«Μόλις Χώρισα Αλλά την Θέλω Πίσω»: Αξίζει να το Κυνηγήσεις;

«Μόλις Χώρισα Αλλά την Θέλω Πίσω»: Αξίζει να το Κυνηγήσεις;

Μόλις Χώρισα Αλλά Τη Θέλω Πίσω

Μόλις χώρισα, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θέλω να σηκώσω το ακουστικό και να της πω να τα ξαναβρούμε.

Οι πρώτες σκέψεις που μου ήρθαν στο μυαλό ήταν ότι έκανα ένα μεγάλο λάθος. Όντας εγώ αυτός που έβαλε το τέλος, το να αποδεχτώ ότι θα ήμουν μακριά της ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Ήταν μια σχέση δύο χρόνων. Δύο χρόνια τα οποία κύλησαν πολύ ωραία αλλά και πολύ έντονα.

Μέχρι που αποδέχτηκα ότι οι εντάσεις που είχαμε ήταν περισσότερες από τις όμορφες στιγμές μας και ότι πρέπει επιτέλους να βάλω ένα οριστικό τέλος και να προχωρήσω παρακάτω.

Δεν ήταν εύκολο. Ειδικά στις αρχές, η τάση μου ήταν να την πάρω τηλέφωνο και να της πω να τα ξαναβρούμε.

Και φαντάζομαι κι εκείνης το ίδιο. Γινόταν κάτι σημαντικό και ήθελα να της το πω. Ένιωθα διαρκώς μια ανάγκη να μιλήσω μαζί της, να της πω πώς πήγε η μέρα μου και να ακούσω για τη δική της. Ήταν αυτή η γλυκιά συνήθεια που με έκανε να την θέλω πίσω.

“Ναι”, σκεφτόμουν, “είχαμε άσχημες στιγμές. Ειδικά το τελευταίο διάστημα διαρκώς τσακωνόμασταν. Δεν είχαμε όμως και όμορφες στιγμές; Μήπως έκανα λάθος;”

Το να χωρίσω την πρώην κοπέλα μου ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έκανα στη ζωή μου. Όχι μόνο γιατί έπρεπε ξαφνικά να διακόψω κάθε επαφή και επικοινωνία μαζί της, αλλά και γιατί σκεφτόμουν διαρκώς ότι ήθελα να γυρίσω.

Τι κάνεις όμως σε αυτήν την περίπτωση; Ποια πλευρά υπερισχύει;

Εάν βρίσκεσαι σε αυτό το δίλημμα, τότε το σημερινό άρθρο θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά και φυσικά, να πάρεις μια απόφαση.

μόλις χώρισα

Μόλις Χώρισα Αλλά … Τι Θα Κέρδιζα Εάν Γυρνούσα Στην Πρώην Μου Μετά Τον Χωρισμό

 

Ποια θα ήταν τα υπέρ, λοιπόν, εάν έπαιρνα την απόφαση να γυρίσω στην πρώην μου;

Αρχικά, θα ήμουν και πάλι μαζί της. Και αυτό ήταν από μόνο του πολύ σημαντικό.

Ναι, είχαμε πολύ άσχημες στιγμές αλλά παράλληλα είχαμε ζήσει και πολύ ωραίες εμπειρίες μαζί.

Επίσης, θα έδινα σε αυτήν τη σχέση μια δεύτερη ευκαιρία. Και αυτό ήταν πολύ βασικό, γιατί δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελισσόταν η μεταξύ μας σχέση.

Ενδεχομένως κάποια πράγματα να άλλαζαν. Ίσως η κατάσταση γινόταν καλύτερη από πριν. Σε κάθε περίπτωση, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία θα είχα τη δυνατότητα να μάθω το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η συγκεκριμένη κατάσταση.

Επιπλέον, δεν θα χρειαζόταν να μπω στη διαδικασία του να φλερτάρω και να ψάξω για μια νέα σχέση.

Μια διαδικασία που, όπως ξέρουμε όλοι, πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολη, καθώς ίσως να μην βρίσκουμε αυτό που θέλουμε ή να συγκρίνουμε την πρώην μας με την καινούρια γυναίκα.

Επομένως, το να παρέμενα στη σχέση εκείνη μου πρόσφερε και μια ασφάλεια ότι δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσω εξ αρχής μια νέα σχέση. Και αυτό ήταν ένα αρκετά ισχυρό κίνητρο για να γυρίσω πίσω.

Ειδικά τις φορές που έκανε εκείνη απόπειρες να επικοινωνήσει μαζί μου, σκεφτόμουν όλα τα παραπάνω και ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθώ και να μην της απαντήσω. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+ Andrika σχετικά με το τι να κάνεις εάν η πρώην σου σου ξαναέστειλε.

Αυτοί ήταν οι τρεις βασικοί λόγοι που ήθελα να γυρίσω στην πρώην μου.

Και φυσικά, η όμορφη ρουτίνα που είχαμε δημιουργήσει και οι συνήθειές μας μέσα στην μέρα ήταν ένας εξίσου σημαντικός λόγος. Ήξερα ότι κάθε πρωί θα λέγαμε “καλημέρα” και κάθε βράδυ “καληνύχτα”.

