Ο Βίκινγκ Μίλησε! Μαθήματα Ζωής από τον Ragnar Lothbrok

Ένας πασίγνωστος τηλεοπτικός ήρωας μας διδάσκει κάποιες αρχές. Διάβασε τις σημαντικότερες.

Μαθήματα Ζωής Από Ένα Βίκινγκ !

Μαθήματα zωής από τον Ragnar Lothbrok στο σημερινό άρθρο, αλλά πρώτα ποιος ήταν Ragnar Lothbrok;

Ο Ragnar Lothbrok ήταν σύμφωνα με τον θρύλο ηγέτης και ήρωας των Vikings, ο οποίος αναφέρεται σε πολλές ιστορίες του Βορρά. Πολλές ιστορίες σχετικά με αυτόν φαίνεται να είναι συνδυασμός πολλών διαφορετικών ιστοριών αληθινών βασιλιάδων, αν και η ιστορικότητα του ίδιου αμφισβητείται.

Ο χαρακτήρας του Ragnar Lothbrok παρουσιάζεται στην δημοφιλή σειρά Vikings του Netflix.

Σύμφωνα με τον θρύλο ο Ragnar Lothbrok ήταν ένας απλός αγρότης, ο οποίος κατάφερε να γίνει βασιλιάς και ήρωας των Vikings. Ο ίδιος πίστευε ότι είναι η μοίρα του να γίνει μεγάλος ηγέτης.

Αυτό που τον καθοδηγεί είναι η δίψα του για μάχη και δόξα, αλλά και για γνώση. Σήμερα θα διαβάσεις για τα μαθήματα ζωής που μπορείς να πάρεις κι εσύ.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τις ηγετικές ικανότητες σου, ο χαρακτήρας του Ragnar, αν και είναι βγαλμένος από μια άλλη εποχή, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Από αγρότης – ηγέτης, ο Ragnar Lothbrok έχει πολλά να σε διδάξει.

#1. Μαθήματα Ζωής: Η Οικογένεια Πάνω Από Όλα

μαθήματα ζωής από ένα βίκινγκ

Παρόλο που φαίνεται ως ένας άτρωτος και αιμοσταγής πολεμιστής, ο Ragnar είναι αφοσιωμένος στην οικογένεια. Έκανε πολλούς γάμους, αλλά πάντοτε έδειχνε αφοσίωση και έντονα συναισθήματα προς τους οικείους του, τις συζύγους, τους αδερφούς, τους γιους και την κόρη του. Οικογενειακές αρχές.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «Αγαπητό μου παιδί, Gyda, δεν έφυγες γιατί είσαι πάντοτε στην καρδιά μου. Λένε ότι ένας άντρας πρέπει να αγαπάει τους γιους του περισσότερο, αλλά ένας άντρας μπορεί να ζηλεύει τους γιους του και η κόρη του μπορεί πάντα να είναι το φως στην ζωή του».

#2. Μαθήματα Ζωής: Δεν Χρειάζεται Να Φέρεις Ειδικούς Τίτλους Για Να Είσαι Ηγέτης

Ένας απλός αγρότης έγινε βασιλιάς αναζητώντας το κοινό καλό. Ο Ragnar πάντοτε αμφισβητούσε το status quo και δεχόταν τις προκλήσεις. Ήταν αληθινός ηγέτης και έκανε το αδύνατο, δυνατό.

Για αυτό και τα κατάφερε.

Θέμα του παρακάτω επεισοδίου από το ελληνικό podcast Apla+Andrika είναι η ηγεσία.

#3. Αμφισβήτησε Τα Πάντα

Ο γιος του αναφέρει ότι έμαθε από τον πατέρα του, πώς μοναδικός τρόπος να πεις αν κάτι υπάρχει, είναι να πας εκεί.

Είναι εύκολο να πιστέψεις κάτι που κάποιος ισχυρίζεται. Ιδιαίτερα όταν αυτός θεωρείται ειδικός στον τομέα του. Συχνά όμως, σημαντικές λεπτομέρειες μπορεί να έχουν χαθεί στον δρόμο.

Ποτέ μην φοβηθείς να αμφισβητήσεις κάτι. Ρώτησε για να μάθεις. Ο Ragnar ήταν ανοιχτός σε αντιφατικές, ακόμη και αιρετικές απόψεις και αυτό τον έκανε ακόμη καλύτερο Ηγέτη.

#4. Μαθήματα Ζωής: Προσαρμόσου

Ο κόσμος αλλάζει διαρκώς και πρέπει και εμείς να αλλάζουμε μαζί του. Σκέψου πόσα είδη έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη επειδή δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες. Απόκτησε λοιπόν νέες ικανότητες.

