Πώς να Διαχειριστείς τις Άβολες Σιωπές στο Φλερτ

Γνωρίζεις την γυναίκα που σου αρέσει, όμως ξαφνικά εμφανίζεται μια άβολη σιωπή κατά την διάρκεια του φλερτ. Διάβασε τι μπορείς να κάνεις.

Άβολες Σιωπές Στο Φλερτ Και Πώς Να Τις Διαχειριστείς

Είναι λογικό όταν ένας άνδρας προσπαθεί να προσεγγίσει μία γυναίκα, να φοβάται τις άβολες σιωπές στο φλερτ. Είναι σιωπές που είτε προκαλούνται από την αδιαφορία της γυναίκας ως προς την προσπάθειά του, είτε από την έλλειψη ψυχραιμίας του άνδρα και το άγχος του.

Ότι και αν ευθύνεται, όταν δεν έχεις τι να πεις και ξαφνικά επικρατεί σιωπή, εγκυμονεί ο κίνδυνος να νιώσεις άβολα. Κάτι που θα κάνει και τη σιωπή άβολη αφού η γυναίκα θα καταλάβει αμέσως την αμηχανία σου.

Και όταν νιώθουμε αμήχανα, σαμποτάρουμε τον εαυτό μας κατά την διάρκεια του φλερτ και κάνουμε επικοινωνιακά λάθη όπως οι σιωπές στο φλερτ, όπως μπορείς να δες στο παρακάτω βίντεο:

Η Σιωπή Στο Φλερτ Δε Χρειάζεται Να Είναι Άβολη
σιωπές στο φλερτ

Η σιωπή θα είναι άβολη, αν γενικότερα νιώθεις άβολα. Εφόσον λοιπόν νιώθεις άβολα, οτιδήποτε κάνει μία κατάσταση ακόμα πιο άβολη για σένα, θα σε μπλοκάρει περισσότερο. Και θα εξηγήσω ακόμα καλύτερα τι εννοώ.

Ας φανταστούμε έναν γνωστό και ελκυστικό άνδρα για μία στιγμή, που έχει βγει πρώτο ραντεβού με μία κοπέλα που του αρέσει. Τον Μπραντ Πιτ. Είναι σε ένα μπαρ με μία κοπέλα πρώτο ραντεβού λοιπόν, κάθονται σε έναν καναπέ και πίνουν κρασί.

Ο Μπράντ Πιτ την πειράζει, η κοπέλα γελάει και ξαφνικά ο Μπραντ Πιτ πιάνει κάτι με την άκρη του ματιού του και ξεχνιέται. Χάνεται στις σκέψεις του για 10 δευτερόλεπτα, κοιτάζοντας στο πάτωμα (σε όλους μας έχει συμβεί κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή στη ζωή μας).

Η κοπέλα τον κοιτάζει, νιώθει άβολα και τον ρωτάει: «Έγινε κάτι; Είσαι καλά;».. «Όλα καλά, τι λέγαμε;», της απαντά.

Ο Άνδρας Αξίας δεν αγχώνεται με μία σιωπή μικρής διάρκειας. Αγχώνεται αυτός που νιώθει ότι έχει λιγότερη αξία, ή αλλιώς, αυτός που έχει «αγωνιά» περισσότερο να πάει καλά αυτή η γνωριμία.

Η σιωπή λοιπόν γίνεται για κάποιον άβολη, όταν φοβάται ότι γενικότερα δεν έχει τον έλεγχο της συζήτησης και της έκβασης της γνωριμίας.

Οι φόβοι στο φλερτ βέβαια είναι πολλοί και ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι ο φόβος πως δεν θα αρέσουμε στην γυναίκα. Δες το βίντεο όπου ο Θέμης σου δίνει τη λύση πώς μπορείς να έχεις τη γυναίκα που σου αρέσει.

Κατανοώντας όμως, ότι η σιωπή σε κάποιον άνδρα που ακόμα είναι σχετικά άπειρος στο φλερτ, μπορεί να γίνει άβολη, τι μπορείς να κάνεις;

Καταρχάς, όσο πιο νωρίς σε μία συζήτηση ή γνωριμία επικρατήσει σιωπή, τόσο πιο άβολη είναι και η σιωπή, κατά κανόνα. Ας δούμε όμως, δύο εύκολες και εξαιρετικά πρακτικές συμβουλές που μπορούν να βγάλουν έναν άνδρα από την άβολη σιωπή.

#1. Αναγνώρισε Τον «Ελέφαντα» Στο Δωμάτιο
elephant in the room

Και όμως. Αρκεί να αναγνωρίσεις αυτή την αμήχανη σιωπή για να φύγει η ένταση και η αμηχανία, από το γεγονός ότι νιώθετε και γνωρίζετε και οι δύο ότι ξαφνικά δεν έχετε τι να πείτε.

Αντί λοιπόν να αγνοείτε τον «ελέφαντα» στο δωμάτιο, αναγνωρίστε τον. Και ο καλύτερος τρόπος να τον αναγνωρίσεις, φυσικά, είναι χρησιμοποιώντας χιούμορ.

Παράδειγμα: «πω, πολύ άβολη αυτή η σιωπή ε; Μην πανικοβάλλεσαι, θα περάσει, είμαι εγώ εδώ».

