Έχω Χάσει την Αυτοπεποίθηση μου στο Φλερτ!

Ίσως να έχεις φάει πολλές φορές τα μούτρα σου και να έχεις χάσει την αυτοπεποίθησή σου στο φλερτ. Μάθε πώς θα την ξαναβρείς!

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα στοιχείο που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο στο φλερτ (και όχι μόνο) και εξαρτάται από τρία επί μέρους κομμάτια: την συμπεριφορά, τις γνώσεις και την εμπειρία.

Αν γνωρίζεις πώς να μιλήσεις με μια γυναίκα, έχεις την σωστή συμπεριφορά και έτσι αποκτάς περισσότερη εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο αποκτάς ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και το φλερτ σου γίνεται όλο και πιο αποδοτικό.

Βέβαια, η αυτοπεποίθηση εξαρτάται κάθε φορά από το περιβάλλον. Δηλαδή, κάποιος με μεγάλη αυτοπεποίθηση σε έναν τομέα ή υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, δεν είναι απαραίτητο ότι θα αισθάνεται την ίδια αυτοπεποίθηση υπό άλλες συνθήκες.

Η αυτοπεποίθηση λοιπόν έρχεται με την απόκτηση εμπειρίας, στον τομέα που θέλεις να την αναπτύξεις. Έτσι λοιπόν η αυτοπεποίθηση στο φλερτ, θα έρθει με περισσότερο φλερτ. Φλερτ χωρίς αυτοπεποίθηση δεν είναι αποδοτικό φλερτ.

Όταν αισθανθείς ότι έχεις χάσει την αυτοπεποίθηση σου πρέπει να κάνεις βήματα, ώστε να την αποκτήσεις ξανά. Παρακάτω θα μάθεις τον τρόπο.

#1. Ξεκίνησε Το Φλερτ Με Μικρά Βήματαβήματα για αυτοπεποίθηση

Όταν δεις μια πολύ όμορφη γυναίκα, θα δυσκολευτείς πιθανότατα να την προσεγγίσεις. Θα αισθανθείς αγχωμένος και ο εγκέφαλος σου, θα προβάλλει δικαιολογίες, προκειμένου να μην το κάνεις.

Όμως η αυτοπεποίθηση στο φλερτ μπορεί να χτιστεί σταδιακά.

Χαλαρές συζητήσεις με γυναίκες για τις οποίες δεν αισθάνεσαι έλξη, θα σε βοηθήσουν να βρεις την χαμένη αυτοπεποίθηση σου.

Φαντάσου την κοινωνικότητα σαν μια μυική ομάδα που πρέπει να γυμνάσεις σταδιακά, ώσπου να φτάσεις στο απαιτούμενο επίπεδο.

#2. Προσέγγισε Γυναίκεςπροσέγγιση

Η εμπειρία θα σε βοηθήσει να χτίσεις ξανά την αυτοπεποίθηση σου στο φλερτ. Γιατί στο φλερτ χωρίς αυτοπεποίθηση δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αλλάξεις.

Ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσεις εμπειρίες στο φλερτ είναι να προσεγγίσεις γυναίκες. Προσπάθησε να μιλήσεις σε όποια γυναίκα σου αρέσει, χωρίς να δίνεις τόσο μεγάλη βάση στην ποιότητα της αλληλεπίδρασης, ούτε στην δημιουργία έλξης.

Ο στόχος σου τώρα είναι να βρεις την αυτοπεποίθηση, ώστε να κάνεις το πρώτο βήμα, γι’ αυτό βγες έξω, κυκλοφόρησε με την παρέα σου και προσέγγισε όσο περισσότερες γυναίκες μπορείς.

#3. Βρες Τον Κατάλληλο Τόπο Για Φλερτφλερτ

Μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά δύσκολο να προσεγγίσεις γυναίκες σε ένα μέρος στο οποίο δεν αισθάνεσαι άνετος και δεν διασκεδάζεις.

