Γιατί δεν Χρειάζεται να Πείσεις μια Γυναίκα πως Αξίζεις

γυναίκα και φλερτ.

 Να Μην Προσπαθείς  Να Πείσεις Μια Γυναίκα Ότι Αξίζεις

Συνήθως η ιστορία ξεκινά ως εξής: Γνωρίζεις μια γυναίκα, πατάς το κουμπί του fast forward στο κοντρόλ και μετά από λίγο όλα πάνε στραβά και ανάποδα. Η επικοινωνία μειώνεται, σταματά να απαντά στις κλήσεις και εσύ μένεις με την απορία:

Τι έκανα λάθος; 

Μετά από λίγο έρχεται και το σφύριγμα της λήξης: Είτε σου λέει να χωρίσετε είτε απλά κόβει λάσπη με ελαφρά πηδηματάκια και πολύ απλά δεν την ξαναβλέπεις.

Στην συνέχεια εξελίσσεις την αρχική απορία στο επόμενο επίπεδο:

« Πως την κερδίζω πίσω; »

Η απάντηση είναι απλή: ΔΕΝ την κερδίζεις πίσω.

Το Πρόβλημα Με Την Κάθε Γυναίκα Δεν Είναι η Γυναίκα Η Ίδια

το πρόβλημα στον τρόπο που το σκέφτεσαι

Καταλαβαίνω πως ο παραπάνω τίτλος μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργος για αυτό και οφείλω να εξηγήσω.

Για αρκετά χρόνια είχα τον τρόπο σκέψης πως ότι αποτυχία και αν είχα με τις γυναίκες ήταν δικό μου λάθος (και πολλές φορές ήταν). Προσπαθούσα να καταλάβω ποιο ήταν το πρόβλημα και η φάση είτε δεν προχωρούσε είτε απλά έκανε 2-3 βήματα και μετά έπαιρνε τον κατήφορο.

Ποια όμως είναι τα επικοινωνιακά λάθη που μας οδηγούν στην απόρριψη; Δες το βίντεο του Χρήστου εδώ.

Όσο περισσότερο το έψαχνα, τόσο άρχιζα να εντοπίζω συμπεριφορές που μαρτυρούσαν κάποιες αλήθειες που θα χρειαζόταν καιρός να αποδεχτώ και εν τέλει να χωνέψω.

Ποιες Ήταν Αυτές Οι Συμπεριφορές

συμπεριφορές του άνδρα που οδηγούν στην απόρριψη

#1. Προσπαθούσα να μην κάνω το παραμικρό λάθος.

#2. Επένδυα τεράστια ποσότητα προσπάθειας από την αρχή χωρίς κανένα λόγο.

#3. Το κούραζα υπερβολικά στο μυαλό μου.

#4. Έτρωγα κόλλημα γρήγορα.

Ίσως είναι και άλλες όμως οι συγκεκριμένες μου κάνουν ιδιαίτερο κλικ αυτή την στιγμή και έχουν την μεγαλύτερη λογική στο μυαλό μου.

Όμως πάμε να τις δούμε κάπως καλύτερα.

#1. Μήπως Προσπαθείς Να Κάνεις Τα Πάντα Τέλεια Για Να Πείσεις Μια Γυναίκα;

Αν αναρωτιέσαι αν αξίζει να την διεκδικήσεις  μέχρι να ενδώσει για πείσεις μια γυναίκα, τότε δες το παρακάτω βίντεο.

Αν κάθε φορά που γνωρίζεις μια γυναίκα αισθάνεσαι πως αυτή είναι η ευκαιρία σου να κάνεις επιτέλους κάτι ξεχωριστό τότε δυστυχώς θα στο χαλάσω.

Σε περίπτωση που σε κάθε γυναίκα που γνωρίζεις βλέπεις στο πρόσωπο της την ελπίδα να βελτιωθεί η σεξουαλική σου ζωή ή να κάνεις μια μοναδική σχέση τότε η πραγματικότητα είναι πως:

γυναίκα και φλερτ.

 

Δεν έχεις επιλογές ή έχεις πολύ καιρό να φλερτάρεις και να κάνεις σεξ.

Ξέρω πως είναι κάπως σκληρό όμως τις περισσότερες φορές ισχύει και μάλιστα είναι η πικρή αλήθεια.

Οτιδήποτε στην ζωή μας είναι σε έλλειψη ή δεν μπορούμε να το έχουμε εύκολα, αυτόματα η αξία του στα μάτια μας αυξάνεται κατακόρυφα. Και όταν αυτό ισχύει με την γυναίκα τα πράγματα γίνονται περίεργα.

Το να προσπαθείς να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό ειδικά στο ξεκίνημα της επαφής είναι φυσιολογικό και για τον άνδρα και για την γυναίκα.

μην προσπαθείς να της δείξεις ότι αξίζεις

γυναίκα και φλερτ.

