Πώς να Χρησιμοποιήσεις έναν Χωρισμό προς Όφελός σου

Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, ειδικά αν η σχέση σήμαινε πολλά για εσένα. Δες πώς μπορείς να βγεις κερδισμένος παρ' όλα αυτά.

Από την φύση του, ένας χωρισμός είναι ιδιαίτερα δύσκολος κι επίπονος. Ειδικά όταν είναι πρόσφατος ή πολύ έντονος, το να ξεπεράσεις το χωρισμό μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ επίπονη διαδικασία.

Όλοι πονάμε όταν χωρίζουμε. Ακόμα κι αν εμείς ήμασταν αυτοί που δώσαμε το τέλος, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν δύσκολο ή ότι πέρασε και δεν άγγιξε.

Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις το να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα και να χωρίσουμε είναι πολύ πιο επίπονο απ΄ότι να μας χωρίσουν.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να μας ήρθε ξαφνικό. Να μην περιμέναμε ότι η γυναίκα που είχαμε δίπλα μας θα μας αφήσει και θα προχωρήσει παρακάτω, ενώ φαινόταν ότι όλα πήγαιναν καλά.

Είτε ήταν έντονος, είτε ήταν ξαφνικός ή πρόσφατος, σε κάθε περίπτωση συνήθως μετά από έναν χωρισμό αρχίζει ένα στάδιο πένθους. Αναρωτιόμαστε τι κάναμε λάθος, κατηγορούμε τον εαυτό μας, και πιστεύουμε ότι δεν θα βρούμε ποτέ κάτι καλύτερο στην συνέχεια.

Τι κάνουμε λάθος όταν φλερτάρουμε και φτάνουμε στο σημείο να κατηγορούμε συνεχώς τον εαυτό μας.

Το πένθος μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι και χρόνια. Και είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο της εξέλιξής μας ως αρσενικά. Όλοι οι άνθρωποι περνάνε από αυτό το στάδιο.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι να βλέπουμε και τις θετικές πλευρές μιας κατάστασης. Όσο επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά, τόσο πιο δύσκολο είναι να βγούμε από το πένθος και να γνωρίσουμε μια άλλη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά σε έναν χωρισμό. Απλά σου φαίνονται όλα δύσκολα γιατί δεν έχεις φτάσει ακόμα στο σημείο να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι ένας χωρισμός μπορεί τελικά να είναι ωφέλιμος;

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους πιο βασικούς τρόπους που ένας χωρισμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμος για σένα.

#1. Αν Ήταν η Κατάλληλη, θα Ήταν Μαζί σου.Ένας χωρισμός δεν είναι εύκολος, αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου ήταν σημαντικός για εσένα. Δες πώς μπορείς να βγεις κερδισμένος παρ' όλα αυτά.

Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν ήταν η κατάλληλη για εσένα. Ο λόγος εδώ δεν είναι ότι ήταν κακιά ή ότι σου κατέστρεψε την ζωή. Μπορεί απλά να μην ταιριάζατε.

Ο λόγος είναι ότι αν ήταν η κατάλληλη, θα ήταν μαζί σου.

Από την στιγμή όμως που δεν καταλήξατε μαζί, σημαίνει ότι κάποιος λόγος θα υπήρχε- ή ίσως και πολλοί. Όπως και να’ χει, σίγουρα δεν ήταν η κατάλληλη γυναίκα για εσένα.

Με τους κατάλληλους ανθρώπους ξεπερνάμε μαζί τις δυσκολίες. Από την στιγμή που χωρίσατε ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι το πιθανότερο είναι να μην έπρεπε και να μην μπορούσατε να είστε μαζί.

Σκέψου το αλλιώς: αν ήσασταν ακόμα μαζί, το πιθανότερο είναι ότι θα ήσασταν δυστυχισμένοι.

Επίσης, έχεις ποτέ αναρωτηθεί ότι η πραγματικά κατάλληλη γυναίκα για εσένα βρίσκεται ακόμα εκεί έξω; Κι ότι από την στιγμή που χώρισες, αυτό είναι ένα σημάδι για να ψάξει να βρεις κάποια άλλη με την οποία θα χτίσετε αυτό που δεν είχες με την πρώην σου.

