11 Σημάδια πως Εξελίσσεσαι Ακόμα και αν δεν το Πιστεύεις

Η ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Συμβαίνει μερικές φορές να καταβάλλεις προσπάθειες, αλλά να μην βλέπεις άμεσα αποτελέσματα, πιστεύοντας έτσι ότι δεν εξελίσσεσαι.

Ακόμη, πολλές φορές έχοντας μεγάλες προσδοκίες, μπορεί να μην βλέπεις πόσα σημαντικά έχεις καταφέρει και έτσι δεν μετράς αντικειμενικά την πρόοδο σου.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 11 σημάδια που σου δείχνουν ότι εξελίσσεσαι, ακόμη και αν δεν το πιστεύεις ή αν δεν το βλέπεις.

#1. Ξέρεις Τι Θέλεις και Τι Δεν ΘέλειςΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Δεν γίνεται να εξελίσσεσαι, αν δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις από την ζωή σου, καθώς και τι δεν θέλεις.

Όταν λοιπόν έχεις στόχους στην ζωή σου και δουλεύεις με σκοπό να τους επιτύχεις, ακόμη και αν ακόμη δεν τα έχεις καταφέρει, κάνεις βήματα μπροστά και αυτό δείχνει ότι εξελίσσεσαι, ακόμη και αν η προσπάθεια σε κουράζει και πιστεύεις ότι δεν τα καταφέρνεις.

Ένα σημάδι ότι εξελίσσεσαι στο θέμα του φλερτ, είναι το ότι κινείσαι αποφασιστικά, όταν αρέσεις σε μια γυναίκα, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω βίντεο.

Αν Της Αρέσεις Κινήσου Αποφασιστικά

#2. Είσαι Υπεύθυνος για την Ζωή σουΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Στην ζωή συμβαίνουν καθημερινά γεγονότα, τα οποία φέρνουν καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσεις με την απαιτούμενη υπευθυνότητα.

Αν κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις ανθρώπους, οι οποίοι δεν παραδέχονται τα λάθη τους, προσπαθούν πάντα να επιρρίψουν ευθύνες σε άλλους και θεωρούν ότι τα προβλήματα τους προκαλούνται από άλλους, σαν να μην έχουν οι ίδιοι καμία ευθύνη.

Αν η δική σου νοοτροπία είναι ακριβώς αντίθετη, παραδέχεσαι τα λάθη σου και αντιμετωπίζεις με υπευθυνότητα τα προβλήματα σου, σημαίνει αφ’ ενός ότι ξεχωρίζεις από την μάζα και αφ’ ετέρου ότι εξελίσσεσαι.

#3. Γνωρίζεις την Αξία της Αυθεντικότητας στις ΣχέσειςΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Σίγουρα σε κάποιο σημείο της ζωής σου θα βρέθηκες να έχεις γύρω σου άτομα αρνητικά και τοξικά ή άτομα που δεν ήταν αυθεντικά, δεν εξέφραζαν τις προθέσεις τους και δρούσαν με ιδιοτέλεια.

Αν συγκρίνοντας τον εαυτό σου, βλέπεις ότι έχεις καταφέρει να ξεφύγεις από τέτοιες νοοτροπίες είναι ένα σημάδι ότι προχωράς και εξελίσσεσαι και μάλιστα σε ένα κομμάτι των σχέσεων που για τους περισσότερους είναι αρκετά δύσκολο.

#4. Ξέρεις ότι Υπάρχουν Σημαντικότερα Πράγματα από τα Υλικά ΑγαθάΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Είναι πολύ εύκολο και συνηθισμένο να ταυτίζουμε την ευτυχία με τα υλικά αγαθά. Κάποιος που περνά από τα διάφορα στάδια της βελτίωσης, αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν και άλλα “πράγματα”, που δεν είναι υλικά, αλλά είναι εξίσου ή περισσότερο σημαντικά για την προσωπική ευτυχία και ικανοποίηση.

Όταν βλέπεις ότι κάποιες αξίες είναι σημαντικότερες, φαίνεται ότι εξελίσσεσαι και διαφοροποιείσαι, ακόμη και αν μερικές φορές πιστεύεις ότι παραμένεις στάσιμος.

#5. Δεν Φοβάσαι να Κάνεις ΕρωτήσειςΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Κρίσιμη σημασία στην προσωπική σου βελτίωση έχει η γνώση. Για να γίνεις καλύτερος δεν πρέπει να φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις.

Αν λοιπόν, πιάνεις τον εαυτό σου να ρωτάει πράγματα χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κοροϊδέψουν ή ότι θα σε υποβαθμίσουν, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο και εξελίσσεσαι διαρκώς. Κάθε φορά που κάνεις μια ερώτηση και μαθαίνεις κάτι νέο, προχωράς ένα βήμα εμπρός.

