Χιούμορ, Φλερτ και Ανθρώπινη Συμπεριφορά

Είναι γνωστό πως το χιούμορ αποτελεί σημαντικό κομμάτι του χαρακτήρα ενός ανθρώπου και σπουδαίο εφόδιο κατά τη διάρκεια του φλερτ. Πώς την κάνεις να γελάει;

Χιούμορ Φλερτ Και Ανθώπινη Συμπεριφορά

Το χιούμορ στο φλερτ είναι ένα επιπλέον επιθυμητό συστατικό που δημιουργεί γρήγορα άνεση και οικειότητα. Κάποιοι άντρες όμως έχουν την πεποίθηση ότι για να έλξουν γυναίκες με το χιούμορ τους πρέπει να λένε το ένα αστείο μετά το άλλο σαν να είναι κωμικοί.

Βέβαια, αυτό δεν χρειάζεται. Αρκεί το χιούμορ να είναι μια αλληλεπίδραση με την γυναίκα, που θα την κάνει να βιώσει μια ωραία εμπειρία.

Το χιούμορ μπορεί να είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο, για να κάνεις άλλους ανθρώπους να σε συμπαθήσουν και γυναίκες να αισθανθούν έλξη.

Ενώ όμως μπορεί να τραβήξει μια γυναίκα, υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να την πληγώσει και να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία δεν επιδέχονται αστείων για κάποιους ανθρώπους, οπότε θα πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός.

Όπως και να ‘χει, το χιούμορ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης ζωής και το γέλιο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, ψυχική αλλά και σωματική.

Έτσι λοιπόν το χιούμορ είναι αναπόσπαστο κομμάτι και του φλερτ και μπορεί να πάρει αρκετές μορφές, όπως θα δούμε στην συνέχεια του άρθρου.

#1. Κατά Τη Διάρκεια Του Φλερτ Πείραξε Τηνφλερτ

Το πείραγμα είναι ένας κλασσικός τρόπος, για να μπει το χιούμορ στην διαδικασία του φλερτ.

Φυσικά το πείραγμα, πρέπει να έχει έναν λεπτό τρόπο, χωρίς υπερβολές, αν δεν θες να έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Στην ουσία με το πείραγμα δημιουργείς μια δυναμική “ζεστού-κρύου” με την γυναίκα που φλερτάρεις.

Αυτή η δυναμική έχει μια μορφή “δύο βήματα μπροστά, ένα βήμα πίσω”. Δίνεις κάτι, δείχνεις ενδιαφέρον, το οποίο αμέσως το παίρνεις πίσω.

Αυτό που μετράει είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις, κάτω από όσα λες. Μπορεί για παράδειγμα να λες ότι τα κριτήρια σου είναι χαμηλά, με αστείο τρόπο, που όμως θα περνά το αντίθετο μήνυμα, ότι έχεις υψηλά κριτήρια και παράλληλα δείχνεις τις προθέσεις σου.

Το κυριότερο είναι να μην βγάζεις κακία, όταν την πειράζεις και να είναι ξεκάθαρος ο αστείος τρόπος ομιλίας. Ο τόνος της φωνής σου, η στάση σου σώματος, οι εκφράσεις του προσώπου, θα βοηθήσουν σε αυτό.

Προσπάθησε λοιπόν να φέρνεις την ισορροπία, πειράζοντας την μετά από κάθε κοπλιμέντο που της κάνεις.

#2. Φλερτ Και Αστείες Ιστορίες

Λέγοντας ιστορίες μπορείς να εντάξεις το χιούμορ στο φλερτ. Μια αστεία ιστορία με πρωταγωνιστή ακόμη και εσένα τον ίδιο, μπορεί να είναι ένας φοβερός τρόπος να τραβήξεις το ενδιαφέρον και να την κάνεις να γελάσει και να αισθανθεί άνετα.

Για να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον, δήλωσε ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία και κάθε τόσο προσπάθησε να πάρεις ανάδραση από την γυναίκα, για να την κρατάς στο κλίμα.

Φυσικά, δεν είναι όλες οι ιστορίες αστείες, όμως μερικές φορές δεν παίζει ρόλο μόνο το τι λες, αλλά και ο τρόπος που το λες. Οπότε και πάλι οι αλλαγές στον τόνο της φωνής, οι εκφράσεις του προσώπου και οι χειρονομίες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Για την σημασία της τονικότητας στο φλερτ μπορείς να μάθεις, παρακολουθώντας το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, στο ακόλουθο βίντεο.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να φαίνεται ότι εσύ ο ίδιος ξαναζείς την ιστορία που διηγείσαι και να βάλεις όλη σου την ενέργεια.

