Η Επιστήμη του Αγγίγματος: Γιατί Είναι Σημαντικότερο από ό,τι Φαντάζεσαι

Το άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Το άγγιγμα είναι απαραίτητο. Η άνεση, η σύνδεση και η ασφάλεια, μαζί με την ισχυρή σωματική και ψυχική υγεία είναι λίγα από τα οφέλη του αγγίγματος.

Μια αγκαλιά και ένα άγγιγμα είναι απλές χειρονομίες που μπορεί να ωφελήσουν σημαντικά μια σχέση.

Η έλλειψη αγγίγματος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της οικειότητας. Για κάποιους ανθρώπους το άγγιγμα έρχεται φυσιολογικά, ενώ άλλοι καταβάλλουν προσπάθεια.

Η αύξηση του αγγίγματος σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Έχουν γίνει αρκετές έρευνες, οι οποίες έχουν καταλήξει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τα σημαντικότατα οφέλη του αγγίγματος.

#1. Περισσότερο Άγγιγμα, Λιγότερη ΒίαΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Σύμφωνα με τις μελέτες το άγγιγμα κατά την παιδική ηλικία, συνδέεται με την μειωμένη βιαιότητα στην ενήλικη ζωή.

Από την άλλη, ο περιορισμός του αγγίγματος, φέρνει μεγαλύτερη σωματική και λεκτική επιθετικότητα, τόσο σε ενήλικες, όσο και παιδιά.

#2. Επικοινωνία Χωρίς ΛέξειςΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Σίγουρα έχεις διαβάσει τα άρθρα μας σχετικά με την γλώσσα του σώματος και έτσι γνωρίζεις ότι η λεκτική επικοινωνία αποτελεί μικρό μέρος της επικοινωνίας.

Το άγγιγμα είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε στους άλλους ανθρώπους τα συναισθήματα μας και αυτό βρίσκει εφαρμογή όχι μόνο στους οικείους μας, αλλά και σε ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζουμε.

#3. Μειώνει το ΆγχοςΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Χωρίς αμφιβολία μια αγκαλιά από το σωστό άτομο, στην σωστή στιγμή μπορεί να ελαφρύνει σημαντικά μια κατάσταση άγχους.

Έχει μάλιστα βρεθεί ότι ακόμη και ένα άγγιγμα τυχαίο, με διάρκεια μεγαλύτερη από ένα δευτερόλεπτο επιφέρει μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστή και ως ορμόνη του στρες.

Λιγότερο άγχος σημαίνει, καλύτερη ποιότητα ζωής και υγεία της καρδιάς.

#4. Φέρνει Τους Ανθρώπους ΚοντάΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Ίσως έχεις ακούσει ξανά για την οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγκαλιάς. Η οξυτοκίνη εκκρίνεται ως αποτέλεσμα του αγγίγματος και συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της κορτιζόλης.

Σύμφωνα με τις έρευνες 20 δευτερόλεπτα είναι αρκετά, για να βιώσει κανείς τα πλεονεκτήματα του αγγίγματος και να συνδεθεί και να νιώσει εμπιστοσύνη για κάποιον.

#5. Επικοινωνεί ΚατανόησηΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Κάποιες φορές δεν υπάρχουν λέξεις, για να εκφράσεις κατανόηση, όμως μπορείς να το κάνεις μέσω του αγγίγματος.

Το άγγιγμα ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα με τρόπο παρεμφερή με αυτόν που λειτουργεί, όταν υπάρχει κατανόηση.

#6. Κάνει τους Ανθρώπους Καλύτερους

Το άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Το κατάλληλο άγγιγμα μπορεί να δημιουργήσει στους ανθρώπους αίσθημα ασφάλειας και να δημιουργήσει ένα κλίμα ευχάριστης συνεργασίας και διαμοιρασμού πόρων.

Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται κάποιο μνημειώδες, ειδικό άγγιγμα. Ένα απαλό και σύντομο άγγιγμα μπορεί να κάνει θαύματα.

Βέβαια, κάποιες φορές δεν είναι και τόσο καλό να είσαι το Καλό Παιδί, όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο του Apla+Andrika.

Είναι Κακό Να Είσαι Καλό Παιδί; - Apla + Andrika #036

#7. Οδηγεί στην ΑνάπτυξηΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Για τα μεγαλώσουν με υγιή τρόπο, από συναισθηματικής άποψης, τα μωρά έχουν την ανάγκη του αγγίγματος.

Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα, πρόωρα γεννημένα μωρά που λάμβαναν χάδια για 15′ καθημερινά επί 5-10 ημέρες, βρέθηκε ότι πήραν 47% περισσότερο βάρος σε σχέση με αυτά που λάμβαναν μόνο την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Ακόμη τα παιδιά αυτά βρέθηκε ότι. ανέπτυξαν γρήγορα οπτικές και κινητικές ικανότητες.

Όμως το άγγιγμα, δεν αφορά μόνο τα μωρά. Σκέψου πόσο επωφελές μπορεί για παράδειγμα, να είναι το άγγιγμα στην μορφή του μασάζ.

#8. Το Άγγιγμα Εμπνέει την ΣυμπεριφοράΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Μέσω του αγγίγματος μπορεί να εκδηλωθούν θετικές συμπεριφορές. Σε ένα πείραμα βρέθηκε ότι οι φοιτητές μιας τάξης που δέχθηκαν άγγιγμα από τον καθηγητή στην πλάτη είχαν περισσότερες πιθανότητες να δράσουν εθελοντικά και να ασχοληθούν ενεργά με κάποιο μαθηματικό πρόβλημα.

#9. Συμβάλλει Στην Δημιουργία Ευτυχισμένων ΣχέσεωνΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Το άγγιγμα μεταξύ ενός ζευγαριού είναι πολύ σημαντικό. Πέραν της δημιουργίας αισθήματος οικειότητας και της μείωσης του άγχους, συμβάλλει ακόμη και στην δημιουργία αισθήματος ικανοποίησης από την σχέση.

Το άγγιγμα είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά μια ευτυχισμένης σχέσης.

Ειδικά κατά την διάρκεια του φλερτ, αν δεν κλιμακώσεις το άγγιγμα, θα μειωθεί η έλξη. Εκτός από αυτό, υπάρχουν μερικές ακόμη συμπεριφορές και τρόποι σκέψης που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση της έλξης. Δες ποια είναι αυτά στο παρακάτω βίντεο.

10 Λάθη Που Κάνεις Και Δεν Δημιουργείς Έλξη!

#10. Καθορίζει Τα ΌριαΤο άγγιγμα είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο στα χέρια σου όταν φλερτάρεις. Μάθε να το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο. Η επιστήμη του αγγίγματος.

Μέσω του αγγίγματος αντιλαμβανόμαστε τα προσωπικά μας όρια και αφήνοντας κάποιον να μας αγγίξει, του δίνουμε την ευκαιρία να εισέλθει στον προσωπικό μας χώρο.

Αυτό το είδος οικειότητας είναι πολύ σημαντικό τόσο για το φλερτ, όσο και για τις φιλικές σχέσεις, καθώς δημιουργείται έτσι σύνδεση σε βαθύτερο επίπεδο.

Κάθε άνθρωπος έχει ένα δικό του επίπεδο άνεσης, όσον αφορά στο άγγιγμα, αλλά όποιο και αν είναι αυτό το επίπεδο, είναι απαραίτητο για μια ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το φλερτ έχει πολλές παραμέτρους και εκφάνσεις. Αν θέλεις να βελτιωθείς σε αυτό το κομμάτι, μπορείς να κλικάρεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.