11 Σκληροί Κανόνες για Επιτυχία!

Η επιτυχία σε ό,τι κάνεις είναι μεγάλο πράγμα και, όπως όλα τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή, δεν είναι εύκολο να το αποκτήσεις. Τσέκαρε τους 11 κανόνες!

Μάθε Τους Κανόνες Για Επιτυχία

Η αλήθεια είναι πως όλοι θέλουμε την επιτυχία. Απλά την θέλουμε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Έτσι όπως μας βολεύει ή έτσι όπως την φανταζόμαστε.

Συνήθως δηλαδή βλέπουμε κάποιον επιτυχημένο, όπου ουσιαστικά είναι το τελικό αποτέλεσμα και ως βάση φανταζόμαστε πως με την πρώτη προσπάθεια για επιτυχία θα έχουμε στιγμιαία και το τελικό αποτέλεσμα που φανταστήκαμε.

Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική.

#1. Η Επιτυχία Είναι Εμμονή

κανόνες για επιτυχία

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις επιτυχία υψηλού επιπέδου χωρίς να αποκτήσεις εμμονή με αυτό που ασχολείσαι, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, αν κάτι δεν σου γίνει εμμονή δεν θα κάνεις ότι χρειαστεί για να πετύχει το εγχείρημα σου. Και αυτό γιατί θα απαιτηθούν θυσίες που αν δεν το θέλεις υπερβολικά, δεν θα το κάνεις.

Η εμμονή θα σε σπρώξει να δοκιμάζεις συνεχώς νέους τρόπους προσέγγισης και βελτίωση, δύο παράγοντες καθοριστικοί για επιτυχία.

Θέσε στόχους. Δες περισσότερα εδώ, στο σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

#2. Δεν Υπάρχει Επιτυχία Χωρίς Ατελείωτη Δουλειά

Κανείς δεν θέλει να λιώνει όλη μέρα στην δουλειά. Ειδικά τις στιγμές που δεν θέλει να δουλεύει.

Όμως θα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ σκληρά όταν δεν το θέλεις, γιατί αυτό που διαχωρίζει τους πετυχημένους από τους υπόλοιπους.

Ή αλλιώς ”Σκάσε και κολύμπα”…

#3. Στην Αρχή Δεν Υπάρχει Ξεκούραση

Συνήθως όταν θέλουμε να φτάσουμε την επιτυχία σκεφτόμαστε την πότε θα ξεκουραστούμε αντί να σκεφτόμαστε αν μπορούμε να δουλέψουμε περισσότερο για να καταφέρουμε περισσότερα.

Θα υπάρξει καιρός όπου η ξεκούραση δεν θα είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτό είναι όχι μόνο φυσιολογικό αλλά και κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτούμε.

Είναι όμως απαραίτητο.

#4. Κανόνες Για Επιτυχία : Οι Απαιτήσεις Δεν Μειώνονται

Δεν θα γίνει πιο εύκολο όταν έρθει η επιτυχία οποιασδήποτε μορφής.

Αντιθέτως, ο απαιτήσεις και οι ευθύνες θα αυξηθούν και αυτός είναι ο φυσιολογικός ρυθμός που δημιουργεί η επιτυχία.

Με την επιτυχία έρχονται νέες συνθήκες, νέοι άνθρωποι και ανοίγονται νέο ορίζοντες που χρειάζονται καλύτερα φίλτρα διαχείρισης.

#5. Όλα Έχουν Να Κάνουν Με Την Πρόοδο

κανόνες για επιτυχία

Χωρίς πρόοδο και βασικά χωρίς τον τρόπο σκέψης συνεχούς βελτίωσης, η επιτυχία που μπορεί να έρθει είναι πολύ πιθανό να είναι ένα πυροτέχνημα που ήρθε, έλαμψε και έφυγε.

Η σταθερή πρόοδος και βελτίωση είναι κλειδί για μακροχρόνια επιτυχία.

#6. Η Επιτυχία Είναι Απλή

Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παράδοξα.

Γνωρίζουμε πως για την επιτυχία χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια και ατελείωτες δοκιμές. Όμως όχι, θέλουμε την μοναδική συμβουλή και το μαγικό φασόλι, που θα το εφαρμόσουμε μια φορά και όλα θα δουλέψουν ρολόι και άψογα και εννοείται πως δεν θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι παραπάνω ποτέ ξανά.

#7. Κανόνες Για Επιτυχία : Ζήσε Σαν Σπαρτιάτης Σήμερα Για Να Ζεις Άνετα Αύριο

Όταν έρθει η επιτυχία, και ειδικότερα η οικονομική, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να καλύψουμε βασικές ανάγκες και έξοδα και στην συνέχεια να ξοδέψουμε κα σε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και τόσο.

Και αυτό δεν είναι έξοδο αλλά σπατάλη. Και υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Πρώτα μαζεύεις και μετά χαίρεσαι αυτά που κέρδισες με αίμα και ιδρώτα. Αν πας να ζήσεις την μεγάλη ζωή γρήγορα, θα φτάσεις στο σημείο να ξοδεύεις περισσότερα από όσα βγάζεις.

#8. Τα Χρονοδιαγράμματα Δημιουργούν Αποτέλεσμα

Για τα deadlines σίγουρα θα έχεις ξαναδιαβάσει.

Είναι σημαντικά. Και είναι σημαντικά γιατί φανερώνουν επίπεδα παραγωγικότητας και τι είσαι πραγματικά ικανός να κάνεις στο χρονικό διάστημα που σου δόθηκε ή αποφάσισες να θέσεις.

Τα χρονοδιαγράμματα δημιουργούν πλάνο που στηρίζεται σε κάποιο όραμα και καθορίζουν την οργάνωση οποιουδήποτε κύκλου συνεργασίας και αποδοτικότητας.

#9. Η Προσωπική Ζωή Θα Μπει Σε Δεύτερη Μοίρα

Σκληρή θυσία. Πολύ σκληρή όμως η επιτυχία είναι απαιτητική και πάντα θα είναι.

Δεν γίνεται να έχουμε όλα σε υψηλό επίπεδο. Όταν σε κάποιον τομέα παίζεις σε υψηλό επίπεδο, κάποιος άλλος θα λειτουργεί σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Δεν γίνεται πρακτικά να τα δίνεις όλα και όλους τους τομείς.

Ακόμα και αν μπει σε δεύτερη μοίρα, τσέκαρε τι πρέπει να προσέξεις όταν θα φλερτάρεις.

#10. Να Μελετάς Συνεχώς

Είναι τρομερά σημαντικό να παίρνεις ποικίλα ερεθίσματα από διαφορετικές πηγές. Όχι μόνο μαθαίνεις νέες γνώσεις αλλά οι νέες πληροφορίες εξάπτουν την φαντασία σου για δημιουργία και αλλαγές.

#11. Κανόνες Για Επιτυχία : Χωρίς Πειθαρχία Θα Έρθει Η Παραίτηση

αν δεν πετύχεις

Το εργασιακό ήθος και η πειθαρχία θα είναι τα στηρίγματα σου όταν δεν θα έχεις όρεξη να συνεχίσεις, είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω έλλειψης κινήτρου ή γιατί τα αποτελέσματα που θέλεις δεν έρχονται όπως θα ήθελες ή όταν θα ήθελες.

Η πειθαρχία να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που χρειάζεται είναι αυτό που θα σε κρατήσει μακριά από την παραίτηση.

Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι εύκολος. Θα χρειαστεί να βάλεις κανόνες και να τους ακολουθήσεις. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.