Αυτοσεβασμός: Γιατί Είναι ο Ακρογωνιαίος Λίθος στο Φλερτ

Ο αυτοσεβασμός όταν φλερτάρεις είναι καθοριστικός. Διάβασε πως μπορείς να τον κερδίσεις ή να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αυτοσεβασμός Στο Φλερτ

Το να μάθεις να φλερτάρεις και να είσαι πετυχημένος στο φλερτ, ξεκινά από την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου αλλά και από το πόσο αγαπάς τον εαυτό σου.

Ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανότερο μια γυναίκα να έλκεται από έναν άντρα με αυτοπεποίθηθση, παρά από ένα λιγότερο δυναμικό άντρα, οπότε έχεις να σκεφτείς πολλά πράγματα καθώς διαβάζεις το σημερινό άρθρο.

Οι περισσότεροι άνδρες σκέφτονται πως τους λείπει η αυτοπεποίθηση επειδή τους λείπει η έξυπνη ατάκα στην αρχή και γενικότερα η ετοιμολογία.

Σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις πώς να σταθείς και να μιλήσεις, πώς πρέπει να κλιμακώσεις τη γνωριμία και να ανταποκριθείς σε ένα φλερτ με μία γυναίκα που σου αρέσει.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό.

Περισσότερος Αυτοσεβασμός Στο Φλερτ:

Πώς Να Τον Αποκτήσεις


αυτοσεβασμός

Η αυτοεκτίμησή σου, εξαρτάται σίγουρα και από την αυτοπεποίθηση που έχεις. Ένα κομμάτι της αυτοπεποίθησης πηγάζει σίγουρα από την εξωτερική σου εμφάνιση.

#1. Φλερτ Και Εμφάνιση

Οπότε, ναι, καλό είναι να ξεκινήσεις ένα είδος γυμναστικής που σου αρέσει. Όχι γυμναστήριο απαραίτητα. Θα αρχίσεις να δείχνεις πιο ελκυστικός. Το σώμα σου θα δείχνει πιο γυμνασμένο.

Αυτό, αναπάντεχα οδηγεί στο να νιώθεις πιο όμορφα για τον εαυτό σου. Ακόμα καλύτερα, μάλιστα, πριν από μία βραδινή έξοδο για ραντεβού ή ποτό και φλερτ /κοινωνικοποίηση, κάνε τη γυμναστική σου.

Θα δεις ότι η διάθεσή σου θα είναι στα ύψη καθώς θα ετοιμάζεσαι για να βγεις.

#2. Εσωτερική Δύναμη Αυτοπεποίθησης Και Φλερτ

αυτοπεποίθηση στο φλερτ

Κλισέ ατάκα, αλλά μερικές φορές τα κλισέ λένε την αλήθεια: Αν δεν βλέπεις εσύ τον εαυτό σου ως κάτι σπουδαίο, πώς θα το δει κάποιος άλλος; Όλοι έχουμε ελαττώματα, σίγουρα. Ωστόσο κάποιος που έχει αυτοπεποίθηση, δεν επιτρέπει στον εαυτό του να επηρεαστεί από τα ελαττώματά του.

Τι σκέφτεται συνήθως ένας άνδρας που δεν έχει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση;

 1. Δεν είμαι ελκυστικός.
 2. Ντρέπομαι εύκολα / αγχώνομαι όταν φλερτάρω.
 3. Δεν το «έχω» με τις γυναίκες ούτε θα το έχω ποτέ. Δε μαθαίνεται.
 4. Σιγά μη θέλει ΑΥΤΗ, ΕΜΕΝΑ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ που κρατούν έναν άνδρα «καθηλωμένο» και τον εμποδίζουν από το φλερτ με μία γυναίκα που του αρέσει. Αποτέλεσμα: στασιμότητα.

Ο φόβος πως δεν θα της αρέσεις είναι αρκετά συνηθισμένος, όπως και τα υπόλοιπα λάθη που κάνεις και δεν δημιουργείς έλξη, όπως θα σου αναλύσει ο Χρήστος πααρκάτω.

#3. Αισιοδοξία Στο Φλερτ

Κάνε θετικές σκέψεις. Οι περισσότεροι άνδρες θα σκέφτονται αυτά που τους λείπουν. Θα σκέφτονται τα μειονεκτήματά τους και θα στενοχωριούνται ή θα αποθαρρύνονται. Δε φαντάζεσαι πόσο θα σε βοηθήσει η αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σε αυτό το κομμάτι.

Σταμάτα να σκέφτεσαι τι δε σου αρέσει στον εαυτό σου και άρχισε να σκέφτεσαι τι ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ να δεις στον εαυτό σου.

Είχα ένα ραντεβού χτες με κάποιον αναγνώστη μας. Τον ρωτούσα διαρκώς τι θέλει να δει διαφορετικό στον εαυτό του, πώς φαντάζεται πετυχημένο τον εαυτό του στο φλερτ με τις γυναίκες αλλά διαρκώς μου έλεγε τι τον ενοχλεί στο πώς είναι ήδη. Όχι το πώς θα ήθελε να είναι.

 • Είμαι ντροπαλός.
 • Δεν έχω πολλές παρέες, οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν παντρευτεί.
 • Αγχώνομαι και κολλάω όταν η κοπέλα μου αρέσει πολύ.
 • Δεν ξέρω πώς να δημιουργήσω έλξη.
 • Έχω αποτύχει αρκετές φορές.

