Πώς να Είσαι πιο Κοινωνικός στο Πρωτοχρονιάτικο Πάρτι

Η Πρωτοχρονιά είναι μόλις λίγες ώρες μακρυά και ίσως να ανησυχείς ακόμα για το αν θα καταφέρεις αυτή τη φορά να γνωρίσεις κόσμο. Μάθε περισσότερα!

Πως Να Είσαι Πιο Κονωνικός

Οι μέρες που διανύουμε είναι οι τελευταίες για το 2018 και πλησιάζουμε μέρα με την μέρα προς το πρωτοχρονιάτικο πάρτι που θα σηματοδοτήσει την άφιξη του νέου έτους. Αν θέλεις να είσαι πιο κοινωνικός στα πάρτι που θα βρεθείς αυτή την πρωτοχρονιά μπορείς να εφαρμόσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι, είναι άνθρωποι που προτιμούν να ηρεμούν περνώντας το χρόνο τους μόνοι ή με μια ήσυχη παρέα φίλων. Αν είσαι τέτοιος άνθρωπος, ένα πάρτι μπορεί να μην είναι ο φυσικός σου χώρος και να αισθάνεσαι άβολα.

#1. Πως Να Είσαι Πιο Κοινωνικός :Βάλε Έναν Στόχο Για Την Έξοδο Σου

τι να κάνεις για να είσαι πιο κοινωνικός στα πάρτυ

Αν έχεις έναν ξεκάθαρο στόχο, διευκολύνεις πολύ την κατάσταση. Θέλεις να πας σε ένα πάρτι, για να γνωρίσεις γυναίκες; Για να δεις τους φίλους σου; Για να επεκτείνεις το κοινωνικό σου δίκτυο;

Δώσε αξία στην κοινωνικοποίηση σου. Ένας στόχος θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο κοινωνικός, όντας επικεντρωμένος σε αυτό που θέλεις να επιτύχεις.

Μέρος του προβλήματος  που έχουν οι εσωστρεφείς στις κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι το ότι δέχονται καταιγισμό από εξωτερικά ερεθίσματα. Δίνοντας στον εαυτό σου έναν συγκεκριμένο σκοπό, γεμίζεις τον εγκέφαλο σου και έτσι δεν σε απασχολούν πράγματα, όπως η φασαρία, η δυνατή μουσική ή τα πολλά φώτα.

#2. Βρες Ελεύθερο Χρόνο Πριν Και Μετά Την Έξοδο

Μια βασική διαφορά μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών ατόμων είναι  ότι οι εσωστρεφείς επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους  με το να μένουν μόνοι, τη στιγμή που οι εξωστρεφείς τείνουν να ευχαριστιούνται όντας μέσα στο πλήθος.

Αν δεν είσαι πολύ κοινωνικός, ο πολύς κόσμος που θα συναντήσεις στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, μπορεί να σε κουράσει. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίσεις ώστε να φτάσεις στο πάρτι ξεκούραστος.

Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο του, προτού ξεκινήσεις τον δρόμο για το πάρτι. Κάνε κάτι που σε χαλαρώνει, δες μια σειρά, διάβασε ένα βιβλίο ή άκουσε την αγαπημένη σου μουσική.

Μετά το πάρτι, ίσως χρειαστείς και πάλι λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, για να επαναφέρεις ξανά τα επίπεδα της ενέργειας σου.

#3. Βρες Ένα Σημείο Για Να Κάνεις Ένα Διάλειμμα

Η χαλάρωση πριν το πάρτι θα σε βοηθήσει να γίνεις ποιο κοινωνικός.

Όμως ακόμη και κατά την διάρκεια αυτού μπορεί να αισθανθείς ότι αδειάζεις από ενέργεια. Σε αυτή την περίπτωση, μην διστάσεις να βρεις ένα σημείο με ησυχία, για να χαλαρώσεις για λίγο, προτού επανέλθεις.

Στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, ίσως βρεις ενδιαφέρουσες γυναίκες. Υπάρχει όμως και η περίπτωση που ενώ είσαι αρκετά κοινωνικός, δυσκολεύεσαι να φλερτάρεις. Μάθε πώς διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που ακολουθεί.

#4. Πως Να Είσαι Πιο Κοινωνικός : Χρησιμοποίησε Την Παρέα Σου Για Να Κάνεις Νέες Γνωριμίες

Στο πάρτι που θα βρεθείς, σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που ήδη γνωρίζεις.

Εάν δυσκολεύεσαι να μιλήσεις με καινούριους ανθρώπους, ένας φίλος μπορεί να σε βοηθήσει, ανοίγοντας την συζήτηση  με κάποιον που δεν γνωρίζεις. Έτσι θα σου δώσει την ευκαιρία να μιλήσεις και εσύ.

Δεν χρειάζεται να περάσεις όλη τη βραδιά μιλώντας με ανθρώπους που γνωρίζεις ήδη (ίσως και να θέλεις, αλλά αν έχεις σκοπό να γίνεις πιο κοινωνικός, αυτό δεν είναι χρήσιμο).

Μπορείς λοιπόν να εισχωρήσεις σε καινούριες παρέες, όταν γνωρίζεις έστω και ένα άτομο από αυτές.

Αν θελήσεις να φλερτάρεις μια γυναίκα στην ίδια παρέα, δες εδώ το σχετικό βίντεο.

#5. Η Χαλαρή Κουβέντα Είναι Μέρος Της Ζώης

πως να είσαι πιο κοινωνικός στα πάρτυ

Δεν θα γίνεις πιο κοινωνικός, αν δεν παραδεχθείς ότι η χαλαρή, συχνά χωρίς νόημα, κουβέντα είναι απαραίτητη.

Μια φιλοσοφική κουβέντα, με υψηλά νοήματα, έχει σαφώς μεγάλο ενδιαφέρον, όμως το πρωτοχρονιάτικο πάρτι μπορεί να μην είναι το κατάλληλο μέρος για τέτοιες αναζητήσεις, όταν θέλεις να γνωρίσεις κόσμο.

Η χαλαρή κουβέντα, από την άλλη, είναι ο δρόμος που θα σε οδηγήσει στο κοινό έδαφος. Με τι ασχολείσαι, πού μένεις, ποιοι είναι οι γνωστοί σου  και τι γνώμη έχεις για τα ποτά ή το φαγητό στο πάρτι και άλλες παρεμφερείς ερωτήσεις, θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο κοινωνικός και να βρεις κοινό έδαφος με καινούριους ανθρώπους.

#6. Οι Άνθρωποι Ενδιαφέρονται Να Σε Γνωρίσουν

Αν είσαι εσωστρεφής τύπος, ίσως σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά και δεν θέλουν να σε γνωρίσουν.

Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει τις περισσότερες φορές. Είναι προτιμότερο να έχεις στο μυαλό σου την νοοτροπία ότι οι άλλοι καλεσμένοι του πάρτι, θα είναι εκεί για να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν καλά, όπως ακριβώς και εσύ και ότι ενδιαφέρονται να σε γνωρίσουν, όπως και εσύ ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις αυτούς.

Ό,τι δώσεις σε ένα πάρτι, αυτό θα πάρεις. Ίσως χρειαστεί να μιλήσεις με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις , αλλά κάνοντας την προσπάθεια αυτή, έχεις διανύσει τον μισό δρόμο.

Θα εκπλαγείς με τον τρόπο που αντιδρούν οι άνθρωποι σε αυτό. Και αν όχι, τότε και πάλι δεν είναι δικό σου το λάθος, αφού έκανες την προσπάθεια σου!

Οι υποθέσεις και τα σενάρια στο μυαλό σου μπορεί να σε επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Δες τι ακριβώς συμβαίνει στο παρακάτω βίντεο.