Δείχνοντας ήρεμος λοιπόν και με λίγο χιούμορ, αποσυμπιέζεις την κατάσταση. Παράλληλα, της δείχνεις ότι έχεις κοινωνική νοημοσύνη να αναγνωρίσεις μία τέτοια σιωπή, την κοινωνική νοημοσύνη επίσης να την αντιμετωπίσεις σωστά, αλλά και το θάρρος και την ψυχραιμία να την αντιμετωπίσεις σωστά.

Οι γυναίκες απεχθάνονται τις άβολες στιγμές. Δείχνοντας λοιπόν την ικανότητα και το θάρρος να αντιμετωπίσεις άβολες σιωπές και επομένως άβολες στιγμές, την κάνεις να νιώθει πιο σίγουρη ότι μαζί σου μπορεί να νιώθει καλά και άνετα, σε αντίθεση με τους περισσότερους άνδρες που μπορεί να γνωρίσει, σε παρόμοιες καταστάσεις.

#2. Δες Το Ως Ευκαιρία Για Να Κλιμακώσεις Στο Φλερτ
κλιμάκωσε στο φλερτ

Οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται τις σιωπές. Και πιστέψτε με, τις φοβόμουν και εγώ για πολλά χρόνια. Μόλις όμως συνειδητοποιήσεις πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις υπέρ σου και πώς μπορείς να κερδίσεις από αυτές, θα ανυπομονείς να βρεθείς αντιμέτωπος με μία σιωπή. Και πραγματικά, μόνο άβολα δε θα νιώσεις τότε.

Οι περισσότεροι άνδρες σε μία σιωπή, θα αρχίσουν να νιώθουν άβολα και η αμηχανία τους σύντομα θα μετατραπεί σε πανικό. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να κρύψουν τον πανικό τους, αποφεύγοντας την επαφή με τα μάτια ή κάνοντας βαρετές ερωτήσεις, κοιτάζοντας το κινητό τους. Οι συμπεριφορές τους απλά θα ενισχύουν τα εξής:

  • Ότι νιώθουν άβολα.
  • Ότι δεν έχουν κάτι άλλο/σημαντικό να πουν στην κοπέλα.

Πώς Να Εκμεταλλευτείς Σωστά Τις Σιωπές Στο Φλερτ

Αυτό που μπορείς πολύ απλά να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις τη σιωπή για να προχωρήσεις την ερώτηση στο επόμενο επίπεδο. Στο 90% των περιπτώσεων που δεν ξέρεις τι να πεις σε μία κοπέλα όταν την φλερτάρεις, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κλιμακώσεις τη συζήτηση, και επομένως τη γνωριμία.

Διστάζοντας όμως να κάνεις κάτι τέτοιο, το αποκλείεις ως σενάριο από το μυαλό σου. Όντας όμως το πιο φυσιολογικό πράγμα να κάνεις εκείνη τη στιγμή, το ότι το απορρίπτεις, σε αφήνει με μηδενικές ελκυστικές εναλλακτικές για να συνεχίσεις τη συζήτηση.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν, να κλιμακώσεις τη συζήτηση και τη γνωριμία, είτε μιλώντας σοβαρά, είτε με δόση χιούμορ και παιχνιδιού ρόλων. Μπορείς να την ρωτήσεις οτιδήποτε, σαν να μην υπήρχε καμία σιωπή, χρησιμοποιώντας τη λέξη «λοιπόν». Δηλαδή:

  • «Λοιπόν, ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν ήρθα να σου μιλήσω;»
  • «Λοιπόν, θα παίξουμε ένα παιχνίδι με ερωτήσεις;»
  • «Λοιπόν, ποιες είναι οι καλύτερες διακοπές που έχεις κάνει;»

φλερτ

Κλείνοντας, η σιωπή καμιά φορά στη διάρκεια ενός ραντεβού ή μιας προσέγγισης, μπορεί να σαμποτάρει όλη σου την προσπάθεια μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μπορεί όμως, αν κάνεις τις σωστές επιλογές από τη δική σου πλευρά να ανατρέψεις τα πάντα και να επιτύχεις.

Διατήρησε την ψυχραιμία σου και μην ξεχάς ότι το φλερτ είναι μια μοναδική απόλαυση που κάνει τη ζωή σου πιο ενδιαφέρουσα. Κι αυτές τις προκλήσεις που προκύπτουν απο τις αμήχανες σιωπές, θα τις ξεπεράσεις κι αυτές!

Θέλεις να είσαι ακόμα πιο σίγουρος όταν φλερτάρεις με μία γυναίκα και δεν ξέρεις πώς θα κλιμακώσεις τη συζήτηση; Σε ενδιαφέρει να μάθεις μυστικά που θα σου αλλάξουν για πάντα την καθημερινότητα και θα εκτοξεύσουν την ερωτική σου ζωή;

Δεν έχεις παρά να κλείσεις ραντεβού για μία δωρεάν συνάντηση μαζί μας. Μέχρι τότε, να περνάς καλά.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Σε απασχολούν οι αμήχανες στιγμές στα ραντεβού; Δες εδώ πώς να τις γυρίσεις υπέρ σου.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.