Πώς να Δημιουργείς ένα Άνετο Κλίμα κατά την Διάρκεια μιας Συζήτησης

Άνετο Κλίμα Στη Διάρκεια Μιας Συζήτησης

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν το πόσο ευχάριστη ή δυσάρεστη θα είναι μια συζήτηση. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες επιθυμούν να συναναστρέφονται με θετικά άτομα που τους δημιουργούν θετικά συναισθήματα.

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες παίζουν τεράστιο ρόλο όχι μόνο στο τι λέμε αλλά κυρίως στο πως το λέμε. Δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι ένα βασικό κομμάτι της ανθρώπινης επαφής, το να κάνουμε τους άλλους να νιώθουν άνετα όταν συζητάμε μαζί τους μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους παράγοντες για πετυχημένες σχέσεις.

Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν Μια Συζήτηση;

συζήτηση

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης υπάρχουν πολλά που παίζουν ρόλο στο να δημιουργηθεί ένα άνετο κλίμα και να αισθανθούν οι συνομιλητές σου ότι θέλουν να είναι μέρος αυτής της συνομιλίας.

Ωστόσο, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς το να δημιουργηθεί αυτό το θετικό κλίμα. Αντίθετα, σε μεγάλο βαθμό παίζει ρόλο και ο συνομιλητής μας, καθώς θα πρέπει όλοι να έχετε την ικανότητα να διατηρήσετε τη συζήτηση σε ένα επιθυμητό επίπεδο.

Επιπλέον, διαφορετική συζήτηση θα έχεις με μια γυναίκα και διαφορετική με έναν άντρα.

Επομένως, πριν αναρωτηθούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα άνετο κλίμα κατά τη διάρκεια μιας συναναστροφής πρέπει να εξετάσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συναναστροφή αυτή.

Είναι πολύ λογικό να αγχωνόμαστε, για παράδειγμα, όταν μιλάμε με άτομα που διαθέτουν κύρος, στάτους, ή είναι επαγγελματικά σε ανώτερο επίπεδο από εμάς.

Η ομαδική εργασία και ο ομαδικός διάλογος καθώς και το θετικό κλίμα σε έναν επαγγελματικό χώρο. Παρ’ ότι είναι σημαντικά δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθούν. Καθώς εισάγονται πλέον διαφορετικοί παράγοντες που καθορίζουν το κλίμα της συνομιλίας. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον οι συζητήσεις αλλάζουν. Και ο τρόπος με τον οποίο συναναστρεφόμαστε διαφέρει σε σχέση με ένα φιλικό ή κοινωνικό.

Ωστόσο, ένας άντρας πιστεύω ότι μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό του σε μια συζήτηση και να δημιουργήσει ένα κατάλληλο κλίμα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Θετικό Κλίμα Κατά Τη Διάρκεια Μιας Συζήτησης: Βοηθάει στο να Περάσετε Όλοι Καλύτερα

Ένας άλλος παράγοντας που καθορίζει το κλίμα μιας συζήτησης είναι το επικοινωνιακό επίπεδο το δικό μας και των υπόλοιπων συνομιλητών μας. Πολλές φορές οι συνάνθρωποί μας δεν είναι επικοινωνιακά στο ίδιο επίπεδο με εμάς ή δεν είμαστε εμείς στο ίδιο επίπεδο με αυτούς.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα άβολο κλίμα στο οποίο κάποιος ή κάποιοι δεν νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους, ντρέπονται και δεν συμμετέχουν τόσο.

Το ζητούμενο είναι σε κάθε συζήτηση να μεταφέρουμε και τις προσωπικές μας εμπειρίες, αρχές και αξίες και να μην φοβόμαστε να εκφραστούμε. Τελικά, όλα τα μέλη της συζήτησης επηρεάζουν το κλίμα της συγκεκριμένης συναναστροφής.

Ένας κύριος λόγος που αποφεύγουμε να εκφραστούμε είναι ότι φοβόμαστε την απόρριψη. Ο Θέμης εξηγεί πώς να χτίσεις το δικό σου πλάνο σωστής προσέγγισης.

