Πώς να Σταματήσεις να Υπεραναλύεις τα Πάντα και να Γίνεις πιο Αποφασιστικός

Δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Όταν βρεθείς αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, πρέπει να έχεις την ικανότητα να λάβεις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν γρήγορα, όμως για κάποιους αυτό είναι αρκετά δύσκολο.

Η υπερβολική ανάλυση συχνά οδηγεί σε αναβλητικότητα και αυτό σε κρατά μακριά από τους στόχους σου. Γι’ αυτό είναι καιρός να πάψεις να κάνεις τα πράγματα πολύπλοκα και να γίνεις πιο αποφασιστικός.

Για να το καταφέρεις αυτό είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου τα παρακάτω σημεία.

#1. Ακόμη και μια Λάθος Απόφαση, Είναι ΑπόφασηΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Αν το καλοσκεφτείς οι περισσότερες από τις αποφάσεις που υπεραναλύεις δεν είναι κρίσιμες για την ζωή σου.

Φυσικά, όλες οι αποφάσεις δεν έχουν την ίδια σημαντικότητα, αλλά στην πλειονότητα των αποφάσεων σου δεν κρίνεσαι να επιλέξεις μεταξύ δύο εναλλακτικών, αλλά μεταξύ του αν θα δράσεις ή όχι.

Μπορείς να τσεκάρεις το βίντεο από την εκπομπή μας Apla+Andrika, σχετικά με την αποφασιστικότητα.

Αυτό είναι που μας φοβίζει περισσότερο, η επιλογή. Υπεραναλύοντας όμως τις επιλογές, χάνεις σημαντικές στιγμές της ζωής σου.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν αναλώνεσαι σε αναλύσεις επί αναλύσεων, στο τέλος μπορεί να μην πάρεις καμία απόφαση και αυτό ίσως είναι το χειρότερο.

Είναι σίγουρα καλύτερο να είσαι αποφασιστικός, να αναλάβεις δράση και ας κάνεις λάθος, παρά να παραμένεις αδρανής.

#2. Δεν Υπάρχει Τέλειο ΣχέδιοΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Σαφέστατα χρειάζεται σχεδιασμός, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό. Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να προετοιμαστούν για το οτιδήποτε με αποτέλεσμα να βρίσκονται μόνιμα προ εκπλήξεως.

Όμως, μερικές φορές η υπερβολική ανάλυση, από ένα σημείο και μετά δεν οδηγεί πουθενά. Πάντα εμφανίζονται νέα σενάρια και νέες πιθανότητες και εσύ αναβάλλεις συνεχώς την λήψη μιας απόφασης.

Γίνε πιο αποφασιστικός, και κάνε την κίνηση σου, χωρίς να ψάχνεις να βρεις ένα σχέδιο που θα καλύπτει κάθε πιθανή εξέλιξη.

#3. Ασχολήσου με την Κατεύθυνση και όχι με τον ΠροορισμόΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Το πού πηγαίνεις δεν μετράει τόσο πολύ, όσο πιστεύεις. Τις περισσότερες φορές είναι αρκετό να βρεις μια κατεύθυνση και να πας προς αυτή.

Όπως ήδη είπαμε, πρέπει απλά να είσαι αποφασιστικός και να κάνεις το πρώτο βήμα, χωρίς να περιμένεις να οργανώσεις το καθετί.

Άλλωστε αυτό που θεωρείς τώρα ως προορισμό ή στόχο, μπορεί στην πορεία να αλλάξει και να κληθείς να προσαρμοστείς, κάτι που δεν θα μπορούσες να κάνεις, αν δεν είχες ξεκινήσει εξ αρχής να κινείσαι.

#4. Καθάρισε το Μυαλό σουΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Όταν κάτι σε απασχολεί πάρα πολύ και δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση, άφησε το κατά μέρους και κάνε κάτι άλλο που να σε ευχαριστεί και να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου.

Πήγαινε για τρέξιμο ή καβάλησε το ποδήλατο σου και κάνε μια βόλτα στο βουνό ή στην θάλασσα.

Άφησε στην άκρη για λίγο την τεχνολογία και ό,τι σου αποσπά την προσοχή και κάνε κάτι για τον εαυτό σου. Θα δεις ότι κατόπιν θα μπορείς να πάρεις μια απόφαση.

#5. Μερικές Φορές το Αρκετά Καλό Είναι ΤέλειοΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Δεν μπορείς να έχεις το τέλειο σχέδιο που θα σε οδηγήσει χωρίς απρόοπτα στον στόχο σου και ακόμη το αποτέλεσμα των πράξεων σου μπορεί να μην είναι τέλειο.

Όμως, ποιος είναι τέλειος; Μερικές φορές ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα ισοδυναμεί με την τελειότητα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να γίνεις αποφασιστικός και να δράσεις, χωρίς να περιμένεις την απόλυτη τελειότητα.

#6. Πάρε την Απόφαση να Ξεφύγεις από τα ΣυνηθισμέναΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Ίσως έχεις παρατηρήσει τους ανθρώπους γύρω σου να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις, να αναλύουν τα πάντα και μπορεί αυτός να είναι ο λόγος που κι εσύ λειτουργείς με αυτόν τον τρόπο.

Μην φοβάσαι να γίνεις πιο αποφασιστικός, να ξεφύγεις από αυτό που κάνουν όλοι και να ξεχωρίσεις.

#7. Θέσε ΣτόχουςΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Είναι πιο εύκολο να πάρεις μια απόφαση, όταν έχεις να κυνηγήσεις έναν στόχο, γιατί έχεις μια καθαρή οπτική  και μια κατεύθυνση.

Ξέρεις έτσι προς τα πού πρέπει να κινηθείς.

Βρες λοιπόν τι, γιατί και πώς θα επιτύχεις όσα οραματίζεσαι. Όταν το κάνεις αυτό θα γίνεις πιο αποφασιστικός.

#8. Πάρε τον Χρόνο σου Στα ΣοβαράΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και το ξέρεις.

Τσέκαρε το βίντεο του Θέμη που ακολουθεί, για περισσότερα σχετικά με την αξία του χρόνου.

Όταν υπεραναλύεις μια κατάσταση και καθυστερείς να πάρεις μια απόφαση, χάνεις πολύτιμο χρόνο. Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου στα σοβαρά, σκέψου όσο χρειάζεται, αξιολόγησε γρήγορα το χειρότερο και το καλύτερο σενάριο και πάρε την απόφαση σου χωρίς δισταγμό.

#9. Ακολούθησε το Ένστικτο σουΔεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό, να σκέφτεσαι πριν να δράσεις. Κάποιες φορές όμως το παρακάνεις και δεν γίνεσαι αποφασιστικός.

Μερικές φορές οι φόβοι σε κυριεύουν και δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις, γι’ αυτό και υπεραναλύεις τα πράγματα.

Αν παρακολουθήσεις κάποιον άλλον που βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση και δεν είναι αποφασιστικός, θα τον κρίνεις σίγουρα αρνητικά για την έλλειψη αυτοπεποίθησης που προβάλλει.

Αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελες να πουν και για εσένα, οπότε ίσως πρέπει να ξεκινήσεις να λαμβάνεις πιο γρήγορες αποφάσεις και όταν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος, να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου (ή αν θες, την κρίση σου).

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πρέπει να είσαι αποφασιστικός, για να πετύχεις. Μάθε περισσότερα, για το πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.