Θεμελιώδεις Γνώσεις για Καλύτερο Φλερτ

Συχνά ψάχνουμε τα παράξενα, τα καινούργια, τα καινοτόμα και ξεχνάμε τα βασικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς να φλερτάρεις.

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε ποιο είναι το σημαντικότερο κομμάτι του φλερτ, θα σου πει ότι είναι η χημεία.

Αν βέβαια ζητήσεις να σου περιγράψει τι είναι ακριβώς η χημεία θα πάρεις διάφορες απαντήσεις, όπως “η σπίθα”, “αυτό το συναίσθημα όταν φλερτάρεις”, “η ένταση”, το “κλικ”.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η χημεία όταν φλερτάρεις είτε υπάρχει είτε όχι.

Η αλήθεια είναι ότι η χημεία είναι ένας συνδυασμός σεξουαλικής έντασης και συναισθηματικού και πνευματικού ενδιαφέροντος που μπορεί να δημιουργηθεί, αν ξέρεις τον τρόπο.
Η ιδέα της χημείας, είναι κάτι σαν την ιδέα της μοίρας. Είναι ο έρωτας με την πρώτη ματιά. Σαν να είναι όλα τυχαία και το γεγονός ότι φλερτάρεις σωστά δεν έχει κάποια αξία.

Δεν είναι όμως έτσι. Δεν είναι η μοίρα που σε φέρνει κοντά σε μια γυναίκα, αλλά ένας συνδυασμός ενδιαφέροντος, σύνδεσης και σεξουαλικής έντασης, που κατάφερες εσύ να δημιουργήσεις.

Η άλλη πλευρά της χημείας, που είναι άκρως απαραίτητη, είναι η δημιουργία σύνδεσης.

Πολλές φορές μιλώντας για χημεία, μπορεί να ακούσεις ότι κάποιος ένιωσε αμέσως σαν να είχε πολλά κοινά με μια γυναίκα. Και πράγματι αυτό είναι σημαντικό, όταν φλερτάρεις.

Πρέπει να δημιουργήσεις σύνδεση με την γυναίκα.

Μετά την χημεία, κάτι ακόμη που παίζει μεγάλο ρόλο όταν φλερτάρεις είναι το χάρισμα.

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι άντρες είναι απίστευτα επικοινωνιακοί και μοιάζουν να έχουν ένα φυσικό ταλέντο με τις γυναίκες, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω βίντεο του Χρήστου.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω στις ανθρώπινες σχέσεις τα αντίθετα δεν έλκονται.

Οι άνθρωποι τείνουμε να χωρίζουμε τους ανθρώπους σε “δικούς μας” και σε “όχι δικούς μας”. Όταν φλερτάρεις, στην ουσία ψάχνεις μια γυναίκα που να ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Το κλειδί για το χάρισμα που κάνει τις γυναίκες να σε συμπαθήσουν, όταν φλερτάρεις, είναι να δημιουργήσεις την εικόνα ενός άντρα που βρίσκεται στην ίδια συχνότητα με εκείνες.

Στην συνέχεια θα δούμε κάποια απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζεις, όταν φλερτάρεις και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις χημεία και να γίνεις χαρισματικός στην επικοινωνία.

#1. Στο Φλερτ Δύο Βήματα Μπροστά, Ένα Πίσω φλερτ

Α) Η σεξουαλική ένταση είναι από τα βασικά στοιχεία της χημείας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ έλξης και χημείας. Μπορεί μια γυναίκα να σε βρίσκει ελκυστικό, αλλά να μην υπάρχει αυτή η “φλόγα”.

Β) Η σεξουαλική ένταση είναι η επιθυμία, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς αντιδράς όταν φλερτάρεις μια γυναίκα, αλλά εκείνη απομακρύνεται; Την θέλεις περισσότερο και την κυνηγάς με μεγαλύτερη δύναμη.

Φαντάσου ένα τραινάκι στο λούνα παρκ. Αυτό που το κάνει μια δυνατή εμπειρία είναι η προσμονή που δημιουργείται με την αργή διαδρομή μέχρι την κορυφή, που μετά φέρνει μια ξέφρενη πορεία.

Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνεις όταν φλερτάρεις, για να δημιουργήσεις σεξουαλική ένταση. Χρειάζεται να περάσεις κάποια στάδια, τα οποία θα σε οδηγήσουν σε μια εντεινόμενη εμπειρία.

