Τα Πιο Συνηθισμένα Προβλήματα σε μια Σχέση

Μια σχέση δεν είναι ποτέ απαλλαγμένη από προβλήματα. Σήμερα ετοιμάσαμε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των σχέσεων, για να είσαι προετοιμασμένος.

Συνηθισμένα Προβλήματα Σε Μια Σχέση

Σε κάθε σχέση θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα και πιέσεις. Δεν υπάρχει κανένα ζευγάρι και καμία σχέση σε οποιοδήποτε στάδιο που να μην πρέπει να βρει λύσεις για προβλήματα που την ταλανίζουν.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε μια σχέση.

#1. Ψάχνετε Το Τέλειο Σε Μια Σχέση

ψάχνετε το τέλειο σε μια σχέση

Στο μυαλό σου θα έχεις κάποια ιδανική εικόνα για την σχέση σου. Το πώς την φαντάζεσαι, με το πώς είναι πραγματικά μπορεί να διαφέρει, μερικές φορές σε μεγάλο βαθμό.

Η τελειότητα είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα ξεφεύγει από αυτό που θεωρείς τέλειο.

Το κυνήγι της τέλειας σχέσης, οδηγεί σε άγχος και μη υγιείς σχέσεις, καθώς όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θες, αισθάνεσαι τραυματισμένος συναισθηματικά.

Είναι λοιπόν σημαντικό να κατανοήσεις και να δεχθείς τις αδυναμίες της συντρόφου σου.

#2. Οικονομικής Φύσεως Προβλήματα Στη Σχέση

Όταν πάρετε την απόφαση να ζήσετε μαζί, θα κληθείτε να διαχειριστείτε μαζί τα οικονομικά σας.

Τα οικονομικά μπορεί να είναι δύσκολα και αν ο ένας από τους δύο έχει διαφορετικές συνήθειες και ξοδεύει αλόγιστα, θα δημιουργηθούν προβλήματα.

Ακόμη και στα αρχικά στάδια μιας σχέσης, μπορεί να υπάρξει οικονομικό ζήτημα. Μπορεί μια γυναίκα να σε θέλει, για τα χρήματα ή να θεωρεί ότι πρέπει να πληρώνεις πάντα εσύ.

#3. Πρόβλημα Στη Σχέση Και Έλλειψη Χημείας Στο Σεξ

σεξ στη σχέση

Το σεξ είναι βασικό στοιχείο σε μια σχέση. Διαφορετικές προσδοκίες, διαφορές στην επιθυμία, σεξουαλική ασυμβατότητα, βαρεμάρα ή ζητήματα απόδοσης είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στον τομέα του σεξ.

Η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού είναι απαραίτητη, ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο.

#4. Συνηθισμένα Προβλήματα Σε Μια Σχέση : Η Θερμοκρασία Του Δωματίου

Ένα τυπικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια και μπορεί να φέρει εκνευρισμό είναι αυτό της θερμοκρασίας του δωματίου και της χρήσης της θέρμανσης ή του κλιματισμού.

Ο ένας θέλει το δωμάτιο ζεστό, ενώ ο άλλος πιο δροσερό, για να μπορέσει να κοιμηθεί. Όπως και στα περισσότερα πράγματα σε μια σχέση, έτσι και εδώ χρειάζεται να γίνει ένας συμβιβασμός και να βρεθεί μια μέση λύση που θα ικανοποιεί και τους δύο.

Πρόβλημα μπορεί να είναι και ο τρόπος που επικοινωνείς τα θέμετα που σε απασχολούν. Δες τα επικοινωνιακά λάθη που οδηγούν στην απόρριψη.

#5. Μπερδεύονται Στη Σχέση Τα Κοινωνικά Μέσα

Τα κοινωνικά μέσα είναι πλέον μέρος της ζωής των ανθρώπων και δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάζουν και μια σχέση.

Σημαντικό μέρος των προβλημάτων μεταξύ των ζευγαριών, ιδιαίτερα των νεότερων σε ηλικία, μπορεί να προκύψει λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αιτήματα φιλίας από άλλες γυναίκες, σχόλια και φωτογραφίες που πάτησες ότι σου αρέσουν, συζητήσεις και δημοσιεύσεις αποτελούν πλέον αιτίες για εντάσεις σε μια σχέση.

#6. Συνήθειες Από Τη Σχέση Σου Που Δεν Μπορείς Να Δεχθείς

Όπως ήδη είπαμε, κανείς δεν είναι τέλειος και δεν είναι καθόλου απίθανο ο ένας από τους δύο ή και οι δύο να έχουν συνήθειες που είναι ανθυγιεινές ή ακόμη και να παρουσιάζουν εξαρτήσεις.

Μήπως όμως σε ”παίζει”; Τι σημαίνει όμως αρχικά το ότι σε παίζει; Θα αναλύσουμε λοιπόν αυτά τα 3 σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα πώς σε κατευθύνει να συντηρείς ελπίδες για κάτι που δεν θα συμβεί. Εάν τελικά θέλεις να καταλάβεις τι συμβαίνει, πρέπει να είσαι έτοιμος να πάρεις μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση.