Αυτός ο τρόπος σκέψης και έκφρασης, θα σου κάνει τη ζωή υπερβολικά δύσκολη. Δοκίμασε αυτό για αλλαγή:

 • Θέλω να γίνω πιο εξωστρεφής και πιο κοινωνικός.
 • Θέλω να νιώθω πιο άνετος όταν μιλάω με κοπέλα που μου αρέσει πολύ.
 • Χρειάζομαι νέες παρέες με άνδρες με παρόμοιες ανησυχίες.
 • Θέλω να μάθω να δημιουργώ έλξη σε μία κοπέλα που μου αρέσει.
 • Θέλω να αυξήσω κατακόρυφα τις επιτυχίες μου.

Πιστεύω βλέπεις τη διαφορά, καθώς διαβάζεις τον έναν τρόπο και τον άλλο.

Όσο περισσότερο σκέφτεσαι τι σου λείπει, ο φόβος απόρριψης θα σε ακολουθεί παντού. Δες πως να αλλάξεις τρόπο σκέψης στο πααρκάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

Ήρθε Η Ώρα να Συγκεντρωθείς Στο Παρόν Και Στο Μέλλον
φλερτ

Ας πούμε ότι στο παρελθόν είχες μία μεγάλη σοβαρή σχέση. Ήσουν ερωτευμένος και πίστευες ότι βρήκες το ταίρι σου με το οποίο θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου. Ξαφνικά, μαθαίνεις ότι σε απατά και ο κόσμος σου καταρρέει.

Εκείνη τη στιγμή, πέρα από το ότι νιώθεις άσχημα και συνειδητοποιείς πως η ζωή που ζεις μέχρι τώρα και περίμενες να ζήσεις εξαφανίζεται από τον χάρτη (εκτός αν κάνεις το μοιραίο λάθος να την συγχωρέσεις που σε απάτησε) η αυτοεκτίμησή σου κινδυνεύει να πέσει στα πατώματα.

Είναι φυσιολογικό να συμβεί αυτό. Δεν έχω υπάρξει θύμα τέτοιας κατάστασης ποτέ, αλλά πιστεύω πως έτσι θα ένιωθα και εγώ σε μία τέτοια περίπτωση. Κάπως έτσι καταστρέφεται όμως ο αυτοσεβασμός στο φλερτ.

Καθώς κάποια στιγμή θα αποφασίσεις να επιστρέψεις στην ενεργό δράση και να ξεκινήσεις κάποιες νέες γνωριμίες, πιθανόν να αρχίσουν οι ανασφάλειές σου να σε χτυπάνε.

 • Δεν είμαι αρκετός.
 • Η πρώην μου δε με σεβάστηκε, δε θα με σεβαστεί ούτε η επόμενη.
 • Δεν μπορώ να εμπιστευτώ γυναίκα ξανά.

Αυτές οι σκέψεις θα σε κλείσουν στον εαυτό σου και στο καβούκι σου. Κοπέλες που σε γνωρίζουν που μπορεί να έχουν θετική πρώτη εικόνα, θα νιώσουν την εσωστρέφεια και τις ανασφάλειές σου και θα απομακρυνθούν με ταχύτητα φωτός.

Εφόσον είσαι αποφασισμένος να κάνεις μία νέα αρχή, κάνε την σωστά. Ξέχασε το παρελθόν και ξέχασε οτιδήποτε μπορεί να σε πλήγωσε.

Κάθε νέα προσπάθεια ας γίνεται από το μηδέν. Το χρωστάς στον εαυτό σου αν δε θέλεις να τον σαμποτάρεις. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις τον εαυτό σου από την αρχή.

Αυτοσεβασμός Στο Φλερτ: Απλά Δε Με Νοιάζει
αυτοσεβασμός στο φλερτ

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση κλονίζονται ανεπανόρθωτα από το υπερβολικό άγχος του αποτελέσματος μιας προσπάθειας αλλά και από το άγχος να σε συμπαθήσει και να σε θέλει η κοπέλα που προσπαθείς να φλερτάρεις.

Το να σταματήσεις να αγχώνεσαι με τον σωστό τρόπο σε αυτό το κομμάτι, θα απογειώσει τη συμπεριφορά σου. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο στο φλερτ. Απαιτεί αρκετή προσπάθεια και επιμονή, τόσο στο πώς δουλεύεις με τον εαυτό σου αλλά και άλλο τόσο στο πόσο συχνά προσεγγίζεις και φλερτάρεις με γυναίκες που σου αρέσουν.

Προσοχή! Δεν σημαίνει πως είσαι απαθής και αδιάφορος όταν φλερτάρεις με μία κοπέλα που σου αρέσει.

Απλά δε σκέφτεσαι το αποτέλεσμα. Είσαι χαρούμενος γιατί κάνεις αυτό που θέλεις. Απολαμβάνεις με λίγα λόγια την στιγμή.

Αγάπησε Τον Εαυτό Σου, Για Να Έρθει Ο Αυτοσεβασμός Στο Φλερτ
αγάπησε τον εαυτό σου

Είσαι μόνος σου πάνω από έξι μήνες; Δεν έχεις κάνει σεξ ούτε έχεις βγει ραντεβού με κάποια κοπέλα που σου αρέσει τόσο καιρό; Μάλλον δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου.

Μπορεί διαβάζοντας αυτό το άρθρο τώρα να σκεφτείς ότι δε βγάζω νόημα. Ότι λέω κάτι που δεν ισχύει. Ωστόσο σκέψου λίγο: Αφού αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου, γιατί ανέχεσαι μία κατάσταση που σε κάνει να νιώθεις δυστυχισμένο, για τόσο καιρό και δεν προσπαθείς με όσο ψυχικό σθένος έχεις να την αλλάξεις;

Έρχονται Χριστούγεννα… Και σίγουρα σου αξίζουν τα καλύτερα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερους τρόπους για να δημιουργείς έλξη τότε δες εδώ.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ διαβάζοντας το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Δες εδώ.

Καλές Γιορτές

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.