Η Σκληρή Αλήθεια Πίσω από τον Χωρισμό

χωρισμός και σχέσεις.

Όλοι έχουν αισθανθεί την εμπειρία από έναν χωρισμό. Άλλοι είναι εύκολοι άλλοι αφήνουν πίσω τους σημάδια. Η αλήθεια όμως είναι πως ανεξάρτητα του ποιος έδωσε τέλος, είναι απαραίτητο να φύγεις με την αξιοπρέπεια σου ψηλά.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σε έναν χωρισμό, ειδικά αν τον ξεκινήσει η γυναίκα, που μπορεί να προσπαθήσεις να κάνεις τα πάντα ώστε να την πείσεις να γυρίσει πίσω. Αυτό είναι κυριολεκτικά καταστροφικό.

Και όταν είναι και ξαφνικός χωρισμός τότε είναι ακόμα χειρότερα.

Όσο περισσότερο πιέζεις μια γυναίκα ν’ ανακαλέσει έναν χωρισμό, τόσο περισσότερο η αξία σου στα μάτια της πέφτει κατακόρυφα. Ακόμα, σε περίπτωση που γυρίσει πίσω θα υπάρξουν κάποια σοβαρά προβλήματα:

  1. Θα βρίσκεσαι συνεχώς σε μειονεκτική θέση επειδή θα ζεις με τον φόβο μη ζήσεις και πάλι έναν πιθανό χωρισμό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υποκύπτεις πιο συχνά σε συμπεριφορές όπου μειώνουν την έλξη.
  2. Σε περίπτωση που επιλέξει να γυρίσει τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Η πιθανότητα και μόνο να επιστρέψει ή να σου δώσει μια ακόμα ευκαιρία επειδή σε λυπήθηκε ή δεν έχει άλλες επιλογές, σε καθιστούν στα μάτια της δεδομένο.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση ο χωρισμός να ήλθε λόγο δικών σου λαθών. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό γιατί θα πρέπει η αξιολόγηση των στοιχείων να γίνει όσο το δυνατό πιο αντικειμενική.

Πολλές φορές, όταν μια γυναίκα ξεκινά τον χωρισμό, αποκτά μια θέση ισχύος στο μυαλό σου. Αντί να διαχειριστείς κατάλληλα τις σκέψεις σου, στρέφεσαι εναντίον του εαυτού σου και ίσως τον κατηγορείς για συμπεριφορές οι οποίες ήταν πράγματι φυσιολογικές και όχι η πραγματικές αιτίες για τον χωρισμό.

Υπάρχει η περίπτωση να έχεις όντως ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όμως θα πρέπει να θυμάσαι: Γιατί να θέλεις να είσαι με κάποια ενώ εκείνη δεν θέλει να είναι μαζί σου;

Ουσιαστικά, το ζήτημα δεν είναι εγωιστικό όσο ρεαλιστικό. Σε μια σχέση, οι συμπεριφορές που θα έχεις δεν θα είναι όλες θετικές. Ο απώτερος σκοπός είναι να μπορείς να εκφράζεις όλες τις πτυχές του εαυτού σου.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως μια ποιοτική επαφή χτίζεται απ’ το κατά πόσο το άτομο που επιλέξαμε και μας επέλεξε, μπορεί να αποδεχτεί την προσωπικότητα μας ως σύνολο και όχι ως μεμονωμένα στοιχεία που απλά εξυπηρετούν ή βολεύουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Τα παραπάνω, δεν σημαίνουν πως μετά τον χωρισμό δεν χρειάζεται να μάθεις απ’ αυτόν. Είναι σημαντικό να αναλάβεις την ευθύνη πιθανών λαθών που έγιναν επειδή μέσω αυτής της διαδικασίας θα μπορέσεις να κατανοήσεις το πώς λειτουργείς σε συνθήκες σχέσης.

Όπως τα πιθανά λάθη ή αίτια που μπορεί να έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο δεν πρέπει για κανένα λόγο να τεθούν υπό εξέταση με κίνητρο την άνευ όρων αποδοχή τους. Δεν γίνεται να πορεύεσαι σε μια σχέση με τον φόβο πως πρέπει συνεχώς να επιδεικνύεις τις σωστές συμπεριφορές για να μην ζώσεις έναν πιθανό χωρισμό. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ποιοτική αλλά πλαίσιο καταπίεσης.

Κατανοώντας τις Πραγματικές σου Δυνάμεις

Όταν πρόκειται για σχέση και χωρισμό θα πρέπει να έχεις βαθιά κατανόηση της αξίας της σχέσης και του ρόλου της γυναίκας στην ζωή σου. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σου.

Αν μετά τον χωρισμό, είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις την γυναίκα πίσω, τότε είναι απαραίτητο να κατανοήσεις πως θα πρέπει να διατηρήσεις την αξιοπρέπεια σου και κυρίως, να το κάνεις για τα κατάλληλα κίνητρα.

Αν κυνηγάς μια γυναίκα που στην ουσία σε απέρριψε επειδή δεν έχεις άλλες επιλογές και φοβάσαι να μείνεις μόνος σου, τότε η συνέχεια θα είναι τραγική.

Αρρενωπή Αποδοχή σε ένα Χωρισμό

Μια σημαντική αλήθεια πίσω από ένα χωρισμό είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μάθημα ζωής. Μπορεί να είναι τραυματικός όμως οι αποτυχίες ή οι δυσκολίες είναι μονοπάτια που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή εξέλιξη.

Μετ ά τον χωρισμό, να θυμάσαι δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους:

  1. Αποκοπή οποιασδήποτε επικοινωνίας.
  2. Μην έχεις προσδοκίες.

Αν δεν έχεις ξεκάθαρα στοιχεία των λόγων που οδήγησαν στον χωρισμό, έχεις κάθε δικαίωμα να ρωτήσεις για να κατανοήσεις. Αν όμως θεωρείς πως οι αιτίες ήταν παράλογες, οι δύο παραπάνω κανόνες μπορούν κυριολεκτικά να σε σώσουν από μεγάλα προβλήματα.

Τα πάντα στηρίζονται στο τι είσαι διατεθειμένος ν’ ανεχτείς και τι όχι. Υπάρχει περίπτωση μετά τον χωρισμό να δεχτείς παιχνίδια μυαλού, προσπάθεια δημιουργίας ενοχών, πιθανή εισαγωγή και Friend Zone ή να προσπαθήσει να σε κάνει ζηλέψεις. Μην υποκύψεις.

Σε περίπτωση που τον χωρισμό τον έχει ξεκινήσει η γυναίκα είναι απαραίτητο να αποκόψεις την οποιαδήποτε επικοινωνία για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Κανένα τηλεφώνημα, κανένα μήνυμα και καμία προσπάθεια επανασύνδεσης.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποδείξεις στον εαυτό σου πως έχεις αυτοέλεγχο έναντι της κατάστασης

Κάνε εγγραφή στο Newsletter και γίνε μέλος της παρέας μας. Αξίζει.

Βρες με!

Christos

Head Of Training at Men Of Style
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.

Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Christos
Βρες με!
Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα.Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων.Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr