Φόβος Απόδοσης Όταν Είσαι Σεξουαλικά Άπειρος

Ήρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Πολλοί άντρες καθορίζουν την αξία τους με βάση τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχουν πάει.

Αυτό κάνει έναν άντρα που είναι άπειρος να νιώθει κατώτερος και να ντρέπεται. Αυτή η ντροπή τον αποτρέπει να από την απόκτηση εμπειρίας, καθώς δεν του επιτρέπει να προσεγγίζει γυναίκες. Έτσι περνά ο καιρός και η κατάσταση είναι όλο και πιο δυσχερής.

Όταν ένας άντρας είναι άπειρος σκέφτεται συνέχεια αυτό το “μειονέκτημα” του και αποσπάται έτσι, βάζοντας ο ίδιος όρια και σαμποτάροντας τον εαυτό του.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά:

Όλες αυτές οι σκέψεις δημιουργούν ένα πρόσθετο άγχος της απόδοσης, που βασίζεται στην πεποίθηση ότι η γυναίκα θα σε δει αρνητικά, αν είσαι άπειρος και αν δεν αποδώσεις, όπως θα ήθελες.

Τις περισσότερες φορές αυτές οι σκέψεις είναι τελείως αβάσιμες. Για να μην σε αγχώνει το γεγονός ότι είσαι άπειρος, θα πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα και να αλλάξεις μερικές πεποιθήσεις. Σε αυτό θα σε βοηθήσουμε με αυτό το άρθρο.

#1. Η Γυναίκα Δεν Ενδιαφέρεται αν Είσαι ΆπειροςΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο, αυτή είναι η αλήθεια. Ου γυναίκες δεν ενδιαφέρονται, αν ο άντρας είναι άπειρος.

Η απειρία μπορεί να γίνει πρόβλημα μόνο όταν το άγχος σου περάσει και σε αυτήν, κάτι που θα την κάνει να αισθανθεί άβολα. Όταν αρχίζεις να απολογείσαι για την έλλειψη εμπειρίας σου και δείχνεις ότι ντρέπεσαι, αισθάνεται ότι δεν το απολαμβάνεις πραγματικά και αυτό περνά και στην ίδια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το απολαύσει ούτε εκείνη.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να έχεις αυτοπεποίθηση για όσα μπορείς να της προσφέρεις και να μην το κάνεις θέμα.

Δες το βίντεο του Χρήστου, για να μάθεις τι να κάνεις όταν στο ραντεβού σου προκύψει η πιθανότητα του σεξ.

#2. Δεν Έχεις Χάσει τις Ευκαιρίες σουΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Πρέπει να ξεφύγεις από την ιδέα ότι πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρίας, για κάθε ηλικία. Κανένας δεν μετρά την εμπειρία σου και κανείς δεν σε συγκρίνει, παρά μόνο ο εαυτός σου.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο μέσος άντρας έχει κάνει σεξ με 6-7 γυναίκες σε όλη του την ζωή. Το νούμερο αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο να το “πιάσεις”, αν θεωρείς ότι έχεις μείνει πίσω.

Έχεις πάντα την ευκαιρία, να βελτιώσεις τον εαυτό σου, να φτιάξεις την εμφάνιση σου και να βγεις να προσεγγίσεις γυναίκες. Αν θεωρείς ότι είναι τόσο σημαντικό να φτάσεις σε κάποιο συγκεκριμένο νούμερο, βάλτο σαν προτεραιότητα και θα δεις ότι θα τα καταφέρεις.

Απλά σταμάτησε να πιστεύεις ότι έχασες την ευκαιρία, γιατί αυτό δεν ισχύει, ακόμη και αν είσαι μεγαλύτερος σχετικά σε ηλικία.

#3. Το Σεξ με Καινούρια Σύντροφο Δεν θα Είναι Από την Αρχή ΚαλόΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Όταν είσαι άπειρος, πιστεύεις ότι δεν θα πάει καλά η πρώτη φορά που θα κάνεις σεξ. Όμως ακόμη και αν είσαι έμπειρος, τις περισσότερες φορές το σεξ με μια γυναίκα στην αρχή δεν θα είναι και το καλύτερο, μέχρι να συντονιστείτε.

Στην αρχή υπάρχει νευρικότητα και από την πλευρά της γυναίκας, όπως και από την δική σου. Ανησυχεί σχετικά με το πώς θα την βλέπεις και αν σε ευχαριστεί και αυτό είναι λογικό, καθώς δεν ξέρει ακόμη τι σου αρέσει.

Με την πάροδο του χρόνου, τα πράγματα γίνονται ολοένα και καλύτερα. Όσο αναπτύσσεται η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη και όσο εξερευνεί ο ένας τον άλλον.

Μην αγχώνεσαι λοιπόν, αν είσαι άπειρος, καθώς στην πορεία το σεξ θα γίνεται καλύτερο, όσο θα μαθαίνει ο ένας τον άλλο.

