Πώς να Δημιουργήσω ένα Καλό Vibe

Πώς να δημιουργήσω ένα καλό vibe

Καλό Vibe : Πως Δημιουργείται;

Τι είναι το vibe; Είναι η ανταλλαγή συναισθημάτων όταν 2 ή περισσότεροι άνθρωποι επικοινωνούν. Συζητάμε και μπορούμε να νιώσουμε αυτό που νιώθουν και οι άλλοι που μιλάνε μαζί μας, με τον τρόπο που μιλάνε, με τον ενθουσιασμό, την ένταση και το πάθος της φωνής τους. Καθώς λοιπόν η παρέα μοιράζεται ένα πλήθος συναισθημάτων ενώ επικοινωνούν μεταξύ τους, αυτό ονομάζεται vibe.

Καθώς ξεκινάς να συζητάς με γυναίκα – με κόσμο γενικότερα – ο σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις ένα καλό vibe, μεταφέροντας θετικά συναισθήματα στο vibe και δείχνοντας υψηλότερη αξία (demonstrating higher value, όπως λένε στη γλώσσα του pickup). Όταν μία παρέα μοιράζεται μαζί σου θετικά συναισθήματα και προσφέρει θετικά στο vibe, σημαίνει ότι σε έχουν δεχτεί στην παρέα τους.

Δες και μάθε 5 τρόπους να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου στο βίντεο παρακάτω.

Αρνητικό Παράδειγμα Vibe:

Κάποιος στην παρέα λέει κάτι προσβλητικό / ρατσιστικό / απαράδεκτο / που δε θα έπρεπε να ειπωθεί. Αμέσως, αυτό σου δημιουργεί ένα άσχημο συναίσθημα. Αυτό το συναίσθημα, συνήθως αποτυπώνεται στο πρόσωπό σου και στις εκφράσεις σου, προκαλώντας και στον ίδιο – συνήθως – ένα συναίσθημα αμηχανίας καθώς θα αποτυπωθεί και στο πρόσωπο όλων των άλλων γύρω του.

Αυτή είναι η έννοια του αρνητικού vibe. Αν κάποιος μπει στην παρέα και μου δείξει το καινούριο του δερμάτινο μπουφάν γεμάτος ενθουσιασμό, μοιράζει θετικό vibe. Αν του πω: “ωραίο είναι αλλά εγώ έχω σπίτι μου ένα πιο ωραίο, καλύτερη μάρκα και πιο ακριβό”, έχω σκοτώσει το vibe.

Έχω δημιουργήσει και πάλι – όπως στο πρώτο παράδειγμα – περίεργα αρνητικά συναισθήματα και έχω δείξει ανασφαλής, οι αντιδράσεις και οι εκφράσεις της παρέας θα με κάνουν να νιώσω αμήχανα και αυτό ΔΕΝ το θέλω!

Το Vibe Είναι Κάτι Αληθινό, Όχι Ιδεατό!

 vibe

Ένας ωραίος τρόπος να παρομοιάσεις τον τρόπο που νιώθεις το καλό vibe, είναι το πινγκ πονγκ ή το τένις. Το vibe είναι ένα συνεχές ping pong ανάμεσα σε 2 ή περισσότερους συνομιλητές, που το μπαλάκι μεταφέρει συναισθήματα μέσω της φωνής, του ενθουσιασμού και των εκφράσεων στο πρόσωπο, της στάσης του σώματος, του βλέμματος και δημιουργεί συναισθήματα ανάλογα.

Από αυτό, γίνεται σαφές ότι για να έχω ένα θετικό vibe, πρέπει να επιδείξω υψηλότερη αξία και να μεταφέρω θετικά συναισθήματα. Είναι επίσης απαραίτητο να μην αντιδρώ υπερβολικά σε αυτά που κάνουν και λένε οι υπόλοιποι.

Όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο, αυτός που αντιδρά πιο έντονα, είναι αυτός που νιώθει αλλά και δίνει την εντύπωση ότι έχει λιγότερη αξία από τους υπόλοιπους.

Η ουσία λοιπόν, είναι να μην επηρεάζεσαι από τα vibes των υπολοίπων, να λειτουργείς σαν φάντασμα που κανένας δεν μπορεί να τον αγγίξει αλλά και ταυτόχρονα να εξωτερικεύεις πολύ θετικά vibes προς τους υπόλοιπους, ώντας ο πυρήνας της παρέας που τραβά τους πάντες προς το μέρος του. Αν αυτό το κάνεις σωστά και δημιουργείς ένα θετικό vibe που έλκει τους πάντες γύρω σου, δεν έχεις ανάγκη από ρουτίνες, έτοιμες ατάκες και ιστορίες.

Τα Στοιχεία Ενός Θετικού Vibe

Όταν μιλάμε για vibing, ποια στοιχεία είναι τα πιο σημαντικά;

 vibe

#1. Skilled Delivery:  

Τονικότητα της φωνής, στάση / γλώσσα σώματος και εκφράσεις προσώπου. Το delivery είναι ο τρόπος που μιλάς και εκφράζεσαι, το performance σου. Σε προηγούμενο άρθρο αναλύθηκε η φωνή και πώς πρέπει αν χρησιμοποιείται. Η γλώσσα σώματος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που δύσκολα αποτυπώνεται μόνο με λέξεις.

#2. Να Είσαι Ο Πυρήνας Της Παρέας Και Το Φάντασμα – Ανεπηρέαστος:

Μία συμπεριφορά που πρέπει να έχεις μόνιμα, που θα βιώνεις εσωτερικά και θα εκφράζεις εξωτερικά.

Δες εδώ ένα βίντεο για το πως να κρατάς ροή και έλξη στην κουβέντα.

#3. Δίνε Value (Αξία):

Τι είναι αξία;. Δες το παρακάτω βίντεο και μάθε τι σημαίνει.

Μαθαίνεις να χρησιμοποιείς τις ικανότητές σου στη συζήτηση για να μοιράζεις θετικά συναισθήματα στο vibe. Αυτός που έχει αξία, μοιράζει!

Προσπάθησε λοιπόν να δημιουργήσεις ένα όμορφο vibe στην παρέα. Μη σκέφτεσαι υπερβολικά τι θα πεις και πώς θα τους φανεί. Διασκέδασε τη στιγμή. Μιλάς με γυναίκες. Μίλα με πάθος και ενθουσιασμό, μην αντιδράς υπερβολικά στους άλλους. Προσπάθησε να είσαι αυτός που προ – δρα και οι άλλοι αντιδρούν στα λόγια σου και στις πράξεις σου. Θα είσαι αυτός που μεταφέρει θετικά συναισθήματα σε όλους και αυτός που θα δίνει Αξία στο vibe και στην παρέα. Δημιούργησε ένα θετικό vibe, και θα δεις πόσο απλοποιούνται όλα τα υπόλοιπα στην συνέχεια.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.