Διεκδίκησε Αυτό που σου Αξίζει, Γιατί δεν Προλαβαίνεις

Η ζωή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει γιατί ο χρόνος περνάει. Εκμεταλλεύσου ό,τι έχεις και προχώρα μπροστά.

Η ζωή είναι πολύ μικρή. Εάν δεν το είχες συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα, ίσως είναι η ώρα να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά κάποια πράγματα.

Δεν έχουμε χρόνο.

Δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε να το πάρουμε απόφαση, να κάνουμε το πρώτο βήμα, και να προχωρήσουμε παρακάτω στην ζωή.

Δεν έχουμε χρόνο για πολύ σκέψη και μικρές κινήσεις.

Όλα κυλούν πολύ γρήγορα, κι ο χρόνος είναι αμείλικτος.

Τι περιμένεις λοιπόν; Ξεκίνα να διεκδικείς.

Ξεκίνα να διεκδικείς όλα αυτά που σου στέρησαν.

Ξεκίνα να διεκδικείς όλα αυτά που σου λείπουν.

Ξεκίνα να διεκδικείς όλα αυτά που σου αξίζουν, γιατί δεν προλαβαίνεις.

Ο χρόνος περνάει και δεν γυρίζει πίσω. Μην ξεχνάς την αξία του.

Χανόμαστε στις σκέψεις μας πολλές φορές, το καταλαβαίνω. Σκεφτόμαστε: «Μόλις γίνει αυτό, θα είμαι ευτυχισμένος». «Μόλις πετύχω το ένα, θα κάνω το άλλο». Όχι. Λυπάμαι αλλά δεν πάει έτσι.

Μόνο το σήμερα έχεις.

Γιατί στο λέω αυτό; Γιατί δεν έχεις χρόνο για χάσιμο πλέον.

Αρκετά σκέφτηκες, αρκετά το ανέλυσες, και αρκετά περίμενες. Τώρα είναι η ώρα σου. Τώρα είναι η ώρα να αρχίσεις να διεκδικείς από την ζωή και τον εαυτό σου αυτά που σου αξίζουν.

Κανείς δεν μπορεί να το κάνει για εσένα. Μόνο εσύ μπορείς να αναλάβεις τα ηνία της ζωής σου, να πατήσεις στα πόδια σου και να πάρεις αυτό που σου αξίζει.

Και όχι, δεν είναι αργά. Ίσα ίσα, η καλύτερη ώρα είναι τώρα. Γιατί; Γιατί κατάλληλη στιγμή δεν υπάρχει, επομένως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να διεκδικείς από σήμερα κιόλας.

Ξέχνα το Παρελθόν σου, δεν Βρίσκεσαι ΕκείΗ ζωή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει γιατί ο χρόνος περνάει. Εκμεταλλεύσου ό,τι έχεις και προχώρα μπροστά.

Το παρελθόν μικρή σημασία έχει, και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Τι μετράει λοιπόν; Το σήμερα. Ξεκίνα σήμερα να διεκδικείς από την ζωή το καλύτερο, το περισσότερο, και όλοι οι δρόμοι θα ανοιχτούν μπροστά σου.

Πολλές φορές το παρελθόν είναι που μας κολλάει. Σκεφτόμαστε και αναλύουμε το τι μας έχει συμβεί, και εν τέλει παραλύουμε από την ανάλυση, χωρίς να πράττουμε. Όμως, το παρελθόν δεν μπορείς να το αλλάξεις. Το μέλλον μπορείς.

Σταμάτα να σκέφτεσαι όλες τις κακουχίες και τις ατυχίες που σου έτυχαν μέχρι τώρα. Αυτά είναι που σε κολλάνε πίσω και δεν πας μπροστά.

«… αργά ή γρήγορα έπρεπε να εγκαταλείψει την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν», λέει ο Irvin Yalom. Εγκατέλειψέ την κι εσύ αυτήν την ελπίδα, γιατί δεν προλαβαίνεις πλέον.

Δεν προλαβαίνεις να αναλύεις ατελείωτες ώρες γιατί τα πράγματα δεν σου πήγαν όπως τα ήθελες.

Δεν προλαβαίνεις να κάθεσαι άλλο στην γωνία και να περιμένεις κάτι να γίνει.