Θα καταναλώσεις πολλή ενέργεια σε ένα τέτοιο μέρος, ώσπου να βρεις τον ρυθμό σου και να νιώσεις άνετα, ώστε να κοινωνικοποιηθείς.

Αντιθέτως, ένα περιβάλλον φιλικό, θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα, ώστε να αισθανθείς χαλαρός και άνετος, έτσι τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα.

Στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla + Andrika, πάμε να συζητήσουμε όλους τους τρόπους που μπορείς να βρεις ώστε να μην σε σταματάει καμιά αναποδιά. Μέσα από τις δικές μας εμπειρίες, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε το πιο σημαντικό μήνυμα: Η ζωή σου, είναι στα χέρια σου! Πάντα μπορείς να προχωρήσεις και να εξελιχθείς ακόμα και όταν όλα πάνε στραβά.

#4. Ξέχασε Τις Δικαιολογίεςξέχνα τις δικαιολογίες στο φλερτ

Το άγχος της προσέγγισης σε απομακρύνει από το φλερτ. Ο εγκέφαλος σου δημιουργεί δικαιολογίες που δεν σου επιτρέπουν να προχωρήσεις, υπάρχει όμως τρόπος να τις αφήσεις κατά μέρους.

Αρχικά, πρέπει να σκεφτείς με θετικό τρόπο, ότι οι γυναίκες θέλουν πραγματικά να μιλήσουν μαζί σου και ότι σε βρίσκουν ελκυστικό.

Μπορείς ακόμη στην προσπάθεια σου να μιλήσεις με γυναίκες, να μην το κάνεις αποκλειστικά για λόγους φλερτ. Αυτό θα σε κάνει να απαλλαχτείς από πολλά άγχη και θα σε βοηθήσει πολύ.

Επίσης, κάποιος φίλος που βρίσκεται σε παρόμοια φάση, μπορεί να σε βοηθήσει, ώστε και οι δύο μαζί να βρείτε την αυτοπεποίθηση σας στο φλερτ, αν δυσκολεύεσαι να κυκλοφορήσεις μόνος.

#5. Εστίασε Στην Επικοινωνιακή Σου Βελτίωσηεπικοινωνία στο φλερτ

Για να είσαι καλός στο φλερτ απαιτούνται συγκεκριμένες ικανότητες, σε διαφορετικά επίπεδα.

Από τις πιο σημαντικές, είναι οι επικοινωνιακές ικανότητες.

Αν θέλεις να βρεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση θα πρέπει να τις αναπτύξεις, ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις και να διατηρήσεις μια συζήτηση, να της ζητήσεις να βγείτε, να την φλερτάρεις αποτελεσματικά και να οδηγήσεις την αλληλεπίδραση σας στο επόμενο επίπεδο.

Όσο γίνεσαι ανταγωνιστικός στις διαπροσωπικές ικανότητες, τόσο θα βρίσκεις την αυτοπεποίθηση σου και θα γίνεσαι πιο δυνατός και αποτελεσματικός στο φλερτ.

#6. Εντόπισε Και Κατάρριψε Τους Φόβουςκατάρριψε το φόβο

Η προσέγγιση μιας γυναίκας σε φέρνει αντιμέτωπο με τους φόβους σου, οι οποίοι μπορεί να σε οδηγήσουν σε αδράνεια και σε κατακόρυφη μείωση της αυτοπεποίθησης.

Βρες τι είναι αυτό που σε φοβίζει. Μπορεί αυτό να είναι η απόρριψη, το τι θα πουν οι φίλοι σου ή οι φίλοι της ή οτιδήποτε άλλο.

Προσπάθησε τώρα να καταρρίψεις αυτές τις σκέψεις, ρωτώντας τον εαυτό σου, τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα και πώς μπορείς να το αποφύγεις και ποιο είναι το καλύτερο;

#7. Να Είσαι Αυθεντικός Και Να Αγαπάς Τον Εαυτό Σουαυθεντικός στο φλερτ

Κανένας δεν είναι τέλειος. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αδυναμίες και τα δικά του δυνατά σημεία.

