Όταν η Πίεση της Ευθύνης σε Σπάει!

Η ανάληψη ευθυνών είναι μια καθημερινή κατάσταση που πρέπει να συνηθίσεις όσο θα εργάζεσαι και θα αλληλεπιδράς. Η πίεση της ευθύνης είναι συχνά μεγάλη!

Όλοι μας μέχρι ένα βαθμό θεωρούμε πως είμαστε υπεύθυνοι. Και παρόλο που μέχρι κάποιο σημείο ισχύει, έρχεται κάποια στιγμή όπου η πίεση της ευθύνης σε γονατίζει.

Φτάνεις στα όρια σου.

Όλοι μας έχουμε ένα πλαίσιο ευθύνης στο οποίο κινούμαστε. Κάποια πράγματα τα οποία θεωρούνται βασικά μπορούμε ή δεν μπορούμε να τα κάνουμε.

Σε ένα πολύ πρώιμο επίπεδο, μπορούμε να πούμε πως έχουμε το όριο ευθύνης για το πώς θα οδηγήσουμε στον δρόμο ώστε να μην είμαστε επικίνδυνοι για τους άλλους, γενικότερα να μην παραβιάσουμε νόμους ή απλά να έχουμε τους στοιχειώδεις τρόπους επικοινωνίας ώστε να μην προσβάλουμε τους άλλους.

Απλά και βασικά πράγματα.

Καθώς μεγαλώνουμε, ο αριθμός και το μέγεθος των ευθυνών αυξάνεται.

Ξεκινούν τα μαθήματα μας, να έχουμε περιποιημένο το δωμάτιο μας, να είμαστε τυπικοί στην ώρα μας και γενικότερα ο ευθύνες που αρχίζουν να περικλείουν την εφηβική και ενήλικη ζωή μας.

Βέβαια το κίνητρο ανάληψης πίσω από τις ευθύνες εισάγει νέες παραμέτρους.

Η Βάση μιας ΕυθύνηςΗ ανάληψη ευθυνών είναι μια καθημερινή κατάσταση που πρέπει να συνηθίσεις όσο θα εργάζεσαι και θα αλληλεπιδράς. Η πίεση της ευθύνης είναι συχνά μεγάλη!

Στο δικό μου μυαλό τα χαρακτηριστικά μιας ευθύνης ξεκινούν από το κίνητρο.

Και όταν λέω κίνητρο εννοώ τον λόγο που αναλάβαμε και δεσμευτήκαμε να κάνουμε κάτι για ένα συγκεκριμένο ή αόριστο χρονικό διάστημα αλλά και κάτι ακόμα.

Αν την ευθύνη αποφασίσαμε να την αναλάβουμε μόνοι μας ή μας την εισήγαγε κάποιος άλλος και εμείς απλά συμφωνήσαμε.

Υπάρχουν πολλές φορές που δίνουμε είτε στον εαυτό μας είτε στους άλλους ακάλυπτες ευθύνες.

Λέμε πως θα κάνουμε πράγματα, δεσμευόμαστε, ξεκινάμε, και είτε δεν τα τελειώνουμε ποτέ, είτε τα κάνουμε όποτε θέλουμε είτε δεν τα κάνουμε καλά.

Και αυτά είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά μιας ευθύνης.

Τσέκαρε κάποια από τα χαρακτηριστικά που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά πάνω σου στο παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Τι Βρίσκουμε Σέξι Στις Γυναίκες - Apla + Andrika #048

Όταν δηλώνεις στον εαυτό σου πως θα κάνεις κάτι, είσαι υπόλογος στην αξιοπιστία του εαυτού σου.

Ακόμα και αν αυτό το «κάτι» σου το ανέθεσε κάποιος άλλος και εσύ με την σειρά σου το δέχτηκες, είσαι στην θέση να το φέρεις εις πέρας όσο καλύτερα μπορείς και στο χρονικό διάστημα που συμφώνησες.

Η ανάληψη ευθύνης και η ποιότητα συντήρησης και εκπλήρωσης της μαρτυρούν πολλά για τον χαρακτήρα ενός ανθρώπους.

Δεν θα έδινες την επίβλεψη ή διεκπεραίωση ενός σημαντικού έργου σε κάποιον που γνωρίζεις πως είναι ανεύθυνος.