 

Όταν όμως προσπαθείς να φανείς τέλειος γιατί φοβάσαι μην κάνεις κάποιο λάθος και χάσεις την γυναίκα φανερώνεις ανασφάλεια και έλλειψη επιλογών.

 

Σε αυτό το σημείο όμως, οι δυναμικές που δημιουργούνται ανελίσσονται με πιο πολύπλοκο τρόπο.

Και αυτό συμβαίνει επειδή όταν έχεις τεράστια ανάγκη να κάνεις κάτι με μια γυναίκα είναι σαν να βάζεις παρωπίδες και να χάνεις την συνολική εικόνα.

γυναίκα και φλερτ.

 

Δεν αξιολογείς αντικειμενικά όχι μόνο τις δικές σου συμπεριφορές αλλά και τις συμπεριφορές της γυναίκας. Η έλλειψη και συνάμα η ανάγκη που σου δημιουργεί σε κάνουν να εστιάζεις την προσοχή σου μόνο στο τι χρειάζεται ΕΣΥ να κάνεις για να την κερδίσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πως οτιδήποτε και αν πάει στραβά με την γυναίκα θα έχεις έναν και μόνο τρόπο σκέψης:

Σε τι έφταιξα;

Γιατί Να Πιστεύεις Ότι Έφταιξες Εσύ;

Όμως για μισό λεπτό. Για ποιο λόγο ξεκινάς το ψάξιμο με αφετηρία πως απαραίτητα πρέπει να έφταιξες εσύ σε κάτι; Προφανώς επειδή θεωρείς δεδομένο από την αρχή πως έχεις μεγαλύτερη ανάγκη την γυναίκα από ότι έχει εκείνη εσένα.

δεν χρειαάζεται να δείξεις ότι αξίζεις

Εκτός και αν οι συμπεριφορές σου προέρχονται από κίνητρα που ούτε ο ίδιος γνωρίζεις. Όταν φοβάσαι διαρκώς μην χάσεις την γυναίκα, το καταλαβαίνει και φυσικά η έλξη μειώνεται εκθετικά.

Όλοι οι άνθρωποι και φυσικά οι γυναίκες θέλουν να αισθάνονται ξεχωριστοί. Όμως για να κατέχει κάποιος ξεχωριστή θέση στην ζωή σου πρέπει πρώτα να το κερδίσει.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης όπως καταλαβαίνεις δεν μειώνει τις ανασφάλειες σου αλλά τις εντείνει.

#2. Μήπως Τα Δίνεις Όλα Από Την Αρχή Για Να Πείσεις Μια Γυναίκα;

Είναι σημαντικό να δείχνεις σε μια γυναίκα από την αρχή ότι σου αρέσει ερωτικά, όπως θα σ=δεις στο βίντεο που ακολουθεί. Όμως θέλει προσοχή.

Το να ενθουσιάζεσαι με μια γυναίκα που σου αρέσει δεν είναι ούτε κακό ούτε κατακριτέο. Όμως…

Η κάθε γυναίκα δεν είναι Τζόκερ για να την κερδίσεις. Και αυτό γιατί το Τζόκερ μπορεί όντως να βελτιώσει την ζωή σου ενώ μια γυναίκα μπορεί να την κάνει καλύτερη αλλά και χειρότερη.

Δυστυχώς και για άλλη μια φορά η αιτία είναι απλή: Η έλλειψη επιλογών και εμπειρίας λειτουργεί ανασταλτικά και κάνει το μυαλό σου να στροφάρει σε περίεργους δρόμους θολώνοντας την κρίση σου.

Το ότι επενδύεις από την αρχή τεράστια ποσότητα προσπάθειας χωρίς να γνωρίζεις ιδιαίτερα την γυναίκα ή να σου έχει δώσει ξεκάθαρα στοιχεία πως της αρέσεις, σημαίνει πως έχει εναποθέσει τις ελπίδες σου στην γυναίκα πολύ απλά επειδή δεν είναι κάτι που δεν σου συμβαίνει συχνά.

#3. Μήπως Τα Αναλύεις Όλα Υπερβολικά Στο Μυαλό Σου;

ανασφάλειες του άνδρα

Υπάρχουν άνθρωποι που όντως μπορούν να βελτιώσουν την ζωή μας όχι όμως και να την αλλάξουν. Το να στηρίζεσαι σε μια γυναίκα για να έχει ενδιαφέρον η ζωή σου σημαίνει πως κάπου η όλη φάση μπάζει.

Όταν από την αρχή επενδύεις μεγάλη ποσότητα χρόνου και ενδιαφέροντος χωρίς να παίρνεις κάτι πίσω φανερώνει άλλη μια σκληρή αλήθεια:

Το κάνεις για να σιγουρέψεις πως θα πάρεις και εσύ κάτι πίσω επειδή φοβάσαι πως δεν είσαι αρκετός για την γυναίκα.

