Όταν το Καλύτερο σου Είναι Απλά η Κορυφή του Παγόβουνου για τις Ικανότητες σου!

Παρόλο που πιστεύουμε πως αξιοποιούμε στο έπακρο τις ικανότητες μας, συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο το 40%.

Ανάπτυξε Τις Ικανότητες Σου  Στο Έπακρο

Φτάνει κάποια στιγμή που θεωρείς ότι η προσπάθεια σου έχει φτάσει στο μέγιστο και πιστεύεις ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Είναι όμως έτσι; Έχεις όντως εξαντλήσει τις ικανότητες σου ;

Τα όρια του ανθρώπινου σώματος είναι αρκετά ψηλότερα από το σημείο στο οποίο συνήθως τα παρατάμε, είτε αυτό αφορά σε νοητική είτε σε σωματική προσπάθεια.

Μπορείς να καταφέρεις πολλά περισσότερα, εφ’ όσον καταφέρεις να αντισταθείς στα ένστικτα που σε κάνουν να το βάζεις κάτω.

Ο Κανόνας Tου 40% Kαι Πώς Θα Πιέσεις Τον Εαυτό Σου Στα Όρια Του

φτάσε τις ικανότητες σου στο έπακρο

 Ο κανόνας του 40% υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούμε λιγότερους πόρους από όσους πραγματικά έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε.

Συνήθως σταματάμε την προσπάθεια έχοντας δώσει μόνο το 40% των δυνατοτήτων μας, μόλις αισθανθούμε την πρώτη δυσκολία. Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να σταματήσεις στο γυμναστήριο με το πρώτο κάψιμο στους μύες σου; Τότε όμως είναι που πρέπει να κάνει λίγες ακόμη επαναλήψεις, ώστε να δεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Αν δεις τα στατιστικά των συμμετοχών σε αγώνες Μαραθωνίου δρόμου ή άλλα αντίστοιχα αθλήματα αντοχής και υπερ-αποστάσεων, θα παρατηρήσεις ότι οι συμμετέχοντες τερματίζουν τον αγώνα σε ποσοστό που αγγίζει το 99%.

Ο εγκέφαλος δίνει εντολή στο σώμα να μειώσει τις λειτουργίες του πολύ πριν εξαντληθούν τα αποθέματα ενέργειας. Αν καταφέρεις να αντιστρέψεις αυτή την κατάσταση και κάνεις τον εγκέφαλο σου να δώσει εντολή να συνεχιστεί η προσπάθεια, τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Στην προπονητική δρομικών αθλημάτων, χρησιμοποιούν τον όρο “τοίχος” για να περιγράψουν αυτήν την κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός έχει φαινομενικά δώσει όλη του την ενέργεια και για τον λόγο αυτό οι αθλητές κάνουν ειδική προετοιμασία.

Φαντάσου τώρα ότι υπάρχει ένας τέτοιος τοίχος, ο οποίος σε εμποδίζει από το να πετύχεις κάποιον στόχο σου ή από το να μιλήσεις σε μια ελκυστική γυναίκα.

Τι θα συνέβαινε αν σου έλεγα ότι είχες 60% περισσότερη δύναμη ή θέληση από όση πιστεύεις ότι έχεις;

Όταν πιστεύεις ότι κάτι είναι πέραν των ικανοτήτων σου, ρώτησε τον εαυτό σου:

“Έκανα ότι μπορούσα;”

Έτσι θα αποκαλυφθούν ικανότητες που δεν πίστευες ότι κατείχες.

Μήπως Χάνεις Χρήματα Μην Πιστεύοντας Τις Ικανότητες Σου;

πίστεψε στις ικανότητες σου

 Αν αναλογιστείς τα παραπάνω στον χώρο εργασίας σου ή στην επιχείρηση σου, τότε θα διαπιστώσεις πως όταν δεν χρησιμοποιείς το 100% των ικανοτήτων σου, χάνεις χρήματα!

Προσωπικά, παλιότερα δούλευα κάνοντας κάθε τόσο ένα διάλειμμα, το οποίο συχνά κρατούσε περισσότερη ώρα από όσο έπρεπε.

Κάποια στιγμή, σκέφτηκα ότι αυτή είναι μια νοοτροπία που μου επιβάλλεται από τον περίγυρο μου (από ανθρώπους που δεν έχουν πάθος για την δουλειά τους) και καταλήγει να με αποσπά από τον στόχο μου και να μειώνει την αποδοτικότητά μου, μην αφήνοντας με να αξιοποιήσω τις ικανότητές μου.