#6. Έχεις Καταφέρει να Ισορροπήσεις την Ζωή σουΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί είναι το ότι δεν μπορούν να βρουν ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας. Αυτό τους δημιουργεί προβλήματα που δεν τους αφήνουν να εξελιχθούν, στον βαθμό που θα ήθελαν ή θα μπορούσαν.

Αν λοιπόν η ζωή σου διακατέχεται από ισορροπία, δουλεύεις αρκετά, αλλά καταφέρνεις να ισορροπείς την κατάσταση και να κάνεις και άλλες δραστηριότητες που σε ικανοποιούν, όπως βόλτες, φλερτ, αθλητισμό κλπ, τότε φαίνεται ότι εξελίσσεσαι. Δεν πρέπει να παραβλέπεις την σημασία της ισορροπίας στην ζωή σου.

Για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα έχουμε συζητήσει εκτενώς στην εκπομπή μας Apla+Andrika, στο επεισόδιο που μπορείς να δεις παρακάτω.

Ζωάρα ή Δουλειά - Apla + Andrika Podcast #033

#7. Αντιμετωπίζεις με Επιτυχία τις ΠροκλήσειςΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Οι προκλήσεις μπορεί να εμφανίζονται σε καθημερινή βάση. Κάποιος που δεν εξελίσσεται, ενδεχομένως να τα βρίσκει σκούρα και να εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Αν παρόλες τις δυσκολίες, παρατηρείς οι παίρνεις σωστές αποφάσεις και αντιμετωπίζεις με επιτυχία τις όποιες προκλήσεις, σημαίνει ότι κάτι κάνεις σωστά και ότι εξελίσσεσαι.

#8. Είσαι Καλύτερος σε Σχέση με το Πώς Ήσουν Έναν Χρόνο ΠρινΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Όταν πιστεύεις ότι δεν εξελίσσεσαι, μπορείς να σκεφτείς δύο πράγματα. Από την μια, όπως ήδη είπαμε, να συγκρίνεις τον τρόπο σκέψης σου και το πώς λειτουργείς σε σχέση με τους γύρω σου και από την άλλη να κάνεις μια ανασκόπηση και να συγκρίνεις την τωρινή σου κατάσταση με αυτήν στην οποία βρισκόσουν πριν από έναν χρόνο (ή έξι ή τρεις μήνες κλπ!)

Αυτό θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις ότι κινείσαι προς την σωστή διεύθυνση, ακόμη και αν δεν το πίστευες. Δεν είσαι ο ίδιος, αντίθετα, είσαι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικός προς το καλύτερο.

#9. Δίνεις Αξία στους Ανθρώπους Γύρω σουΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Όταν εξελίσσεσαι, έλκεις με την αξία σου ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να είναι δίπλα σου, είτε επειδή έχεις αποκτήσει ηγετικές ικανότητες, είτε επικοινωνιακές ικανότητες ή έχεις επιτύχει, ακόμη και αν δεν το πιστεύεις.

Προσθέτεις δηλαδή αξία στις ζωές των γύρω σου και τους βοηθάς, ακόμη και αν δεν το συνειδητοποιείς. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι εξελίσσεσαι.

#10. Αναζητάς Ενεργά Νέες ΕυκαιρίεςΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Όταν αναζητάς ενεργά για καινούριες ευκαιρίες, σημαίνει ότι δεν κάθεσαι να δεχτείς παθητικά την ζωή σου. Τα μεγάλα πράγματα δεν συμβαίνουν μόνα τους και καμία επιτυχία δεν έρχεται τυχαία, αν δεν την κυνηγήσεις.

Αν λοιπόν, δεν σταματάς να θες να εκμεταλλεύεσαι νέες ευκαιρίες σημαίνει ότι θέλεις να εξελίσσεσαι διαρκώς και το επιδιώκεις ενεργά, κυνηγώντας όλα όσα σε παθιάζουν.

#11. Πιστεύεις στον Εαυτό σουΗ ζωή σου μπορεί να τρέχει με τόσο μεγάλη ταχύτητα που ούτε εσύ ο ίδιος να μην καταλαβαίνεις ότι εξελίσσεσαι και αλλάζεις.

Η πίστη στον εαυτό σου είναι κάτι που εύκολα μπορεί κανείς να το πει, αλλά δύσκολα το κάνει. Κάποιος που καταφέρνει και βελτιώνεται, διαθέτει αυτή την σημαντική ικανότητα να καταφέρνει να σβήνει ή να χαμηλώνει την αρνητική φωνή μέσα του.

Αν είσαι ένας από αυτούς που έχουν πίστη στις ικανότητες και στις δυνάμεις τους, εξελίσσεσαι διαρκώς, ακόμη και αν τα αποτελέσματα της εξέλιξης δεν φαίνονται άμεσα.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο, είσαι στο κατάλληλο σημείο. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.