Θητεία στον Στρατό – Πώς Κρατάω την Σχέση μου;

Πας Στρατό για την θητεία σου και ελπίζεις όλα να πάνε καλά με την σχέση σου; Ίσως δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις.

Στα 23 μου και πριν μάθω για την αυτοβελτίωση και την μεθοδολογική προσέγγιση γυναικών, πριν γίνω ο τωρινός καλύτερος εαυτός μου δηλαδή, έκοψα την αναβολή που είχα λόγω σπουδών και αποφάσισα να μπω στο στρατό για να κάνω την θητεία μου.

Παρουσιάζομαι, ντύνομαι στα χακί και στην αρχή πήγαιναν όλα καλά. Έλεγα, δώδεκα μήνες είναι, τόσους έπρεπε να υπηρετούν οι άνδρες τότε, θα περάσουν.

Θα τελειώσω το κέντρο, θα πάω στη μονάδα μου, θα περάσει το εξάμηνο, θα γυρίσω πιο κοντά στην πόλη μου με την πρώτη μετάθεση μου μέχρι να απολυθώ. Και με τις άδειες απολύσεως ούτε 11 μήνες δεν θα βγουν. Θα γυρίσω στο σπίτι μου, στην παρέα μου, στην παλιά μου ζωή και στην σχέση μου.

Το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να είμαι ήρεμος, να μάθω να περιμένω, να μη προκαλώ, να κάνω ότι μου λένε και να φροντίσω να μη χαλάσει η σχέση μου με την κοπέλα λόγω της απόστασης.

Τα είχα όλα όμορφα και ωραία στο μυαλό μου. Στην αρχή, όλα ήταν τέλεια. Είχα από νωρίς άδειες, τις οποίες σπαταλούσα όλες μαζί της, μιλάγαμε στο τηλέφωνο συνεχώς, ακόμα και από την σκοπιά, της έλεγα πως πέρναγα την ημέρα μου και της παραπονιόμουν ότι πάλι έμεινα μέσα και έχω υπηρεσία ή κάποια δουλειά να κάνω.

Μέχρι κάποια στιγμή που άρχισαν τα τηλεφωνήματα να είναι λιγοστά. Μετά ένα την ημέρα και βλέπουμε. Δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος που κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα οπότε της ζήτησα το λόγο.

Soldier on the train

Άρχισαν τα «Να και για εμένα πίσω  είναι δύσκολο» και «δεν περνάει εύκολα ο καιρός» και μη στα πολυλογώ χωρίσαμε μέσω τηλεφώνου μια μέρα, λίγο πριν πιάσω υπηρεσία.

Αν και η κατρακύλα είχε ξεκινήσει από την πρώτη μέρα που μπήκα στο κέντρο εκπαίδευσης και της έδινα αναφορά νομίζοντας ότι έτσι συντηρώ τη σχέση μου, μόλις χωρίσαμε το παράκανα πραγματικά, ακόμα και για τα δεδομένα του παλιού μου εαυτού.

Της έστειλα λουλούδια μέσω ενός φίλου με κόστος όσο χρειαζόμουν να περάσω 2 εβδομάδες στο στρατό.

Πήρα έκτακτη άδεια για να πάω να την βρω στην Αθήνα να της μιλήσω. Φυσικά δεν κατάφερα να την δω καν.

Άρχισα τα τηλέφωνα τις ώρες του γερμανικού για να μάθω που είναι αν ίσως το σηκώσει.

Και άλλα που δεν τα θυμάμαι καν.

Φυσικά η σχέση μας δεν επανήλθε ποτέ. Αλλά ούτε και εγώ.

Τα λέω και εδώ πιο περιγραφικά : 

 

Το ωραίο στο στρατό, είναι ότι υπάρχουν τύποι από όλα τα μέρη της Ελλάδος, διαφορετικοί από σένα αλλά που περνούν τα ίδια. Μόλις αφέθηκα και άρχισα να το παίρνω απόφαση, μαγικά πράγματα συνέβησαν.

Ήρθα πολύ πιο κοντά με τους ανθρώπους στο λόχο μου. Άρχισα να απολαμβάνω την παρέα τους, να κάνουμε αστεία και να γινόμαστε φίλοι.

Άρχισα να δίνω σημασία στις εργασίες του λόχου με αποτέλεσμα να τις κάνω σωστότερα και έτσι να τυγχάνω σεβασμού από τους ιεραρχικά ανώτερους. Μέχρι και υποδεκανόσημο μου δώσανε.

Στις εξόδους μου αντί να είμαι με το κινητό και να της μιλάω, ανακάλυψα τις ομορφιές της πόλης που ήταν το στρατόπεδο μου.

Αυτά που Έμαθα και θα Ήθελα να σου Μεταφέρω

Θητεία στο στρατό και σχέση: Περίεργα πράγματα
Θητεία στο στρατό και σχέση: Περίεργα πράγματα

Αν είσαι τώρα στο στρατό ή μπαίνεις και φοβάσαι για την σχέση σου :

Α) όσοι γνώρισα στο στρατό σε σχέση χώρισαν. Μάλιστα η σχέση μεταξύ των κληρωτών οπλιτών είναι ανέκδοτο. Ίσως, αν δεν είναι πολύ δυνατή να το τελειώσεις πριν μπεις ή να το υποβαθμίσεις από σχέση σε κάτι πιο casual για να μη το έχεις στο μυαλό σου.

Β) το να παραπονιέσαι στη κοπέλα σου για κάτι που κάνουν όλοι οι άνδρες και κάποιοι σε πολύ πιο δύσκολο βαθμό από σένα, επειδή ξεβολεύτηκες για λίγους μήνες, σε κάνει να δείχνεις μόνο πιο αδύναμος. Όχι δεν σε λυπάται και σε νιώθει περισσότερο. Οι μόνοι που σε νιώθουν είναι οι άνθρωποι στο λόχο σου.

Γ) Τα μόνιμα στελέχη είναι άξια σεβασμού ανεξαρτήτως βαθμού. Και δεν προσπαθώ να σου ξυπνήσω τώρα κάποιο είδος πατριωτισμού ή να σε πείσω να πιστεύεις σε όσα πιστεύουν αυτοί. Αλλά η πειθαρχία είναι ζηλευτή. Προσπάθησε να ξυπνάς για χρόνια στις 06.00, να φοράς τα ίδια ρούχα και να είσαι χρόνια μακριά από τους δικούς σου και μου λες. Οπότε, όταν σου λένε μη δίνεις πολύ χρόνο στο κορίτσι στο τηλέφωνο, άκουσέ τους.

Δ) Αν είναι να σου μείνει κάτι να θυμάσαι, ας μην είναι η προσπάθειά σου να μη χωρίσεις. Ας είναι οι ιστορίες με τις ωραίες ή άσχημες στιγμές που πέρασες στον λόχο. Οπότε να είσαι εκεί για να τις ζεις ψυχή και σώμα.

Ε) Αν γυρίσει όταν απολυθείς, μην ασχοληθείς.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις πως να αντιμετωπίζεις καλύτερα καταστάσεις διαχείρισης σχέσεων, τότε δες εδώ.

Για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να με βρεις εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .