Γιατί Είναι Σημαντικό να Περιστοιχίζεσαι Από Πετυχημένους

Είναι σημαντικό να έχεις πετυχημένους ανθρώπους δίπλα σου και όχι ανθρώπους που σε κρατούν στάσιμο.

Ποιοι είναι οι πιο κοντινοί σου φίλοι; Με ποιους περνάς περισσότερες ώρες σε καθημερινή βάση; Σημείωσε τα ονόματα τους και μετά ρώτησε τον εαυτό σου:

Έχουν αυτοί οι άνθρωποι στόχους; Μοιάζουν καθόλου με εσένα; Ζητούν περισσότερα από την ζωή τους; Η απάντηση είναι σημαντική.

Αν η απάντηση είναι θετική, τότε είσαι ανάμεσα σε εκείνους τους λίγους που περιστοιχίζονται από επιτυχημένους.

Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε μάλλον βρίσκεσαι ανάμεσα σε εκείνους, οι οποίοι περιστοιχίζονται από άτομα που θα μπορούσαμε να πούμε πως σίγουρα χρειάζονται βελτίωση.

Ωστόσο, ακόμα χειρότερο θα ήταν να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που σε κρατούν στάσιμο με αρνητικότητα, γκρίνια και μιζέρια.

Αν ισχύει αυτό, θα είναι καλό να αναλάβεις δράση. Όσο περισσότερο τους επιτρέπεις να είναι γύρω σου, τόσο θα σε επηρεάζουν αρνητικά με την μιζέρια τους και τόσο πιο δύσκολα θα μπορέσεις να τους απομακρύνεις.

Όπως είχε πει ο Mark Twain, «Μείνε μακριά από ανθρώπους που προσπαθούν να υποτιμήσουν τις φιλοδοξίες σου. Αυτό είναι κάτι που κάνουν πάντα οι μικροί άνθρωποι, ενώ οι πραγματικά επιτυχημένοι, σε κάνουν να θέλεις να γίνεις κι εσύ επιτυχημένος».

Το τι θα γίνεις καθορίζεται από τα πρόσωπα με τα οποία περνάς τον χρόνο σου.

Τώρα κάποιοι θα ισχυριστούν ότι μπορούν να αντέξουν τις αρνητικές επιρροές και να γίνουν επιτυχημένοι, κάτι που πράγματι μπορεί να ισχύει. Χωρίς αυτούς όμως, δεν θα μπορούσες να είσαι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση από ότι τώρα;

Η αρνητική νοοτροπία τους ανακόπτει την πορεία προς την καλύτερη απόδοση σου, πολύ απλά γιατί επηρεάζει την ψυχολογία σου και τον τρόπο σκέψης σου.

Όταν στοχεύεις σε μεγάλα πράγματα, θέλεις να φτάσεις στην κορυφή και να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις, δεν πρέπει να αφήνεις να σε επηρεάζουν άνθρωποι που θέλουν να σε κρατήσουν στα χαμηλά μαζί τους, για να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια.

Μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει να ξοδεύεις χρόνο, χρήμα και ενέργεια. Δώσε αξία στην ζωή σου.

Τι Πρέπει να Κάνεις
Είναι σημαντικό να έχεις πετυχημένους ανθρώπους δίπλα σου και όχι ανθρώπους που σε κρατούν στάσιμο.

 Ίσως πιστεύεις ότι είσαι επιτυχημένος. Ίσως πράγματι να είσαι ο πιο επιτυχημένος ανάμεσα στους φίλους και στους γνωστούς σου. Ποιος νοιάζεται όμως, αν είσαι ο καλύτερος μεταξύ μετρίων; Ποιος νοιάζεται, αν είσαι αυτό που λέμε πρώτος στο χωριό;

Αν τα παραπάνω σε περιγράφουν και είσαι ο καλύτερος μεταξύ μετρίων ή αν ακόμη χειρότερα, δεν είσαι καν ο καλύτερος, τότε πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι έναν τρόπο να ξεφύγεις άμεσα από αυτούς που σε κρατάνε χαμηλά.

Οι μίζεροι και αρνητικοί άνθρωποι έχουν αυτή την ικανότητα, ιδιαίτερα όταν υπερτερούν αριθμητικά. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Τείνουμε να θεωρούμε ως ισχύον αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία.

Οι μέτριοι που σε περιστοιχίζουν, πιστεύουν και θέλουν να πιστεύεις και εσύ, ότι η μετριότητα είναι το φυσιολογικό.

