Φλερτ με Εσωστρεφή Γυναίκα. Πως να Προσεγγίσεις;

Όταν μια γυναίκα είναι ντροπαλή, πολλές ισορροπίες στο φλερτ αλλάζουν. Πώς φλερτάρω μια γυναίκα που είναι εξαιρετικά εσωστρεφής;

Παίζει ρόλο στο φλερτ ο παράγοντας εσωστρέφεια – εξωστρέφεια; Φυσικά ναι.

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Τους εσωστρεφείς και τους εξωστρεφείς. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε στοιχεία και από τις δύο κατηγορίες, αλλά ανήκουμε σε μια περισσότερο. Το πώς φλερτάρω, είναι μια ένδειξη για το πού ανήκεις.

Η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια είναι πολύ βασικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας, και διαμορφώνουν σε μεγάλο ποσοστό το πως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, το πως αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα μας, το πως μας βλέπουν οι γύρω μας, το πως σκεφτόμαστε και αντιδράμε, και κυρίως το πως νιώθουμε. Και το πως φλερτάρουμε.

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αντιληφθούμε τον εαυτό μας από μια πιο βαθιά και εσωτερική σκοπιά, ώστε να αναγνωρίζουμε σε ποια κατηγορία ανήκουμε.

Οι Δύο Κατηγορίες Στο Φλερτ

Α) Τα εξωστρεφή άτομα έχουν κάποια χαρακτηριστικά στο φλερτ και όχι μόνο που τα βοηθάνε να είναι πιο επικοινωνιακά με τον κόσμο. Τους αρέσουν τα πλήθη και το να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Θέλουν να είναι μονίμως ανάμεσα σε κόσμο, γιατί νιώθουν ότι γεμίζουν μέσα από αυτό και αποφορτίζονται.

Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και καταστάσεις, είναι πολύ ομιλητικοί, τους αρέσει να συνανανστρέφονται με κόσμο και να κάνουν μονίμως νέες γνωριμίες. Ζουν για τις εξόδους, είναι η ψυχή του πάρτι, και γενικότερα έχουν μια προσωπικότητα που έλκει τα πλήθη.

Τα πλήθη δεν έλκονται μόνα τους. Δες τα λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη.

Δεν τους αρέσει τόσο η ηρεμία και η μοναξιά. Προτιμούν δυνατές καταστάσεις στην ζωή τους.

Β) Αντίθετα, οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο ήπιοι. Απολαμβάνουν όσο τίποτα στον κόσμο τις μοναχικές τους στιγμές, και εκτιμούν μικρές λεπτομέρειες όπως η βροχή ή ένα καλό ποτήρι κρασί.

Νιώθουν άβολα ανάμεσα σε πολύ κόσμο, και δεν τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Θέλουν ηρεμία και γαλήνη, και ενώ είναι κοινωνικοί, είναι πολύ επιλεκτικοί με τις σχέσεις τους.

Τους αρέσει να φιλοσοφούν, κάνουν βαθιές σκέψεις, και εκτιμούν τους λίγους και καλούς φίλους. Είναι αυτοί που σε ένα πάρτι θα κάτσουν πιο ήσυχοι, ίσως πιο απομακρυσμένοι, όχι γιατί είναι αποκομμένοι ή αντικοινωνικοί, αλλά γιατί εκτιμούν την ηρεμία τους.

Με αυτήν την λογική, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκει η γυναίκα την οποία θέλεις να φλερτάρεις. Γιατί, όπως είναι λογικό, τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν αρκετά στο φλερτ με εσωστρεφή γυναίκα.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους πιο απλούς τρόπους για να φλερτάρεις μια εσωστρεφή γυναίκα.

#1. Να Είσαι Κι Εσύ Ήρεμος, Και Όχι Υπερβολικά Διαχυτικός Στο Φλερτ Με Εσωστρεφή Γυναίκαφλερτ με εσωστρεφή

Αν η γυναίκα που σε ενδιαφέρει είναι εσωστρεφής, είναι πολύ πιθανό αν είσαι πολύ διαχυτικός να φοβηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλει, απλά αυτόματα θα μαζευτεί γιατί δεν ταυτίζεσαι μαζί σου.

Α) Μια εσωστρεφής γυναίκα θέλει τον χώρο της, και κυρίως τον χρόνο της. Δεν της αρέσουν τα βιαστικά πράγματα και οι απότομες κινήσεις, και μισεί το να μπαίνεις στον προσωπικό της χώρο.

Β) Θέλει ηρεμία και καταστάσεις που κυλούν πιο ήπια, πιο ομαλά, και πιο αργά στο φλερτ.

Γ) Μην βιαστείς λοιπόν μαζί της. Να είσαι πιο χαλαρός, να της δώσεις τον χώρο της. Μην την αγγίζεις πολύ ή συνέχεια στην αρχή, γιατί είναι πολύ πιθανόν να βγάλει άμυνες και να σε απορρίψει.

Ο στόχος σου είναι να την κάνεις να νιώσει άνετα, και σταδιακά να έρθει εκείνη σε εσένα.

Μην την πιέζεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνεις ξεκάθαρες τις προθέσεις σου ή ότι δεν θα διεκδικήσεις το να βγεις μαζί της ραντεβού.

Απλά θα πρέπει να σεβαστείς ότι μαζί της τα πράγματα θα κυλήσουν πιο αργά, και ενδεχομένως πιο ποιοτικά.