Πήρα έτσι την απόφαση να αλλάξω την ρουτίνα μου και να δουλεύω περισσότερο, έως μια ώρα πριν τον ύπνο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι κατάφερα να βγάζω πολύ περισσότερη δουλειά και να είμαι πολύ πιο αποδοτικός.

Πολλές φορές, ο ενδόμυχος φόβος ότι θα βγούμε από την βολική ζώνη και θα πιεστούμε μας κάνει να αφήνουμε πράγματα στην μέση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγεις.

Για να το καταφέρεις πρέπει να κατανοήσεις και να εμπεδώσεις ότι οι ικανότητες σου είναι πολύ περισσότερες από αυτές που πιστεύεις ότι έχεις.

10 Βήματα Για Να Μεγιστοποιήσεις Τις Ικανότητες Σου

 #1. Προσπάθησε:

Όταν φτάσεις στο σημείο που πιστεύεις ότι τα έδωσες όλα, ρώτησε τον εαυτό σου “Αυτό ήταν όλο;”

Αν διστάζεις, δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika. Μικρές νίκες κάθε μέρα είναι το κλειδί που θα σου εξασφαλίσει την επιτυχία, παρόλο που αρχικά ο στόχος μπορεί να φαντάζει κατόρθωτος.

#2. Αξιοποίησε τον Χρόνο σου:

Προσπαθείς τόσο έντονα που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ελεύθερο χρόνο ή μήπως χαραμίζεις πολύτιμο χρόνο, τον οποίο θα μπορούσες να αξιοποιήσεις για να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου;

#3. Διάβασε Για Να Αναπτύξεις  Νέες Ικανότητες:

Γνωρίζεις τα πάντα σχετικά με αυτό που θέλεις να επιτύχεις; Διάβασε βιβλία, μίλησε με ανθρώπους που ξέρουν, προσπάθησε να επεκτείνεις τις γνώσεις σου.

#4. Ανάλαβε Δράση:

Κινήσου προς τον στόχο σου. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις εμπειρία και θα σημειώσεις πρόοδο. Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσεις την αλλαγή στην ζωή σου; Μπορεί να είναι πολύ… Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις, ότι απαιτεί πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια. Μπορεί ακόμα να πιστεύεις ότι είναι μάταιο, ότι δεν θα τα καταφέρεις. Μάντεψε όμως. Δεν είναι αλήθεια αυτό! Δες το σχετικό βίντεο εδώ.

#5. Δέξου Τις Προκλήσεις:

Αντιμετώπισε κάθε πρόκληση. Κάνε ένα βήμα κάθε φορά.

#6. Άντεξε Στην Αποτυχία:

Στον δρόμο σου για την επιτυχία μπορεί να γνωρίσεις και αποτυχίες. Μπορεί να αντιμετωπίσεις άγχος, φόβο, πόνο. Μάθε να προχωράς μπροστά ακόμη και αν τα πράγματα δεν είναι και τόσο βολικά.

#7. Δημιούργησε Καλές Συνήθειες Και Νέες Ικανότητες:

Το να χρησιμοποιείς την θέληση σου μπορεί πράγματι να είναι πολύ κουραστικό. Όταν κάτι γίνει μέρος της καθημερινότητας σου(η δουλειά, η γυμναστική ή οτιδήποτε άλλο), τότε θα γίνεται αυτόματα, χωρίς να σε κουράζει.

Όπως υπάρχουν και συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις.

#8. Εκπαίδευσε Το Μυαλό Σου Στις Νέες Ικανότητες Σου:

Κάθε φορά που κάτι σε αποσπά, μάθε να επανέρχεσαι στον αρχικό σου στόχο. Μην πιστεύεις τις ανασφάλειες σου.

#9. Μην Ξεχνάς Τον Κανόνα Του 40%:

Κάνε περισσότερα. Έχεις σίγουρα την ικανότητα να καταβάλλεις περισσότερες προσπάθειες.

#10. Ζήτησε Βοήθεια:

Πάρε απόψεις από κάποιον ειδικό. Όταν έχεις έναν δάσκαλο από πάνω σου είναι πιο εύκολο να πιέσεις περισσότερο τον εαυτό σου!

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεις μεγαλύτερο μέρος των πραγματικών σου ικανοτήτων.

Αν θέλεις να μάθεις πως να εξελίξεις την νοοτροπία που έχεις για να κερδίζεις, τότε δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.