#7. Μην Δίνεις Μεγάλη Σημασία Στο Πόσο Κοινωνικός Είσαι (ή Δεν Είσαι)

Τα πάρτι είναι απλά ένας τρόπος συνάντησης και κοινωνικοποίησης. Για τον μέσο άνθρωπο είναι περιστασιακά. Ειδικά το πρωτοχρονιάτικο πάρτι συμβαίνει μόνο μια φορά.

Μπορεί να διασκεδάζεις σε ένα πάρτι, δεν είναι όμως το μόνο μέρος για να γίνεις κοινωνικός.

Εάν θεωρείς σημαντικό να μπορέσεις να αναμειχθείς με τους άλλους ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο σε αυτό.

Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να αναλογιστείς ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή από αυτό και ότι πολλοί άνθρωποι έχουν υπέροχη κοινωνική ζωή, ακόμη κι αν τα πάρτι δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Μπορεί να έχεις μέσα σου το αίσθημα ότι πρέπει να περάσεις μια τρελή βραδιά και να είσαι υπερβολικά κοινωνικός, όμως δεν είναι πάντα αυτό το ζητούμενο.

Πρέπει να είσαι χαλαρός, ώστε να είσαι αβίαστα κοινωνικός. Μην δίνεις τόση πολλή σημασία. Πέρασε καλά, κουβέντιασε με τους φίλους σου, πιες ένα ποτό και μην εξαρτάσαι από το πόσες καινούριες γνωριμίες θα κάνεις.

#8. Ξεπέρασε Την Νευρικότητα Και Μίλησε Σε Κόσμο

Δεν υπάρχει εγγυημένος μαγικός τρόπος που θα εξαφανίσει την νευρικότητα σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι χαλαρός. Μερικές επιπλέον στρατηγικές, αν θέλεις να γίνεις πιο κοινωνικός, είναι να πας “ζεστός” στο πάρτι.

γνώρισε κόσμο σε πάρτυ

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, βγες με φίλους, πιάσε κουβέντα με αγνώστους, όπως κάποιον υπάλληλο ταμείου ή κάποιον άνθρωπο στον δρόμο.

Προσπάθησε να κρατήσεις αυτόν τον ρυθμό και κατά την διάρκεια του πάρτι. Προσέγγισε ανθρώπους που σου δημιουργούν λιγότερο άγχος. Μια καλή τακτική είναι να ξεκινήσεις μιλώντας σε κάποιον που δείχνει να είναι σε μια περισσότερη άβολη κατάσταση σε σχέση με εσένα.

Γενικώς υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στο ζήτημα. Κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν πιο εύκολο και  να βουτήξουν κατευθείαν στα βαθιά και να κοινωνικοποιηθούν πριν να έχουν χρόνο να το σκεφτούν πάρα πολύ. Κάποιοι άλλοι θέλουν το χρόνο τους για να εγκλιματιστούν με τους υπόλοιπους και δίνουν χρόνο στον εαυτό τους να ηρεμήσουν και να ανασυνταχθούν.

Βρες την δική σου στρατηγική.

#9. Πότε Να Πας Στο Πάρτι

Η κατάλληλη χρονική στιγμή για αν εμφανιστείς στο πάρτι θα παίξει ρόλο, αν θέλεις να είσαι πιο κοινωνικός. Μπορεί να σου φανεί πιο εύκολο να φθάσεις νωρίτερα, καθώς θα είναι ευκολότερο να μιλήσεις πιο άνετα σε μικρότερες, πιο διαχειρίσιμες παρέες.

Από την άλλη, υπάρχει και η επιλογή να φτάσεις αργότερα. Έτσι, θα βρεις ήδη σχηματισμένες πολλές ενδιαφέρουσες παρέες.

Όπως και να χει,  υπάρχουν πάντα δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και η στρατηγική που θα επιλέξεις για να γίνεις πιο κοινωνικός είναι δική σου επιλογή.

άνε αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και μην ξεχνάς ότι το κυριότερο είναι να περάσεις ευχάριστα.

Δεν είσαι αρκετά κοινωνικός και αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι βοήθεια. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.