Πώς να Αποκτήσεις μια Ελκυστική Γλώσσα Σώματος

Μια ελκυστική γλώσσα σώματος μπορεί να απογειώσει την εικόνα σου και να βελτιώσει τις πιθανότητές σου στο φλερτ. Μάθε πώς μπορείς να την αποκτήσεις.

Τι Να Κάνεις Για Να Έχεις Μια Ελκυστική Γλώσσα Σώματος

Ανεξάρτητα από το τι λένε οι διαφημίσεις και τα περιοδικά, η ομορφιά είναι υποκειμενική. Μαθαίνοντας να δέχεσαι τον εαυτό σου γι αυτό που είσαι, εσωτερικά και εξωτερικά, αντανακλάς την αυτοπεποίθηση σου και αυτό σε κάνει πιο ελκυστικό.

Σίγουρα, η εμφάνιση δημιουργεί μια καλή πρώτη εντύπωση, αλλά δεν  είναι όλοι εμφανίσιμοι. Αυτό όμως δεν λέει και πολλά καθώς μπορούμε να προσελκύσουμε ανθρώπους χρησιμοποιώντας ελκυστική γλώσσα του σώματος

Αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθηση, αναδιαμορφώνοντας την γλώσσα του σώματος σου και επιδιώκοντας μια ζωή με σκοπό και πάθος θα προσελκύσεις τους ανθρώπους προς το μέρος σου.

Ας δούμε αναλυτικότερα πώς θα το καταφέρεις αυτό.

#1. Εμπιστοσύνη Προς Τον Εαυτό Σου

Για πολλούς η αυτοπεποίθηση είναι το πιο ελκυστικό στοιχείο σε έναν άνθρωπο, καθώς δημιουργεί μια θετική, ιδιαίτερα ελκυστική αύρα.

Η αυτοπεποίθηση προαπαιτεί την εμπιστοσύνη για τον εαυτό σου. Όταν νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου και πιστεύεις σε αυτόν, θα φαίνεται μέσα από τις κινήσεις σου και την γενικότερη γλώσσα του σώματος. Με αποτέλεσμα οι άλλοι άνθρωποι απλά να σε ακολουθούν.

Μάθε περισσότερα για την αυτοπεποίθηση στο παρακάτω βίντεο.

#2. Χαμογέλασε

Ένα αληθινό χαμόγελο μπορεί να φωτίσει το χώρο γύρω σου.

Χαμογελώντας εκκρίνονται ορμόνες στον εγκέφαλο, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αίσθηση  χαράς και ευφορίας. Αυτό το συναίσθημα έχει σαν αποτέλεσμα μια ελκυστική γλώσσα σώματος.

Μην ξεχνάς ότι το χαμόγελο είναι μεταδοτικό και προδιαθέτει τους άλλους θετικά!

#3. Χρησιμοποίησε Σωστά Την Οπτική Επαφή Για Μια Ελκυστική Γλώσσα Σώματος

Το σωστό ποσοστό οπτικής επαφής προβάλλει και πάλι μια εντύπωση αυτοπεποίθησης.

Από την άλλη, κατευθύνοντας το βλέμμα σου προς τα κάτω ή προς άλλη κατεύθυνση, όταν κάποιος σας μιλάει, μοιάζεις ανασφαλής και λιγότερο ελκυστικός.

Δεν χρειάζεται βέβαια να κοιτάς επίμονα, σαν να είσαι περίεργος. Η ελκυστική γλώσσα του σώματος προϋποθέτει ήπιο και χαλαρό βλέμμα, το οποίο εκτός του ότι προβάλλει αυτοπεποίθηση, δείχνει στον άλλον ότι τον ακούς πραγματικά και τον προσέχεις.

#4. Ανοιχτή Και Επεκτατική Στάση

ελκυστική γλώσσα σώματος

Ένας άντρας με ανοιχτή γλώσσα του σώματος, ο οποίος καταλαμβάνει τον χώρο που του αναλογεί έχει περισσότερες πιθανότητες να φαίνεται ελκυστικός.

Για μια ελκυστική στάση σώματος θα πρέπει να είσαι ανοιχτός. Μην σταυρώνεις τα χέρια ή τα πόδια, καθώς αυτό δείχνει νευρικότητα ή αδιαφορία.

Επίσης, κράτησε τα χέρια έξω από τις τσέπες και χρησιμοποίησε τον χώρο γύρω σου, για να αισθανθείς άνετα.

Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δημιουργείς μια ελκυστική εντύπωση που τραβά την προσοχή και αυξάνει άμεσα την γοητεία σου, αλλά και δείχνεις το ενδιαφέρον σου.

Πρόσεξε μόνο, καθώς αυτή ίσως να μην είναι η κατάλληλη στρατηγική για όλους. Κάποιες φορές τέτοιες θέσεις του σώματος, ίσως μοιάζουν να μην είναι άνετες και αυθεντικές, ειδικά για ανθρώπους που είναι ντροπαλοί ή εσωστρεφείς.

