Μήπως δεν Είσαι Έτοιμος να Κάνεις Σχέση;

Μπορεί να βλέπεις τους γύρω σου να κάνουν σχέσεις, όμως εσύ να αισθάνεσαι πως δεν είσαι έτοιμος. Διάβασε τα σημάδια για να δεις αν ισχύει.

Είσαι Έτοιμος Για Σχέση;

Όλοι θέλουν να κάνουν μια σχέση. Πολλές φορές μάλιστα, μπορεί να βιαζόμαστε λίγο παραπάνω και να δημιουργούμε σενάρια στο μυαλό μας.

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να γνωρίζεις μια γυναίκα και να σκέφτεσαι από την πρώτη στιγμή πως θα κάνεις σχέση μαζί της και πως θα αναπτυχθεί μεταξύ σας κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Είσαι όμως έτοιμος για να ξεκινήσεις μια σχέση; Υπάρχουν μερικά σημάδια τα οποία συνηγορούν για το αντίθετο. Αν τα παρατηρήσεις στον εαυτό σου, τότε μάλλον θα πρέπει να παραμείνεις μόνος για λίγο ακόμη ή να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

#1. Ψάχνεις Μια Γυναίκα Να Σε Συμπληρώνει

Για κάποιον λόγο, η ιδέα του ζευγαριού που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο είναι ευρέως διαδεδομένη στον χώρο του φλερτ. Ακούς συνέχεια για άντρες που λειτουργούν καλύτερα, όταν έχουν μια γυναίκα στο πλάι τους και για γυναίκες που δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους άντρες τους.

Φυσικά, δεν αμφισβητούμε την υποστήριξη και την ανακούφιση που μπορεί να προσφέρει ο ένας στον άλλο μέσα σε μια σχέση, όμως είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν μπαίνεις σε μια σχέση αναζητώντας επιβεβαίωση για την αυτοπεποίθηση σου, τον σκοπό και την αξία σου.

Μάθε πως να χτίσεις ερωτική οικειότητα χωρίς να σε δει φιλικά.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να αγαπήσεις και να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου, προτού προχωρήσεις σε μια σχέση.

Αν δεν είσαι ένα ολοκληρωμένο άτομο, η αναζήτηση αυτού που σου λείπει στο πρόσωπο μιας γυναίκας, θα οδηγήσει σε μια δυσλειτουργική σχέση.

#2. Μόλις Βγήκες Από Κάποια Σχέση
σχέση

Αν ήσουν σε μια μακροχρόνια σχέση, που μόλις έφτασε στο τέλος της, λογικό είναι να χρειάζεσαι κάποιο χρονικό διάστημα, προτού προχωρήσεις στην επόμενη.

Βέβαια, το χρονικό αυτό διάστημα δεν είναι κάτι σταθερό και καθορίζεται από εσένα κάθε φορά. Μόνο εσύ μπορείς να γνωρίζεις πότε είσαι έτοιμος να κάνεις μια καινούρια σχέση.

Αν αισθάνεσαι ψυχολογικά και συναισθηματικά κατεστραμμένος, αν σου φταίνε οι γυναίκες που χώρισες ή αν νιώθεις πληγωμένος, τότε θα χρειαστεί να περάσεις λίγο καιρό μέχρι να επουλωθούν οι πληγές.

Βγες έξω με τους φίλους σου, πέρασε όμορφα, κάνε νέες γνωριμίες και σταδιακά θα βρεις τον εαυτό σου και θα αισθανθείς έτοιμος για μια νέα σχέση.

 

#:3. Ασχολείσαι Μόνο Με Τα Αρνητικά
ασχολείσαι με τα αρνητικά

Αν για εσένα μια επικείμενη σχέση έχει μόνο αρνητικά, τότε φαίνεται ότι δεν είσαι έτοιμος.

Αν νιώθεις ότι η σχέση σε περιορίζει, σε απομακρύνει από δραστηριότητες που σου αρέσουν και από πρόσωπα με τα οποία θέλεις να έχεις επαφή, τότε είναι καλύτερο να μην ξεκινήσεις μια σχέση.

Όταν σε απασχολούν διαρκώς τα αρνητικά και δεν βρίσκεις νόημα στο ξεκίνημα μιας σχέσης, ίσως θα πρέπει να παραμείνεις μόνος. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην έχεις βρει την κατάλληλη γυναίκα. Όπως και να ‘χει, το σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι αναζητάς σε μια σχέση.

#4. Δεν Εμπιστεύεσαι Τις Γυναίκες

Μάθε πως να το χειριστείς : Να δείξεις αδιαφορία ή να συνεχίσεις να διεκδικείς.

Είναι κατανοητό και φυσιολογικό σε έναν βαθμό, να δυσκολεύεσαι να εμπιστευθείς τους άλλους, αν έχεις πληγωθεί κατά το παρελθόν.

Πρέπει όμως να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι κάθε άνθρωπος διαφέρει από τον άλλον και το γεγονός ότι κάποια γυναίκα δεν άξιζε την εμπιστοσύνη σου, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι το ίδιο ισχύει για όλες.