#4. Δεν Χρειάζεται να την ΕνημερώσειςΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Σημαντικό μέρος του άγχους προέρχεται από την σκέψη ότι η γυναίκα με κάποιον τρόπο θα μάθει την έλλειψη εμπειρίας σου. Όμως μια γυναίκα δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου και στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν πρόκειται να σε ανακρίνει σχετικά με τις προηγούμενες σεξουαλικές σου εμπειρίες, ιδιαίτερα αν της αρέσεις πολύ.

Μια γυναίκα που έχει επενδύσει σε εσένα, δεν θα ενδιαφερθεί αν είσαι άπειρος, ακόμη και αν θα είναι η πρώτη σου, επομένως, δεν χρειάζεται να την ενημερώσεις σχετικά.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να κάνεις το αντίθετο, δηλαδή να αρχίσεις να της λες για τις δήθεν αμέτρητες σου σεξουαλικές εμπειρίες. Σε αυτή την περίπτωση είναι εύκολο να καταλάβει ότι καυχάσαι προκειμένου να καλύψεις την έλλειψη σου.

Αν επιμένει να σε ρωτάει, δεν χρειάζεται να γίνεις αμυντικός. Πες της ότι προτιμάς να μην συζητάς για το παρελθόν και ότι θα ήθελες να επικεντρωθείς στην μεταξύ σας σχέση.

#5. Εστίασε στην Γυναίκα και Προχώρα ΑργάΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Ίσως σε απασχολεί το ότι δεν ξέρεις την “σωστή” τεχνική, όμως το καλό σεξ, δεν είναι τόσο θέμα τεχνικής, όσο θέμα ατμόσφαιρας και συναισθημάτων. Αυτά τα δύο μπορείς να τα καταφέρεις, ακόμη και όταν είσαι άπειρος.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις ότι ακόμη και άντρες που έχουν κάποιες εμπειρίες, δεν είναι καθόλου καλοί στο σεξ, γιατί εστιάζουν μόνο στην δική τους απόλαυση. Αν εστιάσεις στην γυναίκα, ακόμη και αν είσαι άπειρος, θα την κάνεις να αισθανθεί άνετα και να περάσει τέλεια. Ενώ βλέποντας την να περνά καλά, θα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου και θα εξαλειφθεί το άγχος της απόδοσης.

#6. Μάθε για το ΣεξΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις για το σεξ. Κυκλοφορούν βιβλία και ντοκιμαντέρ, από τα οποία μπορείς να μάθεις πολλές πληροφορίες. Μπορείς ακόμη να βρεις άρθρα για τις γυναικείες προτιμήσεις, τις ερωτογενείς περιοχές και τα βασικά της ανατομίας της, ώστε να είσαι προετοιμασμένος.

Βέβαια, για κάποιους το πορνό αποτελεί τρόπο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, κάτι που μπορεί να μην έχει θετικά αποτελέσματα, όπως μπορείς να δεις και στην εκπομπή μας Apla+Andrika που ακολουθεί.

#7. Μην Την Ανακρίνεις Μετά το ΣεξΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Το τελευταίο πράγμα που περιμένει μια γυναίκα μετά το σεξ είναι μια ανάκριση που θα περιλαμβάνει ερωτήσεις όπως “ήμουν καλός;”, “είμαι καλύτερος από τον πρώην σου;” κλπ.

Μην προσπαθείς να καταλάβεις με λόγια αν της άρεσε ή όχι. Άλλωστε αν της άρεσε, θα το καταλάβεις πιο εύκολα με μη λεκτικούς τρόπους, αλλά και όταν σου ζητήσει να συνεχίσετε με δεύτερο γύρο.

#8. Πήγαινε σε ΕπαγγελματίαΉρθε η ώρα που θα έρθετε πιο κοντά...αλλά φοβάσαι πως δε θα είσαι αρκετός για αυτήν, επειδή η εμπειρία σου δε σε βοηθάει.

Αν σε κυριεύει ο φόβος της απόδοσης στο σεξ, επειδή είσαι άπειρος και θεωρείς ότι δεν μπορείς να βρεις εύκολα γυναίκα που να σε βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα και έχεις φτάσει σε μια ηλικία, ίσως θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να κάνεις σεξ με μια γυναίκα επαγγελματία.

Σε αυτή την περίπτωση, από την μία δεν θα σε απασχολεί η δική της ευχαρίστηση και από την άλλη εκείνη θα ξέρει πώς να σε κάνει να αισθανθείς άνετα.

Θα πρέπει όμως να προσέξεις να μην σου γίνει συνήθεια, καθώς είναι μια εύκολη λύση.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να μάθεις περισσότερα γύρω από το φλερτ και το πώς να προσεγγίσεις μια γυναίκα; Κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.