Ερωτική Απόρριψη: 5 Συμπεριφορές που την Διώχνουν Μακριά σου

Ερωτική Απόρριψη Και 5 Συμπεριφορές

Ενώ η απόρριψη είναι μια κατάσταση που πονάει, σε πολλές περιπτώσεις την προκαλούμε εμείς οι ίδιοι μέσω της συμπεριφοράς μας.

Συνήθως, πρόκειται για συμπεριφορές που έχουμε υιοθετήσει από μικρή ηλικία και από τις πρώτες μας σχέσεις, και οι οποίες μας βγαίνουν ασυνείδητα στη γυναίκα που είμαστε μαζί. Πολλές φορές, ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούμε ότι συμπεριφερόμαστε με λάθος τρόπο.

Πιστεύουμε ότι τα κάνουμε όλα καλά και σωστά και ξαφνικά σκάει ο χωρισμός και η ερωτική απόρριψη. Και αναρωτιόμαστε: “Γιατί;”

Είναι τα λεγόμενα “Τυφλά Σημεία”. Είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητάς μας τα οποία απωθούν μια γυναίκα ή τους ανθρώπους γύρω μας, αλλά εμείς δεν έχουμε ιδέα ότι τα έχουμε.

Ωστόσο, πρέπει να αποδεχτούμε επιτέλους ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε, λειτουργούμε, πράττουμε και συμπεριφερόμαστε στους γύρω μας επηρεάζουν και καθορίζουν σε τεράστιο βαθμό τα αποτελέσματα που έχουμε στις σχέσεις μας.

Δεν φταίει πάντα η άλλη μεριά.

Ενώ ενδεχομένως κι εκείνη έχει αντίστοιχες συμπεριφορές που σε διώχνουν μακριά της και σε απωθούν, είναι σημαντικό να κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και να δούμε τι μπορούμε εμείς να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε, ώστε να μην οδηγηθούμε στην ερωτική απόρριψη στο φλερτ ή στη σχέση.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις τις πέντε βασικότερες και συχνότερες συμπεριφορές που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε και που ουσιαστικά, την διώχνουν μακριά σου.

απόρριψη

#1. Οδηγείσαι Στην Απόρριψη Επειδή Την Κρίνεις

Ένα πολύ συχνό λάθος που το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στις σχέσεις τους, άντρες και γυναίκες, είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις και ασυναίσθητα, κρίνουμε τον σύντροφό μας και αυτή τη συμπεριφορά η γυναίκα προφανώς την απορρίπτει.

Μπορεί να είναι κάτι που θα της πεις για το στυλ της ή ντύσιμό της. Ίσως της πεις κάτι που αφορά τις επαγγελματικές της επιλογές ή τη διαχείριση μιας κατάστασης με μια φίλη της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, λέμε κάτι καλοπροαίρετα και για να βοηθήσουμε το άλλο άτομο, αλλά είναι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά που μας φέρνει τα λάθος αποτελέσματα. Συνήθως, έχουμε λάθος τρόπο.

Λέμε κάτι για να βοηθήσουμε τη γυναίκα που είναι μαζί μας, αλλά ο τρόπος που το λέμε είναι επικριτικός.

Όταν ένας άνθρωπος μας λέει διαρκώς τι κάνουμε λάθος ή τι μπορούμε να βελτιώσουμε, σε κάποιο σημεία θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι το άτομο αυτό μας απορρίπτει. Και είναι λογικό.

Η κριτική είναι άλλωστε ένας από τους τρόπους που κάποιος μπορεί να μας απορρίψει.

Ωστόσο, ακόμα κι αν συμβεί αυτό, η καλύτερη αντιμετώπιση της απόρριψης είναι να μην απογοητευτείς ή να τα παρατήσεις. Δες το βίντεο του Θέμη που εξηγεί πρακτικούς τρόπους ώστε να δεις τελικά την ερωτική απόρριψη ως σύμμαχο.

Γι’ αυτό, επικεντρώσου αρχικά στον εαυτό σου και στο τι μπορείς εσύ να κάνεις για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις κανέναν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξεις αυτή τη μη αποτελεσματική συμπεριφορά.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να της λες αυτά που δεν σου αρέσεις. Αλλά πάντα, χαρακτηρίζουμε πράξεις, όχι ανθρώπους.

Έχει τεράστια διαφορά να της πεις κάτι όπως “Αυτό που είπες ήταν αγενές” με το να πεις “Είσαι αγενής”.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να επισημαίνεις σε κάθε ευκαιρία τα λάθη της και το τι μπορεί να βελτιώσει. Αυτός είναι ένας λόγος που σε απορρίπτει εκείνη ερωτικά στην πορεία.

