Δεν Μπορώ να Ξεπεράσω την Πρώην μου

Πώς Να Ξεπεράσω Την Πρώην Μου;

Δεχόμαστε συχνά email από αναγνώστες μας, με το ίδιο πρόβλημα σχετικά με την πρώην:

Δεν μπορώ να ξεπεράσω την πρώην μου.

Το δέσιμο που έρχεται σε μία σχέση, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εμπόδια στο να την ξεπεράσεις. Ακόμα και αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσεις αυτό το δρόμο. Δες εδώ αρχικά:

 

Γιατί Δεν Μπορώ Να Ξεπεράσω Την Πρώην Μου

Οι λόγοι που ο μέσος άνδρας δυσκολεύεται να ξεπεράσει την πρώην κοπέλα του, είναι συνήθως οι παρακάτω:

  • Δεν του είναι εύκολο να γνωρίσει άλλες γυναίκες. Από αυτό το κακό πηγάζουν αρκετά ακόμη. Μένοντας σε αυτό, όμως, είναι λογικό να καταλάβει κανείς ότι όσο πιο δύσκολο σου είναι να γνωρίσεις μία γυναίκα και να ξεκινήσεις μία ερωτική / σεξουαλική σχέση μαζί της, τόσο πιο δύσκολο θα είναι και να ξεπεράσεις μία γυναίκα που σου παρείχε αυτή την ανάγκη για σεξ και συντροφικότητα.

δεν μπορώ να ξεπεράσω την πρώην μου

  • Είναι ερωτευμένος με μία προηγούμενη κατάσταση, όχι με την πρώην του τώρα. Συνήθως στο ξεκίνημα μίας σχέσης, όλα είναι ιδανικά. Ο ενθουσιασμός μας βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας. Παράλληλα είμαστε πιο πρόθυμοι να προσπεράσουμε πράγματα που μας ενοχλούν στη / στο σύντροφό μας.
  • Ωστόσο καθώς η σχέση οδεύει προς τη δύση της και έχει αρχίσει η παρακμή, τα αρνητικά είναι αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια κατά κύριο λόγο. Επομένως και αυτά κλέβουν την παράσταση.
  • Όταν λοιπόν χωρίζει το ζευγάρι, το λάθος που κάνει ο άνδρας όταν αναπολεί τη σχέση με την πρώην του είναι να φέρνει στη μνήμη του όλες τις όμορφες στιγμές και την κατάσταση της σχέσης πριν αρχίσουν τα προβλήματα.
  • Χωρίς να συνειδητοποιεί ότι τα περισσότερα από αυτά είναι άλυτα και οι σκέψεις που κάνει τον οδηγούν σε ένα αδιέξοδο. Καθώς αυτό που θέλει να ξαναζήσει με τον πρώην του έχει προ πολλού τελειώσει και ο χρόνος δε γυρίζει πίσω.
  • Ρίχνει ευθύνες στον εαυτό του και ευελπιστεί πως αυτά που χάλασε μπορεί να τα διορθώσει. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει σίγουρα. Δημιουργείται ένα πρόβλημα στη σχέση που τελικά λύνεται. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατάσταση που περιγράφουμε είναι να βρίσκεται ο άνδρας σε μία κατάσταση που δεν έχει πιθανότητες να αλλάξει.

Τι Πρέπει Να Κάνω;

 

Ξέχασε τα 10 και 20 βήματα για να ξεπεράσεις την πρώην όπως μπορεί να έχεις διαβάσει κάπου αλλού. Πριν πας παρακάτω, η άποψή μας περι επιστροφής σε πρώην περιγράφεται σε αυτό το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika:

Βήματα Για Να Ξεπεράσεις Την Πρώην Σου

 

Τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να ξεπεράσεις την πρώην κοπέλα σου, είναι δύο.

  • Διαγράφεις τα ίχνη της. Facebook, viber, όλα τα social media, κινητό της τηλέφωνο. Αν σου είναι τόσο δύσκολο να σβήσεις το νούμερό της προς το παρόν, γράψε το σε ένα χαρτί και κρύψε το σε κάποιο ντουλάπι του γραφείου σου.
  • Ωστόσο το να την διαγράψεις από τα social media και μάλιστα με block ώστε να είναι βέβαιο ότι δε θα μπαίνεις στον πειρασμό να ελέγχεις τι κάνει κάθε μέρα, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! Δε θέλεις ούτε να μπαίνεις στον πειρασμό να μπαίνεις στο προφίλ της κάθε 10 λεπτά αλλά και ούτε στον πειρασμό να την πάρεις τηλέφωνο.
  • Γνώρισε άλλες γυναίκες. Ο χωρισμός είναι κάτι που ο οργανισμός μας βιώνει ως ένα μικρό θάνατο. Νιώθουμε το κορμί μας να καίγεται, τα κόκκαλά μας να σπάνε. Κομβικό κομμάτι λοιπόν είναι να γνωρίσεις άλλες γυναίκες καθώς το ανθρώπινο μυαλό είναι τόσο απλό: ξεπερνά τον θάνατο με μία νέα γέννεση.

πως να ξεπεράσεις την πρώην

Τέλος, δεν έχει σημασία αν δε νιώθεις έτοιμος. Δεν έχει σημασία αν νιώθεις ότι δεν υπάρχει νόημα να φλερτάρεις με άλλη γυναίκα. Εφόσον έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια με την πρώην κοπέλα σου, μπορείς και επιτρέπεται να κοιτάζεις μόνο μπροστά.

Δεν είναι στο χέρι της πρώην σου να την ξεπεράσεις, για τη ζωή σου αποφασίζεις μόνο εσύ. Εκτός από αυτά που διάβασες στο σημερινό άρθρο, γενικά καλό είναι να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να ξέρεις τι είναι καλό για σένα. Ένας χωρισμός είναι διδακτική εμπειρία, καθώς σε μαθαίνει να πηγαίνεις παρακάτω.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο μετά από μία μακροχρόνια (ή και όχι τόσο μεγάλη) σχέση από το να πεις στον εαυτό σου ότι είσαι έτοιμος να προχωρήσεις και να επιτρέψεις στα γονίδιά σου να νιώσουν και πάλι ζωντανά, καθώς θα προχωράς σε σεξουαλική πράξη με μία νέα γυναίκα.

Ο χωρισμός πονάει. Η μοναξιά πονάει επίσης. Ίσως το ίδιο και περισσότερο από μερικούς χωρισμούς.

Το MenOfStyle όμως είναι εδώ να σου δείξει πόσο πιο απλά τα πράγματα είναι και θα έπρεπε να είναι για όλους. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, σε περιμένουμε. Δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.