Η Κοπέλα μου Συνέχεια με Μειώνει. Τι να Κάνω;

Μια γυναίκα μπορεί να σε μειώσει όταν φλερτάρεις μαζί της και αυτό είναι πιθανό για τον οποιοδήποτε λόγο. Τι συμβαίνει όμως όταν η κοπέλα σου κάνει το ίδιο;

Πολλές φορές μέσα σε μια σχέση, το άλλο άτομο,η κοπέλα σου ας πούμε, βρίσκει μονίμως λόγους να μας μειώνει, με αποτέλεσμα η σχέση να γίνεται τοξική και να παύει να είναι ευχάριστη και ωφέλιμη.

Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί η σύντροφός μας βγάζει σε εμάς τις δικές της ανασφάλειες και απωθημένα, και επιδιώκει με το να μας μειώνει να φανεί εκείνη πιο άξια.

Ενώ το πιο πιθανό είναι να μην γίνεται συνειδητά, καλό είναι να μην αφήνουμε τέτοιες συμπεριφορές να υπάρχουν σε μια σχέση.

Ο σκοπός της σχέσης είναι και τα δύο άτομα να είναι ήρεμα και να έχουν θετικά συναισθήματα. Εάν τον περισσότερο καιρό δεν συμβαίνει αυτό, τότε είναι ίσως η ώρα να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα και να βάλεις κάποια όρια.

Παρακάτω ακολουθούν τρεις απλοί τρόποι ώστε να αντιμετωπίσεις μια κοπέλα που συνεχώς σε μειώνει στην σχέση.

#1. Έκφρασε Αυτό Που Σε Ενοχλεί Στην Κοπέλα Σουμε ενοχλει

Ο πιο απλός τρόπος είναι να εκφράσεις ξεκάθαρα αυτό που σε ενοχλεί.

Ωστόσο, για να πετύχει αυτό, θα πρέπει να κάτσετε κάπου με ηρεμία, σε μια στιγμή που και οι δύο έχετε διάθεση για συζήτηση, και να μιλήσετε για αυτό που σε απασχολεί.

Μην επιδιώξεις να κάνεις αυτήν την συζήτηση πάνω σε καυγά, ή την ώρα που η κοπέλα σου σε μειώνει, γιατί το πιο πιθανό είναι να αρχίσετε να αντιδράτε και οι δύο σε αυτά που λέει ο άλλος, και να γίνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Το πιο ωφέλιμο κι αυτό που είναι πιο πιθανό να λειτουργήσει είναι να βρείτε ένα ήσυχο μέρος κάποια στιγμή που θα είστε και οι δύο ήρεμοι και με διάθεση για συζήτηση, και να της εκφράσεις ξεκάθαρα αυτό που σε ενοχλεί.

Ρίξε μια ματιά στο βίντεο του Χρήστου και δες πώς εκφράζεις τις προθέσεις σου σε μια γυναίκα με τον σωστό τρόπο.

Προσοχή ! Μην αρχίσεις να την κατηγορείς, γιατί το πιο πιθανό είναι να αρχίσει να αμύνεται. Εξήγησέ της τι νιώθεις, και επικεντρώσου σε αυτό, και όχι σε αυτά που πιστεύεις ότι κάνει λάθος.

Με αυτόν τον τρόπο έχεις περισσότερες πιθανότητες να καταλήξετε κάπου και να λύσετε το θέμα. Επικεντρώσου στο να βρείτε το γιατί γίνεται ό, τι γίνεται, καθώς και το πως μπορείτε να το λύσετε.

Διαφορετικά, θα καταλήξετε απλά ο ένας να κατηγορεί τον άλλον.

Όπως και να’ χει, είναι πολύ σημαντικό να εκφράζεις με έναν ήρεμο τρόπο αυτό που σε ενοχλεί μέσα στην σχέση. Μην τα κρατάς μέσα σου. Δεν ωφελεί κανέναν.