Γ) Αυτό είναι το κλειδί για την σεξουαλική ένταση. Ξεκινάς να χτίζεις σεξουαλική ένταση και μετά από λίγο κόβεις τον ρυθμό σου και κάνεις πίσω.

Αν το παρακάνεις φτάνεις σε μια κόκκινη, οριακή γραμμή, η οποία θα σε κάνει να δείξεις περίεργος. Από την άλλη, η αβεβαιότητα που προκαλείς όταν κάνεις πίσω, ενώ έχεις πλησιάσει, είναι που δημιουργεί έντονη επιθυμία.

Ο καλύτερος τρόπος  να κάνεις αυτό το βήμα πίσω είναι να φλερτάρεις με έναν τόνο ανταγωνισμού και πειράγματος σχετικά με το ποιος έχει το πάνω χέρι στην αλληλεπίδραση και άρα στην σχέση.

Το βασικό είναι ότι το πείραγμα γίνεται για αστείο και έχει χιουμοριστική διάθεση.

Ένα κοπλιμέντο διαδέχεται ένα πείραγμα ή το αντίθετο. Και τα δύο είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους και δημιουργούν παιχνιδιάρικη διάθεση που εμπίπτει στα πλαίσια των παραπάνω περί δημιουργίας επιθυμίας, κάνοντας βήματα μπροστά και στην συνέχεια βήματα πίσω.

#2. Στο Φλερτ Δείξε Το Πάθος Σουφλερτ παθος

Το πάθος είναι ελκυστικό. Ένας άντρας που είναι παθιασμένος με κάτι στην ζωή του δείχνει ότι έχει βάθος και ενδιαφέροντα πέραν από τα καθημερινά, απλά πράγματα της ζωής.

Οι παθιασμένοι άνθρωποι έχουν αυτοπεποίθηση και μπορούν να μιλήσουν με πάθος για τα ενδιαφέροντα τους, κάτι που τους βοηθά στην δημιουργία σύνδεσης.

#3. Στο Φλερτ Δείξε Το Ενδιαφέρον Σουφλερτ και ενδιαφερον

Αν όταν φλερτάρεις μια γυναίκα, δείχνεις ειλικρινές ενδιαφέρον για όσα λέει και είσαι καλός ακροατής έχεις πολλές πιθανότητες να δημιουργήσεις την σύνδεση που αναζητάς.

Σχετίζεσαι έτσι μαζί της και μπορείς να προχωρήσεις και να την γνωρίσεις καλύτερα, κάνοντας περισσότερες ερωτήσεις και δείχνοντας ότι πράγματι ακούς ενεργά.

Μην ξεχνάς ότι το ενδιαφέρον φέρνει σύνδεση και η σύνδεση φέρνει την χημεία.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα μετατρέψεις το ραντεβού σου σε συνέντευξη. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρεις αυτό είναι να προχωράς την συζήτηση με βάση τα όσα ήδη έχουν ειπωθεί, κάνοντας ερωτήσεις πάνω στα προηγουμένως λεχθέντα ή σχολιάζοντας κάτι που συμβαίνει τριγύρω εκείνη την στιγμή.

Μπορείς να φλερτάρεις μια γυναίκα και να της δείξεις το ενδιαφέρον σου οπουδήποτε, ακόμη και αν δεν έχεις χρόνο, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

#4. Το Συναισθηματικό ΚίνητροΣυχνά ψάχνουμε τα παράξενα, τα καινούργια, τα καινοτόμα και ξεχνάμε τα βασικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς να φλερτάρεις.

Η χημεία δημιουργείται όταν μπορείς να επηρεάσεις την γυναίκα σε συναισθηματικό επίπεδο.

Τα χειρότερα ραντεβού είναι εκείνα στα οποία επικρατεί η απάθεια και αισθάνεσαι ότι απλά χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου.

Όταν φλερτάρεις, πρέπει να μπορείς να προκαλέσεις τα προκαλέσεις τα συναισθήματα της γυναίκας. Όλοι εκτιμούμε τους ανθρώπους που μπορούν να μας προκαλέσουν περιέργεια και δυνατές συγκινήσεις.

Για να το καταφέρεις αυτό υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Μπορείς να το κάνεις λέγοντας κάποια ενδιαφέρουσα ή αστεία ιστορία, που θα την κάνει να γελάσει και παράλληλα θα της δείξει τι χαρακτήρας είσαι.

#5. Βρες Κοινά ΣτοιχείαΣυχνά ψάχνουμε τα παράξενα, τα καινούργια, τα καινοτόμα και ξεχνάμε τα βασικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς να φλερτάρεις.

