Οι Αρνητικές Σκέψεις σε Τρώνε: Αυτό που Σκέφτεσαι Καθορίζει την Επιτυχία

Οι Αρνητικές Σκέψεις σε Τρώνε: Αυτό που Σκέφτεσαι Καθορίζει την Επιτυχία

Αρνητικές Σκέψεις Και Επιτυχία

Αμέτρητες έρευνες για την επιτυχία έχουν βγει τα τελευταία χρόνια, έρευνες οι οποίες επιδιώκουν να βρουν τη χρυσή τομή και ton πιο άμεσο και σίγουρο δρόμο προς την επιτυχία.

Σίγουρα, υπάρχουν πάρα πολύ παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία και την ευτυχία. Ωστόσο, οι επιστημονική κοινότητα καθώς και οι περισσότεροι άνθρωποι που θα συναντήσεις στις μέρες μας συμφωνούν ότι ο τρόπος σκέψης σου, η νοοτροπία σου αλλά και η κάθε σκέψη που έχεις μέσα στην ημέρα μπορούν να καθορίσουν σε τεράστιο βαθμό το κατά πόσο θα επιτύχεις ή θα αποτύχεις.

Τώρα, όλοι έχουμε αρνητικές σκέψεις οι οποίες, ανάλογα με τη περίοδο που διανύουμε. Και την καθημερινότητά μας, είτε μας τρώνε και μας βασανίζουν κάθε λεπτό της ημέρας, είτε απλά υπάρχουν κάπου στο παρασκήνιο.

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι το σίγουρο.

Οι αρνητικές σου σκέψεις επηρεάζουν τα ποσοστά της επιτυχίας σου σε καθημερινή βάση περισσότερο απ’ όσο νομίζεις και φαντάζεσαι!

Ο μέσος άνθρωπος κάνει 60 με 80 χιλιάδες σκέψεις ημερησίως. Οι περισσότερες από τις οποίες ανακυκλώνονται και είναι οι ίδιες γύρω από τα ίδια θέματα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε περίπου 2500-3300 σκέψεις την ώρα!

Εάν παρατηρήσεις αυτές τις σκέψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνειδητοποιήσεις ότι οι περισσότερες είναι άσχετες, τυχαίες σκέψεις που δεν χρησιμεύουν σε κάτι συγκεκριμένο και δεν σου προσφέρουν κάποιου είδους αξία στη ζωή σου.

Και αυτές οι σκέψεις τρέχουν με εκπληκτική ταχύτητα. Οι περισσότερες είναι λέξεις ή φράσεις που επαναλαμβάνει το μυαλό σου, σχόλια που κάνεις πάνω σε σκέψεις σου ή καταστάσεις, απορίες, ερωτήσεις, απαντήσεις και αφηρημένες σκέψεις.

Το μυαλό μας έχει μάθει να λειτουργεί σαν ένα τραίνο χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, που πετάγεται από τον ένα σταθμό στον άλλον. Εάν δεν το επικεντρώσεις κάπου, τότε το πιο πιθανό είναι να μην φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου.

Μπορούν Οι Σκέψεις Σου Να Δημιουργήσουν Την Πραγματικότητά Σου Και Να Σε Οδηγήσουν Στην Επιτυχία;

επιτυχία

Αρνητικές Σκέψεις Και Επιτυχία

“Όταν αλλάξεις τον τρόπο που κοιτάς τα πράγματα, τα πράγματα που κοιτάς θα αλλάξουν”.

Αυτή η φράση κόλλησε στο μυαλό μου πριν από κάποιους μήνες και μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ πολύ σοβάρα το πώς και πόσο η κάθε μου σκέψη μέσα στην ημέρα επηρεάζει την προσωπική μου ευτυχία, την επιτυχία μου, την υγεία μου και τελικά τη ζωή μου.

Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι, το να περιμένεις τις εξωτερικές συνθήκες να αλλάξουν προκειμένου να αλλάξει η ζωή σου είναι το λιγότερο τρελό. Το θέμα σου ξεκινάει από μέσα σου και όχι από έξω σου.

Το να περιμένεις από τους άλλους να αλλάξουν προκειμένου να γίνεις πιο επιτυχημένος οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία και θα σου αποδείξω το γιατί στις επόμενες προτάσεις.

Η αλλαγή έρχεται πάντα από μέσα, κι όταν λέω από μέσα δεν εννοώ μόνο από τον συναισθηματικό και ψυχικό σου κόσμο. Εννοώ από το μυαλό σου και τις σκέψεις που το αποτελούν.

Οι Σκέψεις Είναι Ενέργεια, Ακριβώς Όπως Και Οτιδήποτε Άλλο.

ανρητικές σκέψεις

Αρνητικές Σκέψεις Και Επιτυχία

Ο εγκέφαλός σου αποτελείται από ένα δίκτυο νευρώνων οι οποίοι αλληλεπιδρούν διαρκώς μεταξύ τους και δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που μια σκέψη περνάει από το μυαλό σου, ακόμα και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

Το ηλεκτρικό αυτό πεδίο είναι πλέον ανιχνεύσιμο με συγκεκριμένο ιατρικό εξοπλισμό. Τα κύματα του εγκεφάλου σου είναι το πλήθος των ηλεκτρικών φορτίων που δημιουργούνται από το νευρικό σου σύστημα.

Έτσι, όχι μόνο ο εγκέφαλός σου, αλλά και ολόκληρο το σώμα σου είναι ένα ηλεκτρικό πεδίο, καθώς όπου υπάρχουν νευρώνες υπάρχει και ηλεκτρισμός και δημιουργείται ενέργεια.

Τα κύματα που εκπέμπει ο εγκέφαλός σου είναι τα ίδια κύματα και βασίζονται στις ίδιες εξισώσεις που υπάρχουν στα σωματίδια, το φώς, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και κυριολεκτικά παντού στο σύμπαν.

Επομένως, οι σκέψεις που παράγεις σχηματίζονται μέσα σε αυτό το ηλεκτρικό πεδίο και αναμειγνύονται με τις ενέργειες ποου εκπέμπουν και δημιουργούν οι υπόλοιποι άνθρωποι, το περιβάλλον σου και τελικά το σύμπαν.

Δεν τα λέω τυχαία όλα αυτά.

Κάθε σκέψη που έχεις δημιουργεί μια συγκεκριμένη δόνηση και ενέργεια η οποία συντονίζεται απόλυτα με το περιβάλλον σου και τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Εάν αυτό που σκεφτείς είναι κάτι θετικό, η ενέργεια του θα αναμειχθεί με τις υπόλοιπες ενέργειες και θα έλξει τη θετική κατάσταση που σκέφτεσαι. Η κατάσταση αυτή θα γίνει η νέα σου πραγματικότητα. Δες το βίντεο του Θέμη σχετικά με το πώς οι αρνητικές σου σκέψεις σε κρατάνε πίσω και σε εμποδίζουν από το να πετύχεις ακόμα και στο φλερτ!

Τι γίνεται όμως με τις αρνητικές σου σκέψεις;

Οι Αρνητικές Σκέψεις Και Επιτυχία : Πώς Την Καθορίζουν;

Δεδομένου ότι αυτό που σκέφτεσαι το ελκύεις στην πραγματικότητά σου, κάθε αρνητική σκέψη έλκει μια αρνητική κατάσταση στη ζωή σου.

Όμως!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των σκέψεών μας λαμβάνει χώρα στο ασυνείδητο κομμάτι του εγκεφάλου μας, με το οποίο εμείς δεν έχουμε επαφή και επικοινωνία και επομένως δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 80% των σκέψεών μας!