Ξεπέρασε τα όρια και μην θεωρείς τίποτα δεδομένο.

#5. Να Έχεις Όραμα Και Φιλοδοξίες

μαθήματα ζωής από ένα βίκινγκ

Χωρίς όραμα και χωρίς φιλοδοξίες κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι σημαντικό. Ο Ragnar ήταν ένας απλός αγρότης στην αρχή, όμως είχε όραμα, είδε την μεγάλη εικόνα που δεν μπόρεσαν να δουν άλλοι.

Η φιλοδοξία ήταν που τον οδήγησε στο να καταφέρει μεγάλα πράγματα.

Μην φοβάσαι λοιπόν να κάνεις μεγάλα όνειρα!

#6. Μαθήματα ζωής: Να Έχεις Υπομονή

Ο Ragnar ήταν ένας σκληρός άνθρωπος. Όμως δεν βιαζόταν. Ήταν υπομονετικός σε ό,τι και αν έκανε και περίμενε πάντοτε την σωστή στιγμή για να δράσει.

Κάθε του κίνηση ήταν μελετημένη. Για παράδειγμα η επίθεση στο Παρίσι. Όχι μόνο επέλεξε την μάχη, αλλά και το πού θα γίνει αυτή. Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υπομονή των έκαναν να νικήσει τον βασιλιά του Παρισιού.

#7. Η Ισχυρή Θέληση Είναι Η Κινητήριος Δύναμη

Από την ιστορία του Ragnar φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να νικήσει την θέληση του. Τον είδαμε να χάνει την κόρη και τα παιδιά του, να τον αφήνει ο γιος και η γυναίκα του και να βρίσκεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις. Κι όμως, κατάφερε να βγει αλώβητος και νικητής.

Η αυτοπεποίθηση του είναι παροιμιώδης, όπως και η θέληση του να πετύχει. Τίποτα δεν στέκεται ικανό να τον βγάλει από τον δρόμο που έχει επιλέξει, χωρίς να τον απασχολεί τι θα πουν οι άλλοι.

#8. Ο Ηγέτης Χρησιμοποιεί Το Μυαλό Του

χρησιμοποίησε το μυαλό σου

Είναι γνωστό ότι οι Vikings ήταν δυνατοί και γενναίοι, με εξαιρετικές ικανότητες στην μάχη. Η δύναμη όμως δεν αρκεί.

Ο Ragnar χρησιμοποίησε σε πολλές περιπτώσεις την εξυπνάδα του για να μπορέσει να φέρει τα πράγματα όπως τα ήθελε εκείνος. Επίσης, είχε την ικανότητα να διακρίνει και να εκμεταλλευτεί σωστά τους ανθρώπους γύρω του, ανάλογα με τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του καθενός.

Ο άνθρωπος έφτασε εδώ που είναι, όχι επειδή ήταν δυνατό είδος, αλλά επειδή ήταν πιο έξυπνος από τα άλλα είδη. Δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό.

#9. Μαθήματα Ζωής: Αν Είσαι Δειλός, Δεν Θα Καταφέρεις Τίποτε

Καμία από τις μεγάλες νίκες του Ragnar δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα, αν δεν επιδείκνυε θάρρος. Αυτό του το θάρρος ήταν που τον καθιστούσε ηγετική φυσιογνωμία και έπεισε τους συντρόφους του να τον ακολουθήσουν ακόμη και στις πιο δύσκολες μάχες.

Στην ζωή δεν υπάρχει χώρος για δειλούς. Μόνο οι γενναίοι κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία.

Όπως και ο Ragnar, πρέπει να έχεις την φιλοσοφία: Πως όταν θέλεις κάτι, δεν υπάρχει τίποτε ικανό να σου σταθεί εμπόδιο.

Η επιρροή και η ηγεσία, όπως μας διδάσκει η ιστορία του Ragnar Lothbrok, χτίζονται με βάση ένα μείγμα καλής και δυνατής καρδιάς, περιέργειας και θάρρους. Αν καλλιεργήσεις και εσύ αυτές τις ικανότητες, θα μπορέσεις σαν νέος Ragnar να περιπλανηθείς σε αχαρτογράφητο έδαφος και να καταφέρεις πράγματα που παλιότερα, ίσως φάνταζαν αδύνατα.

Και εσύ ακόμα φοβάσαι για την απόρριψη που μπορεί να έρθει αν της μιλήσεις…

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να ζήσεις μοναδικά ταξίδια στο φλερτ, δες εδώ.

Ένας Άνδρας Αξίας εκτιμά τα μαθήματα ζωής. Βρες το βιβλίο μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.