Κάποιοι λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται ότι δεν ισχύει στο φλερτ.

Για να δημιουργήσεις χημεία όταν φλερτάρεις ένα καλό πρώτο βήμα είναι να βρεις κοινά στοιχεία που θα σε φέρουν πιο κοντά στην γυναίκα που σου αρέσει και θα σου ανοίξουν τον δρόμο.

Τα κοινά ενδιαφέροντα θα την κάνουν να αισθανθεί ότι υπάρχει συγχρονισμός και κατανόηση μεταξύ σας, κάτι που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα.

#6. Συντονίσου Με Την ΕνέργειαΣυχνά ψάχνουμε τα παράξενα, τα καινούργια, τα καινοτόμα και ξεχνάμε τα βασικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς να φλερτάρεις.

Το πρώτο βήμα για να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια οποιαδήποτε σχέση είναι να μπορείς να προσφέρεις ενέργεια στην αλληλεπίδραση. Αυτό σημαίνει να διαθέτεις ένταση, θετικότητα και ενθουσιασμό που όμως θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με της γυναίκας που φλερτάρεις.

Βέβαια, όταν προσεγγίζεις μια γυναίκα πρέπει κατά κάποιον τρόπο να συντονιστείς μαζί της. Δηλαδή η ενέργεια που διαθέτεις να συμβαδίζει όχι μόνο με τα δικά σου επίπεδα, αλλά και με τα δικά της.

Αν την βλέπεις χαλαρή και ήρεμη, δείξε ότι είσαι και εσύ έτσι. Αυτό είναι ένας πρώτος τρόπος να δείξεις ότι υπάρχει μεταξύ σας κάποιο κοινό έδαφος.

#7. Συντονίσου Με Την Γλώσσα Του ΣώματοςΣυχνά ψάχνουμε τα παράξενα, τα καινούργια, τα καινοτόμα και ξεχνάμε τα βασικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς να φλερτάρεις.

Αν κυκλοφορήσεις κάποιο βράδυ θα δεις ζευγάρια που από την γλώσσα του σώματος τους καταλαβαίνεις κατά πόσο περνούν καλά ή όχι.

Θα παρατηρήσεις ότι τα ζευγάρια που περνούν καλά έχουν παρόμοια γλώσσα του σώματος και στάση, σαν να αντιγράφει ο ένας τον άλλον.

Από την άλλη, ένα ζευγάρι σε ένα άσχημο ραντεβού, θα μοιάζει τελείως αποσυντονισμένο, ενώ μπορεί ακόμη και τα σώματα τους να δείχνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όταν υπάρχει ενδιαφέρον υποσυνείδητα στρεφόμαστε προς το άτομο που μας ενδιαφέρει, υιοθετώντας την γλώσσα του σώματος και την στάση του.

Αντίστοιχα, όταν μια γυναίκα βλέπει ότι αυτός που βρίσκεται απέναντι της “καθρεφτίζει” τις κινήσεις της, παίρνει υποσυνείδητα το μήνυμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

Βέβαια, αυτές οι κινήσεις είναι απαλές και ήρεμες. Δεν χρειάζεται να έχεις συνέχεια το μυαλό σου να κάνεις ιό,τι ακριβώς κάνει η γυναίκα που φλερτάρεις, καθώς θα φανεί πολύ επιτηδευμένο και δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

#8. ΧαμογέλασεΣυχνά ψάχνουμε τα παράξενα, τα καινούργια, τα καινοτόμα και ξεχνάμε τα βασικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις όταν ξεκινάς να φλερτάρεις.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των χαρισματικών αντρών είναι το χαμόγελο τους.

Το χαμόγελο είναι ένα ένα πανίσχυρο όπλο για κάθε αλληλεπίδραση και ιδιαίτερα όταν φλερτάρεις και αποτελεί τον πιο απλό τρόπο για να δώσεις ώθηση στο επικοινωνιακό χάρισμα σου.

Κλείνοντας, το χαμόγελο μπορεί να σε κάνεις να δείχνεις ανοικτός και πολύ ελκυστικός. Μάλιστα έχουν γίνει έρευνες οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν πιο ευχάριστοι και ότι αυτό περνά στον συνομιλητή, κάνοντας τον να αισθάνεται πιο κοντά και πιο άνετα.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Δες τον εαυτό σου να βελτιώνεται στο κομμάτι του φλερτ, ξεκινώντας από εδώ.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο διαβάζοντας το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.