Εισαγωγή στα ανθρώπινα ένστικτα

Εισαγωγή στα ανθρώπινα ένστικτα

Αν δεν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να νιώσει έλξη και να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, είσαι εξ ορισμού στείρος. Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Για να κάνεις απογόνους, δεν αρκεί να είσαι ικανός σεξουαλικά. Πρέπει να θέλει και μια γυναίκα να κάνει σεξ μαζί σου. Η πληρωμένη – πόρνη – δεν πιάνεται. Μπορείς να πληρώσεις μια πόρνη να κάνει σεξ μαζί σου, αλλά όχι και να κάνει παιδί μαζί σου.

Έχω τραβήξει την προσοχή σου; Ωραία. Το πρόβλημα των περισσότερων αντρών είναι διπλό:

1) Φοβούνται να προσεγγίσουν ερωτικά μια γυναίκα που τους αρέσει.

2) Όταν τολμήσουν να την προσεγγίσουν, δεν ξέρουν τι να πούνε και πώς να εκφραστούν και το χάνουν.

Η εξελιγκτική βιολογία, η ανθρωπολογία και η κοινωνική ψυχολογία είναι 3 επιστήμες που απαντούν πολλά ερωτήματα στο θέμα “γιατί η γυναίκα σκέφτεται όπως σκέφτεται”. Στην εισαγωγή στα ανθρώπινα ένστικτα, θα πω πολύ απλά πράγματα. Θα αναλύσω τα ανθρώπινα ένστικτα. Γιατί ο άντρας αισθάνεται άγχος προσέγγισης; Και πώς επιλέγει ταίρι η γυναίκα;

Εισαγωγή στα ανθρώπινα ένστικτα

Ο κόσμος έχει αλλάξει παρα πολύ τα τελευταία 2000 χρόνια. Σίγουρα μερικά πράγματα έχουν μείνει ίδια. Ο ουρανός είναι μπλε, τα δέντρα πράσινα, ο ήλιος κίτρινος. Το περιβάλλον όμως έχει αλλάξει δραματικά. Για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, υπήρξαμε κατά μερικές δεκάδες χιλιάδες σε πληθυσμό. Το 1700 μ.Χ. ήμασταν περισσότεροι από 700.000.000 άνθρωποι πάνω στον πλανήτη Γη. Τώρα είμαστε περίπου 7 δις. Το 2050 θα είμαστε 10 δις. Αυτή η πληθυσμιακή έκρηξη έχει φέρει και τεχνολογική ραγδαία πρόοδο, καθώς και βιολογική. Ζούμε σε μεγαλουπόλεις των εκατομυρίων ανθρώπων ενώ για δεκάδες χιλιάδες χρόνια ζούσαμε σε κοινωνίες / φυλές των 50-300ανθρώπων το πολύ. Και εδώ στηρίζεται η εισαγωγή στα ανθρώπινα ένστικτα.

Ενώ λοιπόν έχουμε εξελιχθεί τόσο πολύ πληθυσμιακά. βιολογικά, τεχνολογικά, τα ένστικτά μας δεν έχουν προλάβει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εξελιχθούν. Ακόμα ανταποκρινόμαστε συναισθηματικά – και επομένως σεξουαλικά – όπως πριν 20.000 χρόνια. Αν λοιπόν σε μια ομάδα 50 ατόμων δεν είσαι ο αρχηγός ή δεν ανήκεις στον κύκλο του αρχηγού, μάλλον δεν κάνεις σεξ.

Στη ζωή ερχόμαστε με 2 βασικούς στόχους:

1. Επιβίωση.

2. Αναπαραγωγή.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε για πάντα – δυστυχώς. Ο μόνος τρόπος λοιπόν να επιμηκύνουμε τη ζωή των γονιδίων μας, είναι η αναπαραγωγή. Το ζευγάρωμα των δύο φύλων, είναι ανταλλαγή αξιών. Η γυναίκα ανταποκρίνεται κατά 80% στην αξία επιβίωσης, στην κοινωνική αξία του άνδρα, στο κοινωνικό στάτους. Ο άντρας ανταποκρίνεται κατά 80% στην αναπαραγωγική αξία της γυναίκας, στην ομορφιά της και στην υγεία της, στο πόσο νέα είναι, για να κάνει υγιή και όμορφα μωρά. Πιο αναλυτικά:

Θέλοντας να εμβαθύνουμε στα ανθρώπινα ένστικτα λοιπόν, να δούμε τι κοιτούσε μια γυναίκα πριν 20.000 χρόνια για να ζευγαρώσει. Σε μια φυλή 50-300 ανθρώπων, η γυναίκα έπρεπε να κοιτάξει πώς θα αυξήσει τις πιθανότητες να επιβιώσει, να ζήσει καλά αυτή και τα παιδιά της. Οπότε έπρεπε να προσέξει ποιος άνδρας στη φυλή ήταν το κυρίαρχο αρσενικό – ή όπως λέμε στα αγγλικά το alpha male – και να ζευγαρώσει μαζί του, καθώς ο άντρας ήταν ο κυνηγός και ο ρόλος της μητέρας ήταν αυτός της μητέρας και της συζύγου.

