Η Πρώην μου με Θέλει Πίσω και δεν Ξέρω τι να Κάνω

Η σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Αφότου επέλθει ένας χωρισμός, μπορεί να τύχει η πρώην να εμφανιστεί ξανά στην ζωή σου, για διάφορους λόγους και να σου ζητήσει να τα ξαναβρείτε.

Ίσως κατάλαβε ότι ο χωρισμός ήταν και δικό της λάθος, ίσως αισθάνεται ενοχές ή απλά της έκανε εντύπωση το ότι την άφησες και προχώρησες την ζωή σου, ενώ εκείνη μπορεί να περίμενε να την κυνηγήσεις.

Άλλες αιτίες

Οι λόγοι όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Μπορεί να είναι περίεργη να μάθει γιατί δεν επικοινωνείς μαζί της, ιδιαίτερα αν έκανες αρχικά προσπάθειες να τα βρείτε.

Ακόμη ίσως θέλει να διαπιστώσει ότι σου λείπει και ότι την θέλεις πίσω ή μπορεί να της λείπεις και να νιώθει ακόμη έλξη.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να θέλει να σε κάνει να την θέλεις ξανά για να την κυνηγήσεις και τέλος ίσως η παρέα της να την προέτρεψε να επικοινωνήσει μαζί σου.

Τι κάνεις εσύ όμως, όταν η πρώην σε θέλει πίσω; Πώς πρέπει να αντιδράσεις, τι πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου και ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις;

Τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι τα παρακάτω:

#1. Συζητάτε Ασταμάτητα Μέσω ΜηνυμάτωνΗ σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Μπορεί ένας από τους δύο ή και οι δύο να αποφεύγετε την επικοινωνία από κοντά, επειδή είναι άβολη, μετά από ένα διάστημα χωρισμού, αλλά οι ατελείωτες συζητήσεις μέσω μηνυμάτων, δεν θα οδηγήσουν πουθενά και θα συμβάλλουν στο να χαθεί το όποιο ενδιαφέρον ίσως είχε δημιουργηθεί.

Τις περισσότερες φορές η γυναίκα ακόμη και αν σε θέλει πίσω, δεν θα κάνει κίνηση να βρεθείτε, οπότε πρέπει να αναλάβεις εσύ και αν θέλεις να το προχωρήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν θέλεις, τότε καλύτερα να μην επικοινωνείτε.

#2. Αναλύεις τι Είπε και τι Δεν ΕίπεΗ σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Μετά από κάθε συζήτηση με την πρώην σου κάνεις μια ανάλυση μέσα στο μυαλό σου, για να καταλάβεις τι ήθελε να πει και τι όχι.

Αυτή η υπερβολική ανάλυση θα σε κουράσει και δεν θα σε οδηγήσει πουθενά, γι’ αυτό θα πρέπει να εστιάσεις στο να την κάνεις να αισθανθεί ξανά έλξη και σεβασμό για εσένα, εφ’ όσον θέλεις να ξαναχτίσετε την σχέση από την αρχή.

#3. Την Θέλεις κι Εσύ, Αλλά Παραμένεις ΦιλικόςΗ σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Αν στις αλληλεπιδράσεις σας είσαι φιλικός και δεν δείχνεις κανένα ερωτικό ενδιαφέρον, ακόμη και στην περίπτωση που και οι δύο θέλετε να τα βρείτε ξανά, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Η φιλική-τυπική συμπεριφορά δείχνει στην πρώην σου ότι δεν ενδιαφέρεσαι πλέον. Αν την θέλεις κι εσύ πίσω, θα πρέπει να την φλερτάρεις και να δημιουργήσεις την απαιτούμενη έλξη και την σεξουαλική ένταση που θα σας φέρει ξανά κοντά.

Όμως δεν είναι δεδομένο ότι και οι δύο επιθυμείτε μια επανένωση. Μπορεί στο μεσοδιάστημα εσύ να προχώρησες την ζωή σου ή απλά πλέον να μην την θέλεις. Όταν λοιπόν σε προσεγγίσει ξανά, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά μερικά πράγματα.

Ας δούμε λοιπόν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, προτού πάρεις μια απόφαση.

#1. Μήπως η Σχέση με την Πρώην θα Είναι Ίδια και θα Καταλήξει Σύντομα σε Ένα Τέλος;Η σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Στην ζωή μας πρέπει να επιδιώκουμε το καλύτερο. Αν δεν κάνουμε προσπάθειες, τότε δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Σκέψου λοιπόν καλά. Μήπως η επανασύνδεση με την πρώην σε πηγαίνει πίσω; Είσαι σίγουρος ότι τα προβλήματα που υπήρχαν έχουν επιλυθεί και ότι δεν θα οδηγηθείτε εκ νέου σε έναν χωρισμό;

Αν βλέπεις ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, θα ήταν ανόητο να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις ξανά την σχέση με την πρώην σου, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

