Οι Γυναίκες Είναι σε πιο Δύσκολη Μοίρα από Εμάς

Πόσο δύσκολο είναι για τις γυναίκες;

Πολλά έχουμε γράψει και ακόμα πιο πολλά έχουμε πει, για τις γυναίκες και το φλερτ. Το έχουμε αναλύσει βάσει των δεδομένων της εποχής, το έχουμε αναλύσει βάσει της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, από την πλευρά των ανδρών με αυτοπεποίθηση και από την πλευρά των ανδρών χωρίς.

Άλλες φορές εστιάζουμε στο λογικό κομμάτι και άλλες φορές στο συναισθηματικό. Προσεγγίζουμε το θέμα από βιολογική πλευρά, από εγκεφαλικές δομές και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika πριν συνεχίσεις.

Γενικά, διαβάζοντας τα άρθρα μας, μπορεί κάποιος να αποκτήσει μία σφαιρική άποψη για το θέμα και να καταλάβει πολλά για την διαδικασία του φλερτ και το τι χρειάζεται να κάνει για να βελτιωθεί πρώτα σαν άντρας και βασικότερα, σαν άνθρωπος.

Τι Γίνεται Όμως Από Την Άλλη Πλευρά, Αυτή Των Γυναικών;

Πως αισθάνεται μία γυναίκα σε όλη αυτή την διαδικασία και πως αντιδρά όταν καταλαβαίνει ότι κάποιος την προσεγγίζει με σκοπό κάτι παραπάνω από μία απλή συνομιλία;

Πως αντιδρά, όταν από την απέναντι πλευρά της αίθουσας, βλέπει κάποιον να κατευθύνεται προς το μέρος της, κοιτώντας την με ένα συγκεκριμένο βλέμμα που κάνει γνωστές τις προθέσεις του;

Γυναίκες και κοινωνικοί φραγμοί
Τί ζητάει η κοινωνία από τις γυναίκες;

A) Ίσως κοκκινίζει, ίσως κρατάει την ανάσα της, ίσως αποστρέφει το βλέμμα της από αμηχανία ή αδιαφορία. Το μόνο που είναι σίγουρο όμως, είναι ένα. Σκέφτεται και αναλύει την κατάσταση και στο διάστημα που χρειάζεσαι για να την φτάσεις, έχει ήδη αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά της.

Φυσικά γι’ αυτό έχουμε πει ότι είναι καλύτερα να μην αφήνεις πολύ χρόνο να περάσει μέχρι να την προσεγγίσεις.

B) Είναι λογικό να με ρωτήσεις: «Καλά, εδώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνω σωστά και τί να αποφύγω, κι εσύ μου ζητάς να αναλύσω και την απέναντι πλευρά;»

Λογικό είναι να έχεις μία τέτοια απορία και φυσικά η απάντηση που θα πάρεις είναι ότι κανονικά πρέπει να υπολογίσεις και να αναλύσεις την απέναντι πλευρά. Όπως σε κάθε κατάσταση, έτσι κι εδώ, χρειάζεται να γνωρίζεις και τις δύο πλευρές της κατάστασης. Αυτό θα σου δώσει πολλές πληροφορίες για το τί να αποφύγεις και που να εστιάσεις.

Γ) Οι γυναίκες λειτουργούν αρκετά διαφορετικά και ταυτόχρονα αποσκοπούν στα ίδια πράγματα με εμάς. Η διαφορετικότητα τους έγκειται στο ότι οι κοινωνικοί περιορισμοί είναι διαφορετικοί για αυτές.

Αυτά που έχουν να χάσουν είναι πολύ περισσότερα από εμάς, οπότε χρειάζεται να φερθούν αναλόγως, για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την υπόληψη τους.

Να θυμάσαι!
Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο αυτό που θα διαβάσεις, για τις γυναίκες είναι πολύ πιο δύσκολο να φλερτάρουν και να έχουν σεξουαλικές απαιτήσεις.

Τι Ζητάει Η Κοινωνία Από Τις Γυναίκες;

Να είναι θελκτική, να έχει σεξουαλική εμπειρία αλλά να μην έχει πολλούς άντρες στη ζωή της γιατί αυτό θα την στιγματίσει, να φλερτάρει τόσο όσο χρειάζεται για να μην δείχνει αμήχανη ή άπειρη και από την άλλη  να μην το παρακάνει και θεωρηθεί χαλαρών ηθών.

Πιστεύω καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι για μία γυναίκα, να κινείται συστηματικά κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά και ταυτόχρονα να θέλει να χαλαρώσει.

Κοινωνία και γυναίκες
Ο κοινωνικός περιορισμός δυσκολεύει τις γυναίκες!

Αυτό που θέλω να καταλάβεις εδώ, είναι ότι όταν πλησιάζεις μία γυναίκα, είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Από πλευράς κοινωνικών δομών, κάνεις αυτό που περιμένουν όλοι να κάνεις και που φυσικά και εσύ θες.

Από την δική της πλευρά, πρέπει να φροντίσει να κρατήσει μία ισορροπία και ταυτόχρονα να ευχαριστηθεί την παρουσία σου και την συναναστροφή μαζί σου.

Πλησιάζοντας μία γυναίκα, ανάλαβε την ευθύνη της διαδικασίας και αποδέξου ότι όντας ο άντρας θα κατευθύνεις την κατάσταση. Πολλές φορές θα ακούσεις από τις γυναίκες την ατάκα: “Εσύ φταις, γιατί με παρασέρνεις!”

Οι περισσότεροι άντρες αντί να αποδεχτούν αυτή την ευθύνη και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προσπαθούν να απαντήσουν απολογητικά και να αποποιηθούν αυτή  την ευθύνη και συνήθως εκεί χάνεται ένα μεγάλο μέρος του στοιχήματος.

Δείξε Της Ότι Καταλαβαίνεις Τι Περνάνε Και Οι Γυναίκες!

καταλαβαινεις

Επίσης, δείξε της με τον τρόπο σου ότι την καταλαβαίνεις. Ότι αναγνωρίζεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ότι δεν έχεις σκοπό να της το κάνεις δυσκολότερο αλλά αντιθέτως, ευκολότερο. Θα εκτιμήσει το γεγονός ότι έχει απέναντι της έναν άντρα σίγουρο, με πυγμή και αυτοπεποίθηση.

Επάνω στην συζήτηση σας, δείξε την κατανόηση σου στα προβλήματα της, χωρίς να φέρεις στην επιφάνεια τα δικά σου. Φρόντισε να καταλάβει ότι το ενδιαφέρον σου είναι να την γνωρίσεις και να την καταλάβεις. Όχι ότι ψάχνεις έναν ώμο για να κλάψεις.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες δυσκολίες σε αυτόν τον τομέα, μπορείς να τις προσεγγίζεις με μεγαλύτερη άνεση. Και με την συνειδητοποίηση ότι μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση πολύ πιο απλά από όσο νομίζεις.

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες και θέλεις κάποιον να τις συζητήσεις, κλείσε ένα δωρεάν ραντεβού με κάποιον από τους instructors μας.

Διάβασε το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Μάθε πώς να το αποκτήσεις εδώ.

 

Καλή συνέχεια.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.