Πώς Μπορείς Να Δημιουργήσεις Ένα Άνετο Κλίμα Κατά Τη Διάρκεια Μιας Συζήτησης;

Καταρχάς, από τις πιο σημαντικές αρχές για να δημιουργήσεις μια ευχάριστη ατμόσφαιρα είναι να νιώθεις ευχάριστα εσύ. Όσο πιο άνετα νιώθεις εσύ με τον εαυτό  σου και την κατάσταση την δεδομένη στιγμή τόσο πιο άνετα θα νιώθουν και οι γύρω σου.

Τα συναισθήματα που δημιουργούμε στους άλλους είναι συνήθως αυτά που νιώθουμε εμείς. Αν για κάποιο λόγο νιώθεις άγχος, στρες, νευρικότητα ή γενικότερα αισθάνεσαι άβολα γίνεται άβολο και το κλίμα γύρω σου.

Ίσως δεν είναι πάντα εύκολο να χαλαρώσεις σε όλες τις συνθήκες αλλά υπάρχει λύση για αυτό: εκφράσου.

Όσο περισσότερο συμμετέχεις στη συζήτηση και εκφράζεις τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου τόσο περισσότερο θα δείχνεις άνετος και θα νιώθεις ότι προσφέρεις στη συναναστροφή σου με τα άλλα άτομα.

Η κοινωνικότητα είναι βασική ικανότητα του να μπορείς να δημιουργήσεις ένα άνετο κλίμα και να φλερτάρεις πετυχημένα. Τι συμβαίνει όμως εάν είσαι κοινωνικός αλλά δεν φλερτάρεις; Δες το παρακάτω βίντεο για το πως βρίσκεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Η νευρικότητα πολλές φορές φεύγει όταν εκτονώνεται μέσω του διαλόγου. Επομένως, αντί να κρατάς τις απόψεις σου για τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου καταπιεσμένα, μίλα ανοιχτά και πες αυτό που σκέφτεσαι. Γίνε ενεργό μέρος της συζήτησης και θα δεις πόσο όμορφα θα ανταποκριθούν οι άλλοι σε αυτό.

Αυτό αυτόματα θα απελευθερώσει και όσους αισθάνονται άβολα ή ντρέπονται όπως εσύ. Μόλις δουν ότι κάποιος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και σπάει τη σιωπή του θα αρχίσουν να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο.

Επιπλέον, οι θετικές συζητήσεις προκαλούν θετικά συναισθήματα. Και τα θετικά συναισθήματα προκαλούν θετικό κλίμα.

Τι εννοώ;

Σταμάτα να μιλάς στους άλλους για τα προβλήματά σου και να φέρνεις στο προσκήνιο αρνητικές καταστάσεις. Αντίθετα, επικεντρώσου σε θετικά πράγματα κι ανέφερε ευχάριστες καταστάσεις και σκέψεις. Σε όλους αρέσει να μοιράζονται θετικά πράγματα αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να είναι μέρος αρνητικών καταστάσεων και να συναναστρέφεται με αρνητικούς ανθρώπους.

Αρκετό αρνητισμό έχουμε στη ζωή μας έτσι κι αλλιώς. Οι άνθρωποι έλκονται από εκείνους που τους δημιουργούν θετικά συναισθήματα και θετική εικόνα για τον εαυτό τους.

Επομένως, κάτι εξίσου σημαντικό είναι το να αποφεύγεις να κρίνεις τους συνομιλητές σου και να τους διακόπτεις. Και οι δύο συμπεριφορές αυτές είναι μειωτικές και δείχνουν ότι έχεις ανασφάλειες και χαμηλή αξία.

Ουσιαστικά, από τους πιο αποδοτικούς τρόπους για να δημιουργήσεις ένα άνετο κλίμα σε μια συζήτηση είναι να εισάγεις αξία. Να βοηθήσεις τους συνομιλητές σου να νιώσουν άνετα, να προσφέρουν κι εκείνοι στη συζήτηση, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να γελάσουν και να φύγουν πιο χαρούμενοι απ’ ότι ήρθαν.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να βοηθήσεις στο καλό κλίμα μιας συζήτησης, δες εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.