Τι Χρειάζεται να Γνωρίζεις για να Δημιουργήσεις Έλξη

Η έλξη είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία του φλερτ, για αυτό και είναι τόσο χρήσιμο να μάθεις πώς να την δημιουργείς.

Κάνε Όλα Τα Απαραίτητα Βήματα Για Να Δημιουργήσεις Έλξη

Όταν σκεφτόμαστε το φλερτ και τις ερωτικές σχέσεις, ένα από τα πρώτα πράγματα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η έλξη. Αυτό το συναίσθημα της έλξης είναι η χημεία, η σπίθα που δίνει το κίνητρο στην γυναίκα να ενδιαφερθεί.

Τι είναι όμως αυτό που δημιουργεί την έλξη; Με λίγα λόγια είναι ένας συνδυασμός εμφάνισης, συμπεριφοράς, νοημοσύνης και διαθέσιμων πόρων.

Ειδικά για το ζήτημα της εμφάνισης έχουμε συζητήσει εκτενώς στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, που μπορείς να παρακολουθήσεις στο παρακάτω βίντεο:

Σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την έλξη και την δημιουργία της είναι η ίδια η προσωπικότητα του καθενός, καθώς και το τι ζητάει από μια σχέση.

Ας δούμε όμως, ένα προς ένα, τα επί μέρους σημεία που δημιουργούν έλξη:

#1. Φυσική Έλξη: H Σέξι Εμφάνιση

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εμφάνιση συμβάλλει σημαντικά στην έλξη. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι το είδος της σχέσης που επιδιώκει ο καθένας.

Συνήθως, βραχυπρόθεσμες σχέσεις ή σχέσεις που έχουν σαν σκοπό μόνο την σεξουαλική ικανοποίηση απαιτούν σε μεγαλύτερο βαθμό την εξωτερική εμφάνιση, για να υπάρχει έλξη.

Όταν όμως πρόκειται για σχέσεις μακροπρόθεσμες, με μεγαλύτερη οικειότητα και αμοιβαίο ενδιαφέρον και υποστήριξη, τότε η εμφάνιση αρχίζει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Σε κάθε περίπτωση, τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης που δημιουργούν έλξη είναι εκείνα που αποτελούν ένδειξη υγείας και καλής φυσικής κατάστασης.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι και αυτά που μπορεί ένας άντρας να διαμορφώσει πιο εύκολα, δίνοντας βάση στην γυμναστική και στην κατάλληλη περιποίηση του σώματος.

Για κάποιον που δεν έχει και την καλύτερη εμφάνιση ή το σώμα του δεν τον ευνοεί, το ντύσιμο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Σωστοί συνδυασμοί χρωμάτων, σωστό μέγεθος, μερικά καλόγουστα αξεσουάρ και ένα ζευγάρι φοβερά παπούτσια μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία έλξης, σε βαθμό που ίσως δεν θα περίμενες ποτέ!

#2. Ψυχολογική Έλξη: Δημιουργώντας Ένωση

Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας είναι κάτι που δημιουργεί έλξη και μάλιστα αποτελούν κίνητρο για μακροπρόθεσμες σχέσεις και συναισθηματική οικειότητα.

Βέβαια, χρειάζεται λίγη προσοχή, γιατί κάποιος με εξαιρετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του και καλοσύνη, μπορεί άθελα του να εισέλθει στην φιλική ζώνη και να δημιουργήσει μεν σύνδεση, αλλά με τον λάθος τρόπο.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτόν τον τύπο άντρα, τον κύριο Φιλικό, τσεκάροντας αυτό το βίντεο:

Ένας άνθρωπος με θετική προσωπικότητα είναι ευχάριστος, διαθέτει αυτοπεποίθηση, υψηλό βαθμό αυτοεκτίμησης και καταφέρνει να βγάζει θετικότητα, τόσο από τον εαυτό του, όσο και από τους άλλους.

Αυτά τα άτομα δημιουργούν έλξη με έναν μοναδικό τρόπο που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους άλλους.

