Τα 5 Καλύτερα Ελληνικά Podcast

Τα 5 Καλύτερα Ελληνικά Podcast

Ποια Είναι Τα Καλύτερα Ελληνικά Podcast?

Τα τελευταία χρόνια, τα ελληνικά podcast κερδίζουν έδαφος στο κομμάτι της ψυχαγωγίας και αρχίζουν να παίζουν ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά μας.

Ολοένα και περισσότερα άτομα εισάγουν τα podcast στην καθημερινή του ψυχαγωγία, καθώς μπορούν να ενημερωθούν, να γελάσουν, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες και να ακούσουν κάτι διαφορετικό, έξω από τα συνηθισμένα.

Τα ελληνικά podcast το τελευταίο διάστημα έχουν ανέβει κατά πολύ σε ποιότητα και προσφέρουν τεράστια αξία στον ακροατή.

Εμείς μαζέψαμε τα 5 καλύτερα ελληνικά podcast στο κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας και τα συμπεριλάβαμε όλα σε ένα άρθρο!

 

#1. Giati Oxi

podcast

Η Δέσποινα Κανάκογλου έχει δημιουργήσει με πολύ μεράκι και πάθος αυτό το απίστευτο ελληνικό podcast, το οποία διαθέτει και εξερευνά μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν τη ψυχολογία, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες και συνολικότερα οποιοδήποτε θέμα μπορεί να απασχολήσει και να προβληματίσει κάποιο άτομο ώστε να εξελιχθεί ταχύτερα.

Τα θέματα προσεγγίζονται με δημιουργικότητα και χιούμορ, κι αυτό που λατρεύω είναι το βάθος και η αμεσότητα με την οποία αναλύονται.

Ένα από τα αγαπημένα μου επεισόδια είναι εκείνο με τον Χρήστο Παπανίκα, μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο φλερτ, τους κανόνες που το διέπουν και το πώς συνδέεται το φλερτ με την αυτοπεποίθηση.

Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τους φόβους στο φλερτ και συγκεκριμένα τι να κάνεις όταν πιστεύεις ότι δεν θα της αρέσεις.

Το Giati Oxi περιλαμβάνει αρκετά εμπεριστατωμένες συζητήσεις με καλεσμένους ειδικούς σε κάθε θέμα, όπως ψυχολόγους, ιατρούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, Life Coaches, εκπαιδευτές πωλήσεων και όχι μόνο!

Θα το βρεις ενδιαφέρον γιατί είναι ένα διαφορετικό άκουσμα, το οποίο ενημερώνει με χρήσιμες πληροφορίες και ψυχαγωγικό τρόπο. Επιπλέον, εξετάζει από όλες τις πλευρές και εις βάθος το κάθε θέμα που παρουσιάζει. Είναι ένας τρόπος να προβληματιστείς, να αμφισβητήσεις και να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου.

Τέλος, κάτι πολύ ιδιαίτερο που πετυχαίνει το συγκεκριμένο ελληνικό podcast είναι ότι συνδυάζει την ψυχολογία και την φιλοσοφία με τις επιστήμες και τα επιστημονικά δεδομένα.

 

#2. The Brain Hacking Academy

podcast

Η Φύλλις και ο Δημήτρης έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό και πολύτιμο podcast, το οποίο επικεντρώνεται στα μυστικά της λειτουργείας του μυαλού μας και συνδυάζεται με το πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε ώστε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

Το συγκεκριμένο podcast περιλαμβάνει άκρως χρήσιμα και ενημερωτικά επεισόδια σχετικά με το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να αναπτύξουμε τις ικανότητες που διαθέτει ώστε να πετύχουμε κάθε στόχο μας και να πραγματοποιήσουμε κάθε μας όνειρο.

Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ έξυπνο ελληνικό podcast, το οποίο σου προσφέρει πληροφορίες που χρησιμεύουν στο να εκμεταλλευτείς όλο το κρυμμένο σου δυναμικό και να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου με τέτοιο τρόπο που θα σε ωθήσουν να πετύχεις κάθε σου στόχο.