Μην κάνεις υπερβολικά πολλά αστεία λοιπόν, μετρίασε το άγγιγμά σου και το πείραγμά της, και δώσ’ της να καταλάβει ότι αντιλαμβάνεσαι τα όρια της και την προσωπικότητά της.

Θα το εκτιμήσει περισσότερο απ’ ότι φαντάζεσαι.

#2. Ρώτα Την Με Τι Ρυθμό Θέλει Να Προχωρήσετε

Στα Διάφορα Στάδια Της Σχέσης Σας Στο Φλερτ Με Εσωστρεφή Γυναίκαφλερτ με εσωστρεφή

Όχι, δεν εννοούμε να της πάρεις την άδεια για κάτι. Απλά να αφουγκραστείς προσεκτικά τις δικές της ανάγκες και τα δικά της θέλω.

Αν δεν νιώθει άνετα να βγείτε ραντεβού αμέσως, ρώτα την πως προτιμάει να επικοινωνείτε μέχρι να νιώσει έτοιμη να βρεθείτε.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν σε θέλει. Σημαίνει απλά ότι ντρέπεται, και έχει μεγάλη διαφορά από την απόρριψη.

Αν σε θέλει, θα στο επικοινωνήσει με πιο έμμεσο τρόπο, και θα περιμένει κι από εσένα να κάνεις το ίδιο.

Μπορείς, επομένως, ανά διαστήματα να την ρωτάς αν νιώθει άνετα με το σημείο που είστε, και πως θα ήθελε να προχωρήσετε ώστε να είναι ήρεμη και χαλαρή.

Αν μόλις την προσέγγισες, ρώτα την πως θα ένιωθε αν πήγαινε για έναν καφέ μαζί σου. Μην της το επιβάλεις, γιατί θα νιώσει ότι της επιτίθεσαι και θα μαζευτεί. Δώστης χώρο και άκου την γνώμη της.

Αν θέλεις να αλλάξετε τηλέφωνα, ρώτα την με ποιον τρόπο μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της, ώστε να επιλέξει εκείνη αν θα σου δώσει κάποιο λογαριασμό στα Social Media, ή τον αριθμό της. Μην την πιέσεις να πάρεις οπωσδήποτε τον αριθμό της, γιατί μπορεί να θέλει να στον δώσει αλλά να νιώθει ότι είναι νωρίς γιατί δεν σε ξέρει.

Δώσ’ της χώρο και ρώτα την την γνώμη της. Θα το αγαπήσει αυτό.

#3. Σε Καμία Περίπτωση Μην Πιέσεις Μια Κατάσταση Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ Με Εσωστρεφή Γυναίκα

φλερτ με εσωστρεφή

Οι εσωστρεφείς γυναίκες θέλουν να νιώθουν ότι τις εκτιμάς λίγο παραπάνω, κι αυτό γιατί είναι πολύ βαθύς και αναλυτικοί άνθρωποι. Εκτιμούν τους ανθρώπους που σέβονται τα όριά τους, αναγνωρίζουν τα θέλουν τους, και αντιλαμβάνονται ότι πηγαίνουν με τους δικούς τους ρυθμούς και ότι το να έχουν χρόνο και χώρο μόνοι τους, με τον εαυτό τους, είναι το Α και το Ω για εκείνες.

Με αυτήν την λογική, μην πιέσεις σε καμία περίπτωση μια κατάσταση. Αν δεν θέλει να προχωρήσετε σεξουαλικά, διεκδίκησέ το αλλά μην το απαιτείς. Άφησέ την να σου εκφράσει το πότε εκείνη είναι έτοιμη, και δείξ’ της ότι την καταλαβαίνει.

Το μαγικό κλειδί για εκείνην είναι να την κάνεις να νιώσει ότι δεν βιάζεσαι να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα οπωσδήποτε.

Αν την κάνεις να νιώσει χαλαρή μέσα στην συνομιλία, στο φλερτ ή την σχέση σας, θα ξεκλειδωθεί αυτόματα !

Κάποιες φορές «ξεκλειδώνεται» παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε. Μάθε περισσότερα στο επεισόδιο από τοελληνικό podcast Apla+Andrika που ακολουθεί.

Είναι ένα δώρο μαγικό για εκείνη, γιατί συνήθως νιώθει ότι δεν την καταλαβαίνουν κι ότι την πιέζουν.

Επομένως, είναι ωφέλιμο να αντιληφθείς ότι δεν θα σου δώσει τον αριθμό της κατευθείαν, δεν θα βγείτε ραντεβού αμέσως, και δεν θα φτάσετε στο σεξ από το πρώτο ραντεβού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν της αρέσεις, σημαίνει απλά ότι είναι πιο κλειστή και θέλει να νιώσει πρώτα άνετα προκειμένου να προχωρήσει μαζί σου.

Οι εσωστρεφείς γυναίκες μπορεί να αποδειχθούν μαγικά πλάσματα. Μαζί τους θα ανακαλύψεις έναν νέο, βαθύτερο κόσμο, και μια άλλη πραγματικότητα, καθώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα πολύ διαφορετικά.

Επομένως, αξίζει να αφιερώσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου για να τις μάθεις.

Ενδεχομένως να αποδειχθούν από τις καλύτερες σχέσεις που είχες.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η κάθε γυναίκα και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν θέλεις να είσαι πιο έτοιμος για φλερτ, μάθε περισσότερα εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.