Ξεπερνώντας Φυσικά Εμπόδια – Πόσο Πραγματικά το Θέλεις;

Ξεπερνώντας Φυσικά Εμπόδια

Το έχουμε πει σε τόσα άρθρα. Η αλλαγή είναι δύσκολη, θέλει προσπάθεια. Πέρα όμως από το ψυχικό σθένος που απαιτείται για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου, πέρα από το γεγονός ότι η επιθυμία σου πρέπει διαρκώς να υπερισχύει του φόβου, της απόγνωσης και της κούρασης, υπάρχουν και μερικά Φυσικά Εμπόδια στην εξέλιξη που δεν είναι 100% στο χέρι μας.

Τραυματισμός, Φυσικά Εμπόδια και Προσαρμογή

τραυματισμός

Λίγο πριν αρχίσω να ασχολούμαι επαγγελματικά με το φλερτ, είχα ένα σοβαρό ατύχημα στο γόνατο. Ρήξη χιαστού. Αυτό σήμαινε ένα μήνα που ουσιαστικά ήμουν κουτσός πριν το χειρουργείο και εν συνεχεία μετά το χειρουργείο τρεις μήνες εντατικής φυσικοθεραπείας, εκ των οποίων τον πρώτο ήμουν με πατερίτσες κτλ. Την πρώτη εβδομάδα ήμουν κυριολεκτικά ανήμπορος και μόνος. Δεν μπορούσα να περπατήσω, να πλυθώ μόνος μου, να περιποιηθώ τον εαυτό μου, δεν είχα όρεξη για φαγητό και υπέφερα από τον πόνο τις πρώτες ημέρες.

Αναγέννηση και Προβλήματα

αναγέννηση

Όταν ξαφνικά άρχισα να ανακτώ δυνάμεις και να περπατάω, ένιωθα πάλι τριών ετών. Σαν να ξαναγεννιέμαι. Και πάλι όμως είχα να αντιμετωπίσω κάποια Φυσικά Εμπόδια για αρκετό καιρό.

  1. Ακόμα κούτσαινα. Το πόδι μου ήταν αδύναμο.
  2. Σύντομα σταμάτησα να κουτσαίνω αλλά η πολλή ορθοστασία και το πολύ περπάτημα μου έκαναν κακό.
  3. Ήθελα ξεκούραση και να κοιμάμαι καλά, τα ξενύχτια επίσης δεν ωφελούσαν.

Ωστόσο είχα έναν σκοπό, πριν τον τραυματισμό είχα βάλει σκοπό να βγαίνω συνέχεια και να εξελίσσομαι συνέχεια. Θυμάμαι ακόμη, δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο έχω βγει για ποτό με τον κολλητό μου και την τότε κοπέλα του. Ήμουν με πατερίτσες και υποστήριγμα στο γόνατο. Με το ζόρι κατάφερα να οδηγήσω, με το αριστερό γόνατο να διαμαρτύρεται κάθε φορά που πατούσα το αμπραγιάζ. Άφησα τις πατερίτσες στο τραπέζι, κινήθηκα με πολύ κόπο προς την πιο όμορφη κοπέλα του μπαρ στη Γλυφάδα που είχαμε πάει και της μίλησα.

Δεν πήγε καλά.. (δεν πήγε καλά, για τα δικά μου δεδομένα, σημαίνει δεν είχε συνέχεια η γνωριμία μετά από εκείνο το βράδυ και αυτό πρέπει να σημαίνει και για εσένα, αγαπητέ φίλε αναγνώστη) Μιλήσαμε, με ρώτησε τι είχα πάθει, έδειξε πολύ ενδιαφέρον. Δεν ένιωθα καλά καθώς το χειρουργείο και ο πόνος μου είχαν ρίξει την αυτοπεποίθηση αλλά ήταν και η πρώτη μου προσέγγιση σε άγνωστη γυναίκα μετά από 20 περίπου ημέρες. Ωστόσο ένιωσα και πάλι δυνατός.