Το συγκεκριμένο podcast θα σε βοηθήσει γιατί σου απλοποιεί πολλές καταστάσεις και δραστηριότητες που σου φαίνονται βουνό και ενδεχομένως σταδιακά να σε ωθήσει να ξεπεράσεις το συναίσθηματα του ότι δεν είσαι αρκετός.

Μέσα από τα επεισόδια του Brain Hacking Academy θα μπορέσεις να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου και να αξιοποιήσεις τις υπερδυνάμεις του μυαλού σου ώστε να αλλάξεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύτιμο.

 

#3. Terry Daily

podcast

Ο Λευτέρης (Terry) Χατζηιερεμίας είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής ατόμων με υψηλές επιδόσεις και ασχολείται παράλληλα με το Online Business Coaching.

Έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά podcast, το οποίο αγγίζει θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την ηγεσία, το managment, την ψυχολογία και το marketing και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια σφαιρική άποψη για τη ζωή και να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου.

Στο Terry Daily μπορείς να μάθεις από το πότε να μην κάνεις μια επιχείρηση μέχρι το πώς να αντιμετωπίσεις εκνευριστικούς ανθρώπους.

Μου αρέσει γιατί περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα θεμάτων για την προσωπική ανάπτυξη, τα οποία ωστόσο δεν περιορίζονται σε μια μόνο θεματολογία.

Πρόκειται για ένα ελληνικό podcast που θα σε βοηθήσει να ανέβεις αρκετά επίπεδα στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα και να αναπτύξεις τις ηγετικές σου ικανότητες.

Θα το βρεις ενδιαφέρον γιατί θα σου λύσει κυριολεκτικά τα χέρια στα περισσότερα επαγγελματικά ζητήματα που σε απασχολούν, θα συμβάλλει στο να αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου και κυρίως, η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου.

Είναι ιδανικό εάν χρειάζεσαι ένα άκουσμα που δεν σου προσφέρει μόνο χρήσιμες πληροφορίες, αλλά σε κινητοποιεί καθημερινά και σου δίνει λύσεις σε προβλήματα και εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο σου προς την επιτυχία.

 

#4. SomaPnevma

Το SomaPnevma, μια δημιουργία της Στέφης Βασιλοπούλου, έχει ως στόχο του να μας εμπνεύσει ώστε να ζούμε καλύτερα και ποιοτικότερα.

Παρουσιάζει νέες ιδέες που μπορούν να δώσουν άλλη πνοή στην καθημερινότητά μας, με πρακτικές συμβουλές και απλά μυστικά τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την ισορροπία που χρειάζεσαι στη ζωή σου.

Το συγκεκριμένο ελληνικό podcast επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την ευεξία του σώματος και του πνεύματος, και μας παρέχει πρακτικούς τρόπους για να ενισχύσουμε και τα δύο αυτά κομμάτια της ύπαρξής μας ώστε να αναβαθμίσουμε τη ζωή μας συνολικότερα.

Θα ακούσεις πολύ ενδιαφέροντα θέματα να αναλύονται διεξοδικώς και με ευχάριστο τρόπο, θέματα που αφορούν το Σύμπαν, τη συνειδητότητα, την ευτυχία, την ευδαιμονία, τη σωματική υγεία και άλλα πολλά.

Το λατρεύω για δύο λόγους: Πρώτον, προσφέρει πολύ χρήσιμες και πρακτικές λύσεις που αναβαθμίζουν την πραγματικότητά μου.

Δεύτερον, με ηρεμεί, καθώς η θεματολογία του αναλύει πιο φιλοσοφικά θέματα τα οποία όμως αξιοποιούνται πρακτικά και αλλάζουν την καθημερινότητά μου.

