Πώς θα Καταλάβεις ότι η Σχέση σου Πηγαίνει Χάλια και τι Μπορείς να κάνεις

Δεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Μερικές φορές μια σχέση δεν πηγαίνει και τόσο καλά και φτάνεις σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να πάρεις αποφάσεις σχετικά με το πώς θα προχωρήσεις. Ο χωρισμός συνήθως δεν είναι η πρώτη επιλογή, οπότε όταν δεις τα σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά, πρέπει να δουλέψεις για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα σημάδια και τι μπορείς να κάνεις, αν τα εντοπίσεις.

#1. Ένας από τους Δύο, Θεωρεί ότι ο Άλλος τον Έχει ΑνάγκηΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Μια σχέση λειτουργεί καλύτερα όταν δύο άνθρωποι λειτουργούν σαν σύνολο. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει ο κάθε ένας να είναι ανεξάρτητος και να διατηρεί την ταυτότητα του.

Σε μια σύγχρονη σχέση οι ευθύνες μοιράζονται και τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα έχουν την ανεξαρτησία τους και διαθέτουν τους αναγκαίους πόρους, ώστε να διαχειρίζονται τα καθήκοντα τους.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις σε μια σχέση, που ο ένας θεωρεί ότι ο άλλος δεν είναι αρκετά ανεξάρτητος και ότι τον έχει ανάγκη, χάνοντας στην ουσία την δική του ταυτότητα.

Η λύση για αυτό είναι να επιτρέπει ο ένας στον άλλον να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα και να μπορεί να περάσει χρόνο ξεχωριστά, κάνοντας κάποιο χόμπι, κάποιο άθλημα, εθελοντική εργασία ή οτιδήποτε άλλο.

#2. Τσακώνεστε για το ΠαραμικρόΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Είναι λογικό να υπάρχουν διαμάχες σε μια σχέση. Όταν όμως τσακώνεστε συνέχεια και με το παραμικρό είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

Όταν κάθε στιγμή αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που θα σας οδηγήσει στον επόμενο τσακωμό, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλεις να χωρίσεις, πρέπει να βρεθεί μια λύση.

Αυτή είναι μια δύσκολη περίπτωση. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα σας δώσει μια πιο αντικειμενική ματιά και έναν επιστημονικό τρόπο να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Μην ξεχνάς ότι το σημαντικό δεν είναι ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος, αλλά το πώς θα καταφέρετε να λειτουργήσετε καλύτερα μέσα στην σχέση, χωρίς να υπάρχει θυμός και τσακωμοί.

#3. Υπάρχει ΖήλιαΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Η απιστία είναι ένας από τους κυριότερους λόγους χωρισμού, όμως ένταση μπορεί να προκληθεί σε μια σχέση ακόμη και χωρίς να υπάρχει απιστία. Αρκεί μόνο να υπάρχουν τα αρνητικά που σχετίζονται με αυτήν, τα οποία εμφανίζονται υπό την μορφή ζήλιας.

Η ζήλια μπορεί να ξεκινήσει από έναν από τους δύο, αλλά τις περισσότερες φορές έχει μια δυναμική που εμπλέκει και τους δύο. Σε ανησυχεί το ότι μιλάει με κάποιον άντρα και εκείνη δεν θέλει να μιλάς με άλλες γυναίκες.

Τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να είναι ψυχοφθόρα και για τους δύο και να φτάνει σε σημείο απώλειας της ελευθερίας του καθενός.

Η αιτία της ζήλιας είναι οι ανασφάλειες. Αυτό σημαίνει ότι για να λυθεί το ζήτημα, θα πρέπει να είσαι πιο άνετος με τον εαυτό σου και να σταματήσεις να προβάλλεις τις ανασφάλειες σου στην γυναίκα. Αντίστοιχα, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και εκείνη.

Παράλληλα, θα πρέπει να εστιάσεις στην σχέση και στα θετικά της στοιχεία και να προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε την μεταξύ σας επικοινωνία.

#4. Κάποιος Από τους Δύο ΒαριέταιΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Η βαρεμάρα κάποια στιγμή σε μια σχέση, ιδιαίτερα αν είναι μακροχρόνια, είναι αναπόφευκτη.

