην Κριτική

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν εύκολα κριτική, απλά γιατί έτσι έχουν συνηθίσει από τον καναπέ τους, την βόλεψη και ενδεχομένως την μονότονη ζωή τους.

Μην είσαι από τους άνδρες που αντιδρούν εύκολα σε αυτά που θα ακούσεις, ακόμη και αν είναι εξοργιστικά ορισμένες φορές και αναλογίσου εάν έχουν στην πραγματικότητα την παραμικρή αξία για εσένα.

κριτικη

#3. Προσπαθεί Να Τους Ευχαριστήσει Όλους

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί για να ζουν εις βάρος άλλων ή απλά θεωρούν κάποια πράγματα δεδομένα.

Βεβαίως καλό είναι να δίνεις ευχαρίστηση καθώς η προσφορά είναι μία πηγή αγάπης και δείχνει άνθρωπο συνετό που βοηθάει, όμως δεν υπάρχει λόγος να γίνεται εις βάρος σου σε κάθε περίπτωση.

Όταν το αντιληφθεί θα πρέπει να σταματήσει κάθε επικοινωνία, αφού εξηγήσει πρώτα τους λόγους που αυτό συμβαίνει και δεν βρει ανταπόκριση σε όσα λογικά ζητά.

Το να μπορείς να ευχαριστείς τους άλλους με την παρέα σου ή με άλλους τρόπους δεν απαιτεί συμμετοχή μόνο από εσένα, αλλά και να εκτιμάται η προσφορά αυτή κάποια στιγμή, καθώς δεν είσαι υποχρεωμένος για κάτι.

Κλείνοντας, η εντύπωση που αφήνεις στους άλλους τους ανθρώπους είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο του πώς προβάλλεις τον εαυτό σου. Αν κάποιος γνωρίζει ότι έχει ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να βελτιωθεί, καλό είναι να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να εξελίξεις τον τρόπο που αισθάνεσαι με τον εαυτό σου, τότε δες εδώ.

Διάβασε και μαάθε πώς να γίνεις ο Άνδρας Αξίας που στην πραγματικότητα είσαι. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.