Παρόλο όμως που όλα αυτά είναι βασικά, η ανάληψη ευθύνης έχει και άλλα επίπεδα.

Τα Όρια της ΕυθύνηςΗ ανάληψη ευθυνών είναι μια καθημερινή κατάσταση που πρέπει να συνηθίσεις όσο θα εργάζεσαι και θα αλληλεπιδράς. Η πίεση της ευθύνης είναι συχνά μεγάλη!

Στο τυπικό επίπεδα, μια ευθύνη έχει τα όρια που εσύ αποφάσισες να βάλεις, Όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός χρήσης της λέξης «όρια».

Όπως ανέφερα λίγο πιο πάνω, η ανάληψη ευθύνης αποκαλύπτει την αξιοπιστία που θα δείξουμε όχι μόνο στους άλλους αλλά κυρίως προς τον εαυτό μας.

Και ανάλογα με τον άνθρωπο και την κατάσταση, οι ευθύνες από κάποιο σημείο και έπειτα, μπορούν να γίνουν πιεστικές.

Πολύ πιεστικές!

Το να έχεις την ευθύνη να πλύνεις τα δόντια σου το βράδυ είναι μια απλή ευθύνη παρόλο που για κάποιους μπορεί να είναι ασήμαντη ενώ για κάποιους άλλους εξαιρετικά σημαντική.

Η ανάληψη ευθύνης όμως σε πιο σημαντικά ζητήματα, καταστάσεις που περιλαμβάνουν και άλλους ανθρώπους ή συνθήκες που επηρεάζουν έντονα την ζωή μας, αποκαλύπτουν τα όρια μας.

Θεωρώ πως όλοι μας σε κάποιο σημείο έχουμε «σπάσει» μπροστά σε μια ευθύνη.

Δηλαδή είτε δεν ολοκληρώσαμε αυτό που υποσχεθήκαμε ή το βάρος της ευθύνης μας έκατσε πολύ βαρύ και μας χρέωσε ψυχικά και νοητικά.

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε κάτι, το επιλέγουμε είτε γιατί χρειάζεται ή επειδή είναι σημαντικό για να μας εξελίξει γενικότερα ή ειδικότερα.

Αυτό που κάνει μια ευθύνη όμως είναι και να αποκαλύπτει πόσο θέλουμε κάτι και τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για το πετύχουμε.

Για αυτό και πολλές φορές αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι και στην μέση το αφήνουμε. Είναι κάτι που στον βαθμό ευθύνης που φτάνει, μας φέρνει στα όρια μας για τι πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε ή να επιμείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αναβλητικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που ρίχνει την αξία σου. Δες και τα υπόλοιπα.

7 Συμπεριφορές Που Ρίχνουν Την Αξία Σου!

Αργά ή γρήγορα, κάποια ευθύνη θα μας σπάσει εσωτερικά.

Και είναι φυσιολογικό να το κάνει όταν οι ευθύνες μας αυξάνονται σε μέγεθος, αριθμό και σοβαρότητα.

Όμως όσο περισσότερο οι ευθύνες αυξάνονται και σοβαρεύουν τόσο περισσότερο φανερώνουν και κάτι ακόμα.

Φανερώνουν σε τι μέγεθος εξελίσσεται η ζωή μας.

Για να εξελιχθείς, δεν γίνεται να έχεις πάντα τις ίδιες ευθύνες.

Η ανάληψη της κάθε ευθύνης δείχνει την θέση που τοποθετείς τον εαυτό σου στις εκάστοτε εξελίξεις της ζωής σου.

Όσο περισσότερο αυξάνονται, τόσο περισσότερο αυξάνεται και η πίεση και η δυσκολία. Όμως αυτό σημαίνει πως πηγαίνεις μπροστά αντί να μένεις στάσιμος.

Και είναι λογικό επακόλουθο κάποια στιγμή να σπάσεις.

Απλά κάποιοι θα δεχθούν πως αυτό είναι το όριο τους ενώ κάποιοι άλλοι θα ανακάμψουν  και θα συνεχίσουν.

Να είσαι καλά

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Όταν η πίεση της ευθύνης σε δυσκολεύει, τότε είναι που πρέπει να σηκωθείς και να συνεχίσεις. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr