Μόλις χώρισα – Τώρα τί κάνω;

Χωρισμός και δυσκολίες

Χώρισα! Πως έφτασα εδώ;

Ίσως για πρώτη, ίσως για δέκατη ή ακόμα και για εκατοστή φορά, ήρθε η στιγμή που συνειδητοποίησες ότι η σχέση σου έφτασε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να προχωρήσει παρακάτω.

Ακόμη χειρότερα, δεν είχες αντιληφθεί ότι φτάνει εκεί αλλά η κοπέλα σου το είδε, το αποφάσισε και στο είπε.

Έφτασες σε αυτό το σημείο που πρέπει να μάθεις να λειτουργείς και πάλι αυτόνομα, χωρίς να υπολογίζεις άλλο ένα άτομο και σίγουρα με μοναδικό σημείο αναφοράς μόνο τον εαυτό σου.

Ανάλογα με το διάστημα που έχεις περάσει με την, πλέον πρώην σου, τόσο πιο δύσκολο είναι και το κομμάτι της προσαρμογής, της επαναφοράς στα προηγούμενα δεδομένα σου.

Μία σχέση σίγουρα έχει πολλά καλά, εξάλλου γι’ αυτό επέλεξες να μπεις σε αυτή την διαδικασία εξ’ αρχής. Αφιέρωσες χρόνο, έκανες επένδυση σε συναισθήματα, πίστεψες σε έναν άλλο άνθρωπο και δούλεψες για να το κάνεις να πετύχει.

Και πλέον δεν δουλεύει.

 

Χώρισα. Τώρα τί;

Συνεπώς υπάρχει μία αλληλουχία διαδικασιών που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να “επανενταχθείς” στην κοινωνία των singles.

Εντάξει, το να χωρίσεις, είτε ξαφνικά είτε γιατί το έβλεπες να έρχεται, δεν είναι εύκολη διαδικασία. Ειδικά στην περίπτωση που δεν το επέλεξες, το σοκ μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο.

Ας αφήσουμε τις πρώτες ημέρες που η σφαλιάρα που έφαγες είναι τόσο μεγάλη που έχεις ξεχάσει να φας, να πιεις νερό και να αναπνεύσεις. Αργά η γρήγορα, τα ένστικτα σου θα επικρατήσουν και θα σε υποχρεώσουν να ζήσεις κανονικά.

Αφού γίνει αυτό, πρέπει να ξεκινήσεις να δραστηριοποιείσαι αλλιώς το μόνο που θα κερδίσεις, είναι άπειρο πόνο και μαρτύριο. Το ανθρώπινο μυαλό έχει την τάση να μπλοκάρει και να αποκλείει οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση βιώνει. Γι’ αυτό έχει την τάση να ανασύρει τα θετικά μίας διαδικασίας ή κατάστασης, εξαιρώντας οτιδήποτε αρνητικό, ειδικά σε καταστάσεις παρατεταμένου σοκ και πόνου, όπως σε έναν χωρισμό.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν εσύ επέλεξες να τερματίσεις τη σχέση σου, το μυαλό σου συστηματικά θα ανασύρει και θα σου υπενθυμίζει όλα τα ευχάριστα που έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα. Ταυτόχρονα θάβει όσο πιο βαθιά γίνεται όλες εκείνες τις στιγμές που σου προκάλεσαν πόνο και σύγχυση.     

 

Θλίψη και θυμός
Ίσως βρίσκεσαι σε απόγνωση αλλά λύση υπάρχει

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσέξεις πολύ, καθώς οι περισσότεροι εκεί κάνουν το λάθος της δεύτερης ευκαιρίας. Η ανάγκη σου να πιστέψεις ότι, για όλα αυτά τα καλά που πέρασες, υπάρχει ένας απώτερος σκοπός και ότι μερικές ημέρες είναι αρκετές για να βοηθήσουν στην ωρίμανση και συνειδητοποίηση σου, έτσι ώστε να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη. Όσο κι αν σου περιγράψω τους λόγους για τους οποίους δεν θα δουλέψει αυτό, δεν θα σε πείσω αν δεν το βιώσεις.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι σε τέτοιες καταστάσεις, η γνώμη των τρίτων δεν έχει καμία επίδραση επάνω σου.

Το δεύτερο πράγμα που θα συνειδητοποιήσεις είναι ότι όλον αυτόν τον καιρό που ήσουν απασχολημένος με την σχέση σου, φρόντισες να απομακρύνεις πολλούς γνωστούς και φίλους. Τώρα λοιπόν πρέπει να επανασυνδεθείς με αυτό το δίκτυο ή να δημιουργήσεις ένα νέο. Θα διαπιστώσεις, με τον δύσκολο τρόπο ότι οι φίλοι, παραμένουν φίλοι όσο τους δίνεις την δυνατότητα να σε προσεγγίσουν. Από την στιγμή που απομακρύνθηκες από αυτούς, το ίδιο έκαναν και εκείνοι και μην περιμένεις ότι θα σε υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες όταν ξαναεμφανιστείς.

Εδώ είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις, γιατί πολύ πιθανό να διαπιστώσεις ότι όλοι αυτοί που θεωρούσες φίλους σου είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε ήταν φίλοι της κοπέλας σου, οπότε με τον χωρισμό σας, χώρισες και από αυτούς. Η απομόνωση μπορεί να σε χτυπήσει κατάμουτρα και να σε αποσυντονίσει.

Να θυμάσαι!
Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, απλά το τέλος του μικρόκοσμου που είχες δημιουργήσει όλο αυτόν τον καιρό.

Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να πισωγυρίσεις.

Αντίστοιχα με τον κύκλο των φίλων που έχεις χάσει, έχει εξαλείφει και ο κύκλος με τις πιθανές διαθέσιμες γυναίκες που είχες στη ζωή σου. αυτές που είχαν δείξει ενδιαφέρον κάποτε ή αυτές που πιο παλιά μπαινόβγαιναν στη ζωή σου. Εδώ μάλιστα, είναι πιο αμείλικτη η κατάσταση γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένει κάποια πότε θα θυμηθείς να την πάρεις τηλέφωνο.

Τρίτο σοκ λοιπόν, αφού και αυτός ο κύκλος γνωριμιών έχει κλείσει.

Τι κάνεις λοιπόν σε όλη αυτή την κατάσταση;

Αφού έπνιξες τον πόνο σου στο ποτό ή το φαί ή τα έσπασες όλα, σύνελθε και πάρε μπρος.

 

Διατήρησε τον έλεγχο σου
Οι υπερβολές και η δραματοποίηση δεν θα σε βοηθήσουν

Όσο και αν είναι κλισέ, η ζωή συνεχίζεται είτε σου αρέσει είτε όχι. Ο χρόνος κυλάει και ναι, θεραπεύει φίλε μου.

Φρόντισε τον εαυτό σου λοιπόν. Ξεκίνα να δραστηριοποιείσαι και να συμμετέχεις σε events και καταστάσεις που σου γεμίζουν το χρόνο σου. Βγαίνε όσο πιο συχνά μπορείς από το σπίτι σου και κάνε παρέα με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορείς. Κάνε ότι μπορείς για να μην μείνεις μόνος σου. Αυτές θα είναι οι πιο ευάλωτες στιγμές σου.

Επίσης, απέφυγε αυτούς που βρίσκονται σε παρόμοια συναισθηματική κατάσταση γιατί έτσι θα διπλασιάσεις τον πόνο σου.  

Τέλος, δεν χρειάζεται να σου πω ότι πρέπει να φλερτάρεις όσο περισσότερο μπορείς. Θα σου δώσει μία αίσθηση ισορροπίας και κατεύθυνσης και θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις παρακάτω στη ζωή σου.

Αν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις ή θες απλά κάποιον να σε στηρίξει, τότε πάτα εδώ:

boot-campsΚαλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.