Πώς θα Καταλάβεις ότι η Σχέση σου Πηγαίνει Χάλια και τι Μπορείς να κάνεις

Δεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Μήπως Η Σχέση Σου Πηγαίνει Χάλια;

Μερικές φορές μια σχέση δεν πηγαίνει και τόσο καλά. Και φτάνεις σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να πάρεις αποφάσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσεις. Ο χωρισμός συνήθως δεν είναι η πρώτη επιλογή. Οπότε όταν δεις τα σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά, πρέπει να δουλέψεις για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα σημάδια και τι μπορείς να κάνεις, αν τα εντοπίσεις.

#1. Ένας Από Τους Δύο, Θεωρεί Ότι Ο Άλλος Τον Έχει Ανάγκη

η σχέση πάει χάλια

Μια σχέση λειτουργεί καλύτερα όταν δύο άνθρωποι λειτουργούν σαν σύνολο. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει ο κάθε ένας να είναι ανεξάρτητος και να διατηρεί την ταυτότητα του.

Σε μια σύγχρονη σχέση οι ευθύνες μοιράζονται και τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα έχουν την ανεξαρτησία τους και διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους, ώστε να διαχειρίζονται τα καθήκοντα τους.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις σε μια σχέση, που ο ένας θεωρεί ότι ο άλλος δεν είναι αρκετά ανεξάρτητος και ότι τον έχει ανάγκη, χάνοντας στην ουσία την δική του ταυτότητα.

Η λύση για αυτό είναι να επιτρέπει ο ένας στον άλλον να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και να μπορεί να περάσει χρόνο ξεχωριστά, κάνοντας κάποιο χόμπι, κάποιο άθλημα, εθελοντική εργασία ή οτιδήποτε άλλο.

#2. Τσακώνεστε Για Το Παραμικρό

τσακώνεστε συνέχεια

Είναι λογικό να υπάρχουν διαμάχες σε μια σχέση. Όταν όμως τσακώνεστε συνέχεια και με το παραμικρό είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όταν κάθε στιγμή αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που θα σας οδηγήσει στον επόμενο τσακωμό, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλεις να χωρίσεις, πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Αυτή είναι μια δύσκολη περίπτωση. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα σας δώσει μια πιο αντικειμενική ματιά και έναν επιστημονικό τρόπο να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Μην ξεχνάς ότι το σημαντικό δεν είναι ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος, αλλά το πώς θα καταφέρετε να λειτουργήσετε καλύτερα μέσα στην σχέση, χωρίς να υπάρχει θυμός και τσακωμοί.

#3. Υπάρχει Ζήλια Στη Σχέση

Είσαι σε αυτή την φάση που έχετε ξεκινήσει να κάνετε τα πρώτα κοινά βήματά, αλλά για κάποιο λόγο αισθάνεσαι ότι το ενδιαφέρον της είναι ασταθές. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους. Τι σημαίνει όμως αρχικά το ότι σε παίζει; Θα αναλύσουμε λοιπόν αυτά τα 3 σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα πώς σε κατευθύνει να συντηρείς ελπίδες για κάτι που δεν θα συμβεί.

Η απιστία είναι ένας από τους κυριότερους λόγους χωρισμού, όμως ένταση μπορεί να προκληθεί σε μια σχέση ακόμη και χωρίς να υπάρχει απιστία. Αρκεί μόνο να υπάρχουν τα αρνητικά που σχετίζονται με αυτήν, τα οποία εμφανίζονται υπό την μορφή ζήλιας.

Η ζήλια μπορεί να ξεκινήσει από έναν από τους δύο, αλλά τις περισσότερες φορές έχει μια δυναμική που εμπλέκει και τους δύο. Σε ανησυχεί το ότι μιλάει με κάποιον άντρα και εκείνη δεν θέλει να μιλάς με άλλες γυναίκες.

Τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να είναι ψυχοφθόρα και για τους δύο και να φτάνει σε σημείο απώλειας της ελευθερίας του καθενός.

Η αιτία της ζήλιας είναι οι ανασφάλειες. Αυτό σημαίνει ότι για να λυθεί το ζήτημα, θα πρέπει να είσαι πιο άνετος με τον εαυτό σου και να σταματήσεις να προβάλλεις τις ανασφάλειες σου στην γυναίκα. Αντίστοιχα, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και εκείνη.

Παράλληλα, θα πρέπει να εστιάσεις στην σχέση και στα θετικά της στοιχεία και να προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε την μεταξύ σας επικοινωνία.

#4. Κάποιος Από Τους Δύο Βαριέται Στη Σχέση

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που συζητάμε για τα πιο συνηθισμένα λάθη στις πρώτες σχέσεις.

Η βαρεμάρα κάποια στιγμή σε μια σχέση, ιδιαίτερα αν είναι μακροχρόνια, είναι αναπόφευκτη.

Η ρουτίνα φέρνει βαρεμάρα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εντάξεις στο πρόγραμμα σας νέες και συναρπαστικές δραστηριότητες. Αυτό βέβαια μπορεί να ακούγεται πολύ γενικό, αλλά σίγουρα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές δραστηριοτήτων που είτε έχετε καιρό να κάνετε, είτε δεν έχετε κάνει ποτέ ξανά.

#5. Η Σεξουαλική Ζωή Δεν Είναι Όπως Παλιά

προβλήματα στη σχέση

Όπως και με την βαρεμάρα, έτσι και στο σεξ κάποια στιγμή παύει να υπάρχει ο αρχικός ενθουσιασμός. Η επιθυμία μειώνεται και το σεξ γίνεται όλο και λιγότερο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα και φαντασιώσεις. Όταν αποφασίσετε να κάνετε καινούρια πράγματα, όχι απαραίτητα στον τομέα του σεξ, θα δεις ότι θα αναβαθμιστεί παράλληλα και η σεξουαλική ζωή.

Ένα ταξίδι για παράδειγμα ή κάποια νέα δραστηριότητα που σας κάνει να περνάτε καλά θα αναζωπυρώσει και το ενδιαφέρον για σεξ.

#6. Η Σχέση Σου Πηγαίνει Χάλια Όταν Ένας Από Τους Δύο Προσπαθεί Να Αλλάξει Τον Άλλον

προβλήματα στη σχέση

Είναι πολύ εκνευριστικό, όταν είσαι σε μια σχέση που ο άλλος προσπαθεί να σε αλλάξει και αυτή είναι μια κατάσταση που προκαλεί τριγμούς στην σχέση.

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αποδεχθείς το άλλο άτομο, όπως είναι και να μην έχεις την απαίτηση να αλλάξει βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Αυτό άλλωστε είναι αδύνατον.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχεις πολύ υψηλά κριτήρια και προσδοκίες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να θέσεις πιο ρεαλιστικές προσδοκίες από την γυναίκα. Εννοείται, ότι τα αντίστοιχα ισχύουν και για εκείνη, στην αντίθετη περίπτωση.

#7. Δεν Βλέπεις Μέλλον Στην Σχέση

Με κάποια κορίτσια μπορεί να διασκεδάζεις, να περνάς καλά, αλλά να μην βρίσκεις  κάτι παραπάνω που να μπορεί να σε κρατήσει στην σχέση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν είναι κάτι παραπάνω από μια απλή σχέση και υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, το γεγονός ότι δεν βλέπεις μέλλον μαζί της, μπορεί να είναι ένα σοβαρό θέμα.

Θα πρέπει λοιπόν να αξιολογήσεις αυτήν την διαφορά μεταξύ του πού βρίσκεται η γυναίκα και πού αυτό που θέλεις εσύ από μια σχέση. Το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση είναι η επικοινωνία.

#8. Η Σχέση Σου πηγαίνει Χάλια Όταν Δεν Υπάρχει Εμπιστοσύνη

δεν υπάρχει εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη δεν είναι εύκολο πράγματα, ιδιαίτερα όταν ένας από τους δύο έχει κάτι κάτι που δίνει στον άλλον το δικαίωμα να τον αμφισβητεί.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί ακόμη να πηγάζει από εμπειρίες του παρελθόντος. Όπου και αν οφείλεται η λύση είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης με μικρά πρακτικά βήματα.

Φρόντισε να τηρείς τις υποσχέσεις σου, να είσαι ειλικρινής και δείξε ότι διατίθεσαι να μοιραστείς μαζί της προσωπικά ζητήματα.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Επίσης μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.