Η ρουτίνα φέρνει βαρεμάρα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εντάξεις στο πρόγραμμα σας νέες και συναρπαστικές δραστηριότητες. Αυτό βέβαια μπορεί να ακούγεται πολύ γενικό, αλλά σίγουρα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές δραστηριοτήτων που είτε έχετε καιρό να κάνετε, είτε δεν έχετε κάνει ποτέ ξανά.

#5. Η Σεξουαλική Ζωή Δεν Είναι Όπως ΠαλιάΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Όπως και με την βαρεμάρα, έτσι και στο σεξ κάποια στιγμή παύει να υπάρχει ο αρχικός ενθουσιασμός. Η επιθυμία μειώνεται και το σεξ γίνεται όλο και λιγότερο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα και φαντασιώσεις. Όταν αποφασίσετε να κάνετε καινούρια πράγματα, όχι απαραίτητα στον τομέα του σεξ, θα δεις ότι θα αναβαθμιστεί παράλληλα και η σεξουαλική ζωή.

Ένα ταξίδι για παράδειγμα ή κάποια νέα δραστηριότητα που σας κάνει να περνάτε καλά θα αναζωπυρώσει και το ενδιαφέρον για σεξ.

Στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika συζητάμε πώς να διαχειριστείς την κατάσταση όταν η γυναίκα δεν θέλει να κάνετε όσο σεξ θέλεις.

#6. Ένας Από τους Δύο Προσπαθεί να Αλλάξει τον ΆλλονΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Είναι πολύ εκνευριστικό, όταν είσαι σε μια σχέση που ο άλλος προσπαθεί να σε αλλάξει και αυτή είναι μια κατάσταση που προκαλεί τριγμούς στην σχέση.

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αποδεχθείς το άλλο άτομο, όπως είναι και να μην έχεις την απαίτηση να αλλάξει βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της. Αυτό άλλωστε είναι αδύνατον.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχεις πολύ υψηλά κριτήρια και προσδοκίες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να θέσεις πιο ρεαλιστικές προσδοκίες από την γυναίκα. Εννοείται, ότι τα αντίστοιχα ισχύουν και για εκείνη, στην αντίθετη περίπτωση.

#7. Δεν Βλέπεις Μέλλον στην ΣχέσηΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Με κάποια κορίτσια μπορεί να διασκεδάζεις, να περνάς καλά, αλλά να μην βρίσκεις  κάτι παραπάνω που να μπορεί να σε κρατήσει στην σχέση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν είναι κάτι παραπάνω από μια απλή σχέση και υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, το γεγονός ότι δεν βλέπεις μέλλον μαζί της, μπορεί να είναι ένα σοβαρό θέμα.

Θα πρέπει λοιπόν να αξιολογήσεις αυτήν την διαφορά μεταξύ του πού βρίσκεται η γυναίκα και πού αυτό που θέλεις εσύ από μια σχέση. Το κλειδί και σε αυτή την περίπτωση είναι η επικοινωνία.

Υπάρχουν μερικές συνήθειες που εξαφανίζουν την ερωτική σου ζωή. Μάθε ποιες είναι αυτές στο παρακάτω βίντεο.

#8. Δεν Υπάρχει ΕμπιστοσύνηΔεν είναι απίθανο η σχέση σου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να μην το καταλαβαίνεις καν. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Η εμπιστοσύνη δεν είναι εύκολο πράγματα, ιδιαίτερα όταν ένας από τους δύο έχει κάτι κάτι που δίνει στον άλλον το δικαίωμα να τον αμφισβητεί.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί ακόμη να πηγάζει από εμπειρίες του παρελθόντος. Όπου και αν οφείλεται η λύση είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης με μικρά πρακτικά βήματα.

Φρόντισε να τηρείς τις υποσχέσεις σου, να είσαι ειλικρινής και δείξε ότι διατίθεσαι να μοιραστείς μαζί της προσωπικά ζητήματα.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μια σχέση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να χτίσεις αυτό που θέλεις, ξεκινώντας από εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.