Όσο προχωρά η σχέση μπορεί να ανακαλύψεις ότι η σύντροφος σου έχει κάποια συνήθεια που σου προκαλεί εκνευρισμό. Μπορεί να είναι ακατάστατη, για παράδειγμα και αυτό να είναι κάτι που δεν μπορείς να δεχθείς.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να της εξηγήσεις πώς αυτή η συνήθεια της επηρεάζει την καθημερινότητα σου και να προσπαθήσετε να βρείτε έναν τρόπο να λυθεί το ζήτημα.

#7. Κατανομή Εργασιών Του Σπιτιού

Κάθε σπίτι έχει κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά σε τακτική βάση. Όταν είσαι σε μια σχέση, αυτές οι εργασίες θα πρέπει να μοιράζονται και να γίνονται στην ώρα τους.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι ένας από τους δύο ή και οι δύο να μην θέλουν να κάνουν κάποια δουλειά του σπιτιού κάτι που φέρνει διαμάχες.

Ποιος θα καθαρίσει το σπίτι, ποιος θα σφουγγαρίσει ή ποιος θα πλύνει τα πιάτα είναι μικρές καθημερινές δραστηριότητες που θα πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένες, για να μην δημιουργούνται εντάσεις.

#8. Δεν Περνάτε Μαζί Όσο Χρόνο Θα Θέλατε

Ίσως δουλεύετε και οι δύο πάρα πολύ, ίσως τα ωράρια σας δεν συμπίπτουν ή ακόμη πρέπει κάποιος από τους δύο να λείπει σε ταξίδια κάθε τόσο, με τελικό αποτέλεσμα να μην περνάτε μαζί όσο χρόνο θα θέλατε.

Αυτή η αποξένωση ενδέχεται να επιφέρει προβλήματα, γι’ αυτό θα ήταν καλό να βρείτε τρόπο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα εγκαίρως.

Συζητήστε το πρόγραμμα σας, ώστε να βρείτε ποιες μέρες γίνεται να βρεθείτε και περάστε μαζί ποιοτικό χρόνο.

#9. Είσαστε Συνεχώς Μαζί

είστε συνεχώς μαζί

Το να μην περνάτε χρόνο μαζί είναι ένα θέμα, όπως είναι και το αντίθετο.

Το να είσαστε μαζί συνεχώς σας τραβά μακριά από τις παρέες και την ατομικότητα του καθενός και αυτό μπορεί να γίνει σημαντικό πρόβλημα. Στην αρχή πιθανότατα δεν θα είναι κάτι που θα σας ενοχλήσει, όμως σε μια μακροχρόνια σχέση αυτή η απομόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον θα αποδειχτεί μοιραία για την σχέση.

Όπως πάντα και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να υιοθετήσετε μια μέση λύση και να διατηρήσει καθένας την ιδιωτική ζωή,τις δραστηριότητες και τις παρέες του.

#10. Δεν Έχετε Κοινά

Φυσικά δεν χρειάζεται να έχετε τα πάντα κοινά. Αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά δεν θα προχωρήσει η σχέση αν είστε και τελείως αντίθετοι σε όλα.

Χρειάζεται να υπάρχει κάποιο κοινό έδαφος, ώστε η σχέση να ευδοκιμήσει. Κάποιες κοινές βασικές αξίες είναι απαραίτητες, αλλιώς τα προβλήματα, ως απόρροια των διαφορετικών πεποιθήσεων, δεν θα αργήσουν να προκύψουν.

#11. Ασαφή Όρια

ασαφή όρια στη σχέση

Τα ασαφή όρια σε μια σχέση μπορεί να οδηγήσουν τον έναν από τους δύο ή και τους δύο στο να αρχίσουν να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Όταν είσαι σε μια σχέση με έναν άνθρωπο που θέλει να ελέγχει τα πάντα και να σε χειραγωγεί, δεν γίνεται να μην υπάρχουν προβλήματα. Ακόμη και αν δεν το εκφράζεις, μια τέτοια σχέση δεν είναι υγιής και αργά ή γρήγορα προβληματικές καταστάσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους.

#12. Δεν Σε Συμπαθεί Η Οικογένεια Της

Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να γνωρίσεις την οικογένεια της, όπως και εκείνη την δική σου. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι η περίπτωση που η οικογένεια της δεν συμπαθεί ή το αντίθετο, ενώ ακόμη υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην υπάρχει συμπάθεια μεταξύ των δύο οικογενειών.

Αυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα, εκτός αν οι αντιπάθειες ξεπερνούν τα όρια, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο.

Σίγουρα, ίσως οι οικογένειες έχουν αμφιβολίες, αλλά πρέπει τόσο εσύ, όσο και η γυναίκα να βάλετε όρια, ώστε να μην μπορούν άλλοι να επέμβουν στην σχέση σας.

Τέλος, ό,τι και να συμβαίνει με τη σχέση σου, για να ξεπεραστεί χρειάζεται να επικοινωνήσετε με ειλικρίνεια. Μία σχέση περνάει από πολλές φάσεις και το τέλος της σχέσης είναι μια κατάσταση που κάποιες φορές δεν μπορείς να αποφύγεις για το καλό και των δυο σας. Τα ζευγάρια που τα συζητούν αυτά μεταξύ τους και βρίσκουν λύσεις από κοινού έχουν καλύτερες πιθανότητες.

Τώρα ξέρεις τι να κάνεις, οπότε κινήσου αναλόγως και κάνε ό, τι καλύτερο για σένα και τη σχέση σου χωρίς να διστάσεις.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Επίσης μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.