#2. Συμπεριφέρεσαι Εγωιστικά Και Στο Τέλος Σε Απορρίπτει

Άλλη μία συμπεριφορά που έχουμε και μας βγαίνει ασυνείδητα είναι το να συμπεριφερόμαστε εγωιστικά.

Η ερωτική απόρριψη μπορεί να προέρχεται και λόγω εγωιστικών συμπεριφορών που συμβαίνουν συχνά.

Μπορεί να μην είναι κάτι έντονο, εάν όμως ο εγωισμός μας είναι μεγάλος και χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος από τη ζωή μας, είναι επόμενο η γυναίκα να οδηγηθεί στο να μας απορρίψει.

Ενδέχεται να συμπεριφερόμαστε εγωιστικά στο σεξ, με το να επικεντρωνόμαστε μόνο στο να περάσουμε καλά εμείς. Ή ίσως να μην υποχωρούμε ποτέ σε έναν τσακωμό, ακόμα και όταν έχουμε άδικο. Μπορεί να μην την ακούμε προσεκτικά ποτέ και να θέλουμε μόνο να μιλάμε εμείς.

Επίσης, ίσως να θέλουμε να έχουμε πάντα δίκιο ή να προσπαθούμε διαρκώς να κάνουμε τη γυναίκα να κάνει αυτό που θέλουμε εμείς, στερώντας της έτσι το δικαίωμα να πει ελεύθερα τη γνώμη της και να είναι ο εαυτός της.

Σε κάθε περίπτωση, η εγωιστική συμπεριφορά είναι κάτι που την απωθεί και την διώχνει μακριά σου. Εάν συμπεριφέρεσαι εγωιστικά είναι λογικό και επόμενο να βιώσεις την απόρριψη από τη γυναίκα.

Σεβάσου τις επιθυμίες της, τα “θέλω” της, τις απόψεις της και τις επιλογές της, άκουσέ την προσεκτικά όταν σου μιλάει, πρόσφερέ της κι εσύ θετικά συναισθήματα.

Δείξε της με τις πράξεις σου ότι την σκέφτεσαι και ότι θέλεις να είναι καλά.

Και θυμήσου, δεν χρειάζεται να έχεις πάντα δίκιο.

ερωτική απόρριψη

#3. Σταματάς Να Της Δείχνεις Το Πόσο Την Θέλεις

Η συνέπεια της απόρριψης πολλές φορές προέρχεται από την εξής κατάσταση: Επαναπαυόμαστε.

Μόλις βρούμε τη γυναίκα που θέλουμε και την κερδίσουμε, σταματάμε πλέον να τη διεκδικούμε και να της δείχνουμε με τις πράξεις και τα λόγια μας ότι την θέλουμε και ότι είναι σημαντική για εμάς.

Και αυτό μπορεί να συμβεί από πολύ νωρίς στη σχέση.

Όμως, ο κάθε άνθρωπος, και ειδικά μια γυναίκα, θέλει να αισθάνεται ξεχωριστή. Εάν κατά τη διάρκεια του φλερτ και στις αρχές της σχέσης έκανες κάποιες παραπάνω πράξεις για να της δείξεις πώς νιώθεις και ότι είναι σημαντική για εσένα, δεν γίνεται αυτές οι πράξεις να μειωθούν απλά και μόνο επειδή είστε πλέον μαζί.

Για να δημιουργηθεί μια υγιής σχέση χρειάζεται και από τις δύο πλευρές να υπάρχει μια σταθερή και διαρκής ένδειξη θετικών συναισθημάτων.

Εάν της μιλούσες γλυκά στις αρχές ή την πήγαινες βόλτα με το αμάξι και ξαφνικά τα κόψεις γιατί επαναπαύτηκες, το λογικό και επόμενο επακόλουθο είναι να σε απορρίψει μετά από ένα χρονικό διάστημα, καθώς θα πιστέψει ότι δεν νιώθεις έντονα για εκείνην.

Κυρίως, θα νιώσει ότι δεν είναι τόσο σημαντική και ξεχωριστή για εσένα.

Και αυτό σίγουρα δεν είναι ευχάριστο.

#4. Σε Απορρίπτει Επειδή Είσαι Προβλέψιμος

Επιπλέον, κάτι που πολλές φορές οδηγεί μια σχέση σε βαρεμάρα είναι το να είσαι προβλέψιμος.