Μια καλή ιστορία, εκτός του ότι θα την κάνει να γελάσει, θα συμβάλλει και στην δημιουργία σύνδεσης μεταξύ σας. Λέγοντας μια ιστορία από το παρελθόν, της δίνει μια οπτική της ζωής σου και την κάνει να αισθάνεται σαν να έχει ζήσει την εμπειρία μαζί σου, νιώθοντας έτσι πιο κοντά.

Σκέψου λοιπόν μερικές αστείες καταστάσεις από την ζωή σου, για να έχεις να τις λες όταν φλερτάρεις γυναίκες που σε ενδιαφέρουν.

#3. Παίξε Παιχνίδια Φλερτπαιχνίδια φλερτ

Η χρήση του χιούμορ στο φλερτ δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις τα πιο ξεκαρδιστικά ανέκδοτα ή τις πιο αστείες ιστορίες.

Δεν έχουν όλοι αυτή την ικανότητα ή ακόμη και την μνήμη για να θυμούνται ανέκδοτα. Και πάλι όμως το χιούμορ μπορεί να ενταχθεί σε άλλες μορφές στο φλερτ, για να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει.

Μια καλή στρατηγική στο φλερτ είναι να παίξεις παιχνίδια που θα δημιουργήσουν ένα παιχνιδιάρικο κλίμα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μαντεύετε και να κάνετε υποθέσεις σχετικά με τους ανθρώπους που κάθονται στα άλλα τραπέζια ή ακόμη να παίξετε μικρά παιχνίδια ρόλων με ερωτήσεις όπως “τι θα έκανες αν είχε ξεμείνει σε ένα ερημονήσι..”.

Αυτές οι ερωτήσεις τύπου “Τι θα έκανες αν,….” μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία αστείων διηγήσεων που θα προκαλέσουν το γέλιο και παράλληλα θα δημιουργήσουν έλξη, σύνδεση και ενδιαφέρον.

Ακόμη και απλά, “κανονικά” παιχνίδια, όπως το bowling ή το μπιλιάρδο, μπορεί να γίνουν πηγή γέλιου, κατά την διαδικασία του φλερτ, και όχι μόνο.

#4. Στο Φλερτ Απόφυγε το Χαμηλής Αξίας Χιούμορχιούμορ υψηλής αξίας

Το χιούμορ μπορεί να έχει αρκετές μορφές. Μια από αυτές μπορεί να είναι το κακής ποιότητας, χαμηλής αξίας χιούμορ.

Σίγουρα καταλαβαίνεις τι εννοούμε με αυτό.

Αστεία χυδαία και προσβλητικά δεν θα αναδείξουν το επίπεδο σου και σίγουρα δεν θα κάνουν την γυναίκα που σε ενδιαφέρει να νιώσει έλξη.

#5. Κάνε Την να Γελάσει Με Την Σωστή Συμπεριφοράκανε την να γελάσει

Το χιούμορ από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται να συνοδεύεται από την αντίστοιχη αρρενωπή συμπεριφορά.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τον τρόπο σκέψης που πρέπει να έχεις όταν φλερτάρεις, παρακολουθώντας το παρακάτω επεισόδιο από τοελληνικό podcast Apla+Andrika.

Αν δείχνεις ότι προσπαθείς σκληρά, λέγοντας αστεία με ξεκάθαρο σκοπό να πάρεις την αποδοχή της, θα δείξεις ότι είσαι ένα άτομο ανασφαλές και με έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Αν πρώτα από όλα εσύ ο ίδιος περνάς καλά και γελάς. Τότε θα δημιουργήσεις το σχετικό κλίμα και στην γυναίκα, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλεις υπερπροσπάθεια.

Επίσης, όπως είπαμε, δεν είσαι κάποιο είδος κλόουν ή διασκεδαστή. Ο στόχος σου προσεγγίζοντας μια γυναίκα δεν είναι να την κάνεις να γελάει ασταμάτητα. Έτσι δεν θα σε δει ποτέ σαν σεξουαλική επιλογή, αλλά σαν επιλογή διασκέδασης. Κράτησε λοιπόν το μέτρο και εκμεταλλεύσου το χιούμορ σου βρίσκοντας την χρυσή τομή, ώστε να είναι ξεκάθαρο το ερωτικό σου ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μια γυναίκα είναι διαθέσιμη και ανοιχτή σε μια γνωριμία μαζί σου ξέρεις ότι το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο, οπότε φρόντισε να το εξασκήσεις, χωρίς όμως να ξεφύγεις, για να έχεις επιτυχία.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μάθε τα σωστά βήματα και όλα τα μυστικά για να την κερδίσεις, ξεκινώντας από εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.