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε έλεγχο, συναίσθηση και επιρροή μόνο πάνω στο 20% των σκέψεων που δημιουργούνται στο μυαλό μας.

Φαντάσου τώρα το μικρό αυτό ποσοστό του 20% να είναι μόνο ή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό φόβοι, ενοχικές σκέψεις, αρνητισμός και εγωιστικά, επιζήμια συναισθήματα που δημιουργούν ακόμα χειρότερες σκέψεις.

Το θέμα είναι, τουλάχιστον αυτό το 20% το οποίο μπορούμε γενικά να παρακολουθήσουμε και να δούμε τι σκέφτεται, να παράγει σκέψεις που είναι ωφέλιμες για εμάς και οι οποίες θα δημιουργήσουν την κατάλληλη υψηλή ενέργεια προκειμένου να επιτύχουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Αυτό είναι, ή μάλλον θα πρέπει να είναι από τη στιγμή που ολοκληρώσεις αυτό το άρθρο, το ζητούμενο κάθε στιγμή της ζωής σου.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι πολύ εύκολο όλο αυτό και ότι χρειάζεται εξάσκηση και χρόνο.

Όμως, αξίζει να θυσιάσεις την προσωπική σου επιτυχία λόγω της δυσκολίας του να παρατηρήσεις και να ελέγξεις τις σκέψεις σου;

Η μεγάλη επιτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται από μόνο του. Είναι κάτι που δημιουργείς εσύ κάθε λεπτό της ημέρας με την ενέργεια που δημιουργείς και εκπέμπεις μέσω των σκέψεών σου.

Ηγέτης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika με καλεσμένο τον Κώστα Κατσουράνη και μάθε πώς δημιουργούνται οι πραγματικά επιτυχημένοι ηγέτες.

Κάθε αρνητική σκέψη που έχεις μέσα στην ημέρα δημιουργεί την αντίστοιχη ενέργεια η οποία φέρνει προς το μέρος σου τις αντίστοιχες αρνητικές καταστάσεις.

Για παράδειγμα, έχω έναν φίλο ο οποίος είχε έναν τεράστιο φόβο ότι θα τον ληστέψουν. Το σκεφτόταν τόσο έντονα που είχε αλλάξει όλη την καθημερινότητά του προκειμένου να γλιτώσει αυτήν την κατάσταση.

Το αποτέλεσμα ήταν να τον ληστέψουν στην πραγματικότητα.

Φυσικά, δεν λέω ότι δημιούργησε αποκλειστικά και μόνο με την αρνητική του σκέψη τη ληστεία αυτή. Όπως όμως έχει αποδείξει η επιστήμη και αναφέραμε και παραπάνω, οι αρνητικές του σκέψεις για τη ληστεία ήταν αυτές που ενίσχυσαν και προσέλκυσαν την αρνητική του πραγματικότητα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι να παρατηρείς τις σκέψεις σου.

Ακόμα κι αν δεν μπορείς πάντα να τις επηρεάσεις ή να τις αλλάξεις, αποδέξου το γεγονός ότι είναι δική σου ευθύνη και μόνο.

Δεν φταίνε οι γονείς σου, δεν φταίνε οι φίλοι σου, δεν φταίει η γυναίκα που έχεις δίπλα σου. Δεν φταίει το περιβάλλον σου ούτε η κοινωνία.

Το τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου κάθε λεπτό της ημέρας είναι αυτό που θα δημιουργήσει και την αντίστοιχη πραγματικότητα.

Σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνουν αρνητικές καταστάσεις στη ζωή τους. Το θέμα είναι πώς τις αντιμετωπίζουν και κυρίως, πώς τις αντιλαμβάνονται.

Μόνο εσύ μπορείς λοιπόν να καθορίσεις το μέλλον και την επιτυχία σου. Και όλα ξεκινούν από τις σκέψεις σου.

 

Μάθε πως να τελειοποιήσεις τις ικανότητές σου στο φλερτ εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.