Θα σου αρέσει γιατί θα ακούσεις διάφορες πληροφορίες σχετικά με την πνευματική, σωματική και ψυχική ευεξία που δύσκολα θα βρεις αλλού, καθώς και για την ιδιαίτερη και διαφορετική θεματολογία του.

Επίσης, θα λατρέψεις τον τρόπο που προσεγγίζονται τα θέματα, καθώς είναι απλός, άμεσος και ειλικρινής.

Εάν είσαι σε μια φάση της ζωής σου που ψάχνεις κάτι να σου δώσει ένα έναυσμα να εξελιχθείς περεταίρω, τότε αυτό το ελληνικό podcast είναι για εσένα.

 

#5. Apla+Andrika

Ο Σπύρος, ο Χρήστος και ο Θέμης δημιούργησαν αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και εξαιρετικά χρήσιμο ελληνικό podcast, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα θέματα που μπορεί να αφορούν και να απασχολούν τον σύγχρονο άντρα.

Κατά τη γνώμη μου, είναι κάτι που έλειπε από τις ζωές μας. Είναι αποκλειστικά επικεντρωμένο στην προσωπική σου ανάπτυξη, στο φλερτ με το αντίθετο φύλο και στα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίζεις στη ζωή σου.

Αυτό που με τρελαίνει είναι η χημεία και το χιούμορ των συγκεκριμένων αντρών, η ανδροπαρέα που έχουν χτίσει και που μας προσφέρουν απλόχερα στα ακουστικά μας.

Κάθε θέμα που προσεγγίζουν το αγγίζουν με τακτ, σεβασμό, βάθος και μια κωμική χροιά.

Το λατρεύω γιατί με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέρος αυτής της αντρικής παρέας, καθώς και γιατί (μα πώς το κάνουν αυτό;) κάθε φορά τα θέματα που ανοίγουν είναι ακριβώς αυτά που με προβληματίζουν, με εμποδίζουν, με τσιγκλάνε και με επηρεάζουν αρνητικά στη ζωή μου.

Θα κολλήσεις γιατί θα μάθεις πληροφορίες που δεν πρόκειται να βρεις πουθενά αλλού όσον αφορά το φλερτ, τις σχέσεις των δύο φύλων και την ψυχολογία.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με την ειλικρίνεια και το κατά πόσο είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Επιπλέον, σχεδόν κάθε φορά καλούν πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους, όπως ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, συγγραφείς, επιστήμονες, Life Coaches και άτομα με τα οποία πραγματοποιούν τις συζητήσεις που σου αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και σου παρέχουν πληροφορίες που δεν θα μπορέσεις να βρεις αλλού.

Κυρίως, θα λατρέψεις το γέλιο που προκαλούν και ρίχνουν μεταξύ τους.

Το παρακολουθούν χιλιάδες άντρες στο Spotify και το YouTube, και είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις.

Εάν δεν το έχεις δει ακόμα, πάτα εδώ.

Αυτά τα 5 ελληνικά podcast έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πραγματική αξία στην καθημερινότητά σου και να σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο όλες σου τις δυνατότητες, ώστε να γίνεις ένας Άνδρας Αξίας.

Εάν τα συνδυάσεις με τα κατάλληλα βιβλία, πραγματικά πιστεύω ότι θα απογειώσουν τη ζωή σου και θα σε ωθήσουν να πραγματοποιήσεις κάθε σου όραμα και όνειρο, καθώς θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος σκέψης σου.

Ένα από τα βιβλία που αξίζει να διαβάζεις παράλληλα με τα 5 αυτά ελληνικά podcast είναι αυτό.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει κανένα από αυτά τα ελληνικά podcast, ήρθε η ώρα να κερδίσεις χρόνο μαθαίνοντας πώς να πετύχεις.

Με τις σωστές δομές, τις κατάλληλες πληροφορίες, την θέλησή σου και τις ικανότητές σου, και φυσικά την απαραίτητη κινητοποίηση, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάθε σου στόχο.

Αν θες να μάθεις περισσότερα αναφορικά με την εξέλιξή σου, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.