Ήξερα ότι μέσα στην ημέρα θα μιλήσουμε και το Σάββατο θα βρεθούμε. Όπως επίσης ήξερα και ότι εάν κάτι σημαντικό μου συνέβαινε, εκείνη θα ήταν εκεί.

Και όλα αυτά ενίσχυαν την απόφασή μου να γυρίσω πίσω στην πρώην μου.

 

Μόλις Χώρισα Αλλά … Τι Θα Έχανα Εάν Γύριζα Στην Πρώην Μου Μετά Τον Χωρισμό

Από την άλλη, σκεφτόμουν και τα αρνητικά της υπόθεσης, τα οποία μάλιστα δεν ήταν λίγα.

Τι θα γινόταν εάν γυρνούσα, ήμασταν και πάλι μαζί, αλλά δεν άλλαζε τίποτα; Κι αν μάλιστα, αντί να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, άλλαζαν προς το χειρότερο;

Είχα σκεφτεί κι αυτήν την πιθανότητα. Ενδεχομένως η κατάσταση να ήταν ήδη σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να καλυτερέψει και το μόνο που θα γινόταν εάν γύριζα να ήταν ότι τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα.

Ίσως, επίσης, αυτή η σχέση είχε δώσει όσο μπορούσε να δώσει κι αν ήμασταν και πάλι μαζί να πιέζαμε την κατάσταση με τρόπο που θα μας εξαντλούσε. Δεν ήθελα να χάσω τον εαυτό μου ξανά και ούτε να βασιστώ σε μια ελπίδα ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Γιατί δεν είχα πρακτικές αποδείξεις ότι η κατάσταση μπορούσε να γίνει καλύτερα, απλά το ήλπιζα.

Επιπλέον, σκεφτόμουν ότι, εάν άφηνα λίγο χρόνο να περάσει, ενδεχομένως να το ξεχνούσα σε έναν βαθμό και να μην μου έλειπε τόσο εκείνη και η σχέση μας. Ήταν πολύ αρχή για να ξέρω εάν έχω τη δύναμη να το ξεπεράσω ή όχι.

Από την άλλη, ίσως να έβρισκα όντως κάτι καλύτερο. Κανείς δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι η πρώην μου ήταν η μοναδική και η καλύτερη ερωτική ευκαιρία που θα έβρισκα ποτέ μου, παρ’ όλο που αυτό πίστευα τότε.

Υπάρχουν Επιλογές

Μια σημαντική μου σκέψη ήταν ότι υπήρχαν αμέτρητες γυναίκες εκεί έξω και ενδεχομένως με κάποια άλλη να ταίριαζα καλύτερα, ακόμα κι αν δεν μπορούσα να το δω εκείνη τη στιγμή αυτό. Σκεφτόμουν:

Μόλις χώρισα αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο ήταν το εξής: Κανένας δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί ότι, εάν γυρνούσα στην πρώην μου και έδινα άλλη μια ευκαιρία στη σχέση μας, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Το πιο πιθανό, παίρνοντας την πραγματική κατάσταση υπόψιν μου, ήταν ότι τα πράγματα σταδιακά θα χειροτέρευαν και θα γινόμουν ακόμα χειρότερα. Δες το βίντεο του Χρήστου που αναφέρονται οι πέντε βασικοί λόγοι για να μην γυρίσεις πίσω στην πρώην σου.

Υπήρχε κάποιος λόγος που είχαμε χωρίσει, κι αυτός ο λόγος ήταν σημαντικός. Ο λόγος που χώρισα δεν θα εξαφανιζόταν, απλά θα ερχόταν στην επιφάνεια ξανά και ξανά, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι όντως δεν θα άλλαζε κάτι προς το καλύτερο. Γιατί ο λόγος που χωρίσαμε δεν μπορούσε απλά να εξαφανιστεί, όσο κι αν παλεύαμε να φτιάξουμε την κατάσταση.

Τελικά, δεν έκανα καμία κίνηση να κυνηγήσω την πρώην μου, παρ’ ότι την ήθελα πίσω και με έκαιγε.

Μετά από ατελείωτα ξενύχτια πάνω από το κινητό, προσπαθώντας να αποφασίσω το εάν θα την πάρω τηλέφωνο και εάν θα απαντήσω στα τηλέφωνα που με έπαιρνε εκείνη, αποφάσισα να μην κάνω καμία κίνηση.

Δεν με συνέφερε. Τα αρνητικά ήταν περισσότερα από τα θετικά και δεν μπορούσα να υποβάλλω τον εαυτό μου σε αυτήν τη διαδικασία. Με εκτιμούσα και με σεβόμουν περισσότερο από αυτό.

χωρισμός

Η ζωή συνεχίστηκε. Κι εγώ κάποια στιγμή, μετά από λίγο καιρό, συνήλθα εντελώς. Δεν την σκεφτόμουν πλέον και φυσικά, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω.

Όλα πήγαν καλύτερα και ήξερα ότι είχα κάνει τη σωστή επιλογή. Γιατί η ζωή προχωράει. Και ότι τελειώνει, τελειώνει.

Ένας Άνδρας Αξίας ποτέ δεν τα παρατάει, μέχρι να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Εάν έχεις δυσκολευτεί στις μέχρι τώρα σχέσεις σου και θέλεις να αποκτήσεις κάτι καλύτερο, δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.