#2. Γίνε Πιο Δυναμικός Με Την Κοπέλα Σου Μέσα Στην ΣχέσηΜια γυναίκα μπορεί να σε μειώσει όταν φλερτάρεις μαζί της και αυτό είναι πιθανό για τον οποιοδήποτε λόγο. Τι συμβαίνει όμως όταν η κοπέλα σου κάνει το ίδιο;

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσεις να αναλαμβάνεις τα ηνία και τις ευθύνες σου μέσα στην σχέση, και να μην ακολουθείς απλά τα δικά της θέλω. Εξέφρασε δυναμικά την άποψή σου και αυτό που θες, και γίνε πιο δυναμικός ώστε να μπουν σταδιακά κάποια όρια και να μην την αφήνεις να σε μειώνει.

Αν βλέπεις ότι η κοπέλα σου πατάει σε αυτά που σε πονάνε, πάτα πόδι. Μην την αφήνεις να σε κάνει να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου.

Συνήθως, ο λόγος που ανεχόμαστε άσχημες συμπεριφορές σε μια σχέση από την κοπέλα μας, είναι ότι φοβόμαστε ότι θα χάσουμε τον σύντροφό μας. Ωστόσο, μόλις καταλάβεις ότι αυτό είναι το αδύνατό σου σημείο, και ότι στην ουσία ούτε εσύ θες μια γυναίκα δίπλα σου που διαρκώς σε μειώνει, θα σου φύγει αυτός ο φόβος.

Από την άλλη, οι γυναίκες θέλουν δίπλα τους έναν δυναμικό άντρα, που πατάει στα πόδια του, έχει άποψη και την εκφράζει με αποφασιστικότητα.

Μην φοβάσαι να μην την χάσεις. Είναι πιο πιθανό να ισορροπήσουν τα πράγματα όσο γίνεσαι πιο δυναμικός μέσα στην σχέση.

#3. Μίλα Στην Κοπέλα Σου Και Βάλε Πιο Ξεκάθαρα Τα Όριά ΣουΜια γυναίκα μπορεί να σε μειώσει όταν φλερτάρεις μαζί της και αυτό είναι πιθανό για τον οποιοδήποτε λόγο. Τι συμβαίνει όμως όταν η κοπέλα σου κάνει το ίδιο;

Είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε ξεκάθαρα τα όριά μας σε μια σχέση. Υπάρχουν πράγματα που ανέχεσαι και πράγματα που δεν ανέχεσαι.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας προσβάλλει και να μας μειώνει, πόσο μάλλον η κοπέλα μας.

Ο σκοπός μιας σχέσης είναι να σε ανεβάζει και να σου προσδίδει αξία, όχι να σου αφαιρεί.

Αν συμβαίνει αυτό, έχεις κι εσύ ευθύνη.

Βάλε πιο ξεκάθαρα τα όριά σου, και δείξ’ της ποια είναι τα πράγματα που δεν ανέχεσαι από τους άλλους ανθρώπους.

Όλα αυτά θα της δείξουν ότι έχεις όρια, κριτήρια και σέβεσαι τον εαυτό σου. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika:

Το κλειδί εδώ είναι να το κάνεις αυτό πολύ ξεκάθαρα, και να έχει διάρκεια.

Συμπερασματικά, όταν δεν ανέχεσαι κάτι, δεν το ανέχεσαι γενικά, όχι μόνο για μια φορά. Μην υποκύπτεις. Πες αυτό που σε ενοχλεί με τρόπο που να γίνει κατανοητό, και μην αφήσεις να επαναληφθεί.

Δεν έχει καμία αξία να μειώνεις τις προσδοκίες σου και σε βαθύτερο επίπεδο τον εαυτό σου, προκειμένου να κρατήσεις την σχέση σου.

Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να καταπατάει τα προσωπικά μας όρια και να μας μειώνει. Ακόμα κι αν συμβαίνει σε υποσυνείδητο επίπεδο, αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται.

Όλοι οι άνθρωποι αξίζουμε, και θα πρέπει να μάθεις να υποστηρίζεις τον εαυτό σου σε μια σχέση και να το δέχεται κι εκείνη αυτό. Αν τον περισσότερο καιρό υπάρχουν καυγάδες και αντιμετωπίζεις μια μειωτική συμπεριφορά, τότε ήρθε η ώρα ή να αλλάξεις την κατάσταση, ή να φύγεις.

Το να μένεις σε μια τοξική σχέση σίγουρα δεν σε ωφελεί. Θυμήσου τι αξίζεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για περισσότερες συμβουλές διαχείρισης σχέσεων, μπορείς να απευθυνθείς εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Παράγγειλέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.