Είναι παγίδα! Οι περισσότεροι δεν προσπαθούν καν να ξεφύγουν, εσύ όμως πρέπει να το παλέψεις, εφ’ όσον θέλεις να πετύχεις στην ζωή σου.

 

Πάρε τον Έλεγχο
Είναι σημαντικό να έχεις πετυχημένους ανθρώπους δίπλα σου και όχι ανθρώπους που σε κρατούν στάσιμο.

Χρειάζεται να αναλάβεις δράση, ώστε να κάνεις πέρα αυτά τα άτομα. Ίσως χαλάσεις κάποια φιλία, όμως πάντα υπάρχει ρίσκο, όταν θέλεις να βελτιώσεις την ζωή, την δική σου και της οικογένειας σου.

Μπορεί να σε πονέσει, επειδή ζούσες σε μια βολική κατάσταση και φυσικά είναι δύσκολο να πεις ότι δεν πάει άλλο και ότι αλλάζεις την ζωή σου από την μια μέρα στην άλλη.

Όμως αυτή είναι η διαφορά των πετυχημένων. Μπορούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, όταν οι καταστάσεις το απαιτούν.

Ζεις μονάχα μια φορά και πρέπει να κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο για εσένα, χωρίς να σε ενδιαφέρει το τι θα πουν ή θα σκεφτούν οι γύρω σου.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολο. Δες όμως μερικούς μεγάλους και επιτυχημένους ανθρώπους, αθλητές, επιχειρηματίες, επιστήμονες και τις ιστορίες τους.

Ψάξε να βρεις ποιος ήταν στον κύκλο τους. Οι περισσότεροι δεν είχαν κανέναν ή είχαν μόνο την οικογένεια τους ή ελάχιστους υποστηρικτικούς φίλους. Αυτό γιατί κατάλαβαν το πόσο σημαντικό είναι να μην περιστοιχίζεσαι από λάθος παρέες και άτομα.

Αυτό που έχει σημασία, δεν είναι το πλήθος των ατόμων που έχεις γύρω σου, αλλά η ποιότητα τους. Να έχεις κοντά σου ανθρώπους που έχουν έναν στόχο στην ζωή τους και οι οποίοι παλεύουν για αυτόν.

Σε αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να βασιστείς και από αυτούς μπορείς να αντλήσεις θετική ενέργεια.

Μια διαχρονική αλήθεια
Είναι σημαντικό να έχεις πετυχημένους ανθρώπους δίπλα σου και όχι ανθρώπους που σε κρατούν στάσιμο.

 Η δύναμη της ομάδας είναι πολύ μεγάλη. Αν δεις γύρω σου διαφορετικές ομάδες, θα δεις πώς τα μέλη τους έχουν κοινές συνήθειες. Θα δεις ομάδες ανθρώπων με παρόμοια επίπεδα εισοδήματος, παρόμοια χόμπι, παρεμφερή τρόπο διασκέδασης, νοοτροπίας κλπ.

Το ζήτημα της νοοτροπίας είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Επηρεαζόμαστε άμεσα από τον κοινωνικό μας περίγυρο και κυρίως από τις πεποιθήσεις των άλλων.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στο να ακούς συνέχεια πως έχεις πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης και πως μπορείς να τα καταφέρεις, με το να ακούς πως όλα πάνε από κακό στο χειρότερο και πως ότι και αν προσπαθήσεις θα αποτύχει.

Η επανάληψη δημιουργεί ένα προγραμματισμό και όσο και αν πιστεύεις το αντίθετο από αυτό που ακούς συχνά, στο τέλος θα αρχίσει να σε επηρεάζει.

Η επιλογή είναι Δική σου

 Το τι θα κάνεις τελικά είναι καθαρά δική σου απόφαση. Θα πάρεις τον μοναχικό και δύσκολο δρόμο που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία; Θα αναλάβεις δράση και θα απομακρύνεις από την ζωή σου καθετί αρνητικό, που σε τραβάει πίσω;

Είναι μια δύσκολη απόφαση, ίσως η δυσκολότερη που έχεις πάρει ποτέ, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα, όλοι αυτοί που σε απομάκρυναν από τον στόχο σου δεν θα σε θυμούνται καν και εσύ θα είσαι σε μια καλύτερη κατάσταση και πιο κοντά στον στόχο σου.

Δες εδώ και πως μπορείς να κρατήσεις τους σωστούς φίλους κοντά σου!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, κάνε το μαζί μας εδώ.

Καλη συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.