5 Σοβαρά Λάθη που Κάνεις Όταν Ξυρίζεσαι

Τσέκαρε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι, με αποτέλεσμα είτε να υποφέρεις από ερεθισμούς, είτε να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ανδρικό δέρμα χρειάζεται περιποίηση και το ξύρισμα είναι μέρος αυτής της περιποίησης.

Όταν πρέπει να ξυρίζεσαι κάθε μέρα, η διαδικασία γίνεται ρουτίνα και θέλεις να τελειώσει γρήγορα, καθώς είναι κάτι που δεν απολαμβάνεις ιδιαίτερα.

Όμως το ξύρισμα πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξυρίζεσαι αποφεύγοντας μερικά σημαντικά λάθη.

Διάβασε παρακάτω για να δεις ποια είναι αυτά.

#1. Παραμελείς την ΠροετοιμασίαΤσέκαρε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι, με αποτέλεσμα είτε να υποφέρεις από ερεθισμούς, είτε να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια άψογη εμπειρία ξυρίσματος απαιτεί επιμέλεια. Για να τελειώσεις σωστά, θα πρέπει να ξεκινήσεις τα πράγματα σωστά εξ αρχής. Τα θαλασσώνεις από την αρχή, και σίγουρα θα τα θαλασσώσεις και στο τέλος. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η προσεκτική προετοιμασία.

Η σωστή προετοιμασία είναι κάτι εύκολο κι όμως, πολλοί άνδρες δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο. Ίσως πιθανόν δεν έχουν χρόνο ή βαριούνται ή ακόμη δεν βρίσκουν κάποια αξία σε αυτή.

Εάν είσαι ένας από αυτούς τους άνδρες πρέπει να μάθεις τους λόγους για τους οποίους η προετοιμασία είναι απαραίτητη.

Οι τρίχες είναι πολύ σκληρός σωματικός ιστός, όποτε υπάρχει η ανάγκη για πλήρη ενυδάτωση,για να μαλακώσουν τα γένια και να γίνουν πιο εύκαμπτα.

Αυτό επιτυγχάνεται πλένοντας το πρόσωπο σου και τον λαιμό σου ή κάνοντας ένα μπάνιο όλο το σώμα, εάν το προτιμάς, με χλιαρό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Επιπλέον, το χλιαρό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος οι οποίοι αυξάνουν την εφίδρωση και την παραγωγή των λιπαρών, παρέχοντας πολύ καλή λίπανση, η οποία είναι απαραίτητη στην πρόληψη τριβών, γρατζουνιών και κοψιμάτων.

Κάνοντας ένα χλιαρό η ζεστό μπάνιο, έχεις επίσης την επιλογή να χρησιμοποιήσεις ένα ήπιο σαπούνι προσώπου, έτσι ώστε να αφαιρέσεις  τα σωματίδια της βρωμιάς δίχως να ξηραίνεται  το δέρμα

#2. Δεν Απλώνεις Τον Αφρό Πριν το ΞύρισμαΤσέκαρε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι, με αποτέλεσμα είτε να υποφέρεις από ερεθισμούς, είτε να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το να ξυρίζεσαι χωρίς αρκετό αφρό είναι μεγάλο λάθος και ρισκάρεις να κατακοπείς. Οι τρίχες που είναι άκαμπτες και τραχιές απαιτούν περισσότερη προσπάθεια και περισσότερα βουρτσίσματα για να κοπούν εξαιτίας της τριβής και της αντίστασης

Αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητη η καλή σαπουνάδα, διότι προσφέρει απαλή λίπανση ώστε η λεπίδα να γλιστρά εύκολα.

Επίσης δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα μεταξύ του ξυραφιού και του δέρματος.

Πώς μπορείς να φτιάξεις  τον καλύτερο αφρό;

Πρώτα, χρειάζεται να διαλέξεις ένα καλό πινέλο πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε.

Μπορείς να επιλέξεις από τα παρακάτω:

  • Πινέλο από τρίχες αρνιού
  • Πινέλο από τρίχες αγριόχοιρου
  • Συνθετικό πινέλο

Από αυτά, το πινέλο από αγριόχοιρο θεωρείται το καλύτερο διότι διατηρεί περισσότερη υγρασία και απορροφά περισσότερο νερό από ότι τα άλλα δυο.

Η Στεγνή Μέθοδος

Με το πινέλο σου  μούσκεψε  τις τρίχες με ζεστό ή χλιαρό νερό για 2-3 λεπτά για να απορροφήσει υγρασία και να μαλακώσουν οι τρίχες.

Έπειτα κράτα το πινέλο με τις τρίχες με φορά προς τα κάτω και μαλακά στύψε το από περιττό νερό. Οι τρίχες θα πρέπει να είναι υγρές και όχι γεμάτες από νερό.

Κατόπιν,ρίξε λίγες σταγόνες νερού στο δοχείο σαπουνιού ξυρίσματος και άπλωσε στο υγρό πινέλο και με κυκλική κίνηση έως ότου ο αφρός γίνει πηχτός και πυκνός. Τώρα, μούσκεψε τα γένια σου με χλιαρό νερό και εφάρμοσε τον αφρό απευθείας.

Τσέκαρε 5 προϊόντα για απίστευτο ξύρισμα στο βίντεο του Χρήστου που ακολουθεί.

5 Προϊόντα Για Απίστευτο Ξύρισμα !