Δεν προλαβαίνεις να μην κάνεις το πρώτο βήμα, να μην βουτάς στην ζωή, να μην φλερτάρεις, να μην κάνεις σεξ, να μην αποτυγχάνεις, να μην, να μην, να μην…

Οι μέρες και οι ώρες μας είναι μετρημένες.

Γι’ αυτό, ξεκίνα να διεκδικείς.

Διεκδίκησε τα Μικρά για να Φτάσεις στα ΜεγάλαΗ ζωή δεν χαρίζεται σε κανέναν. Διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει γιατί ο χρόνος περνάει. Εκμεταλλεύσου ό,τι έχεις και προχώρα μπροστά.

Ξεκίνα από τα μικρά βήματα. Άρχισε να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει σε πιο μικρά θέματα αρχικά. Στην εργασία σου, στα ερωτικά σου, στα κοινωνικά σου, μην το αφήνεις. Αν σου αρέσει μια γυναίκα, πήγαινε και μίλησε της. Μην φοβάσαι την απόρριψη. Όλους μάς απορρίπτουν.

Αν νιώθεις ότι κάπου σε αδικούν στην εργασία σου, πες το. Μίλησε ανοιχτά, και μην φοβηθείς στιγμή ότι θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ίσα ίσα, αυτούς που δεν διεκδικούν, αυτούς πατάνε συνήθως. Να ξέρεις ότι όσο διεκδικείς, τόσο θα σε εκτιμάνε και περισσότερο. Γιατί θα βλέπουν ότι έχεις χαρακτήρα και άποψη.

Αν έχεις μικρό κοινωνικό κύκλο, ξεκίνα να μιλάς σε κόσμο. Ένα άτομο την φορά. Πες μια καλημέρα, χαμογέλα.

Όσο διεκδικείς στην ζωή σου αυτά που σου αξίζουν, όσο μικρά κι ασήμαντα κι αν σου φαίνεται ότι είναι, τόσο θα έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου και θα νιώθεις ότι ανεβαίνει η αξία σου. Και αυτό σταδιακά θα αρχίσει να φαίνεται και στους άλλους.

Θα αρχίσουν να σε εκτιμάνε περισσότερο και να σε υπολογίζουν.

Και θυμήσου: Οι μικρές νίκες φέρνουν τις μεγαλύτερες χαρές. Από εκεί ξεκινάς πάντα. Από κάτι μικρό. Κι αυτό θα σε οδηγήσει σε κάτι μεγάλο.

Το ίδιο και οι σχέσεις. Δεν ξεκινούν σωστά, αν δεν υπάρχουν κριτήρια. Μάθε περισσότερα στο παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Όσον αφορά το φλερτ, μην το αφήνεις άλλο. Ήρθε η ώρα σου, και δεν είσαι μόνος σου. Έχεις πολλά άτομα να σε υποστηρίζουν σε αυτό το ταξίδι, και κάποια από αυτά δεν τα έχεις γνωρίσει καν ακόμα !

Θα δεις ότι όσο μιλάς και προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν, τόσο θα ανοίγεται ένας άλλος κόσμος μπροστά σου, και θα βλέπεις πλέον τα πράγματα αλλιώς.

Ξέχνα την απόρριψη. Δεν έχεις χρόνο να το σκεφτείς και πολύ. Σε όποια φάση κι αν είσαι στην ζωή σου, είσαι στην πιο κατάλληλη περίοδο για να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει από το αντίθετο φύλο. Μην κολλάς και πολύ εκεί που σε απορρίπτουν, γιατί δεν έχεις χρόνο για χάσιμο πλέον. Δεν προλαβαίνεις να κολλήσεις και να το αναλύσεις πολύ. Προχώρα στην επόμενη. Μέχρι να πετύχεις.

Όλοι έχουμε φάει απορρίψεις. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, κι εμένα με έχουν απορρίψει πολλές φορές. Ξέρω πόσο πονάει. Αλλά το να σταματήσω να διεκδικώ αυτό που μου αξίζει με πονούσε πάντα περισσότερο.

Γιατί ήξερα ότι αν τα παρατήσω, τότε σίγουρα θα χάσω.

Ξεκίνα να διεκδικείς, λοιπόν, γιατί δεν προλαβαίνεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι. Ότι προλαβαίνεις να βελτιωθείς, αν το αποφασίσεις. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.