#2. Πιστεύεις Ότι Αξίζει;Η σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μόνο με την συγκεκριμένη γυναίκα; Σίγουρα είναι βολικό να είσαστε ξανά μαζί, αλλά αξίζει την δεύτερη ευκαιρία;

Είσαι ευχαριστημένος με τον τρόπο ζωής της, τις συνήθειες, τις πεποιθήσεις και τους στόχους της; Αν ναι, τότε γιατί χωρίσατε;

Πρέπει να σκεφτείς καλά, προτού πάρεις την απόφαση σου και να λάβεις υπ’ όψιν σου τις συνθήκες που οδήγησαν στον χωρισμό. Εφόσον οι συνθήκες υφίστανται ακόμη, τότε μάλλον η πρώην πρέπει να παραμείνει πρώην.

Αν βλέπεις κάποια αλλαγή και πιστεύεις ότι αξίζει, τότε προσπάθησε το.

#3. Μπορείς να Ξεχάσεις το Παρελθόν;Η σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Ο χωρισμός συμβαίνει συνήθως μετά από κάποια αφορμή που τον προκαλεί. Άλλες φορές συμβαίνει λόγω μικρών προβλημάτων που συσσωρεύονται και οδηγούν σε αυτόν.

Μετά από ένα διάστημα χωρισμού, οι μνήμες μπορεί ακόμη να είναι νωπές. Είσαι διατεθειμένος να παραβλέψεις όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν ή έχεις κάποιον τρόπο να τα επιλύσεις;

Υπάρχει πάντα η περίπτωση ο πόνος να ήταν τόσο μεγάλος που δεν μπορείς να τον παραβλέψεις και σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι η καλύτερη επιλογή, αν βάλεις την πρώην σου ξανά στην ζωή σου.

Αφού απαντήσεις και σε αυτά τα ερωτήματα και είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο, θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν σου μερικά ακόμη πράγματα.

Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika, για ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

#1. Δώσε Μόνο Μια ΕυκαιρίαΗ σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Αν η πρώην σου εμφανιστεί ξανά, θέλοντας να χτίσετε ξανά την σχέση σας, και πιστεύεις ότι το θέλεις και εσύ, δώσ’ της μόνο μια ευκαιρία, όχι δύο, ούτε περισσότερες.

Είναι πολύ ψυχοφθόρα η εμπλοκή σε μια σχέση με συνεχείς χωρισμούς και επανασυνδέσεις. Αν βλέπεις ότι το πράγμα δεν προχωράει και η σχέση δεν δουλεύει, μετά και από αυτή την ευκαιρία, τότε καλύτερα να χωρίσετε οριστικά και αμετάκλητα.

#2. Πες Όχι στην ΤοξικότηταΗ σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Ένας παράγοντας που πρέπει να έχεις κατά νου είναι η γενικότερη συμπεριφορά της πρώην κατά την διάρκεια της σχέσης.

Οποιαδήποτε μορφή τοξικότητας, όπως χειραγώγηση και συναισθηματική ή σωματική κακοποίηση, δεν αξίζουν δεύτερη ευκαιρία. Αν προσπαθούσε να σε χειραγωγήσει παλιότερα, είναι βέβαιο ότι θα κάνει το ίδιο και πάλι, μόλις της δοθεί η ευκαιρία.

#3. Βρες την Αξία ΣουΗ σχέση έχει τελειώσει και εκεί που αρχίζεις και κάνεις νέα ξεκινήματα στη ζωή σου, η πρώην σου σου στέλνει μηνύματα και σε θέλει πίσω. Τι κάνεις;

Σκέφτηκες για ποιον λόγο μπορεί να δεχτείς πίσω την πρώην σου, αλλά θα πρέπει μέσα σε όλα να συμπεριλάβεις και τον παράγοντα της αξίας.

Η αξία σου καθορίζει τον τρόπο που φλερτάρεις, με τρόπους που μπορείς να μάθεις παρακολουθώντας το ακόλουθο βίντεο του Χρήστου.

Η πρώην σου απέτυχε να αναγνωρίσει την αξία σου την πρώτη φορά. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρει την δεύτερη;

Υπάρχουν σίγουρα αρκετές γυναίκες τις οποίες μπορείς να γνωρίσεις και να κάνεις μια υγιή σχέση, στην οποία θα αναγνωρίζεται η αξία σου και όσα μπορείς να προσφέρεις.

Τελικά, οι πρώην είναι πρώην για κάποιους λόγους. Κάτι δεν δούλεψε και τις περισσότερες φορές είναι μάλλον ακατόρθωτο να διορθωθούν τα πράγματα, ενώ γενικά φαίνεται ότι τα ζευγάρια μετά από μια επανένωση είναι λιγότερο ευτυχισμένα.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η διαχείριση της πρώην μπορεί πολλές φορές να γίνει δύσκολη. Μάθε το πώς να το κάνεις σωστά εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style