Ο τρόπος με τον οποίο τα καταφέρνουν είναι ένας συνδυασμός λεκτικών ικανοτήτων και γλώσσας του σώματος. Ανοιχτή γλώσσα του σώματος και γνώση της κατάλληλης θεματολογίας που θα δημιουργήσει σεξουαλική έλξη και ερωτικό ενδιαφέρον, μαζί με το άγγιγμα, είναι τα μυστικά όπλα του άντρα με ισχυρή προσωπικότητα.

#3. Συμπεριφορά Που Δημιουργεί Έλξη: Τολμηρές Κινήσεις

Η συμπεριφορά είναι το ενδιάμεσο μεταξύ προσωπικότητας και εξωτερικής εμφάνισης. Η συμπεριφορά δημιουργεί έλξη, όταν δείχνει αυτοπεποίθηση. Μερικές φορές ένας άντρας μπορεί να είναι ελκυστικός μόνο και μόνο από τον τρόπο με τον οποίο κινείται και δρα.

Όπως ήδη είπαμε, η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο. Η επαφή με τα μάτια και το χαμόγελο μπορεί να κάνουν μια γυναίκα να αισθανθεί έλξη.

έλξη και τολμηρές κινήσεις

Πέραν αυτών, το άγγιγμα είναι επίσης κάτι στο οποίο πρέπει να δώσεις βάση. Η σταδιακή κλιμάκωση του αγγίγματος θα δημιουργήσει σιγά-σιγά οικειότητα και θα οδηγήσει προς το φιλί και εν συνεχεία στο σεξ.

Δεν είναι πάντα η συμπεριφορά που δημιουργεί την έλξη, αλλά η αξία που η γυναίκα πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από αυτήν. Αν λοιπόν, η συμπεριφορά σου αντιστοιχεί στην αξία που θέλεις να προβάλλεις, έχεις μεγάλες πιθανότητες να κάνεις μια γυναίκα να αισθανθεί έλξη και να δημιουργήσεις έντονη σύνδεση.

#4. Το Χιούμορ Είναι Σημαντικό

Το χιούμορ και ιδιαίτερα στην θετική του μορφή, μπορεί να δημιουργήσει έλξη. Οι γυναίκες αναζητούν έναν άντρα, ο οποίος να τις κάνει να γελούν (για τους άντρες ισχύει το αντίθετο, αναζητούν μια γυναίκα που να γελάει με τα αστεία τους).

Οι άνθρωποι με χιούμορ αντιμετωπίζουν τα πράγματα θετικά και δείχνουν ότι είναι έξυπνοι και αυτά είναι χαρακτηριστικά που εντείνουν την έλξη.

#5. Αναζητώντας Το Δικό Σου Στυλ Έλξης

ποιο είναι το δικό σου στυλ έλξης;

Κάθε άνθρωπος διαφέρει. Τα ελκυστικά χαρακτηριστικά κάποιου μπορεί να μην είναι ελκυστικά για κάποιον άλλον.

Πάντως, για να βελτιώσεις το καθημερινό σου στυλ και να είσαι πιο ελκυστικός, δες ένα βίντεο εδώ.

Το σημαντικό είναι ότι μπορείς εύκολα να εντοπίσεις ποια είναι τα στοιχεία που θέλεις βελτίωση και να τα δουλέψεις, ώστε να φτάσεις σε ένα επίπεδο που θα σε βοηθήσει να έχεις ικανοποιητική κοινωνική ζωή.

Για να αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις μια σύντροφο που να σε ευχαριστεί και να είναι συμβατή μαζί σου, ξεκίνησε εστιάζοντας στα δυνατά σου σημεία, αυτά που σου βγαίνουν φυσικά και κατόπιν δούλεψε περισσότερο με αυτά που πιστεύεις ότι χρειάζονται βελτίωση.

Αρχικά, δώσε βάση στα πιο βασικά «εμπόδια», όπως για παράδειγμα η υγιεινή, η αρνητική προσωπικότητα, η ντροπαλότητα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να είσαι ο εαυτός σου. Σίγουρα έχεις πάρα πολλά θετικά χαρακτηριστικά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Αυτά είναι που πρέπει να αναδείξεις, όταν θα φλερτάρεις με τις γυναίκες που σου αρέσουν.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να ζήσεις τη δική σου περιπέτεια και να δημιουργήσεις έλξη με τη γυναίκα που σου αρέσει, μπορείς να δεις εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.