Αυτά ακριβώς είναι που τον κάνουν μοναδικό και ξεχωριστό.

Υπάρχει μια τάση από πολλούς να προσπαθούν να συμπεριφερθούν με συγκεκριμένο τρόπο που δεν αποτελεί μέρος του αληθινού εαυτού τους, προσποιούμενοι κάτι διαφορετικό.
Όταν θέλεις να βρεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση, θα πρέπει πρώτα να βρεις τον εαυτό σου και να αναδείξεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου, δουλεύοντας παράλληλα για την βελτίωση των αδυναμιών σου.
#8.  Φλερτ Χωρίς Αυτοπεποίθηση: Τα Καλύτερα Αποτελέσματα Έρχονται Όταν Δεν Προσπαθείς Σκληράπροσπάθεια στο φλερτ

Όταν παραμένεις προσκολλημένος στο αποτέλεσμα, εξαρτάσαι από αυτό και κάθε αποτυχία σε βυθίζει περισσότερο στους φόβους και σου διαλύει την αυτοπεποίθηση, ενώ ταυτόχρονα δεν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις.

Το φλερτ είναι μια διαδικασία ευχάριστη που προκαλεί ικανοποίηση. Όταν απεξαρτηθείς από το αποτέλεσμα και χαλαρώσεις, θα δεις ότι θα βγει αβίαστα και θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Ο μόνος τρόπος να εξελιχθείς, είναι μέσα από τον αγώνα. Πάρε το ρίσκο, ξεπέρασε τα εμπόδια και κέρδισε την μάχη της ζωής. Γίνε ο ήρωας της καθημερινότητάς σου!

#9. Κάνε Γυμναστική Για Σένα, Ανεξάρτητα Από Το Φλερτγυμναστική

Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου με δύο τρόπους.

Πρώτον, η άσκηση συμβάλλει στην έκκριση ορμονών και κυρίως τεστοστερόνης, η οποία θα σε βοηθήσει να πάρεις περισσότερα ρίσκα και να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου.

Δεύτερον, όσο πιο δυνατός είσαι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αυτοπεποίθηση σου και αυτό διότι οι άντρες τείνουμε να συσχετίζουμε την δύναμη με το στάτους.

#10. Βελτίωσε Το Στιλ Σουστυλ και φλερτ

Η εμφάνιση σου, εκτός του ότι συμβάλλει στην δημιουργία μιας καλής πρώτης εντύπωσης, σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

Όταν φοράς ποιοτικά ρούχα που προβάλλουν υψηλή αξία, αυξάνεται αντίστοιχα η αυτοπεποίθηση σου. Με λίγα λόγια μπορείς χρησιμοποιώντας το στιλ σου να “ξεγελάσεις” τον εγκέφαλο σου και να αισθανθείς επιτυχημένος και πιο ισχυρός.

#11. Μην Ακούς Μουσική Που Σε Σαμποτάρειμουσική

Η μουσική είναι γνωστό ότι επηρεάζει την διάθεση, είτε θετικά είτε αρνητικά. Όταν ακούς τραγούδια που η μουσική και οι στίχοι βγάζουν αρνητικά συναισθήματα, στην ουσία σαμποτάρεις τον εαυτό σου και δεν τον βοηθάς να αποδώσει στο φλερτ.

Αν ακούς καψουροτράγουδα, με θεματολογία που ασχολείται με χωρισμούς και γυναίκες που είναι αχάριστες ή πέραν των δυνατοτήτων σου, τότε άλλαξε τα το συντομότερο και θα δεις την διαφορά.

Για να τελειώνεις επομένως με το θέμα φλερτ χωρίς αυτοπεποίθηση, ξεκίνα να φλερτάρεις με τις γυναίκες που σου αρέσουν και απογείωσε τα ερωτικά σου αποτελέσματα άμεσα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η αυτοπεποίθηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο φλερτ. Αν την έχεις χάσει, μάθε περισσότερα εδώ.

Βελτίωσε τις ικανότητες σου στο φλερτ διαβάζοντας το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.