Γιατί η Φωνή Παίζει Σημαντικό Ρόλο στην Επικοινωνία με τις Γυναίκες

γυναίκες και τονικότητα

Φωνή Και Πετυχημένη Επικοινωνία Με Τις Γυναίκες

Θα ήθελες να μάθεις τον κρυφό ρόλο που διαδραματίζει η φωνή στην διαδικασία επιλογής ερωτικού συντρόφου; Παρόλο που συνειδητά δεν δίνουμε τόσο σημασία στην τονικότητα μας, η επίδραση που έχει στις γυναίκες η φωνή ενός άντρα, αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντική.

Μπορείς να έχεις κι εσύ τη γυναίκα που σου αρέσει. Δες το παρακάτω βίντεο.

Η πρώτη έρευνα που μαρτυρά του πόσο σημαντική είναι η φωνή στην εξελικτική διαδικασία είναι αυτή του Πανεπιστημίου του Harvard, από τους Ανθρωπολόγους Coren Apicella και David Feinberg. Στην συγκεκριμένη μελέτη αποδεικνύεται πως σε λιγότερο ανεπτυγμένες φυλές, τα αρσενικά με μπάσα φωνή έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζευγαρώσουν με περισσότερα θηλυκά.

Υψηλή Τεστοστρόνη, Φωνή Και Επικοινωνία Με Τις Γυναίκες

Από εξελικτικής άποψης, η τονικότητα αλλά και το βάθος της φωνής σχετίζονται με ενδείξεις υψηλής παραγωγικής ισχύος και κατ’ επέκταση υψηλές τιμές στα ποσοστά τεστοστερόνης. Μάλιστα, πολλές έρευνες μαρτυρούν πως η μπάσα φωνή είναι διαφημιστής υψηλής τεστοστερόνης!

τόνος φωνής και τεστοστερόνη

Η ένδειξη χαρακτηριστικών στο θηλυκό από το αρσενικό ότι παρουσιάζει υψηλά ποσά τεστοστερόνης δείχνει αυξημένη σεξουαλικότητα και καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Ακόμα η βαθιά φωνή εκλαμβάνεται ως χαρακτηριστικό δύναμης και ισχυρής κοινωνικής ταυτότητας από τις γυναίκες, σύμφωνα με τον Βιολογικό Ανθρωπολόγο David Puts, του Πανεπιστημίου του Michigan. Βέβαια αυτές οι διαδικασίες είναι ξεκάθαρα υποσυνείδητες και σίγουρα η φωνή δεν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Όμως κατά πόσο επηρεάζει την άποψη των γύρω μας και με ποιον τρόπο;

Πριν από ο,τιδήποτε άλλο δες εδώ το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την σημασία της τονικότητας.

Όταν προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε, ουσιαστικά μεταφέρουμε απόψεις μέσω του συναισθηματικού χρώματος που τους προσφέρει η αντίληψη που έχουμε γι’ αυτές. Το συναίσθημα είναι ένας πανίσχυρος ενισχυτής πληροφορίας και κατ’ επέκταση πειστικότητας. Το 7% σχετίζεται με το τι λέμε, το 38% με το πώς το λέμε και το υπόλοιπο της πληροφορίας μεταδίδεται μέσω γλώσσας σώματος.

Επιστημονικές Έρευνες Για Τη Σημασία Της Φωνής

Στο Πανεπιστήμιο του ΜΙΤ, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τέσσερα μοτίβα όπου η φωνή έχει την μεγαλύτερη επίδραση. Εν τέλει, η φωνή είναι ένα ισχυρό εργαλείο κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά δείχνουν το πόσο και το πώς η φωνή μας επηρεάζει τον τρόπο που θα μας αντιληφθούν οι γύρω μας και ειδικά οι γυναίκες.

Χαρακτηριστικά Της Επιρροής Που Ασκεί Η Φωνή Στις Γυναίκες

ανδρική φωνή και γυναίκες

A) Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η ευθύτητα. Σχετίζεται με το πόσο μιλάμε και ποια είναι η συχνότητα των δικών μας λέξεων σε σχέση με του συνομιλητή μας.

B) Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η επιρροή. Σε αυτό το χαρακτηριστικό, η φωνή συνδέεται με το ποιος οδηγεί την συζήτηση, αν η επικοινωνία είναι ισόποση, πόσο χρόνο κάνει το άλλο άτομο να μιλήσει αφού σταματήσεις και κατά πόσο συχνά διακόπτει ο ένας τον άλλο.

Γ) Το τρίτο χαρακτηριστικό για την επίδραση που έχει η φωνή είναι η ένταση. Σε αυτήν την κατηγορία η φωνή μαρτυρά για το πόσο ψύχραιμοι και ήρεμοι είμαστε ενώ επικοινωνούμε. Μιλάμε πιο δυνατά από το άλλο άτομο που συμμετέχει; Πόση έμφαση δίνουμε σε συγκεκριμένες λέξεις και φυσικά πόση από την προσοχή του ατόμου που μας ακούει έχουμε εστιασμένοι πάνω μας.

Δ) Το τέταρτο χαρακτηριστικό είναι το καθρέφτισμα. Σε αυτή την κατηγορία έχει άμεση σχέση του κατά πόσο δείχνει να κατανοεί και να επηρεάζεται το άλλο άτομο από τον τρόπο που επικοινωνείς.

Συμπεράσματα Για Τη Φωνή Και Τις Γυναίκες

Η φωνή όμως κρύβει και μυστικά κοινωνικής νοημοσύνης. Αν κάποιος άντρας μιλά με δισταγμό και με παύσεις που δεν περιλαμβάνουν οπτική επαφή με τις γυναίκες, λαμβάνεται ως ένδειξη χαμηλής κοινωνικής διαπεραστικότητας. Στοιχείο πολύ σημαντικό για τις γυναίκες.

Πριν κλείσουμε, δες το βίντεο με τα βασικά επικοινωνιακά λάθη που οδηγούν στην απόρριψη.

Αντιθέτως, αν μια γυναίκα είναι ομιλητική, ο άντρας από την πλευρά του, το εκλαμβάνει ως θετικό σημάδι. Ο Ψυχολόγος David Feinberg υποστηρίζει πως οι γυναίκες αυξάνουν τις πιθανότητες τους να λαμβάνονται ως πιο ελκυστικές όταν η συχνότητα της φωνής τους βρίσκεται περίπου στα 236 Hz. Αντιθέτως, ο μέσος όρος συχνότητας στην φωνή των αντρών είναι μεταξύ 90 – 160 Hz.

Η φωνή, η τονικότητα, οι παύσεις και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο συνολικό πακέτο είναι σημαντικότατες υποκατηγορίες της γλώσσας σώματος. Μέσω κρυφών μηνυμάτων και ανά πάσα στιγμή, επικοινωνούμε τα συναισθήματα μας, τις απόψεις μας, τις δυνάμεις μας αλλά και την γενικότερη ικανότητα μας να είμαστε κοινωνικά αποτελεσματικοί. Κάτι που είναι πλήρως αντιληπτό από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες δεν έχουν μόνο βιολογικές ανάγκες, όπως την έλξη για ένα ισχυρό αρσενικό αλλά και κοινωνικές. Η εικόνα και ο τρόπος που την αντιλαμβάνονται οι άλλοι είναι κριτήριο εξαιρετικά σημαντικό.

Σκέφτεσαι κι εσύ ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις μια πιο έντονη σεξουαλική ζωή; Κέρδισε χρόνο, πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.