Φοβάμαι να Εκφραστώ σε μια Γυναίκα. Πώς το Αλλάζω;

Φοβάσαι να πεις αυτό που σκέφτεσαι σε μια γυναίκα και θέλεις να το αλλάξεις; Πώς να εκφραστώ σε μια γυναίκα και να ξεπεράσω τους φόβους μου;

Ένας φόβος που αντιμετωπίζουμε όλοι μας σε κάποιες περιόδους της ζωής μας είναι το να εκφραστούμε σε μια γυναίκα.

Πολλές φορές κολλάμε, δεν ξέρουμε πως να εκφράσουμε την σκέψη μας, μπερδεύουμε τα λόγια μας,  και γενικότερα μας πιάνει μια φοβία, κατά την οποία προσέχουμε πάρα πολύ τι θα πούμε και πως θα το πούμε στην γυναίκα που έχουμε απέναντί μας.

Οι λόγοι που μας συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Το σημαντικό είναι να εστιάσουμε στην λύση του προβλήματος, ώστε να αποκτήσουμε άνεση με τις γυναίκες και να μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα, χωρίς να φοβόμαστε.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους 3 βασικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μάθεις να εκφράζεσαι στις γυναίκες και να ξεπεράσεις τους φόβους σου.

#1. Εξασκήσου Για Να Αποκτήσεις ΕμπειρίαΦοβάσαι να πεις αυτό που σκέφτεσαι σε μια γυναίκα και θέλεις να το αλλάξεις; Πώς να εκφραστώ σε μια γυναίκα και να ξεπεράσω τους φόβους μου;

Με όσες περισσότερες γυναίκες μιλάς, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι στην πορεία να εκφραστείς χωρίς να σκέφτεσαι τι θα πεις.

Η εξάσκηση είναι ο μόνος δρόμος που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τους φόβους σου, καθώς σταδιακά θα απομυθοποιήσεις κάποια πράγματα και θα δεις ότι το να εκφραστείς δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο.

Επίσης, θα αποκτήσεις εμπειρία με τις γυναίκες, που αυτό θα σε οδηγήσει σίγουρα να είσαι πιο άνετος και να μην σε νοιάζει τι θα σκεφτεί η γυναίκα με την οποία μιλάς.

Όσο περισσότερο μιλάς σε γυναίκες, τόσο περισσότερο θα σου φεύγει ο φόβος και θα συνειδητοποιήσεις ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα τελικά.

Καθώς θα της μιλάς, ένα πράγμα που πρέπει να προσέξεις, είναι η τονικότητα της φωνής σου. Τσέκαρε το επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika και μάθε περισσότερα.

Ο φόβος που μας πιάνει όταν μιλάμε σε μια γυναίκα συμβαίνει κυρίως γιατί έχουμε έλλειψη και όχι αφθονία από γυναίκες στην ζωή μας. Όταν έχουμε μιλήσει μόνο σε μια-δύο γυναίκες το τελευταίο εξάμηνο, είναι πολύ λογικό να φοβόμαστε, καθώς πιστεύουμε ότι η συζήτηση πρέπει να πάει πάρα πολύ καλά, διαφορετικά θα μας απορρίψει και δεν θα μπορούμε να βρούμε άλλη γυναίκα μετά.

Η εξάσκηση, ωστόσο, και η διαρκής επαφή μας με το αντίθετο φύλο, είναι και αυτή που μας φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

#2. Βγες Από Την Ζώνη ΆνεσηςΦοβάσαι να πεις αυτό που σκέφτεσαι σε μια γυναίκα και θέλεις να το αλλάξεις; Πώς να εκφραστώ σε μια γυναίκα και να ξεπεράσω τους φόβους μου;

Μην προσπαθείς να τα πεις όλα τέλεια. Πες αυτό που θες κι αυτό που σκέφτεσαι, ακόμα κι αν εσύ πιστεύεις ότι θα προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις.

Βγες από την ζώνη άνεσής σου, και μην λες μόνο αυτά που σε βολεύουν, γιατί πολύ γρήγορα θα σταματήσεις να έχεις θέματα να συζητήσεις, και δεν θα έχεις εκφράσει στην πραγματικότητα αυτό που θες.

Το να βγεις από την ζώνη άνεσης σημαίνει ακόμα και το να μιλήσεις σε περισσότερες γυναίκες απ’ ότι συνήθως.

Κυρίως σημαίνει να αποκτήσεις μια αυτοπεποίθηση και να μην φοβάσαι να πεις αυτό που θες, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι είναι λάθος.

Σταδιακά θα μάθεις ότι δεν υπάρχει κάτι λάθος που να μπορείς να πεις. Αντίθετα, το μόνο πράγμα που δεν είναι ωφέλιμο για να ξεπεράσεις τους φόβους σου είναι να ακολουθείς την πεπατημένη και να συζητάς μόνο για τα ίδια θέματα.

#3. Μην Σκέφτεσαι Τι Θα Πουν Οι ΆλλοιΦοβάσαι να πεις αυτό που σκέφτεσαι σε μια γυναίκα και θέλεις να το αλλάξεις; Πώς να εκφραστώ σε μια γυναίκα και να ξεπεράσω τους φόβους μου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο λόγος που κολλάμε και δεν εκφραζόμαστε είναι ότι σκεφτόμαστε σε υπερβολικό βαθμό τι θα πουν οι άλλοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κρατάμε τις σκέψεις μας για τον εαυτό μας, και να μην εκφράζουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να πούμε.

Αντίστοιχα, όταν μιλάμε σε μια γυναίκα που μας αρέσει, μπαίνουμε σε μια διαδικασία να σκεφτόμαστε υπερβολικά πολύ τι μπορεί να σκεφτεί εκείνη για αυτά που λέμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο μόνος σκοπός της συζήτησής μας θα έπρεπε να είναι να γνωριστούμε καλύτερα, και όχι να βγάλουμε στην επιφάνεια κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε.

Άλλωστε, ο μοναδικός τρόπος για να δούμε αν ταιριάζουμε με μια γυναίκα είναι να είμαστε ο εαυτός μας.

Ξέχνα το τι μπορεί να σκέφτεται ή να νομίζει για αυτά που λες, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία.

Το μόνο που έχει σημασία είναι να γνωρίσει τον πραγματικό σου εαυτό, αυτόν που είναι αστείος, που έχει άποψη, και που δεν φοβάται να πει την γνώμη του.

Με λίγα λόγια να έχεις αυτοπεποίθηση. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου και μάθε περισσότερα.

Εάν εκείνη κρίνει κάτι που λες, τότε αυτό είναι δικό της θέμα.

Μην σκέφτεσαι λοιπόν τι μπορεί να πει εκείνη ή οι γύρω σας για αυτά που λες. Απλά να είσαι ο εαυτός σου.

Το να μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα στις γυναίκες είναι κάτι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Θυμήσου μόνο ότι κανείς δεν περιμένει από σένα να πεις κάτι συγκεκριμένο.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αξιοποιήσεις τους τρεις τρόπους που αναφέραμε παραπάνω, και να αρχίσεις σταδιακά να αποκτάς άνεση με τις γυναίκες.

Θα ανακαλύψεις ότι σημασία δεν έχει τι θα πεις, αλλά το πως προβάλεις τον εαυτό σου.

Και το πιο σημαντικό όταν φλερτάρεις είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η προσέγγιση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Μάθε πώς να εκφράζεις αυτό που θέλεις σε μια γυναίκα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.