Ο άντρας λοιπόν που θα την βοηθούσε να επιβιώσει περισσότερο, ήταν ο αρχηγός της φυλής. Τι του έδινε δύναμη; Ο λαός του. Οι άνθρωποι γύρω του. Είχε ισχυρές συμμαχίες. Ο αρχηγός της φυλής ήταν αυτός που πρόσεχε τους δικούς του αλλά και αυτός που όλοι οι δικοί του πρόσεχαν. Θα είχε πάντα φαγητό, θα προστατευόταν καλύτερα και θα είχε μια καλή ζωή. Η γυναίκα λοιπόν ήθελε να ζευγαρώσει με τον αρχηγό της φυλής, ή με κάποιον που ανήκει στον κύκλο του – καθώς η δύναμη του αρχηγού είναι ο κύκλος του και όλοι στον κύκλο του απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τον αρχηγό ως ένα βαθμό.

Η γυναίκα λοιπόν, έχει 3 βασικούς διακόπτες έλξης, που προκύπτουν από τα αρχαιότατα χρόνια.

1) Να είσαι ο αρχηγός της παρέας σου – lead the men, and women will follow (θα ηγηθείς των ανδρών και οι γυναίκες θα ακολουθήσουν)

2) Να είσαι υπερπροστατευτικός με τα δικά σου πρόσωπα

3) Να έχεις γυναίκες στη ζωή σου.

Η γυναίκα ήθελε να βλέπει πέρα του ότι ο άλλος έχει κοινωνικό στάτους – αυτό σημαίνει αρχηγός της φυλής ουσιαστικά – ότι είναι υπερπροστατευτικός με τους δικούς του – άρα θα είναι και με την ίδια –  αλλά και ότι έχει γυναίκες γύρω του που τις φροντίζει. Τίποτα δε θα κάνει μια γυναίκα να νιώσει την περιέργεια να σε γνωρίσει περισσότερο από το να σε δει να είσαι ήδη με μια όμορφη γυναίκα. Της τρελαίνει το μυαλό. Δε χρειάζεται να σε δοκιμάσει, να δει αν είσαι περίεργος ή αν νίωθεις άνετα με μια όμορφη γυναίκα. Της το επιδεικνύεις. Το βλέπει. Αν δει μια όμορφη γυναίκα κοντά σου και την δει να περνάει καλά μαζί σου και να αντιδρά σε αυτά που κάνεις, είναι έτοιμη να σε γνωρίσει.

Γιατί ο άντρας αισθάνεται άγχος προσέγγισης;

Όταν βλέπεις μια όμορφη γυναίκα, αισθάνεσαι έλξη. Θέλεις να πας να της μιλήσεις, αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι. Ο φόβος είναι διπλός.

1) Αν γίνω “ρόμπα”;

Είσαι σε ένα κλαμπ με 500 άτομα, δε σε ξέρει κανένας. Αύριο δε θα σε θυμάται κανένας. Γιατί φοβάσαι μη γίνεις “ρόμπα” λοιπόν; Γιατί τα ένστικτά σου θέλουν να σε προστατεύσουν. Γιατί για δεκάδες χιλιάδεις χρόνια που ζούσαμε σε φυλές των 50-100 ανθρώπων, αν γινόσουν ρόμπα κάνοντας πέσιμο σε μια γυναίκα της φυλής σου, αναπόφευκτα θα το μάθαιναν όλοι στη φυλή σου και επομένως καταδίκαζες τον εαυτό σου να μείνει παρθένος για πάντα και να μην κάνει απογόνους – άρα στον θάνατο!

2) Και αν έχει σχέση;

Και τι έγινε; Θα σου πει ότι έχει σχέση, θα της πεις ΟΚ και θα φύγεις. Και αν είναι μαζί της το “αγόρι” της; Και τι έγινε και πάλι; Θα του πεις συγγνώμη επειδή δεν τον είδες και τελείωσε το θέμα. Για δεκάδες χιλιάδες χρόνια όμως, δεν ήταν τα πράγματα τόσο απλά ούτε τόσο πολιτισμένα. Αν έκανες το λάθος να προσεγγίσεις ερωτικά μια γυναίκα που είχε δεσμό με τον αρχηγό της φυλής, ο αρχηγός της φυλής θα έδινε διαταγή στους ανθρώπους του να σε πάνε στο δάσος και να σου πετάνε πέτρες μέχρι να σε σκοτώσουν.

Τι παρατηρούμε λοιπόν; Ότι και οι 2 λόγοι για τους οποίους φοβόμαστε να προσεγγίσουμε μια γυναίκα σήμερα, ΔΕΝ υφίστανται σήμερα. Όχι τουλάχιστον για κάποιον που μένει σε μεγαλούπολη. Στην επαρχία τα πράγματα είναι και πάλι πιο δύσκολα, αλλά αυτό θα αναλυθεί σε άλλο άρθρο. Και εδώ η εισαγωγή στα ανθρώπινα ένστικτα τελειώνει. Πλησίασε μια γυναίκα. Χαμογέλασέ της. Δείξε άνετος όπως κάποιος που έχει γυναίκες στη ζωή του. Δείξε ικανός να ηγηθείς. Δείξε πόσο υπερπροστατευτικός είσαι με την οικογένειά σου και τους δικούς σου ανθρώπους. Δείξε τέτοια συμπεριφορά και σίγουρα θα ενδιαφερθεί.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.