Αν ανήκεις σε αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να μεταβείς σταδιακά προς την νέα, ελκυστική στάση του σώματος, ώστε να την συνηθίσεις και να σου βγαίνει με φυσικότητα.

#5. Βελτίωσε Την Στάση Σου Για Μια Ελκυστική Γλώσσα Σώματος

Προσπάθησε να μην καμπουριάζεις όταν είσαι όρθιος ή όταν κάθεσαι. Κράτησε ψηλά το κεφάλι. Κοίταζε πάντοτε ευθεία στον ορίζοντα και απόφυγε να κοιτάζεις κάτω όταν περπατάς.

Οι ώμοι σου δεν θα πρέπει να είναι σφιγμένοι ή πιεσμένοι. Ανασήκωσε τους και κατόπιν άφησε τους να έρθουν φυσικά στην θέση τους.

Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια ελκυστική στάση. Έλξεις, squat, άρσεις θανάτου και ροκανίσματα είναι μόνο μερικές από τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τους μύες που χρειάζονται.

#6. Μείνε Ήρεμος Και Έλεγξε Τις Κινήσεις Σου

ελκυστική γλώσσα σώματος

Τα μη λεκτικά σημάδια είναι τόσο ισχυρά που ακόμη και ένας απλός παρατηρητης μπορεί να καταλάβει την προσωπικότητα ενός άνδρα, απλώς και μόνο κοιτώντας τον τρόπο που κινείται.

Γρήγορες και σπασμωδικές ή απότομες κινήσεις δείχνουν έναν νευρικό και αγχωμένο άνθρωπο. Αντιθέτως χαλαρές και νωχελικές κινήσεις, δείχνουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Προσπάθησε να ελέγξεις όλες αυτές τις νευρικές χειρονομίες. Μην παίζεις με τα μαλλιά σου, μην φτιάχνεις συνεχώς τα ρούχα σου και μην κουνάς συνεχώς τα χέρια σου. Στην αρχή χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια, στην συνέχεια όμως θα γίνει δεύτερη  φύση σου.

#7. Δείξε Την Υψηλή Σου Αξία

Οι άνθρωποι με υψηλή αξία, υψηλό στάτους ή κοινωνική θέση, απολαμβάνουν τον σεβασμό και ασκούν μεγαλύτερη επιρροή και δύναμη.

Μια πολύ σημαντική δεξιότητα που θα σου φανεί χρήσιμη και θα συμβάλλει στο να δημιουργήσεις ελκυστική γλώσσα σώματος είναι η προβολή της αξίας σου.

Τσέκαρε στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που θα βρεις εδώ ποιες είναι οι συμπεριφορές που ρίχνουν την αξία σου, για να ξέρεις τι να αποφύγεις.

#8. Πρόσεξε Το Ντύσιμο Σου

Η ελκυστική γλώσσα του σώματος προκύπτει και μέσα από την διάθεση σου και ο τρόπος που ντύνεσαι μπορεί να την επηρεάσει.

Εάν θέλεις να γίνεις περισσότερο ελκυστικός, θα πρέπει να ντύνεσαι πιο ελκυστικά. Τα ρούχα είναι μια εξωτερική συνέχεια της ταυτότητας σου και είναι το πρώτο πράγμα που οι άλλοι παρατηρούν επάνω σου. Δημιουργεί την πρώτη τους εντύπωση για εσάς.

Το σωστό ή το λάθος ντύσιμο μπορεί κυριολεκτικά να σε μεταμορφώσει και να σου αλλάξει την διάθεση και την εικόνα που παρουσιάζεις. Βρες λοιπόν τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις τέλεια και αυτό θα αρχίσει να επιδρά σε εσένα και να επηρεάζει τον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι.

Στο παρακάτω βίντεο του Θέμη, θα βρεις συμβουλές, ώστε να βελτιώσεις σημαντικά το ντύσιμο σου.

#9. Μην Γέρνεις Όταν Μιλάς Σε Μια Γυναίκα

Θα δεις πολλούς άντρες σε ένα μπαρ να μιλούν σε γυναίκες κάνοντας μια χαρακτηριστική κίνηση μπροστά και πίσω, για να την ακούσουν.

Αυτή είναι μια κίνηση που δεν είναι ελκυστική, καθώς δημιουργεί εκνευρισμό, σε κάνει να μοιάζεις περίεργος και ενδεχομένως να κάνει την γυναίκα να αισθάνεται ότι παραβιάζεις τον προσωπικό της χώρο.

Καλύτερα λοιπόν, να μιλήσεις δυνατότερα, αν πιστεύεις ότι δεν σε ακούει, ή να σταθείς λίγο πιο κοντά της.

Εάν βρίσκεσαι σε στενό χώρο, αντί να στέκεσαι παράξενα, δες εάν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορείτε να ακουμπήσεις, για να νιώσεις πιο άνετα.

Η γλώσσα σώματος είναι ένα κομμάτι. Βελτίωσε και όλα τα υπόλοιπα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.