Όταν η γυναίκα νιώθει ότι σε ξέρει υπερβολικά καλά και ότι μπορεί να προβλέψει και να διαχειριστεί την κάθε σκέψη, πράξη και αντίδρασή σου, τότε σίγουρα βαριέται.

Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει εσύ αρχικά να αποκτήσεις περισσότερα ενδιαφέροντα και να γίνεις σταδιακά πιο ενδιαφέρον άτομο.

Οι γυναίκες έχουν την τάση να αντιλαμβάνονται πολύ εύκολα το πώς νιώθει ένας άντρας και αυτό τις κάνει να περιμένουν και σε κάποιο βαθμό να προβλέπουν τις κινήσεις του.

Το να κάνετε όλο τα ίδια και τα ίδια, να βγαίνετε διαρκώς στα ίδια μέρη και με τους ίδιους ανθρώπους, μέχρι το να αντιδράς, να λες και να κάνεις τα ίδια σε κάθε σας συνομιλία ή διαμάχη, ή ακόμα και στο σεξ, είναι καταστάσεις που την κάνουν να νιώθει ότι είσαι δεδομένος.

Επίσης, αισθάνεται ότι, εάν παραμείνει μαζί σου (και το πιο σημαντικό είναι αυτό), δεν θα ζήσει μια ευχάριστη, διαφορετική, έντονη, ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία και ζωή.

Και αυτό είναι ένα πολύ βασικό συστατικό προκειμένου να θέλει να μείνει μαζί σου και να μην σε απορρίψει.

 

#5. Είσαι “Γαντζωμένος” Πάνω Της Ή Την Περιορίζεις, Με Αποτέλεσμα Να Μην Έχει Χώρο Να Είναι Ο Εαυτός Της Και Σε Απορρίπτει

Τέλος, μια άλλη απωθητική συμπεριφορά που πολλοί από εμάς υιοθετούμε ασυναίσθητα είναι οι εξής:

α) “Γαντζωνόμαστε” υπερβολικά πάνω στη γυναίκα. Θέλουμε να μιλάμε συνέχεια μαζί της, να βρισκόμαστε κάθε μέρα, να της λέμε και να μας λέει τα πάντα.

Αυτό καταντάει πιεστικό από ένα σημείο και μετά, όσο γλυκό και αν φαίνεται στην αρχή.

Φυσικά, ενδέχεται να είναι η γυναίκα εκείνη που θέλει να μιλάτε διαρκώς μέσα στην ημέρα. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς μπορείς να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση.

β) Λόγω ζήλιας, κτητικότητας ή ανασφάλειας ότι θα την χάσουμε, την περιορίζουμε ή την καταπιέζουμε.

Με άλλα λόγια, ασκούμε έλεγχο. “Πού πας; Με ποιον ήσουν; Γιατί δεν απάντησες στο μήνυμα;”

Και στις δύο περιπτώσεις, δεν δίνουμε χώρο και περιθώριο στη γυναίκα να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από εμάς και κυρίως, να είναι ο εαυτός της.

Αυτό θα καταλήξει είτε σε σύγκρουση είτε σε  ερωτική απόρριψη.

Δεν χρειάζεται να είσαι κολλημένος πάνω της ούτε φυσικά να την ελέγχεις. Δεν μπορείς να τα ελέγξεις όλα, έτσι κι αλλιώς.

Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον χώρο, τον χρόνο και την ανεξαρτησία του προκειμένου να λειτουργεί φυσιολογικά και να είναι ο εαυτός του. Κυρίως, χρειάζεται τον χώρο του προκειμένου να νιώθει ότι έχει επιλέξει να κάνει κάτι ή να είναι με κάποιον.

Εάν η γυναίκα νιώσει ότι την πιέζεις διαρκώς, θα νιώσει ότι δεν είναι δική της επιλογή το να είναι μαζί σου αλλά δική σου. Και θα σε απορρίψει.

χωρισμός

Συνολικά, αυτές οι πέντε συμπεριφορές είναι και οι συχνότεροι και βασικότεροι λόγοι που την διώχνεις άθελά σου μακριά σου.

Επιδίωξε να τις μειώσεις και να τις εξαλείψεις και θα διαπιστώσεις ότι θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσεις ποιοτικές και ήρεμες σχέσεις με τις γυναίκες που σου αρέσουν.

Κάνε την αρχή, εδώ

Και μην ξεχνάς. Μπορείς να γίνεις ο Άνδρας Αξίας που πάντα ήθελες. Παράγγειλε το βιβλίο μας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.