Μια σχέση βέβαια, απαιτεί να υπάρχει εμπιστοσύνη και αν είσαι σε φάση που δεν μπορείς να εμπιστευθείς μια γυναίκα, τότε δεν είσαι έτοιμος.

#5. Ψάχνεις Κάποιον Να Σώσεις Ή Να Σε Σώσει

Υπάρχουν άνθρωποι που αποζητούν μια σχέση, η οποία να τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν όσο περισσότερα μπορούν για το έτερο ήμισυ, ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα του.

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν έναν άνθρωπο που θα τους βοηθήσει να επιλύσουν τα προβλήματα τους.

Εν ολίγοις, καταβάλλουν προσπάθειες δημιουργίας μιας σχέσης που θα διαθέτει χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά της σχέσης θεραπευτή-θεραπευόμενου.

Αν έχεις την νοοτροπία του θύματος, τότε θα έλκεις γυναίκες που θα θέλουν να σε σώσουν και θα παίρνεις τον δρόμο προς την φιλική ζώνη, μιας και αυτή η νοοτροπία σκοτώνει την έλξη.

#6. Προσπαθείς Να Προσαρμοστείς Ώστε Να Αρέσεις
μην προσπαθείς υπερβολικά να κάνεις σχέση

 

Ένα σημάδι που δείχνει ότι δεν είσαι έτοιμος για σχέση, είναι το γεγονός ότι προσπαθείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι, για να έλξεις μια γυναίκα που σου αρέσει.

Αν πιστεύεις ότι δεν είσαι αρεστός, όπως είσαι και δείχνεις να προσπαθείς πολύ για να προβάλλεις κάτι διαφορετικό, τότε δεν θα έχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Εννοείται ότι είναι καλό να προσπαθείς να βελτιώνεσαι και να διορθώνεις τα σημεία στα οποία μειονεκτείς, όχι όμως να δείχνεις κάθε φορά διαφορετικό χαρακτήρα, ανάλογα με το ποια γυναίκα προσπαθείς να έλξεις. Αυτό θα γίνει αντιληπτό και σύντομα θα καταστρέψει την έλξη, μιας και σε κάνει να φαίνεσαι ανασφαλής.

#7. Δεν Είσαι Ευτυχισμένος Με Τον Εαυτό Σου
δεν είσαι ευτυχισμένος

Όλοι έχουμε ανασφάλειες και σημεία στα οποία μειονεκτούμε και που χρίζουν βελτίωσης. Όμως αν δεν είσαι ευτυχισμένος με τον εαυτό σου και αν δεν νιώθεις καλά με αυτόν, τότε πώς θα μπορέσεις να δώσεις συναισθήματα σε μια γυναίκα;

Άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση βλέπουν συνήθως τα πράγματα σε μια μορφή άσπρο-μαύρο. Είτε όλα θα πηγαίνουν καλά, είτε όλα θα τους πηγαίνουν άσχημα. Αυτή η νοοτροπία δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας σε μια σχέση.

Προτού λοιπόν ξεκινήσεις έναν δεσμό, φρόντισε να είσαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τον εαυτό σου.

#8. Δεν Έχεις Ανεπτυγμένες Επικοινωνιακές Δεξιότητες
επικοινωνιακές δεξιότητες

Η επικοινωνία δεν είναι κάτι εύκολο, είναι όμως βασικό κομμάτι σε κάθε ανθρώπινη σχέση. Οι οργισμένες αντιδράσεις σε μια σχέση, για παράδειγμα, δείχνουν ότι δεν είσαι έτοιμος.

Για να είσαι έτοιμος για μια σχέση, είναι σημαντικό να μπορείς να ακούσεις τον άλλον και να κάνεις συμβιβασμούς.

Προσπάθησε να αναπτύξεις περισσότερο τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Είναι κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο, τόσο στο φλερτ, όσο και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής σου.

#9. Απλά Δεν Θέλεις Να Κάνεις Σχέση

Αφήσαμε για το τέλος το πιο απλό. Απλά δεν θέλεις να μπεις σε μια σχέση. Όταν δεν έχεις όρεξη να ξεκινήσεις έναν δεσμό και να δώσεις συναισθήματα ή να αφοσιωθείς σε μια γυναίκα, τότε δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις.

Δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στο να θέλεις να παραμείνεις μόνος. Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες αιτίες για αυτό και δεν χρειάζεται να προσπαθείς να πιέσεις τον εαυτό σου να κάνεις σχέση, αν δεν το θέλεις πρώτα από όλα εσύ ο ίδιος.

Είναι πιθανό να σου ασκούνται πιέσεις, από το οικογενειακό περιβάλλον για παράδειγμα, ειδικά αν έχεις φτάσει σε κάποια «ηλικία γάμου», όμως αν δεν είσαι έτοιμος να αφοσιωθείς σε μια σχέση – δεν χρειάζεται να το κάνεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Κάποιες φορές η σχέση μπορεί να φθάσει στα όρια της, πρέπει να το διαχειριστείς σωστά! Δεν ξέρεις τι να κάνεις; Δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style για μια να αποκτήσεις μια καλύτερη οπτική για τις σχέσεις. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.