Η Υγρή Μέθοδος

Είναι η ίδια μέθοδος αλλά αυτή τη φορά οι τρίχες θα πρέπει να είναι εντελώς μουσκεμένες και χρειάζεται να ψεκάσεις περισσότερο νερό στο  δοχείο σαπουνιού ξυρίσματος. Κατόπιν, γέμισε τις υγρές τρίχες με σαπούνι ξυρίσματος  σε κυκλική κίνηση έως ότου ο αφρός δείχνει πυκνός και αφρώδης.

Τώρα που ο αφρός είναι έτοιμος, πώς τον απλώνεις στα γένια;

Είτε κάνοντας μια κίνηση με σχέδιο “8” ή κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μπορείς να ξεκινήσεις από την μία πλευρά του προσώπου στην άλλη,ξεκινώντας από τις φαβορίτες  και προχώρα σταδιακά στα μάγουλα και κάτω προς το πηγούνι.

Προχώρα κάτω προς το λαιμό στην ίδια πλευρά έως ότου το μισό πηγούνι και ο μισός λαιμός έχουν καλυφθεί εντελώς.

Κάνε το ίδιο και για την άλλη πλευρά. Για το διάφραγμα και τα χείλη κανε μια οριζόντια,  προς τα πίσω και μπρος πινελιά έως ότου καλυφθεί πλήρως.

Αυτό δεν είναι βέβαια ο κανόνας. Μπορείς να εφαρμόσεις τον δικό σου τρόπο ο οποίος είναι πιο άνετος για σένα.

Εάν έχεις  μπολ ξυρίσματος, μπορείς να ρίξεις μια ποσότητα ξυριστικής κρέμας  και έπειτα να την ανακατέψεις με το πινέλο σου, ψεκάστε με νερό όσο χρειάζεται, έως ότου σχηματιστεί ένας καλός αφρός.

Μια άλλη τεχνική  είναι να απλώσεις απευθείας στις τρίχες του πινέλου

σαπούνι γλυκερίνης με κυκλικές κινήσεις και κατόπιν να καλύψεις το πινέλο με κρέμα ξυρίσματος και ανακατέψτε το μείγμα σε ένα μπολ ξυρίσματος.

#3. Τοποθετείς Την Λεπίδα σε Λάθος ΓωνίαΤσέκαρε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι, με αποτέλεσμα είτε να υποφέρεις από ερεθισμούς, είτε να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορεί να τραυματιστείς, αν η λεπίδα δεν περνά από τα γένια σου στην σωστή γωνία. Αν είναι πολύ απότομη θα κοπείς, ενώ αν είναι πολύ μικρή, δεν θα κόβει καν.

Όποτε ποια είναι η σωστή γωνία;

Είναι 30 μοίρες.

Θα δεις και στην πράξη ότι κρατώντας την γωνία των 30 μοιρών μεταξύ λεπίδας και γενιών θα ξυρίζεσαι πιο αποτελεσματικά και χωρίς κοψίματα.

Όταν υπηρετείς την θητεία σου στον στρατό, θα πρέπει να ξυρίζεσαι σε καθημερινή βάση. Όμως σίγουρα δεν είναι μόνο το ξύρισμα που σε απασχολεί. Δες στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika περισσότερα για τις σχέσεις κατά την διάρκεια της θητείας.

Θητεία Στο Στρατό με Σχέση & Πώς Παραγγέλνεις Σωστά Μια Κρέπα - Apla + Andrika #003

#4: Ασκείς Υπερβολική Πίεση Και Κάνεις Πολλαπλά ΠεράσματαΤσέκαρε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι, με αποτέλεσμα είτε να υποφέρεις από ερεθισμούς, είτε να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν ξυρίζεσαι βιαστικά πιστεύεις ότι βάζοντας περισσότερη πίεση και περνώντας πολλές φορές πάνω από κάθε σημείο θα τελειώσεις γρήγορα, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείς μπουκωμένο ξυραφάκι.

Αυτό όμως θα έχει συνέπειες για το δέρμα σου, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα τραυματισμών. Το ανθρώπινο δέρμα είναι πολύ τρωτό σε κοψίματα και γδαρσίματα.

Ξεπέρασε αυτές τις κακές συνήθειες και άλλαξε τις λεπίδες σου όταν χρειάζεται για να αποφύγεις να κοπείς.

Όσον αφορά στην σωστή πίεση που πρέπει να ασκείς όταν ξυρίζεσαι, απλά θυμήσου ότι θα πρέπει να κρατάς το ξυράφι ίσα ίσα στο δέρμα και να το αφήσεις απλά να γλιστρήσει πάνω στην επιφάνεια του δέρματος σου, με το βάρος του.

Όσο για το πέρασμα, έχε υπόψιν σου να μην ξαναπερνάς πάνω από δυο φορές το ίδιο σημείο. Τα περάσματα θα πρέπει να είναι ελαφρά και μικρά περίπου μιας ίντσας.

#5. Χρησιμοποιείς Λεπίδα Που Δεν Κόβει ΠιαΤσέκαρε τα 5 σοβαρά λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι, με αποτέλεσμα είτε να υποφέρεις από ερεθισμούς, είτε να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο λάθος που κάνεις όταν ξυρίζεσαι.

Αγοράζεις μια μηχανή με πολλές λεπίδες και νομίζεις ότι θα είναι κοφτερές για αρκετό καιρό. Όμως αυτό δεν ισχύει.

Μετά από μερικά ξυρίσματα οι λεπίδες στομώνουν και δεν είναι πλέον κοφτερές, οπότε είναι πια ακατάλληλες για ξύρισμα και δεν προσφέρουν το αποτέλεσμα που θα ήθελες.

  Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το ξύρισμα είναι ένας από τους τρόπους περιποίησης του προσώπου σου. Μάθε περισσότερους τρόπους να φροντίζεις τον εαυτό σου, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.