Μάλιστα εκείνο το βράδυ λίγα λεπτά πριν την προσέγγιση, είχα συναντήσει ένα συμμαθητή μου από το Λύκειο. Στο Λύκειο κάναμε αρκετή παρέα αλλά μετά χαθήκαμε. Βλέποντάς με να μιλάω στην άγνωστη και να έχω την αποδοχή της, ο φίλος μου είδε κάτι διαφορετικό που τον έκανε να βγαίνει μαζί μου όλο το καλοκαίρι και να αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Αυτή τη στιγμή είναι αρραβωνιασμένος με μία κοπέλα που γνωρίσαμε μαζί. ‘Οπως και ένας άλλος μαθητής μας του 2012 παντρεύτηκε πριν λίγους μήνες. Αυτές οι επιτυχίες είναι πραγματικά ανεκτίμητες συναισθηματικά, αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Θα μπορούσα απλά τους πρώτους μήνες μετά το χειρουργείο που κυριολεκτικά υπέφερα από πόνους και φυσικοθεραπείες, να μην ασχοληθώ άλλο. Η δίψα μου όμως για εξέλιξη και προσπάθεια ήταν ανεξάντλητη.

Έβγαινα σχεδόν κάθε βράδυ. 5-6 φορές την εβδομάδα.

Το πόδι μου χειροτέρευε πολλές φορές από την καταπόνηση αλλά έβγαινε και την επομένη.

Ειδικά στην αρχή ο κόσμος με κοιτούσε περίεργα.

Ήμουν με τις πατερίτσες ή με το βοήθημα στο γόνατο – ήταν τόσο ενοχλητική εμπειρία που έχω ξεχάσει την ονομασία του βοηθήματος που στήριζε το γόνατό μου επί ένα μήνα. Ο κόσμος με κοιτούσε και σχολίαζε. Δε με ένοιαζε όμως. Ένιωθα ζωντανός και πάλι. Ήμουν όρθιος στα πόδια μου μετά από τόσες μέρες και αποφασισμένος να αλλάξω. Αποφασισμένος να γίνομαι καθημερινά καλύτερος. Αποφασισμένος παρά τον πόνο, παρά τις δυσκολίες και τα φυσικά εμπόδια, παρά τις εντολές του φυσικοθεραπευτή για ξεκούραση, να τα δώσω όλα.

Οι νικητές εμπνέονται από τα εμπόδια, δεν αποθαρρύνονται!

Michael Jordan for the win
O Michael Jordan εξαντλημένος στα χέρια του συμπαίκτη του Scottie Pippen, τελικά playoff 1997. Με 39 πυρετό και εξαντλημένος, με 38 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με δύο καθοριστικά καλάθια στο τέλος.

O Michael Jordan, θρύλος του Αμερικανικού μπάσκετ και του αθλητισμού, όταν ήταν άρρωστος ή τραυματισμένος όλοι γνώριζαν ότι θα υπερέβαλε εαυτό και θα έδινε συγκλονιστική παράσταση στο παιχνίδι. Και έτσι έκανε κάθε φορά. Όταν θέλεις να είσαι νικητής, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν Φυσικά Εμπόδια, δεν υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν λύσεις. Δεν έχει σημασία αν πονάει η πλάτη σου, αν νιώθεις κοντός, αν έχεις παραπανίσια κιλά, αν φοβάσαι ότι “γέρασες” επειδή είσαι 32 ήδη (γελάμε). Σημασία έχει μόνο η επιθυμία σου. Η επιθυμία σου σε τρέφει και σου δίνει δύναμη.

Αυτές οι Απόκριες θα είναι διαφορετικές. Έλα να τις ζήσουμε μαζί. Ίσως με το πιο πλήρες Bootcamp που έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα. Σε περιμένουμε. Πρόλαβε τη θέση σου.

Αποκριάτικο Bootcamp

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.