Δεν είναι όλα τόσο μαύρα όσο φαίνονται. Πολλές φορές η ζωή μάς φέρνει έτσι τα πράγματα που τελικά κάτι που τώρα φαίνεται Γολγοθάς, αργότερα γίνεται το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη ποτέ !

#2. Αφιέρωσε Λίγο Χρόνο στον Εαυτό σουΈνας χωρισμός δεν είναι εύκολος, αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου ήταν σημαντικός για εσένα. Δες πώς μπορείς να βγεις κερδισμένος παρ' όλα αυτά.

Όταν είμαστε σε μια σχέση, είναι λογικό να αφιερώνουμε πολύ χρόνο και πολύ ενέργεια στην γυναίκα που είμαστε μαζί. Ωστόσο, αυτό πολλές φορές μας στερεί ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας.

Τώρα είναι η ώρα να κάνεις τις δραστηριότητες που πάντα ήθελες. Να ξεκινήσεις εκείνο το χόμπι που δεν προλάβαινες, να βγεις περισσότερο με τους φίλους σου, να αφιερώσεις χρόνο σε δικούς σου ανθρώπους.

Κυρίως, ήρθε η ώρα να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα.

Ο ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μας είναι ίσως ό, τι πιο πολύτιμο έχουμε. Μας δίνει το περιθώριο να σκεφτούμε, να αναρωτηθούμε και να εξελιχθούμε σε όλα τα επίπεδα !

Όταν δεν έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε χρόνο μόνοι μας, καταλήγουμε να βαλτώνουμε, να μένουμε στάσιμοι, και να μην ζούμε την ζωή στο έπακρο.

Επομένως, δες την μοναξιά σου ως ένα δώρο για να εξελιχθείς, να σκεφτείς, να καταλήξεις σε συμπεράσματα, και να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο.

Από αυτήν την σκοπιά, ο χωρισμός είναι ό, τι καλύτερο μπορούσε να σου συμβεί.

#3. Ο Χωρισμός σου Δίνει την Ευκαιρία να Μάθεις από τα Λάθη σουΈνας χωρισμός δεν είναι εύκολος, αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου ήταν σημαντικός για εσένα. Δες πώς μπορείς να βγεις κερδισμένος παρ' όλα αυτά.

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο. Να μάθεις από τα λάθη σου, να μαζέψεις τα κομμάτια σου, να σηκωθείς και να πατήσεις τα πόδια σου.

Και ναι, μπορείς να το κάνεις.

Και όχι, δεν είναι ό, τι χειρότερο σου έχει συμβεί.

Αντιθέτως, όλη αυτή η εμπειρία που μάζεψες από την πρώην σου, από την σχέση σας, και από τον χωρισμό σας, μπορεί να αποδειχθεί πολύ εποικοδομητική για την επόμενη γυναίκα που θα έρθει στην ζωή σου. Και υπάρχει επόμενη γυναίκα. Και θα περάσεις πολύ πιο όμορφα.

Μπορείς να παρακολουθήσεις μια ανδροσυζήτηση πάνω σε όλα αυτά που προαναφέραμε.

Η μόνη προϋπόθεση είναι αυτήν την φορά να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Να έχεις δει αντικειμενικά τι συνέβη και φτάσατε ως τον χωρισμό. Και πως μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά, ώστε η επόμενη σου σχέση να είναι πολύ πιο ποιοτική, υγιής, και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Αν δεν ήσουν με την πρώην σου, κι αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά που σε πλήγωσαν τόσο, δεν θα είχες φτάσει ποτέ στα συμπεράσματα που έχεις την ευκαιρία να φτάσεις τώρα. Τώρα είναι που μπορείς να ανακαλύψεις τον πραγματικό εαυτό σου.

Εκμεταλλεύσου το αυτό, ώστε όταν έρθει η επόμενη γυναίκα στην ζωή σου, να είσαι έτοιμος να ζήσεις αυτό που σου αξίζει !

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μια σχέση μπορεί να είναι πολύ όμορφη, αλλά ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος. Μάθε περισσότερα για το πώς να το διαχειριστείς εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.