Η κάθε γυναίκα έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει πολύ γρήγορα κατά πόσο την έχεις ανάγκη και κυρίως κατά πόσο έχεις ανάγκη την αποδοχή της. Όταν δηλώνεις συνεχώς με συμπεριφορές πως έχεις ανάγκη την προσοχή της είναι και η στιγμή που παραδίνεις τον έλεγχο των σκέψεων σου στα χέρια ενός τρίτου προσώπου.

Δεν είπαμε να είσαι τελάρο και να μην εκφράζεις καθόλου ενδιαφέρον. Για όνομα… Όταν όμως κάνεις από την αρχή την γυναίκα την Νο.1 προτεραιότητα της καθημερινότητας σου σημαίνει απλά πως δεν έχεις άλλες προτεραιότητες.

Και αυτό είναι πολλές φορές τρομακτικό για την γυναίκα.

#4. Τρως Αμέσως Κόλλημα

μην τρως κόλλημα με τη γυναίκα

Όταν κολλάς από την αρχή με μια γυναίκα υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις:

 • Έχεις πολύ καιρό να κάνεις κάτι με γυναίκα.
 • Όντως ταιριάζετε σε πολλά σημεία χαρακτήρα και έχετε ομοιότητες.
 • Το σεξ είναι απίστευτο.

Τα παραπάνω στοιχεία μπορεί να μεμονωμένα ή να συνδυάζονται μεταξύ τους.

Το κόλλημα έχει την τάση να εξιδανικεύει την γυναίκα χωρίς πολλές φορές να υπάρχουν στοιχεία για αυτό.  Νομίζεις ότι το story είναι βγαλμένο από κάποια ταινία και προσπαθείς να το παίξεις ο ρομαντικός πρίγκιπας.

Καλός ο ρομαντισμός αλλά από κάποια στιγμή και μετά καταντά αηδία.

Το να κάνεις ξεχωριστές κινήσεις είναι καλό αλλά έχει κάποιο όριο όπου αν το ξεπεράσεις πολύ απλά θα δείξεις ότι είσαι απελπισμένος. Και το μυστικό συστατικό στην φόρμουλα είναι μια και μόνο λέξη: Αξιοπρέπεια.

Όταν Ήδη Από Την Αρχή Τοποθετείς Την Γυναίκα Σε Μια Θέση Υψηλότερης Αξίας Από Εσένα

μην τοποθετείς κανέναν σε θέση υψηλότερης αξίας

 • Κάνεις τα πάντα για να φανείς ο ήρωας του παραμυθιού – Του δικού σου παραμυθιού.
 • Προσαρμόζεσαι συνεχώς στο πρόγραμμα της χωρίς να εκφράζεις ποτέ τι θέλεις.
 • Τις περισσότερες φορές κάνεις την πρώτη κίνηση στην επικοινωνία.
 • Αργά η γρήγορα παίρνεις τον ρόλο του θύματος ή του Σωτήρα στις σχέσεις σου.
 • Δείχνεις απελπισμένος να ξεκινήσεις σχέση μαζί της – Βιάζεσαι χωρίς να γνωρίζεις πραγματικά με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις.
 • Δίνεις συνεχώς (λόγω ανασφάλειας μήπως κάνεις κάτι λάθος και την χάσεις) και δεν ζητάς ποτέ.
 • Προσπαθείς να φανείς ξεχωριστός και να εντυπωσιάσεις.
 • Προχωράς πάρα πολύ γρήγορα για να δέσεις τον γάιδαρο. Δηλαδή να πάρεις πολύ γρήγορα το πράσινο φως ότι θέλει να είναι μαζί σου.
 • Όταν βλέπεις πως απομακρύνεται χωρίς προφανή (για εσένα) λόγο, είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα για να την κερδίσεις πίσω.

Όμως, όπως πιθανό να γνωρίζεις ήδη, οι παραπάνω κινήσεις είναι βεβιασμένες και αποτέλεσμα καταπίεσης

γυναίκα και φλερτ.

 

Η αξία σου δεν αποδεικνύεται αλλά προβάλλεται. Είναι η αντανάκλαση του ποιος είσαι και το τι έχεις ζήσει. Κάθε φορά που προσπαθείς να αποδείξεις και να προβάλεις πόσο ξεχωριστός είσαι είναι σαν να αμφισβητείς ο ίδιος την αξία που έχεις για τον εαυτό σου και δηλώνεις πως για να πιστέψεις πως αξίζεις χρειάζεται πρώτα η αξία σου να πάρει την έγκριση των άλλων.

Τα κριτήρια για το πόσο αξίζεις τα θέτεις ο ίδιος. Κάθε φορά που αμφισβητείς την αξία σου θα ψάχνεις και μια εξωτερική επιβεβαίωση για να σου αποδείξει ότι όντως αξίζεις.

Όμως η επιβεβαίωση των άλλων είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που όχι μόνο δεν χρειάζεται να παίξεις αλλά και που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr